troid yüksekliği,yaşayanlar tecribeli olanlar bir fikir

canım vaktin varsa bana endokrinoloji doktorumun yaptığı testleri bir yazıyım ne dersin ?

anti tpo 49
anti tg 24
ft4 1.00
tsh 3.33
ultrason tanı : normal troid bezi.

kuzu benimki 6 küsür o zamanlar tabi şimdi ne çıkar bilmem bi devede benim çünkiiyi geceler öpt. kızlar byyy

amin,inşallah. ben ayda bir gidiyorum hastaneye,ilk zamanlar her hafta ya da iki haftada birdi. endokrincim çok iyi, yoksa benden de kimse bu kadar ayrıntılı istemedi. daha 7 haftalıkken b vit eksikliği çıktı bende mesela, et yiyemiyordum çünkü hemen takviyeledi. o testler içinde düzenli yapılanlar hemogram,idrar ve hormonlar. vitamin ve minerallere 3 aylık periyodlarla bakılıyor.pişman olma,daha gebeliğinin başı. tabii bir şey daha var, toxoplazma,kızamıkçık gibi şeylere de baktırt bağışıklığın var mı diye. ah arkadaşım, o kadar uzun zamandır hastanelerde koşturuyorum ki yarı dr oldum(

kızlar sizinle tanıştığıma çok sevindim paylaşımlar içinde çok sağolun inş. bebişlerize sağ salamet kavuşur kucağınıza alırsınız tekrar görüşmek dileğiyle iyi geceler
sen de sağ olasın. dualarımdasınız.iyi geceler!

anti tpo 49
anti tg 24
ft4 1.00
tsh 3.33

normal değerleri de yazar mısın? referans aralıkları her hastanenin ölçüm cihazına göre değişiyor. yalnız anladığım kadarıyla anti t'ler biraz yüksek.ç gerçi o bende şu an bile 490 civarı.t4 normal görünüyor. tsh'ı benim dr 2'nin altında tutmaya çalışıyor nrmal değer 4 küsür üst sınır.ama neden bilmiyorum 2'nin altında tutma çabası var.belki ani yükselişin önüne geçmek istiyor. bir de t3 bakılmadı mı?

canım herşeyde bir hayır var derler bak sen bütün bu sıkıntıları yaşadın,şimdi bizlere yardımcı oluyorsun.içimize su serpiyorsun,bilgilendiriyorsun.allah beterinden saklasın.rabbim bebene de sana da sağlık versin..

anti tpo 49 (0.60)
anti tg 24 (0.60)
ft4 1.00 (0,89-1,76)
tsh 3.33 (0,35-5,5)
ultrason tanı : normal troid bezi
t3 bakılmamış.

anti tpo 49
anti tg 24
ft4 1.00
tsh 3.33

Allah razı olsun, tüm bebekleri korusun rabbim, hak eden herkese versin!

anti tpo 49 (0.60)
anti tg 24 (0.60)
ft4 1.00 (0,89-1,76)
tsh 3.33 (0,35-5,5)
t3 bakılmamış.

anti tpo 49 (0.60)
anti tg 24 (0.60)
ft4 1.00 (0,89-1,76)
tsh 3.33 (0,35-5,5)
t3 bakılmamış.

anti t'ler dışında her şey normal görünüyor. sen yine de git,aslolan kafandaki soru işaretlerinin gitmesi. kendimden biliyorum, gebelik hep endişe dolu bir şey.için ne kadar rahatsa bebek de o kadar rahat olacak. ama lütfen kanını 8-9 arası ver, en az sekiz saat su hariç hiçbir şey tüketmemiş ol. inşallah her şey olağan çıkar.

sağlık ocağında gebelik kartı çıkartmam gerekçesiyle hemşire çağırdı.gittim.tahlillerimi kendileri yapmaları gerektiği için yeniden tüm tahlillerim yapıldı.tsh yine biraz yüksek çıktı fakat bu doktorda,ciddi boyutta değil,bir ay sonra tahlili yineleyelim dedi.bebeğe bir zarar vercek boyutta değil dedi.ben 14 gün sonra ki randevuma giderken bu sonuçlarıda götüreceğim.bakalım hayırlısı.

canım benim de tsh yüksek oluyo yani tiroit bezim yavaş çalışıyo.1,5 yıl önce öğrendi ben de.levotiron kullanıyorum.4,5 ay önce doğum yaptım.gebelikte ,öncesinde ve hala da ilacı kullanıyorum ihmal etme yine baktır hala yüksekse zaten ilaç verirler.gebelik boyunca ilacını kullan.eğer yüksek olup da ilacını kullanmazsan bebeğinde zeka geriliğine kadar hasarlar oluşturabilir.ama yüksek değilse korkma zaten bişey olmaz.geçmiş olsun

evet canım tiroit hiç de basite alınacak bi durum değil gebelikte.düşüğe ve erken doğuma sebebiyet verebiliyo.ben bizzat yaşadığım için yazıyorum gebeliğimin ilk 17 haftası düşük tehlikem vardı çok dikkat ettim bi süre annemde kaldım.sonra 2 ay fazla bi sıkıntım olmadı ama yine dikkat ettim hep korudum kendimi.24.haftadan sonra erken doğum riskim başladı ben daha da dikkat ettim 33.haftaya kadar geldim ve az az suyum geliyodu bu sefer hiç kalkmadan yattım 3 hafta daha geçti tabi bu arada erken doğum için akciğer geliştirici iğneler doğum önleyiciler fln kullandım.36haftalıkken doğumdan bir gece önce hastanede kaldım ve ertesi gün doğuma aldıklarında bebeğimin hiç suyu kalmamıştı.1 gün daha bekleseydik bebeğim ölebilirdi.Allaha şükür şimdi 4,5 aylık ve çok sağlıklı.

benimde tsh hormonum hamilelikte yuksek cikti endokrin uzmanina sevk ettiler bana ilac verdi iki ay her gun ac karna ictim tekrar kan verdim ne dusmus ne azalmis bu sefer dozunu yukselterek baska ilac verdi iciyorum hayirlisi bakalim ilaci kullaninca bebege bisey olmuyor seninde icmen gerekiyor doktorun yazar zaten Allah kurtarsin ne diyim hepimizi insallah omur boyu kullanmak zorunda kalmayiz

selam arkadaşlar benimde geçen yaz tsh 11 civarı çıkmıştı sonra 8 sonra 6 sonra 5e ve 4 e kadar düştü.şimdi normal değerler içinde aslında...endokrinolojiye hiç gitmedim bebek istediğimiz için bakıldı hep 1 senedir gebe kalamıyorum 3 aydırda iğne ile yumurtlama tedavisi görüyodum kadın doğum doktorum bu ay günde bir levotiron verdi.normalmi bu şimdi tedirginim bi endokrin uzmanı vermediği için.bu arada aynı zamanda estrofem ve crinone vajinal jelde kullancam...

canım bu tip ilaçları genelde ömür boyu kullanmak gerekiyo.ben 1,5 yıldır kullanıyorum.doktorum bana ömür boyu kullanacağımı söyledi.endokrin'e de dahiliyeye de üniversite hastanesine de gittim böyle dedi.sadece belli periyodlarda kan tahlili yapıp doz ayarlaması yapmak gerekiyo.

benim hormonlar öyle tuhafki; bugün bakılıyor yarına değişiyor değerlerim.
doktorlar bile şaşırıyor.. !
allah sağlığını daim ettirsin biricik yavrunun..çok korkuyorum ben bu durum başıma iş açar diye ama ilaç tedavisine gerek duyulmadı,ciddi boyutta değilmiş değerler.
amin canım.benim doktorlar sadece takip edeceğiz diyor..o da bir arda bir test yapacaklarmış.
ben sağlık ocağındaki doktoruma dedimki , endokroloji doktoru bir ay sonrra testi tekrarlayalım dedi.bir ay çok değil mi dedim.doktorun ne diiyorsa öyle yap sen dedi.ama olsun ben en azından 2 haftada bir yaptırmış oldum testimi :))

canım hiç bir bilgim yok,burada çok tecrübeli arkadaşlar var sorunu cevaplarlar.

merhaba arkadaşlar bende levotiron kullanıyorum.hapa ilk başladığım zamanlar tok karna içiyordum ameliyat yapan doktor tok karna iç demişti. tahlil sonuçları hep düzensiz çıkıyordu.daha sonra netten endokrin uzmanının sitesinde okudum sabah aç karna içileceğini şimdilik iyi.çok şükür .tabi ben guatrdan ameliyat sonucu başladım ömür boyu içeceğim bu hapı.evliliğimin beşinci yılındayım çocuk yok.ALLAH bütün isteyenlere versin inşallah.

sabah aç ve kahvaltıdan 45 dk önce. ben uyanıp içip geri yatıyorum genelde.ya da işte duş alıp çayı demleyeb-ne dek geçen süre bile olsa kahvaltıyla arası olsun biraz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…