Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Açar canım. Hatta hamileyken ,normalde tsh sorunu olmayan insanın bile yüksek cikabiliyor ve hamileyken buna baslayanlar var. Bebek anneden aliyor hormonu.Doktorlar bu konu uzerinde durmayi sevmiyorlar ama benim kadin dogumcum mesela asilamadan önce git olctur ben bakmayim dahiliye ve kadin dogum karışıyor dedi burnunu sokmadi inan benim raporumda bile yaziyor tiroid kontrol altinda diye. Tiroid hormonu üreme uzerinde ve gebelikte cok etkili ve onemli.Tsh değeri kaç çıkmıştı ki bende bir ilaca başladm 1 ay sonra kontrol yarım içiyorum levetron dıye ilaç benm 2.6 cıktı 2.5 altında olmalıymş ama düşüğe yol açar denmedi bilemedim
Biliyorum gebe kalmak için çok önemli ama gebe kalınca düşüğe yol açtığını bilmiyordum neyseki gitmişim de ilaca başladık yoksa vicdanen cok kötü olurdm zaten gebe kalmaya çalışırken endokrin doktoruda gebe kaldığın an gel demişti sınırda cıkınca da kadın doğum doktoru yönlendirdi endokrineAçar canım. Hatta hamileyken ,normalde tsh sorunu olmayan insanın bile yüksek cikabiliyor ve hamileyken buna baslayanlar var. Bebek anneden aliyor hormonu.Doktorlar bu konu uzerinde durmayi sevmiyorlar ama benim kadin dogumcum mesela asilamadan önce git olctur ben bakmayim dahiliye ve kadin dogum karışıyor dedi burnunu sokmadi inan benim raporumda bile yaziyor tiroid kontrol altinda diye. Tiroid hormonu üreme uzerinde ve gebelikte cok etkili ve onemli.
Merhaba bisey sorabilir miyim ölçümü ilaci icerek mi yaptırıyorsunuz içmeden mi? Ben icmeden gidiyorum değer 1,60 aylardir boye haftaici 100 haftasonu 75 mg iciyorumGünaydın arkadaşlar bende 7 yıldır kullanıyorum şuan 1.89 kontrol altında ve birgün 50mg bürgün75mg olmak üzere hergün içiyorum doz çok önemli değerim şuan normal olmasına rağmen hala Dozum bu şekilde yani doz ayarlaması Önemli mutlaka dr görünün ve doz ayarlaması yapılsın
4 yıldır tiroit hastasıyım tahlili ilacını almadan ver canım doğrusu oMerhaba bisey sorabilir miyim ölçümü ilaci icerek mi yaptırıyorsunuz içmeden mi? Ben icmeden gidiyorum değer 1,60 aylardir boye haftaici 100 haftasonu 75 mg iciyorum
Evet oyle yapiyorum canim bende de 2 yildir var ben cok kafama takiyorum galiba 3 ayda bir ölçüm yaptiriyorum sen kac ayda bir yaptiriyorsun?4 yıldır tiroit hastasıyım tahlili ilacını almadan ver canım doğrusu o
4 yıldır tiroit hastasıyım ilacını asla bırakma canım ölene kadar devam o ilaca düzenli kontroller sonucu dozun ayarlanacak tüp bebeğe başlamadan önce doktorun test istemedi mi senden ben 3. Ye başlayacağım doktorum hep isterTüp bebek 3ncü denememdi ilkinde düsük oldu doktor bir ilac verdi eutrotox diye sürekli kullanmak gerekiyormus bilemedim bitince bıraktım ondan düstü diyor böyle bisey basına gelen varmı yani 2 düşüğüm var
Ama transfere kadar dedi sandım ne bileyim ısrarla sormadı ki4 yıldır tiroit hastasıyım ilacını asla bırakma canım ölene kadar devam o ilaca düzenli kontroller sonucu dozun ayarlanacak tüp bebeğe başlamadan önce doktorun test istemedi mi senden ben 3. Ye başlayacağım doktorum hep ister
Benim değerim 3 yılda anca oturdu canım ben de sen gibiydim o kadar taktım ki stres yaptım ama stres birebir düşman bu tiroide aman yapma ben düzene sokana kadar 6 haftada bir kan verdim acaba yükseldi mi diye stresten hep sonra baktım ki olmuyor 6 ayda bir gidiyorum artık hatta bazen 6 ayı geçiyor :) geçen gün verdim kan baktim ki bir yıla yaklaşmış baktırmayalı sırf tüp bebeğe başlayacağım diye baktırdım kesin dedim tavan yapmıştır :) neyse ki 1.89 çıkmış yani demem o ki asla stres yapma takma taktıkça çıkıyor gerçekten beslenmene de dikkat et:)Evet oyle yapiyorum canim bende de 2 yildir var ben cok kafama takiyorum galiba 3 ayda bir ölçüm yaptiriyorum sen kac ayda bir yaptiriyorsun?
Sen de haklısın canım doktorunda kabahat var bu tsh öyle bir hormon ki malesef düşüğe sebep oluyor bebek ilk 3 ay anne tiroidini kullanır e sen de kullanıyorsune dolayısıyla yetersiz gelince bebek kullanamıyor ve düşüyorAma transfere kadar dedi sandım ne bileyim ısrarla sormadı ki
Inanir mısın benim ilk tanı konuldugu zaman tsh 27 ydi agustos ayındaydı sonea evlendim haziran ayi gibi tam gecen sene bu zamanlar iste düzeldi sanırım doktor iyi ayarladi benimkiniBenim değerim 3 yılda anca oturdu canım ben de sen gibiydim o kadar taktım ki stres yaptım ama stres birebir düşman bu tiroide aman yapma ben düzene sokana kadar 6 haftada bir kan verdim acaba yükseldi mi diye stresten hep sonra baktım ki olmuyor 6 ayda bir gidiyorum artık hatta bazen 6 ayı geçiyor :) geçen gün verdim kan baktim ki bir yıla yaklaşmış baktırmayalı sırf tüp bebeğe başlayacağım diye baktırdım kesin dedim tavan yapmıştır :) neyse ki 1.89 çıkmış yani demem o ki asla stres yapma takma taktıkça çıkıyor gerçekten beslenmene de dikkat et:)
Yani 1 yil bile surmedi düzeldi benimki. 27den 1,60 a düşmesi super olduBenim değerim 3 yılda anca oturdu canım ben de sen gibiydim o kadar taktım ki stres yaptım ama stres birebir düşman bu tiroide aman yapma ben düzene sokana kadar 6 haftada bir kan verdim acaba yükseldi mi diye stresten hep sonra baktım ki olmuyor 6 ayda bir gidiyorum artık hatta bazen 6 ayı geçiyor :) geçen gün verdim kan baktim ki bir yıla yaklaşmış baktırmayalı sırf tüp bebeğe başlayacağım diye baktırdım kesin dedim tavan yapmıştır :) neyse ki 1.89 çıkmış yani demem o ki asla stres yapma takma taktıkça çıkıyor gerçekten beslenmene de dikkat et:)
Sende haşimato da var mı canım bende o da var haşimato ve hipotiroit ben de hafta içi 100 haftasonu 150 içiyorum levotiron. Sen başkalarının değerine bakma canım senin vücudun ayrı o ayrı antikorlar fazla mesela bende belki o arkadaştan azdır.benim de demirim düşük çıkıyor çünkü tiroit demiri emiyor. Bak ben ekmek makarna pirinç gibi şeyleri kestim beslenme çok önemli bizde bunlar da çok etkili uzak durmamız gereken şeyler var. Ama sen asla kendini başkalarıyla kıyaslama herkesin vücudu farklı çünkü sen sor doktoruna yine de .ben hiç eutrox kullanmadım hep levotiron kullandımInanir mısın benim ilk tanı konuldugu zaman tsh 27 ydi agustos ayındaydı sonea evlendim haziran ayi gibi tam gecen sene bu zamanlar iste düzeldi sanırım doktor iyi ayarladi benimkini
Suanda da 6 7 aydir 1,60 çıkıyor
Yukaridaki arkadasin (yorum yazan) 1,90 mis birgun 50 birgun 75 iciyormus
Üşenmedim hesapladim telefondan. Ben ondan daha yuksek doz iciyorum
Haftaici 100 haftasonu 75 toplam 1 gaftada 650 mg icmis oluyorum onunkide 450li bisey oluyor
Neden oyle acaba
Yarin gidicem tekrardan ölçüme. 3 ay oldu
Demir degerime de baktircam afedersin aptal gibiyim bu ara unutkanlikda var. Doktora sorcam kac zamanda geleyim
Ben de senin gibi olmadi 6 ayda bir giderim.
Simdi seyi sorcam euthyrox mu iciyosun ve kac mg?
Ben euthyrox iciyorum