Tuhaf ailem.

Bazen insana en buyuk hasari ailesi veriyor.. psikolojik şiddet maalesef bu..
Evet kesinlikle katılıyorum. Ama gözüm açıldı. Benim akıl sağlığım herkesten önemli. Bu dakikadan sonra sadece önceliğim kendı isteklerim olacak

Anneniz çocuklarına bağımlı galiba ayrılamıyor. Ne yapın edin onun duygusal manipülasyonlarına karşı koruyun kendinizi ve kendi yolunuzu çizin. Annedir saygı duyulur sevilir tamam ama senin birey olarak kendi hayatını yaşamanı engelliyorsa orda dur, izin verme.

Abiniz iyi bir üniversiteden mezun, siz okumadınız mı? Bu yaşa kadar hiç mi çalışmadınız?
Benim aklım almıyor. Maddi durum vasat, evde huzurlu bir ortam yok, niye evde oturuyorsunuz ki? En azından bir çevre edinirdiniz. Hem evlenmeniz de daha kolay olurdu. Çoğu genç adam da tek maaşla ev gecindirermem diye evliliğe cesaret edemiyor.

Tek söyleyeceğim anneniz ve abiniz için hayatınızı harcamayın. İşe girin kendi sosyal çevrenizi oluşturun ve inşallah yuva kurun . Ömür boyu çekilcek dert degil çünkü .

Abinizle tek uğraşmamak, yaşadığı hayatın yüklerini size de pay etmek için kendinize hayat kurmanıza müsade etmiyor anladığım kadarıyla.
İşkura gidip iş bulun çalışın sosyal hayatınız olsun kendi paranızı kazanın ve çıkarsa düzgün biri kendi hayatınızı kurun.
Böyle bağımlı ilişkiler sağlıklı değil.

Çalışıyorsanız maddi destek gitmesin diye çalışmıyorsanız da evdeki hizmetiniz bitmesin diye. Her ikisi de sizin hayatınıza set çekmek. Yerinizde olsam doğru kişiyi bulunca evlenirim. Hayatınızı 2 kişiye adamanız çok saçma.

Bi tek aileniz tuhaf değil sizde tuhafsınız 🙄
Kusuruma bakmayın lütfen

Abiniz iyi bir üniversiteden mezun, siz okumadınız mı? Bu yaşa kadar hiç mi çalışmadınız?
Benim aklım almıyor. Maddi durum vasat, evde huzurlu bir ortam yok, niye evde oturuyorsunuz ki? En azından bir çevre edinirdiniz. Hem evlenmeniz de daha kolay olurdu. Çoğu genç adam da tek maaşla ev gecindirermem diye evliliğe cesaret edemiyor.
Universite mezunuyum ama hiç çalışmadım. Maddi durum vasat değil
Bi tek aileniz tuhaf değil sizde tuhafsınız 🙄
Kusuruma bakmayın lütfen
Hangi konuda

Maddi durum vasat değil diye calismiyorsunuz ama olduğunuz ortamdan kurtulmak istiyorsunuz yanlış anlamadiysam???
Ama eğer çalışmazsanız , ayrı eve cikmazsaniz yada evlenmezseniz nasıl kurtulabilirsiniz o ortamdan ???

Back
X