TSH hormon seviyesi yüksek olanlar yardım edebilir mi?

tsh hormonu illa 2.5 altindami olucak ya bazi doktorlar sinirin ustunde dahi hamile kalan hastalarimiz var yazmis benim de sinirda cikiyor hep doktor birsey demedi annem de tiroit hastasi bekarligindan beri hatta ameliyat olmus ama 3 kardesiz hicde zorluk yasamadim hamile kalmakta dedi sanirim fazla kafaya takmaktan da yukseliyor bu hormonlar

Arkadasim tup bebek yaptirirken dr 2'nin altinda olmasi gerektigini soyleyip ilac kullandirdi. 2'nin altina dusunce yaptilar.
Ilacla cok cabuk dusuyor bu hormon ve zaten bunun icin kullanilan ilacin gebelige hicbir zarari yok. 3 4 yildir kullaniyorum ben suan hamileyim hala kullaniyorum.

sanirim.bazi kisiler yuksek ikende hamile kalabiliyor ama gebelik suresince dusurmek icin ilac kullanmak lazimmis bide suan yuksekmi dusukmi baktirmadim belki dusmustur:) biraz bekleyip olmazsa doktora gidicem bakalim..Allah saglikla bebeginizi elinize almanizi nasip etsin

Tabi ki yüksekken hamile kalınamaz diye bir şey yok.
Ancak yüksek olması gebeliği erteler genel olarak.
Ve hamilelikte tiroid yüksekliği kontrol altına alınmazsa Allah korusun bebekte anomalilere yol açıyor.

Canim bende 2 nin altinda hamile kalinmasi guvenli diye biliyorum. Troid hormonu hamileligide etkiliyor. Kalan vardir mutlaka bebek icin cok tehlikeli. Hamile kalacagim diye bebegin sagligini tehlikeye atmak dogru degil. Once tedbir sonra tevekkul. Bende ameliyat oldum normale donunce degerler hamile kaldim. Anne karninda bebegin troidi 15 haftadan sonra gelisiyor. Ondan once sana bagimli. Sonrada onemli tabii

Kızlar tsh değerleri normal çıktıktan sonra adeti düzene giren varmi yani ben 25-26 günde adet görürdüm bugün 28. Günümdeyim acaba tsh dan dolayıolabilir mi
Cevap verirseniz cok sevinirim

Kızlar tsh değerleri normal çıktıktan sonra adeti düzene giren varmi yani ben 25-26 günde adet görürdüm bugün 28. Günümdeyim acaba tsh dan dolayıolabilir mi
Cevap verirseniz cok sevinirim
Troid hastaliklari adet duzensizligine kisirliga neden olabiliyor.

bende adeti etkilemedi hic gerci benim prolaktinde hafif yuksek o bile etkilemedi vucudun isine akıl sır ermiyor ya :))
Canim tsh hirmonlarina da etki ediyor. Sadece adet duzensizligi yapmiyor. Kimine adet duzensizligi , kimine kanama miktari , gunu. kimine hormon bozuklugu. Prolaktin hormon yuksekligi yada dusuklugu gibi . Prolaktin yuksekligi tsh tanda olabilir.

bende sukur ki hamileyim:) tedavi falan olmadım hic kendiliginden.. doktor suan ilaca baslattı daha yeni oldugu icin bir sıkıntı olmaz dedi takmayınca oluyormus:)

Kozlar bugn kadın doğuma gittim hormon testi yapıldı. Estradiol 204 çıktı TSH de 4,3098 çıktı yarın endokrin doktoruna gözkcem bu yükseklik yumurtlamayı engellermiş doktor öle söyledi en son 20 ekimde adet oldum daha da olamdm sizce bu yükseklik çok mu fazla ömür boyu hap mı kullancam çok korkuyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…