Beki ikalanin kitabini alip okuduktan sonra o kitaba verdigim paraya ve okumak icin harcadigim zamana acidigim kadar baska bi seye acimadim sanirim. Dini inanciniz nedir bilmiyorum ama benim dinimle tamamen celisen mantik dışı ve sacmaliktan baska bir sey ifade etmeyen bir kitapti. Meleklerin varligina inaniyorum ancak onlardan yardim istemek falan oldukca sacma cunku benim dinime gore insan yaratilmislarin en ustunudur ayrica meleklerin iradesi yoktur allahın verdigi gorevleri yerine getirir ve ona ibadet ederler yani allah emretmedigi surece meleklerin gelip de size herhangi bir yardimda bulunmasi isaret gondermesi soz konusu olamaz. Bir sey isteyecekseniz bunu allahtan istemelisiniz. Baska bir varliktan istemek yada araya bir araci koymak buyuk saygisizliktir. O kitapta dinle ters olmadigi yonunde yapilan aciklamalar da tamamen mantik disidir az biraz dini bilgisi ve zekasi olan bir birey bunu kolaylikla idrak edebilir. bence boyle seylerle vakit kaybetmeyin ve aklinizi bulandirmayin. Ihtiyaciniz olan her neyse kendinizde bunu elde edebilecek guc var insan ustu varliklardan (Allah haric) medet ummak yanlis bence. Ayrica o kitapta bahsedilenin de melek degil de cin tanimina daha cok uydugunu dusunuyorum.
Benim gorusum : bu insanlarin bu isten para kazanmasi bana dogru gelmiyor.
Melekleri anlayabilecek kadar Allah askiyla dolu bir zatsan, zaten bir Mevlana, bir Sems olur yollara dusersin, sirtinda hirka vardir ama tek kurusa goz dikmeden insanlari aydinlatirsin. Meleklerle ilgili egitimden para kazanan insanlar size boyle gorunuyor mu? Bence ilahi olandan bir sey anladiklari yok, sadece para pesindeler.
Merhaba.Herşey tabiki Allah tan istenir ,Allah tan istenmelidir.Ancak bi türbeye gittiğimiz zaman nasılki türbeden değilde ,türbede yatan zâtın yüzü hürmetine Allah tan istiyorsak,Hz. Muhammed(s.a.v.) hatırı için diyorsak,Meleklerimizin de yüzü hürmetine Rabbim den istemenin yanlış olmadığını biliyorum.Sonuçta islamın şartlarından biride Meleklere inanmaktır.Ama tabiki bu çok ince bi çizgi bunun bilincinde olmak ve bu ayrımı yapmak gerek.Yoksa bende zaten Meleklerin haşâ Allah' la kıyaslanmasına bile ,böyle birşeyin akla hayâle gelmesine bile şaşırıyorum.Beki nin kitabında katıldığım nokta,aslında Beki ilede alâkalı değil bu,benim kuvvetli inancım doğrultusunda öyle eminimki Rabbim isterse tabiki meleklerimizi yardımımıza yollar,onların melek saflığını içimizde hissettirir.Ama bu inancım meleklerden değil,Rabbim den kayanklanıyor.Çünkü O'nun herşeye kâdir olduğunu biliyorum.Beki'nin başmeleklerle konuştuğu noktasına tamamen karsıyım.Biz sıradan insanlar olarak meleklerle değil konuşmak zerresini görsek,bu boyutta hayatımızı sürdüremeyiz,dinimizce bu böyledir.Bu noktada bu görüşe tamamen katılan Tuğçe ışınsu yu genel olarak daha mantıklı ve sahici bilgilerle donanımlı bulurum.Melekler konusuna üç harflilerin iştirak edilmesine ise katılmıyorum.Bunlar apayrı iki uç noktadır.Paylaşımın için çok teşekkür ederim.Genel fikiri bu konuda hep merak etmişimdir.
Tugce isinsu hakkinda bir bilgim yok acikcasi. beki ikalanin kitabini okuyunca bu konuya onyargili bakmaya basladim ve arastirmaya okumaya gerek duymadim. Turbelerdeki zatlarin yuzu hurmetine dua etmekten bahsetmissiniz.Allah bize sahdamarimizdan daha yakin oldugunu soyluyor oyleyse biz neden bir sey isterken bir araciya ihtiyac duyuyoruz? Eger araya araci koyacaksak da bu melekler olmamalidir. Allahin guzel isimleri, isledigimiz salih ameller yada peygamberimiz hurmetine dua etmek varken (turbelerdeki zatlari araci koymayi da cok fazla dogru bulmuyorum acikcasi ben) melekleri neden araci yapalim? Bir de su acidan bakiyorum turbelerdeki zatlari araci koymamizin nedeni ibadet ve amelleriyle Allahin rizasini kazanmis olmalari degil midir? Ancak meleklerde boyle bir sey soz konusu degil cunku iradeleri yok. Meleklere inancim sonsuz fakat abartiliyor diye dusunuyorum. Sevgiler
Tugce isinsu hakkinda bir bilgim yok acikcasi. beki ikalanin kitabini okuyunca bu konuya onyargili bakmaya basladim ve arastirmaya okumaya gerek duymadim. Turbelerdeki zatlarin yuzu hurmetine dua etmekten bahsetmissiniz.Allah bize sahdamarimizdan daha yakin oldugunu soyluyor oyleyse biz neden bir sey isterken bir araciya ihtiyac duyuyoruz? Eger araya araci koyacaksak da bu melekler olmamalidir. Allahin guzel isimleri, isledigimiz salih ameller yada peygamberimiz hurmetine dua etmek varken (turbelerdeki zatlari araci koymayi da cok fazla dogru bulmuyorum acikcasi ben) melekleri neden araci yapalim? Bir de su acidan bakiyorum turbelerdeki zatlari araci koymamizin nedeni ibadet ve amelleriyle Allahin rizasini kazanmis olmalari degil midir? Ancak meleklerde boyle bir sey soz konusu degil cunku iradeleri yok. Meleklere inancim sonsuz fakat abartiliyor diye dusunuyorum. Sevgiler
Arkadaşlar yurtdışında yıllardır Doreen Virtue'nin çalışmalarını sürdürdüğü "Angels therapy"adı altında süregelen, bizde de Tuğçe Işınsu ve Beki İkala'nın popüler hale getirdiği "melek terapisi,meleklerden yardım isteme,meleklerden mesajlar,melek koçluğu vs"ile ilgili Tuğçe ve Beki'nin çalışmalarına katılanlar yada herhangi bir deneyimi olanlar burda paylaşalım.Bu konuyla daha doğrusu spirütüel olan herşeyle yakından ilgilenen biri olarak paylaşımlarımızla ışığımızı çoğaltmak niyetiyle....[/QUOTmer
deneyimini paylaşabilir misin?ben resmen ona inanıyorum ve gitmek için paramı bi araya getirmeye çalışıyorum.yasadıkların nelerdir?ben gecmiş yaşam terapisine gitmek istiyorum.tugce ısınsu tam bır 3 kâğıtçıdır paranıza yazık olur aman ha!!
deneyimini paylaşabilir misin?ben resmen ona inanıyorum ve gitmek için paramı bi araya getirmeye çalışıyorum.yasadıkların nelerdir?ben gecmiş yaşam terapisine gitmek istiyorum.
valla açıkçası 2 ay kadar once tam hazırdım randevu alacaktım ki bişiler beni engelledi.soyledikleri çok mantıklı kitabınıı da okudum ama nedense ayağım bir türlü gitmedi.kitabı tutanlar eğitimler v.b seyler vererek kitapta yazdıklarının aynısını soylüyorlar genelde.şu sıralar dediğin gibi bir uzmana gitmeyi düşünüyorum hipnoz için.açıkası bu kadar iyi niyetlilerse doktorların prof.ların muayene ücretleri hatta daha fazlasını alması düşündürücü.Biriktirdiğin paraya yazık. Adı geçen 2 hatun da paragöz uyanıklar.
Bu melek işi önce Amerika'da patladı. Amazon'da living with angels kitabını arat, bizim uyanık hatunlar da bu kitap vb kitapların çevirisini biz yazdık diye yutturdular. Bu melek işinden Amerika'da çok kar edildiğini görünce bu uyanıklar da Türkiye'yi benzer şekilde söğüşlemeye karar vermiş.
Bu hatunlar sıradan insanlar, ne eğitimleri ne psişik güçleri var tek sermayeleri uyanıklık. Paranı verme, git bakım yaptır, makyaj malzemesi , elbise al. Terapiye cidden ihtiyacın varsa doktora git. Eğitimli, ne olduğu belli gerçek terapist bul git.
ben de aynı seyi düşünüyorum ve katılıyorum.ben de aynen tüy görmeye basladım ve hatta arkadasım onların yonlendirmesiyle bişileri değiştirdi hayatında diyebilirim.belki bu frekans ya da algı ile ilgilidir bilmiyorum ama hersey inançla ve hayata bakış açımızla ilgili diye düşünüyorum.Beki İkala Erikli'nin kitabını okudum. Gerçekten etrafıma daha pozitif bakmaya ve daha fazla umut beslemeye başladığımı fark ettim. Durduk yere gelen kuş tüyleri de gerçektir. Hem yaşadım, hem duydum. Üstelik o kitap hakkında hiç konuşmadığım birinden ansızın duydum. Başka anılarım da var çok detaya girmeye gerek yok. Kısacası etkilendim ama o terapiler falan bana da ticari geliyor. Çok uğraşmamak lazım diye düşünüyorum. Asıl inançlarımızın önüne geçmemeli.
valla açıkçası 2 ay kadar once tam hazırdım randevu alacaktım ki bişiler beni engelledi.soyledikleri çok mantıklı kitabınıı da okudum ama nedense ayağım bir türlü gitmedi.kitabı tutanlar eğitimler v.b seyler vererek kitapta yazdıklarının aynısını soylüyorlar genelde.şu sıralar dediğin gibi bir uzmana gitmeyi düşünüyorum hipnoz için.açıkası bu kadar iyi niyetlilerse doktorların prof.ların muayene ücretleri hatta daha fazlasını alması düşündürücü.
Gerçekler çok sıkıcı endulus, inanasımız var, kanasımız var :)2015 masallar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?