gebelikten önce yaptırmış olduğum troid sonuçlarım yüksek çıkmıştı.
doktorum dahiliyeye yönlendirdi,ertesi gün doktora gittim de hormonlarımın normale döndüğünü gördük.
bu doktor ''oluyor arada böyle değişimler,önemli bir durum değil '' demişti.
aradan bir yıl geçti.bu geçen bir yıl arasında yine bu testi yaptırdım normal çıkmıştı sonuçlarım.
hamileliğimin 8. haftasında troidim yüksek çıktı,ertesi gün yine başka bir bölüme gittim.
bu testi yapalım çünkü acilen ilaç tedavisine başlamamız gerekiyor.
test yapıldı ve değerlerim normale dönmüş,ama bu doktor bu duruma şaşırdı !
ve dedi ki ''1 ay sonra tekrar yapacağız bu testi''
vermiş olduğu tarihe daha 14 gün var.
ben çok endişeliyim çünkü troid hiçte basite alınacak bir durum değilmiş gebelikte.
troid yetmezliği belirtilerine bakıyorum internetten bütün belirtiler ben de var.
eşimde pazartesi git salık ocağında baktır bakalım normal mi,yükselmiş mi...siz ne diyorsunuz bu durumda testi yaptırmalımıyım yoksa doktorumu dinleyip 14 gün daha mı beklemeliyim ???lütfen yazın :S
şimdi hamileliğimin 9+4 günündeyim.
çizelgene bakılırsa sende hamilesin,hayırlısıyla al kucağına inşallah..
değerlerim yüksek çıksa ne yapabilirim ki ??
öncelikle dahiliyeye değil endokrinolojiye gitmeni ve her iki haftada bir tsh,t3 ve t4 ölçtürmeni öneririm. ben de yılların hipotiroidi(haşimoto tipi)hastasıyım. çok düşük doz levotiroksin takviyesiyle sorunun hallolacak gibi görünüyor.geçmiş olsun. bebeğine sağlıkla kavuşmanı dilerim.
sedasacım bende levotron kullanıyom troidim çok geç farkedildi yumurtalıklarımı etkilemiş şimdi troidim kontrol altında inş. yumoşlarıma verdiği zararda geçertroidi olduğu halde gebe kalanlardan büyük umut alıyorum inş. Rabbim bebişini kucağına almayı nasip eder canım
kızlar cavaplarınız için çok teşekkür ederim.benim hormonlar ertesi güne değişiyor,ben pazartesi yaptırsam allah korusun yüksek çıkarsa ertesi gün birdaha mı yaptıracağım ?
ilk dahiliyeye gööndermişti doktorum,bu son gittiğim endokrinolojiye gittim.ultrasonla bile baktı ama bir ay sonra gel dedi.dediğiniz diğer testlerde yapıldı onlarda normaldi.neden bana bukadar uzun süre sonra gel dendi
sedasacım bende levotron kullanıyom troidim çok geç farkedildi yumurtalıklarımı etkilemiş şimdi troidim kontrol altında inş. yumoşlarıma verdiği zararda geçertroidi olduğu halde gebe kalanlardan büyük umut alıyorum inş. Rabbim bebişini kucağına almayı nasip eder canım
kızlar cavaplarınız için çok teşekkür ederim.benim hormonlar ertesi güne değişiyor,ben pazartesi yaptırsam allah korusun yüksek çıkarsa ertesi gün birdaha mı yaptıracağım ?
ilk dahiliyeye gööndermişti doktorum,bu son gittiğim endokrinolojiye gittim.ultrasonla bile baktı ama bir ay sonra gel dedi.dediğiniz diğer testlerde yapıldı onlarda normaldi.neden bana bukadar uzun süre sonra gel dendi
bu arada, ilaç verecek olursa dr,ilaçları gönül rahatlığıyla içebilirsin.plesantaya geçmiyor hatta süt verirken bile kullanılabiliyor tiroid ilaçları. onları normal hap gibi düşünde,aslında vücudunda olması gereken ama olmayan hormonu alıyorsun. tsh'ın üst sınırı 4,30 civarı olmasına rağmen endokrinologlar 2'yi aşmasını istemiyor. dahiliyecinin normal gördüğünü belki endokrinoloğa göre yüksek olabilir.kendimden örenek vereyim, gebe kaldığım dönemde her gün 1,25 tablet levotiron kullanıyordum.her hafta kan değerlerime bakan endokrinoloğum duruma göre doz ayarlaması yaprı ve şu an hafta içi 2 hafta sonu 2,5 tablet hap içiyorum.sınıra yakınsa ya da sınırı çok aşmadıysa şu aşamada bebeğine bir zararı olmamıştır. ama tsh gebelik ilerledikçe artmaya meyilli bir hormon o yüzden dahiliyeye gitme, endokrinoloğa git.
canım umudunu yitirme benim ablamda iki bebeğinede bu şekilde gebe kaldı.veren allah veriyor sabret,dua et ..
inş. canım Rabbim bütün evlat isteyenlere hayırlı evlat hamilelere hayırlı doğum sağlıklı evlat nasip etsin evladı olanlarında evlatlarını bağışlasın inş.
inşallah canım.inan ben de aynı durumdaydım,çok geç geldi bebeğim.seninki de gelecek, sadece nazlı bizim sıpalar.umudunu yitirme sakın.
ben çok korktum..benim yüksek çıkan değerlerim 5,5 . normal dediğim değer ise 3.30.ya bebeğime zararı olmuş mudur ??
amin Rabbim cümlemizin dualarını kabul etsin inş.çok güzel dua etmişsin,allah razı olsun..bu güzel duaların karşısında rabbim daha fazla bekletmeden versin hayırlısıyla muradını
ben çok korktum..benim yüksek çıkan değerlerim 5,5 . normal dediğim değer ise 3.30.ya bebeğime zararı olmuş mudur ??
zelal, insülin değerine bakılıyor mu? benim de yumurtalıklar etkilenmişti, insülin direnci de çıktı bende.o doğrultuda tedavi gördükten sonra gebe kalabildim.çok sağol bebem Rabbim evladını sana bağışlasınzaten bu troid denen şey bütün vücudu etkiliyo gebe kalmayıda zorlaştırıyo Rabbim cümlemizin yardımcısı olsun bende ömür boyu ilaç kullanıcam 5 sene oldu bunu öğreneli bide bunun öncesi var çok geç farkettiler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?