TSH hormon seviyesi yüksek olanlar yardım edebilir mi?

canım cok yuksek bı deger degıl ben hamıleyken 6 larda falandı sonra 16 cıktı duzgun bı dahılayıcıye gıt dusuruyo ılaclarla etrox kullanıyorum ben gecmıs olsun canım

Selam;
7 haftalık hamileyim. Hashimoto hastasıyım. Hipotiroid'in bir türü. TSH bu sebeple yüksek çıkabiliyor. Endokrinologa gitmen gerekiyor. Euthyrox kullanıyorum. Gebelikte herhangi bir zararı yok. Yüksek TSH bebeğe de zarar veriyor. Hormon hapı ile hemen kotrol altına alınabiliyor. Endişelenmene gerek yok ama hemen bir endokrinolog görsün seni.

Sağlıklı, güzel bir gebelik dilerim.

Selam herkese,
Gebelik öncesi ve sonrası TSH , T3-T4 değerleri çok önemlidir.
Tsh yüksekliği veya azlığı bebeklerde zeka geriliği bile yapmaktadır gebe kalmadan önce endokirin doktoru ziyaret edilmesi geçmişte guatr hastalığı olanlar için çok önemlidir,
çünkü gebeliğin ilk haftalarında gayet normalinde olan TSH ınız hemen siz fark edemeden yükselebilir bu da hem düşüğe hem de bebeğin kendisine ve size zarar vermesine kadar gider,
TSH yüksekliği ve azlığı olası bir kısırlık nedeni de olabilir o yüzden mutlaka planlanan gebeliklerde kadın doğumcunuzdan TSH değerlerinize baktırmanızı isteyiniz.
1 düşüğüm var ama TSH yüksekliğinden değil, histeroskopi sonrası yüksek TSH ımla boğuşmaktayım düştüğü anda gebelik planlıyorum o yüzden endokrin doktorumla konuşmalarım sonucu kendisinin kelimelerini aynen belirtiyorum.
Şiddetle tavsiye edebileceğim endokrin doktoru Prof. Dr. Faruk Alagöl dür.
55,00 (evet yanlış duymadınız) olan TSH ımı düşürmüştür kendisi,(max.4,00 olması gereken TSH bende 55,00 ti)
ama randevuları çok yoğundur ama türkiye de en ii doktorlardan biridir.
şimdiden hepinize çok geçmiş olsun umarım sağlıklı bebeklerinize kavuşursunuz.

Hamileliğimin 15 haftasında tsh hormonumun 4,47 oldugu ortaya çıktı ben şunu merak ediyorum hamilelikte 2,5 altında tutulması gerekn tsh hormonum 3,5 ay boyunca farkedilmedi ve bu bebegime bi zarar vermişmidir. Tsh hormonu yuksek olup ta doğum yapmış biri varmı ve doğumdan sonra çocugunda herhangi bi problem çıktımı korkuyorum ve çok endişeliyim

selam arkadaşlar tsh hormonum 8.52 çıktı ve ben bunu hamileliğimin 6 haftasında öğrendim dün medicana hastanesine gittim doktorum prof fulya tanyeri tezok hanımefendiydi bana euthyrox 50 mg verdi ama içimde hala çok sıkıntı var lütfen bana yardımcı olun bu durumda olupta bebişi dünyaya gelen var mı ?

yan komşum bunu öğrendiğinde henüz 6 haftalık hamileydi.doktor troidleri hiç çalışmadığı için ona ilaç verdi.martın başında doğum yapacak.bir sorunu çıkmadı yani.gözün aydın senin de

Merhaba 1878stuka,
Benim ablamda da kronik hipotiroidi varmis hamileliginin 7.haftasinda ogrendi, doktor iyi ki daha fazla gec kalmamissin demis ve hemen ilaca basladi. Sonuc 1.5 yasinda dunya tatlisi bir oglusu var:) ben de hamile kalmayi istiyorum TSH'im 3.2 cikti, (normal degerler 0,4-4.0)amerikada yasiyorum, buradaki doktor su an icin normal, hamile oldugunu ogrenirsen yine bakalim dedi. Ama buradaki yorumlarla kafam karisti, 3.2 ile hamile kalabilir miyim acaba???

benım tsh 6.30 ama ılac yazmadı doktor gebelıge engel mı cok sınırda yukselmış gerek yok ılaca dedi

tshım normal 2.5 cıktı fakan antıkorlar sınırdan bıraz yüksek. sonuçları bugun aldım pazartesı gosterecegım ama ıcım cok sıkıldı 13. haftaadayım.
krıtık donemı gectım ılac kullanmak ıcın cok mu gec kaldım

Arkdslar benmde trodim yüksek cıkmş fakat ben gec kaldm bunu yaptrmakta sanırım benm 18. Haftam hastande bütün tahlilleri yapmşlar tek bunu yapmamşlar sağlık ocagına gitmesem haberim bile olmıcak ilk gebeliğim bilgisizim bu yüzden test konularnda

. Canım aynı durumdayız hemn bende bi yorum beklicem cok korkuyorum (

mrb arkadaşlar. TSH'ımın yüksek olduğunu 7 hafta 4 günlükken öğrendim. Fakat bu TSH yüksekliğinin gebe kalmaya engel olduğunu da yeni öğrendim. muhtemelen gebe kalmadan önce düşüktü ve gebeyken çocuğum beni içerde sömürdüğü için değerim 6.28 çıktı. Hemen Endokrin uzmanına göründüm ve Euthyrox isimli bi ilaç verdi. şu an 9. haftamıza doğru gidiyoruz sağlıkla sihhatle inşallah. Kafama takmıyorum desem yalan olur fakat tüm herşeyimi yani peynirimi sütümü yumurtamı günlük yediğim için çocuğumun ALLAH'ın izniyle sağlıklı olduğunu hissediyorum. Sizlerde Fazla takmayın diyeceğiniz tek şey TEVEKKÜL ALLAH diyin ve bol bol dua edin. Bebeğinizle konuşun. mutlu olun. takmayın kafanıza. Günlerinizin tadını çıkarın. Allah nasip ederse sağ sağlim kucağımıza alcaz inşallah..

Hamilelikte tsh yüksekliği için levotiron kullanan var mı arkadaşlar?günde 50 mg? Herhangi bir zararı oluyor mu bilen kullananların yardımlarını bekliyorum...?

Hamilelikte tsh yüksekliği için levotiron kullanan var mı arkadaşlar?günde 50 mg? Herhangi bir zararı oluyor mu bilen kullananların yardımlarını bekliyorum...?

elbette var olmazmı bende gebelikten öncede vardı hipotiroid gebelikte ilaç ihtiyacı dahada artıyor ve kesinlikle ihmal etmemelisin ilk üç ay çok önemli özelikle.ben levotiron 125 mg kullanıyorum zaman zaman artırıp azaltıyor doktorum gidişata göre..asıl kullanmazsan zararı olur bebeğine ve sana

konuyu açan arkadaş 5 yıl önce açmışşş... ben de 7 haftalık hamileyim ve tsh 6.55 bana dahiliyeci levotiron verdi 25 mg ama yarım içiyorum umarım faydalı olur...

Güncel olmalı.. hamileler doktorlar bazen ihmal ediyor ama mutlaka tsh ınıza baktırın.. bende 5+1 de yani bugün öğrendimki normalde 2.5 olması gereken değerim 4.39 muş. inşallah sıkıntı olmaz...sizde ihmal etmeyin

Arkadaşlar benimde 3. Hafta hamileyim TSH 3.92 çıktı. Ilk gebeliğim düşükle sonuçlandı.daha ilk gebeliğimde tsh a baktırmamıştım. Bu değer çok mu yüksek acaba ilk gebeliğimde düşük bu Yüzden olmuş olabilirmi.doktor ilaç verdi euthrox 25 mcg .kullanmasam bişey olurmu ki

ilacınızı mutlaka kullanın..

Teşekkürler ... Kullanıyorum . İnşallah herşey yolunda gider ...

Merhaba kızlar,
6.haftalık hamileyim iki hafta önce tahlil yaptırdım TSH 5.6 çıktı
Bugün dahiliye dr.gittim ve tekrar kan tahlili yaptırdım ve sonuç TSH 3.5
Okudugum kadarıyla bu degerler 2.5 altında olması gerekiyor.
Benim durumumda olup ilaç kullanmayan var mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…