Troid, İnsilün Direnci ve Pco Hastaları ve Zayıflama

Bendede hipotiroidi ve insülin direnci var

pko şüpheleri var ama ultrason görüntüleri tutmadığı için karar veremediler

neyse bu doktorun adını merak ettim söylermisin canım

Fazla kilonuz ağırlıklı olarak göbek çevresinde toplanıyorsa, özellikle üst karında simit gibi bir bölge oluşmuşsa, tahlile bile gerek yok insülin direnciniz var demektir. Zaten insülin direnci kırılmadıkça kilo verseniz de ilginç bir şekilde göbekten veremiyorsunuz. Kilo verme sürecinde çok fazla kilo vermeme rağmen en azı göbekten gitmişti benim. Sonra yavaş yavaş düzene giriyor tabii çok sabır lazım... Ben hipotiroidi yüzünden aldığım kiloları insülin direnci yüzünden 10 yıl veremedim, az önce de yazdığım gibi gitmediğim dr kalmadı ama nihayet doğru eldeyim diyebilirim.

Son düzenleme:
Bir de söylemem gereken bir şey var, bizim durumumuzdaki insanların diyetisyenlerle zaman kaybetmemeleri gerekiyor. Onlar, hiçbir sağlık sorunu olmayan, 5-10 kg fazlası olan insanlara faydalı olabilirler, metabolik sendromun eline düşmüş hastalara fayda değil zarar veriyorlar. Hatta dahiliyeciler bile yetersiz diyebilirim, kesinlikle iyi bir endokrinolog bulup ona teslim olmak ve her dediğini yapmak gerekiyor. Başka türlü bu dertten kurtulabilmek mümkün değil.

Bendede hipotiroidi ve insülin direnci var

pko şüpheleri var ama ultrason görüntüleri tutmadığı için karar veremediler

neyse bu doktorun adını merak ettim söylermisin canım

Çok geçmiş olsun, hipotiroidi başlı başına bir bela zaten. "Su içsem yarıyor" dedikleri aynen hipotiroidi hastaları için geçerli işte.
İsmini yazmam problem olmaz değil mi? Prof. Dr. Zeynep Oşar Siva. İnternetten araştırın, insülin direnci ile ilgili yazıları var, ben de onları okuyup bulmuştum kendisini. Çok yoğun olduğundan ulaşmak zor ama hastane veya muayenehaneden randevu alıp görüşebilirsiniz.

Bu arada bir tecrübemi aktarayım, defalarca deneyimleyip başarılı sonuç aldığımdan rahatlıkla tavsiye edebilirim: Beyaz lahana, elma, yeşil çay ve yoğurt. Bunları tükettiğim günlerde diğer günlere göre iki kat fazla kg vermiş oluyorum. Mesela günlük diyetim içerisinde bu yiyecekler yoksa ertesi güne 100 gr vermiş oluyorsam, özellikle beyaz lahana yediysem ertesi gün 200-250 gr vermiş oluyorum. Defalarca tecrübe ettim, tesadüf olamaz. Bu yiyeceklerin kesinlikle zayıflatıcı etkisi olduğuna inanıyorum. Zaten beyaz lahananın metabolik hastalıklarda tedavi edici etkisi de var. Tadı çok güzel değil ama gerçek bir şifa deposu. Yemeğini yiyemiyorsanız çiğ de tüketebilirsiniz salata olarak... Her gün biraz beyaz lahana, bir kase yoğurt ve 1-2 elmayı öğünlerinizden eksik etmeyin, 2 fincan da yeşil çay içtiniz mi tamamdır. :) Tabii bunları tüketirken, yediğiniz diğer yiyeceklerin de diyete uygun olması lazım yoksa tek başına fayda edemezler. Bir yandan yağlı, tuzlu, şekerli gıdaları tüketirseniz ne lahana ne yeşil çay, hiçbir şey mucize yaratamaz.

off sorma aynen öyle
bacaklar 38 beden bel bölgesi 44 canım çok sıkılıyo
sen nasıl bir yöntem izledin de 27 kilo verdin
ben o kadar versem ideal kilomun çok çok altına düşüyorum
doktorun hangi ilde özelden yazabilir misin bana adını hangi hastanede çalıştığını vs vs

sana sonuna kadar katılıyorum
bi çok kez devlet hastanesine gittim sonuç alamadım
özel olarak da bi kaç yere gittim dediğin gibi çok ilgleniyorlar
bi tanesi benim şeker sorunumla bile ilglenmedi

Adını biraz önce sayfada yazdım. Sanırım hastane adı veremiyoruz, internetten bakarsanız çalıştığı hastane adına ve muayenehane adresine ulaşabilirsiniz.
Ben kendimi tamamen doktoruma teslim ettim. Ne dediyse yaptım. Verdiği ilaçları düzenli kullandım. Bir yandan da en sağlıklı yiyecekleri, bana en faydalı olan yiyecekleri seçerek onları daha fazla tüketmeye çalıştım. Haftada 3 gün en az 40-50 dk. spor yapmaya çalıştım, spor yaparken yaktığımız kalori çok fazla olmasa da, metabolizmayı hızlandırdığı için hareket şart. Şimdilerde bel problemim nüksettiği için spor yapmaya korkuyorum ama diyetle birlikte mutlaka en az haftada 3 gün spor yapmak gerekiyor. Spor derken, öyle spor salonlarına yazılıp ağırlık filan çalışmanız gerekmiyor. Çıkıp 1 saat yürüseniz de yeterli...
İyi kalori hesabı yapıyorum, geçen yıllar içerisinde uzmanlaştığım konulardan biri. :)) Günlük 1300 kaloriyi geçmemeye çalışıyorum. Gece geç saatte yatmama rağmen saat 8'den sonra meyve ve yoğurt dışında bir şey yememeye gayret ediyorum. Asla aç kalmıyorum, öğünleri atlamıyorum, ara öğünleri de ihmal etmemeye çalışıyorum.

dıerlerı ıcın bılemıoyorum ama pco kılo da etkılı ama ımknsız dııl yanı spor la dıkktle zayflanbılr bnde de pko var ama haytımın hıc bır donemınde 55 ın ustune cıkmadım ıkı kere 54 kılo oldum ılkınde dıyetle 48 e dustum suan tekrr dkkt edıorum yedıklerıme.. aynı kıloya ıncegımı bılıorum.. herseydn once ınanmak cok onmlı..

rica etsem listeni banada yollayabilirmisin?

kızlar bende ankaradayım bende doktor arayışı içindeyım

merhaba ben bu yazıyı yazalı bi halyi zaman olmuş. diyetime aylarca devam ettim 85 kilodan 71 k,loya kadar düştüm ve sonra kilo vermem durdu doktorum çok normal sebretceksin dedi ve ben bütün motivayonum kayboldu ve tıka basa yedim de yedim o kadar yememe rağmen 5 kg aldım aslında o yemeğe daha fazla alınırdı ya neyse hepsi benim suçum şimdi 76 kg tekrar başladım sağlıklı bi şekilde kilo vermek istiyorum... sakın ben yavaş veriyorum yada kilo veremiorum diye ipin ucunu kaçırmayın sonrası daha zor oluyor

çok dikkkat etmeme rağmen gram veremedim
adetlerim düzensiz senede 3 yada 4 kez adet oluyorum yardımlarınızı bekliyorum

ah ah aynı beni anlatmışsınız Allah belasını versin bu pcos un ve insulin direncinin kilo veriyorum ama yerinde tutabilene aşk olsun, ne güzel geçen yaz 8 kilo vermiştim hopp kış geldiği gibi kilolarda geldi. yakında zayıflamak için ilaç kullanmayı düşünüyorum o kadar ki moralim, psikolojim bozuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…