TSH hormon seviyesi yüksek olanlar yardım edebilir mi?

Benim hamilelikten 2 sene önce tesadüfen farkedilmişti. TSH 18 civarıydı o zaman ama t3 ve t4 normaldi. Benimki haşimato troidiymiş ve ömür boyu ilaç kullanmam gerekiyormuş. Levotiron verdi doktor. Dahiliye doktoru ilaç dozlarını gayet güzel ayarlıyor, sorun yok yani. Şimdi 5,5 aylık hamileyim, 20 günde bir kan verdim ve ilk 3 ay ilacı biraz arttırdık ama şimdi bebeğimin kendi troid bezleri var ve kendi hormonunu kendi ürettiği için bana gerek kalmadı ki değerlerim değişti ve ben şimdi eskiden olduğu gibi bir gün 1 tam, bir gün 3 çeyrek olarak alıyorum ilacımı. Doktorunuzu dinlediğiniz sürece korkulacak birşey yok merak etmeyin.

Endokrinoloji uzmanına gitmen konusunda ısrar edenlerdenim ben de.. evet bu bölümün uzmanları gerçekten az oluyor ama bulabilirsin diye düşünüyorum. benim ki de düşüktü hamilelik öncesi,şimdi tedavinin 9.ayındayım.Senin de hemen farkedilmesi güzel. mutlaka üstünde dur canım...

Bende 3 senelik troid hastasıyım.Benim troid bezlerim biraz hızlı çalışıyor fakat! hiç bir zaman maksimumun üstüne çıkmamıştır.t3,t4, Anti Tpo bunlar normal herzaman hatta kızlar kollestrolunüzede baktırın troid bunun değerlerini fırlatabiliyormuş.Benim baş bellası 2 nodülüm var ilacı kesecekken hamile kaldım fakat doktorum devam ettiriyor.Her ay TSH kontrolüne gidiyorum en son 1.20 lerdeydi değerim doktorum çok güzel dedi. Bu arada bende dahiliye uzmanına gidiyorum 3 yıldır bu hep böyle dozajlarda bir sorun yaşamadık.Şimdi bir gün tam bir gün yarım alıyorum, levotiron kullanıyorum.

herkeze selamlar.bende bir tiroid hastasıyım ve tsh hormonum yüzünden bebişlerimi düşürdüm.tsh 10.90 küsürdü.benim sorum bir ayda 2.5 lere düşermi düzene girebilir mi?lütfen cevap yazar mısınız...

heval84 canım hiç merak etme ilacını düzenli kullan bende ilk tsh 8,41 di 25 gün sonra gittim 2,00 oldu sadece düzenli kullan ve kesinlikle stres yapma. tiroit ilacını düzenli kullandığın zaman çok kısa bi sürede değerler normale iniyor ok tatlım sakın kafana takma.

kdr 44 canım çok sağolasın ya bundan sekiz dokuz ay önce gayet düzenliydi ama konturollerimi aksatınca fırlamış neyse çok şükür bunlarada.seninde yüksekmiş bebişin varmı merak ettim canım.cevap yazdığın için çok teşekkürler..:)

kdr 44 canım ya sana cevap yazdım ama görüntülenmiyor sanırım yine deniyorum şansımı.merak ettiğim sende bebiş varmı sende de yüksekmiş düşmüş meraklandım şimdi:)ayrıca çok teşekkürler cevabın için...

kızlar bende 5+5 haftalık hamlileyim.t3-t4 normal tsh 14,5 çıktı.Doktorum haftada 3 gün 1,5,4 gün 1 tefor almamı önerdi.şimdilik harşey güzel.inşallah düzelir.ama 2,5 olması gerektiğini bilmiyodum.

kızlar benim ilk tüp bebek denememde adetimin 3. günü yapılan hormon testi

e2...................... 41.39
fsh.....................9.02
Lh.......................6.68
prolaktin..............20.42
serbest t4............1.22
tsh.......................6.21

bu teste göre yumurtalık rezervin kötü denildi..ama tüp bebek başladık. ve yumurtalarım hiç büyümedi...tüp bebek tedavim yarıda kaldı..

fakat dr. başka bişey söylemedi..yani ne bir ilaç falan vermedi...şimdi araştırıyorumda tsh yüksek bende...

ama başka bir dr.a mail attım bu sonuçları bana dediki bu sonuçlara göre yumurtalık rezervin kötü diyemeyiz gayet iyi bence dedi...şaşırdım yaaa...

ne yapcam yaaaa? bilgisi olan varsa bu konuda ..beni aydınlatabilirmi?

Bursa Acıbadem Hastanesinde Endokrin bölümüne kontrollere gidiyordum ama
şimdi İstanbuldayım. Çok uzun zamandır da TSH ölçtürmedim yaklaşık 1 sene oldu
En son 1,50 lerdeydi. İlacı da bıraktım.
Doğum vs araya girince atladık bu konuyu.

Anadolu yakasında iyi bir endokrin doktoru bulmam gerekiyor. Tavsiyeleriniz kimlerdir???

Medical Park Göztepenin endokrini çok iyi....ve ilgili.

merhaba gecen yaz hastaneye gıttım hormon testlerıne tabı tutuldum sonuclarımı yazıyorum
SONUÇ MİN-MAX
tektik estradiol: 30.3 pg/ml N N (E2) 0-246
fsh: 3.99 mIU/ml N N (FSH) 0.700-153
lüteinleştiron hormon (lh) 3.71 mIU /ml N N (LH) 0-153
prolaktin: 14.8 ng/mL N N (PRL) 1.9-25
serbest t3: 4.19 pg/mL N N (T3F) 1.50-4.71
SERBEST T4 1.26 ng/dL N N (T4F) 0.800-1.90
TSH: 6.70 uIU/ml H N 0.400-4.00

Yazın sonuclarım boleydı tefor adında ılac verdı bır ay kullanmam ıcın ama eczanelerde bulamadıgım ıcın baska bır ılac levotıron tok karnına yarım tablet seklınde kullandım daha sonra yıne test yaptırmam ıstendı suan yurt dısındayım buradakı test sonucum ıse TSH normal aralık 0.3-6 arası benım ıse 0.7 dıger hormonlar ıcın teste gerek yok demıstı yazın doktor sızden rıcam ılacı kullanmaya devam edeyımmı ve ılac etkısını gostermısmı bana bır yon verın lutfen buradakı doktorlara guvenmıyorum...

canım bizim buraan sana ilacını bırak yada devam et dememiz yanlış olur ..bunu anca bi dr cevaplayabilir..sana sadece şunu söleyebilirim ilacın kesilmemesi gerektiğini biliorum ama buda hastdan hastaya değişebilir..İlaç dozununda ayarlanması gerekli..bunun için bir endokrinoloji uzmanına görünmeni tavsie ederim..

arkadaşlar bende iki aylıkhamileyim ve tsh değerim 5.67 endokrin bölümüne gidilmesini tavsiye ediyorsunuz ama ben bir haftadır randevu alamadım. bir ay sonrasına randevu veriyorlar. okadar bekleyecek zamanım yok. kartalda oturuyorum, düşük riskimde var fazla hareket etmemem gerekiyor, özel doktora gidecek durumumda yok.dahiliyeye gitmeyi düşünüyordum ama yazdıklarınızı okuyunca kafam karıştı..fisfisfis

selam kızlar tsh düşmüş 2 40

bi dahaki kontrolüm 3 ay sonra
ve bebek için tedaviyede 3 ayın sonunda başlamayı düşünüyorum
inşlhh o zamana kadar gelir benim nazlı bebişim

slm kızlar benımde tsh yuksek 5.04 nasıl dusurceksım bebek ıstıyorum galıba bu bole yuksekken ben ıstesemde olmazzzzzzzzzz

trıot ılacı kullanıyorum sımdı bakalım ne olcak bıtkısel yontemler bılıyormusunuzzzzzzz

arkadaşlar benimde 5.61 çıktı çocuk istiyoruz ama demekki bundan sebep olmuyormuş ilaçla tedaviyle seviye düşüyormu...?

kızlar benim adetimin 3. günü yapılan test sonuçlarım:

E2:51.67

fsh:4.09

LH:4.09

Tsh:0.84

kızlar bir yorum getirir misiniz??benim bir fikrim yok haftaya randevum var doktorumla merak ettim şimdiden..sevgiler..

kızlar benim adetimin 3. günü yapılan test sonuçlarım:

E2:51.67

fsh:4.09

LH:4.09

Tsh:0.84

kızlar bir yorum getirir misiniz??benim bir fikrim yok haftaya randevum var doktorumla merak ettim şimdiden..sevgiler..

arkadaşlar merhaba ben cmrts doktora gttm 5 hafta 5 günlük hamleym fakat tsh hormon tahllm yapıldı degerm 6.7 çktı lütfen yorumlarmısınız endokrn bölümüne kan verdm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…