elemli canım çok geçmiş olsun Allah meleğinin yanında unutma onlar orda çok daha mutlular. uzun zamandır giremiyordum dün girdim sonucu okuyunca cevap yazamdım bile okadar kötü oldum. Allah yardımcın olsun hepimiz yaşadık nekadar canının acıdığını biliyoruz. ama hafifliyor bu sefer hep onu düşünüp onu konuşmak istiyorsun. benim bir kızım var ben bunu hep diyorum yanımda olmıyabilir ama bende bir anneyim artık bu olaya böyle bakıyorum. çünkü ancak böyle mutlu olabiliyorum.
hayatında güzel şeylerde olucak sakın kendini karamsarlığa kaptırma dualarımızdasın sende sadece Allaha sığın. öptüm seni....
Arkadaşlar sizden bir ricam var.
1- Genetik tahlil nasıl yapılıyor. çeşitleri var mı. Yani kan verince her şeye bakılıyor mu. yoksa dr un belirttiği bazı hastalıklara mı bakılıyor sadece.
2- Ben biraz araştırdım ama Ankara daki genart diye bir yerde pgt yapılıyormuş. genetik tahlili de orada mı yaptırsam acaba.
3-adana da pgt yapılmıyor. embriyolar ankara ya gidiyor orada ayrıştırılıyor. sonuca göre adana da transfer ediliyormuş. yoksa ben ankara ya gidip tamamını orada mı yaptırsam.
bana bir fikir verin.
Güzel dileklerin için teşekkür ederim canım Allah razı olsun. Ama bir daha doğal yollarla hamile kalmam yine aynı riski göze almam olur. benim tek şansım artık tüp bebek+pgt . ne yazık ki.
şimdi eşime ve bana genetik inceleme yapılacak. Bakalım hangimizde ne var. Hiçbirşey çıkmasa bile bir daha kendim cesaret edemem. Hayırlısı olsun.
Bahsettiğim yöntemle ilgili bilgisi olan var mı.
yaa arkadaşlar gerçekten aramızda güzel haberleri olan kimse yok mu? biz bu ay korunmayı bırakıcaz Allah'ın izniyle dua edin nolur :))
canım çok çok haklısın tabi..korkmamak mümkün değil..sen yamanas ın anlattığı gbi bi yol izle o zaman canım..ben de düşünmüştüm ama ikinci bebeğim anomaliden değil de suyun gelmesinden kaybettiğim için sanırım kimse gerek duymadı..ama trizomi 18den sonra eşimle benm gen dizilimimize bakılmştı sadce bi de pıhtılaşmaya..ondan başka da bişe yaptırmadık biz ama hala da içim içimi yemiyo desem yalan olur düşün..çok haklısın yani canım..sen önlemini al ilk önce takdir allah ın elbette..ben de aynı şeyi düşünüyorum hep.hamileyim diyorum 2 ay sonra kötü haber..haydiii herkes hastaneye..hamileyim diyorum 4 ay sonra haydiii yine herkes hastaneye..annem zaten çok yıprandı başka sebeplerden..şimdi bi de ben..ona da çok üzülüyorum..allahım inşallah diyorum annem de kayınvalidem de bi dahakine bebeğimin doğumuna gelsinler..hastaneden güle oynaya çıkalım kucağımızda bebişimizle..rabbim nasip eder inşallahh ne diyelim...
canım daha korunma sürecinde olduğum için ben zate istesem de haber veremem..aman şimdilik başka kötü haber vermeyeyim de iyi haber de gelir inşallah..şu an rahim ağzındaki yaramla uğraşıorum zaten 2 haftadır..doktor da temmuz başında korunmayı bırakırız dedi ama ben cesaret edemiyorum daha..en azından ağustos bitsin istiyorum..bi de hamile kalırsam dikiş atılcak falan dedi ya iyice tırstım o yüzden..haylrısını versin rabbim
çok geçmiş olsun elemli aynı şeyler benim de başımdan geçti malesef, inşallah sen de en güzel şekilde sağlıkla bebeğine kavuşursun en kısa zamanda, genetik tahlil yaptırmıştık biz de, eşim ve ben kan verdik, kromozomlarımız incelendi herhangi bi anomali olup olmadığına bakılıyor, bazen bireyler sağlıklı olsa da kromozom dizilişlerinde problem olabilşyor ve problemli gebelikler ortaya çıkıyor, genetik tahlil de buna bakıyorlar,sanırım ben de genartta yaptırmıştım, volkan baltacı vardı orada galiba, benim de ilk bebek trizomi 18di o dönem ankaradaydık, şu an iş icabı başka ildeyiz, buradayken volkan baltacı ile görüşmeye gittik o da bize bundan sonrası için kesinlikle pgt demişti çünkü ilk bebeğimden sonra benim de 2 düşüğüm oldu, eğer pgt düşünseydik bize de aynı şeyi demişti bulunduğumuz ilde yumurtalar toplanıp araştırmadı ankarada olabilir demişti, ama biz düşünseydik hepsnini ankarada yaptırmak istiyorduk, gidiş geliş yapacaktık zor olacaktı belki ama dr.un bizzat takibinde olmak istiyordum, karar size kalmışş ama zor olmayacaksa genartta başlayıp herşeyi orada yaptırmak daha iyi olabilir bence, inşallah sağlıkla en kısa zamanda gelir bebişş,
umutsuz olmayın , Allah beterinden korusun her zaman, yardımcı olabileceğim bi konu olursa her zaman buralardyım
merhaba yamanas. biraz baktım sitedeki cevaplarına ama. Allah bağışlasın sağlıklı bebeğin olmuş.Maşallah. sizin kromozomlarda ne çıkmıştı. onu yazmamışsın. Buna rağmen nasıl pgt siz hamile kalmaya cesaret ettin. Ben asla bir daha cesaret edemem.
neden pgt düşünmüyordunuz. düşük olan bebeklere tahlil yapılmış mıydı canım.
korkma canım biz neler yaşadık bi dikişmi korkutucak bizi bizde bu ay korunmayı bırakıcaz ama bende korkmuyor değilim tekrar aynı şeyleri yaşamktan... Rabbim hayırlısını versin inşAllah. emin ol normal doğum yapan insanlardan kat bi kat daha mutlu çıkıcaz biz o hastaneden Allahın izniyle çünkü bizim bundan önce meleklerimiz var. ve onlar kardeşlerini hep koruyup kollıyacaklar :))) hayatımda bu aralar güzel gelişmeler oldu ev aldık ve şuan onunla uğraşıyorum yeni ev yeni umut yeni bebek diyoruz :) bu ay kısmetse taşındıktan sonra doktora gidicem bakalım nlr diyecek... çok heyecanlıyım
yorgun bulutlar,
canım benim ikinci de böyle olmasaydı o kadar korkmazdım. ben doktor sitesinde doktorlara da sordum. ama bizde büyük bir ihtimalle kromozomal bir durum varmış. kendiliğinden hamile kalmamı hiçbiri önermiyor. yoksa allaha sığınıp tekrar denerdim hem de hemen.
İnşallah genlerimizde birşey çıkmaz. çıkarsada eşimde çıksın istiyorum. insan kendini suçlu gibi hissediyor. biraz da o paylaşsın bu durumu. adam dağlardan serin. kendinden öyle emin ki. senin kromozomların bozuk diyorum ama gülüp geçiyor. öyle bir durumda ben de kendimi psikolojik olarak daha iyi hissedeceğim.
çok teşekkürler umarım burdaki bütün arkadaşlarımın da bebekleri sağlıkla dünyaya gelirler, eşimin de benim de kromozomlarımızda bi problem çıkmamıştı, sadece bende pıhtılaşma testi yapıldı, hamileleğimde iğne ve asprin kullandım, gittiğimiz tüm doktorlar kromozomlarımızda bi problem çıkmamasına rağmen yine de normal yolla hamile kalmamı istemediler, tek çare pgt dediler, biz de pgt düşünüyorduk ama yaptırmayı düşündüğümüz ay ben kazayla hamile kaldım, hiç beklemiyorduk yani... hatta o ay önce rahim filmi çekilecektim acaba rahim içinde bi problem mi var ona da bakılacaktı ama hamile kaldım işte o da yapılamadı...düşük olan 2. ve 3. bebeğim ilk haftalarda çok iyiydi haftasından önde gidiyordu hatta, sonra 12. haftalar gibi kalbi durdu ikisinin de, incelemeye gönderildi ama herhangi bir sonuç alamadık, yani bi bozukluk var mı yok mu bilemedik,bazen öyle olurmuş düşük materyalinde enfeksiyon oluşunca araştırmalar sonuç vermemiş, ama doktorların tahminine göre onlarda da bir problem vardı,aslında ben de tekrar normal yolla hamile kalmaya cesaret edemeyecektim ama işte kendiliğinden olunca korka korka devam ettik herşeye, her doktor kontrolüm korkularla geçti, acaba bişey var mı yine mi kalbi durdu vs vs .. artık bu son hamileliğimde 2li 3lü hiçbir test yaptırmadım, amniyosentezi şart koştular onu da yaptırmadım herşey olacağına varır dedim, zaten büyük bi problem olunca belli oluyor herşey, ilk hamileleğimde 2li ve 3lü teste göre trizomi 18 ihtimali 10.000 de birdi içimiz rahattı öyle bi hastalığın olduğunu bile bilmiyorduk ama 22. haftadaki ayrıntılı ultrasonda belli olmuştu herşey, iştee herşey olacağına varıyor kısacası inşallah sizin de en kısa zamanda sağlıkla gelir bebeğiniz
hep dua ediyorum zaten canım, doğum sırasında bebeğimi ilk gördüğümde bile Allah'ım dedimm her nerede bu duyguyu yaşamak isteyen her kim varsa hepsine nasip et bu güzellikleri diyee çok dua ettim ağlayarak, inşallah ben inanıyorum hepiniz de bu duyguyu yaşayacaksınız en güzel şekilde...
bende bebegimi trizomi 18 nedeniyle kaybettim 18-19 haftalikdi.. cok kötü zmnlar gecirdim.. ama simdi yine hamileyim Allaha sükür.. simdi tek korkum yeniden basima gelmesi...
bende bebegimi trizomi 18 nedeniyle kaybettim 18-19 haftalikdi.. cok kötü zmnlar gecirdim.. ama simdi yine hamileyim Allaha sükür.. simdi tek korkum yeniden basima gelmesi...
yaa arkadaşlar güzel haberlerinizi almak nekadar güzel :)) buaralar bende tuaf bi pisikolojiye girdim sanki hayatta mutlu olan tek insanlar sağlıklı hamilelik yaşıyanlarmış gibi geliyor. ve bende hayırlısıyla tekrar sağlıklı hamile olana kadar mutlu olamıyacağımı düşünüyorum. korunma sürecimiz bitti ama çok korkuyorum yaa moralim bozuk yine bugün bi arkadaşım sağlıklı bebeğini kucağına aldığında kaybettiğin bebeğini unutucaksın dedi böyle bişeyin olmasını istemiyorum ben kızımı hep hatırlıycam onun sevgisinin önüne geçermi bilmiyorum ama bende yeri çok farklı meleğimin((
hem geçmiş olsun hem de gözün aydın diyelim canım o zaman..korkma canım allahın izniyle olmaz bişe..olacaksa da zaten önüne geçemiyoruz bu gibi şeylerin..için ferah tutup dua etmek tek yol..yoksa huzur bulamıyo insan inan..allah yardımcın olsun gönlüne göre versin de yavrunu sağ salim kucağına al inş..
bana da öyle gelmişti bi ara ama unutma ki canım bazı insanlar da bize gıpta ile bakıyo..ne güzel eşi var ne güzel işi var falan diyerek..yani bi şeklde herkes zengin aslnda..herşey aynı anda olmuyo ama maalesef..buna rağmen yinede bizler de çok şeye sahibiz..benm de korunma sürem haziranın sonunda bitiyo söylemişimdir belki ama ben cesaret edemiyorum..hem de çevremdeki herkes cesaret etmeme engel oluyo...bekle diyolar 6-7 ay geçsin diyolar..1 yıl gesin diyolar..acele etme diyolar..herkes benden çok korkuyo artk sanırım..ben de hem onlara kızıyorum hem ben de korkuyorum..inan kafam çok karışık..sadce kafam olsa iyi bu aralar kalbim ruhum vicdanım duygularım..hepsi ama hepsi birbirine girdi..sanırım artk cidden bi psikoloğa gitmem şart benim..bazen kendimden korkuyorum..çoğu zamanda ölmekten korkar halde buluyorum kendimi..ölüm var hep aklımda..ya bugün ölürsem..ya yatınca sabah uyanamzsam falan gbi..allahım sonumuzu hayır etsin inşallah...
canım ara ara banada öyle oluyor ama ben kızıma kavuşacağım için bazen bunu istiyorumsakın korkma olucağı arsa şimdide hamile kalsan olur 1 sene sonra da hamile kalsan olur içini ferah tut. ben de çok korkuyorum banada çevrem çok şey söyliyor ama inan kulak asmıyorum benim için önemli olan eşimin kararı ve benim kararı. bizde istiyoruz Rabbim zaten uygun gördüğü zamanda tekrar Allah'ın izniyle sağlıklı bi hamile kalacağım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?