İnsülin direncinden benim kadar çeken var mıdır bilmiyorum... Yıllardır kilo vermeme engel en önemli etkendi, dolaşmadığım dahiliyeci endokrinci kalmadı ama bir gün insülin direnci konusunda uzman bir profesör tanıdım, mükemmel bir doktor. Onu tanıyana dek, ne kadar uğraşsam çok az kg verip fazlasıyla geri alıyorken, onunla yola çıktıktan sonra insülin direncinden kurtuldum ve 27 kg verdim, ne yazık ki daha bu kadar vermem lazım düşünün yani başlangıçtaki halimi! Son on yıldır mücadele ettiğim bir konuda başarılı olmamı sağladı. Buradan doktor adı tavsiye edebiliyor muyuz bilmiyorum, buna izin varsa ismini yazabilirim. Eğer tip 2 diyabetliyseniz ve insülin direnciniz varsa en doğru adres o doktor bence.
arkadaşlar bu insulin direncine hangi tahlille bakılıyor
bende az yediğim halde kilo alıyorum troidlerimde sorun yok ama şekerle başım dertte
evlendiğimde 65 kiloydum şimdi 80 e dayandım 1,5 yılda bu kadar kilo aldım ve devam da ediyo
Bendede hipotiroidi ve insülin direnci var
pko şüpheleri var ama ultrason görüntüleri tutmadığı için karar veremediler
neyse bu doktorun adını merak ettim söylermisin canım
Fazla kilonuz ağırlıklı olarak göbek çevresinde toplanıyorsa, özellikle üst karında simit gibi bir bölge oluşmuşsa, tahlile bile gerek yok insülin direnciniz var demektir. Zaten insülin direnci kırılmadıkça kilo verseniz de ilginç bir şekilde göbekten veremiyorsunuz. Kilo verme sürecinde çok fazla kilo vermeme rağmen en azı göbekten gitmişti benim. Sonra yavaş yavaş düzene giriyor tabii çok sabır lazım... Ben hipotiroidi yüzünden aldığım kiloları insülin direnci yüzünden 10 yıl veremedim, az önce de yazdığım gibi gitmediğim dr kalmadı ama nihayet doğru eldeyim diyebilirim.
Bir de söylemem gereken bir şey var, bizim durumumuzdaki insanların diyetisyenlerle zaman kaybetmemeleri gerekiyor. Onlar, hiçbir sağlık sorunu olmayan, 5-10 kg fazlası olan insanlara faydalı olabilirler, metabolik sendromun eline düşmüş hastalara fayda değil zarar veriyorlar. Hatta dahiliyeciler bile yetersiz diyebilirim, kesinlikle iyi bir endokrinolog bulup ona teslim olmak ve her dediğini yapmak gerekiyor. Başka türlü bu dertten kurtulabilmek mümkün değil.
off sorma aynen öyle
bacaklar 38 beden bel bölgesi 44 canım çok sıkılıyo
sen nasıl bir yöntem izledin de 27 kilo verdin
ben o kadar versem ideal kilomun çok çok altına düşüyorum
doktorun hangi ilde özelden yazabilir misin bana adını hangi hastanede çalıştığını vs vs
baktım canım şimdi ama istanbuldaymış
ben başka ildeyim
Hmm, o zaman gelip gitmeniz zor. Ama hastalarını zaten en sık 1-2 ayda bir görüyor, çok mu uzaktasınız?
evet ankaradayım :)
bana doktor bakliyat ağırlıklı beslenmemi söylemişti pirinç çok az olacak şekilde bana özelden mail adresini atarsan sana diyet listemi gönderebilirm. üstelik çok zor da değil yavaş ama sağlıklı kilo vermeni sağlıyo aç kalmadan
Slm kızlar bende pco hastasıyım yıllardan beri ve insülin direncim olduğunu bu hafta başında öğrendim aynı zamanda hiper tansiyon hastasıyım. Dr bana ilaç verdi ve daha sonra diyetisyene sevketti, Ben Obezite- Diyabet polikliniğine gitmiştim. Diyetisyende bana bir liste hazırladı ve ben normalde okadar yemiyorum şuan 3 gün oldu ve tartıda 1,5 kg gitmiş görünüyor tabi su kaybı çoğu oldun ama yinede motive edici ... önceden hiç veremezdim ama. Diyetimde tatlı şekerli gıdalar tamamen yasak sadece meyvelerim var ara öğünde ve her öğünde sebze ve et grubu yemeğim var ayrıca günde 7 dl ekmek verdi. çok şaşırdım. 3 gündür çatlıyana kadar doyuyorum. ama sağlıklı şeylerle. umarım devamını getirir ve buraya sonuçlarımı yazarım. Dr. ayrıca ilaç+diyet+egzersiz üçü bir arada olmadan asla kilo veremezsin dedi. Dr sözünden çıkmayacağım 3 ay sonra beni tekrar bekliyor ama diyetisyene aylık gideceğim.
bu arada izmirde oturanlar için ege üniversitesi hastanesinin obazite-diyabet bölümünü öneririm. gitmek isteyen arkadaşlara yardımcı olabilirim hastaneyle ilgili..biraz uğraştırıyor ama değdi diyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?