troid yüksekliği,yaşayanlar tecribeli olanlar bir fikir

en doğru sonuçlar en az sekiz saat açlıkla ve sabah 8-9 arası çıkar. daha erken ya da daha geç kan verirseniz kan değerlerinde değişiklik olur. ben artık uzman hastayım:)))

ozaman ben pazartesi bu testleri tekrarlatayım.ve daha önce yaptırdığım tüm testlerin sonuşlarınıda doktoruma göstereyim.bakalım ne olacak.endokrinoloğun beni bir ay sonra çağırdığını,normal doktoruma söylediğimde,tamam ozaman.1 ay sonra bize de gelirsin dedi

kuzu seninki baya yüksek çıkmış benimde 16 larda yakaladık ama çok değişken bir ayı bir ayını tutmuyo sürekli değişiyo ben adını deli troid koydum etrafı hiç söleme çok görgüsüz insanlar var aldırmamaya çalışıyom ama bazen etkilendiğimde oluyo böle sizleri görünce çok seviniyom çünki ben artık hamile kalamam bu troid fırsat vermez diyodum Allah razı olsun bebişlerinizi korusun canlarım

başka bir hastaneye git, kimseye de bir şey deme. başka bir bakış açısı da görsün kimseden etkilenmeden değerlendirsin hem. hamilenin "acaba"ları hiç bitmez,için içini yiyeceğine her şeyine bakılsın. dr.a rutin gebelik tahlillerim için geldim de kandan idrara her şeye baksın.için rahat olsun ki bebecik de rahat etsin.

zelal, insülin değerine bakılıyor mu? benim de yumurtalıklar etkilenmişti, insülin direnci de çıktı bende.o doğrultuda tedavi gördükten sonra gebe kalabildim.

kuzu insülin şekermi oluyo hiç ona dikkat etmedim sadece her ay t3 t4 tsh bakılıyo anti tipo da yüksek onada 6 ayda bir bakılıyo bide ultrason 6 ayda bir oda ben bi bakayım benim insülin ne alemde

ah bu insanlar

ben ailemi görmeye eşimden ayrı istenbula gittim ve tam 15 gün kaldım.geldiğimde 15 gün geçmişti ve hemen doktora gidip öğrendik gebe olduğumu.
benim ev sahibim bana, ''yoksa istanbulda tüp bebek mi yaptırdın ? '' dedi..
kadının kendi kızı '' anne 15 günde tüp bebek mi olur ?''
ben de dedimki aşk olsun hava abla nasıl öyle dersin ben yalnız gitmiştim,kocam yanımda yoktu nasıl böyle dersin ??

kızlar düşünsenize bir yerde söylese insanların içine kurt düşmez mi,kadın okadar zaman hamile kalamadı.istanbula gitti geldi hamile kalmış.ne gerek var fesat çıkartmaya ama ! bilinçsiz insanlar yapıyor yani böyle,arkadaşın dediği gibi geniş ol.üzülme.biliyorum çok zor ama sabret..dualarımdasınız..

amin, inşallah. şu aşamada iyotsuz tuz kullanıp balık,lahana,brokoli,karnıbahar, turp ,pazı,pancar,patates gibi iyotça zengin gıdaları mümkün mertebe azaltırsan daha rahat dengelersin. iyotsuz tuz mutlaka! balığı iki yiyeceğine bir ye, diğerlerini de tadımlık tüket. saç boyası kullanma,yüksek iyot var,sigara içme anti t'ler çok yükseliyor. hazır turşu,cips vs tüketme hepsi yüksek iyotlu. hamile kalınca iyot yasağı kalkacak. şu aşamada buna dikkat etsen iyi olur.istersen dr.una da danış.

bende senin gibi düşünüyom canım şu dr larıda anlamıyom insanı başlarından savmaya bakıyolar güzelce ilgilensenize hastalarla bide başkasına gidiyon oda ilk dr ne demişse aynısını sölüyo birbirlerini koruyolar bazen bi test için binbir oyun çeviriyoz yapsınlar diye

kuzu insülin şekermi oluyo hiç ona dikkat etmedim sadece her ay t3 t4 tsh bakılıyo anti tipo da yüksek onada 6 ayda bir bakılıyo bide ultrason 6 ayda bir oda ben bi bakayım benim insülin ne alemde
açlık ve tokluk kan şekerleri dışında bir şey insülin.tahlil kağıdında da insülin olarak geçer. eğer insülin direncin arttıysa bu da gebeliği zorlaştırıyormuş. endokrinoloğuma dua ediyorum buna bakmayı ona gidene dek senelerce kimse akıl edememişti.

ya bu hemen ilaca başlatırsa.sonra kendi doktorum demez mi ne oluyor diye..ya bu doktor işleri çok karışık ben anlamıyorum !!bu gideceğim doktor ilaca başlatırsa 14 gün sonra gidecek olduğum doktora gideyim mi ?

senin ev sahibi baya abartmış keşke o kadar kolay olsa bilmiyolar işte ezbere konuşuyolar boş ver canım sen sadece bebişini düşün salla gitsin onları
tavsiyelerin için çok sağol bebem hepsini uygulucam inş. bi gün burdan sizlere müjde veririm kızlar hamileyim diye sizlerde hayırlısıyla yiğenlerimin gelişini müjdelersiniz inş.

çok sağol bebem üstüne düşcem ben bunun hatta gidip bakayım sonuçlara insülin varmı yoksa kafama takılır şimdi

ya bu hemen ilaca başlatırsa.sonra kendi doktorum demez mi ne oluyor diye..ya bu doktor işleri çok karışık ben anlamıyorum !!bu gideceğim doktor ilaca başlatırsa 14 gün sonra gidecek olduğum doktora gideyim mi ?
memnun kalırsan diğerine gitmene gerek yok, zaten ilgili bir dr ise kendi der 2 hafta sonra gel diye. ilaçtan da korkma, bak kaç aydır dozu arta arta içiyorum ki bırakırsam risk olacak.
kendi kadın doğumcuna da dersin içime sinmedi erken gittim diye.

amin arkadaşım,inşallah!

ben istiyordumki doktorlarım tek olsun ozaman kafam karışmaz.dediğiniz gibi bir test,yaptırmak için oyun çeviremiyorum ben.:18:

tamam canım tam dediğin gibi yapacağım.allah razı olsun.içimi rahatlattınız.

ben istiyordumki doktorlarım tek olsun ozaman kafam karışmaz.dediğiniz gibi bir test,yaptırmak için oyun çeviremiyorum ben.:18:

şöyle düşün, oyun çevirmek değil bu: en iyi endokrinoloğu bulmak için denemen gerekiyor. ayrıca çok basit bir kan testi alt tarafı, dr cebinden ödemeyecek. bir ay sonrasına atmak da nesi? tiroid haftada bir bile bakılabilen bir hormon, devlet karşılıyor çünkü çok önemli bir hormon özellikle de gebelikte. senin bebeğine bir şey olsa dr için basit bir vaka olacak ama senin için yanacak. o yüzden bence iki hafta daha bekleme.git baktır,içine sinsin.bu oyun yapmak filan değil ki.dr. diğer hormonlara,b12,folik asit,magnezyum,demir düzeyine baktırdı mı?demir bağlama kapasitesi,üre gibi şeylere?hemogram istendi mi? idrar tahlili yapıldı mı?kolestrol vs ölçüldü mü? bunları rutin gebelik kontrolü için geldim deyince yaptırmalı bir endokrinoloji uzmanı ya da dahiliyeci.o yüzden dedim ilgili bir dr bul,onu bırakma.daha kacaaaa 31 hafta var önünde çünkü.
ayrıca da bebişini düşün, içini ferah tut.sen mutluysan o da mutlu bunu unutma:)

Son düzenleme:
doktor bana kullandığın tuz iyotlu mu diye sordu.evet diyince tamam iyotlu tuza devam et dedi.iyot eksikliği mi bu ?

sedacım benim insüline en son 2009 da bakmışlar oda normal çıkmış ama üstünden çok geçmiş tekrarlatayım ben onu

çok haklısın.şimdiye kadar neden durdum diye pişmanlık başladı.içim sızladı.allah razı olsun senden..
senin saymış olduğun testler hamileliğin bu zamanlarında mı yapılıyor ?
ya bu doktorlar neden bizi düzgün yönlendirmiyor.senin dediğin testleri ben nereden bilebilirim.kim bilir böyle yaparak kaçtane bebeğe ve anne adaylarına sebep oldular.allah iyilerle karşılaştırsın.

kızlar sizinle tanıştığıma çok sevindim paylaşımlar içinde çok sağolun inş. bebişlerize sağ salamet kavuşur kucağınıza alırsınız tekrar görüşmek dileğiyle iyi geceler

doktor bana kullandığın tuz iyotlu mu diye sordu.evet diyince tamam iyotlu tuza devam et dedi.iyot eksikliği mi bu ?
sen gebesin, o yüzden iyotlu tüketmen lazım. yavrucağın zekası için:)) günde 3 tane de ceviz ye, daha fazla değil,3 tane.fazlası gereksiz kilo!
sedacım benim insüline en son 2009 da bakmışlar oda normal çıkmış ama üstünden çok geçmiş tekrarlatayım ben onu
üst sınır 21 mi? bendeki referans değer 21'di, benim 32 çıkmıştı odr.15'in altına inmeden gebelik zor demişti. gebe kaldığım ay 8 civarı çıktı. tabii şu an yine yüksek, gebelik şekerim var amaan be kardeşim o da var bu da var,deve misaliyim nerem doğru kiolsun, şükür...çok şükür...dermansız dert vermesin allah!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…