Tuhaf görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Çocuğu hergün bize yolladı kayinvalidem ile. Ben de kayinvalidemi uyardım lütfen bebegi ellemesin diye.
Bu yazdığınız beni nedense rahatsız etti. Çocuk istenmediğini anlayıp annesine söylediyse görümce o yüzden uzak duruyor olabilir. Veya kayınvalideniz çocuğa bunu söylediyse gene aynı şekilde çocuk gitmek istemeyip annesine söylemiştir. Zaten çocuğunun da gelmesi sizi rahatsız etmiş görümce gelse aynı tavrı belki ona da takınacaktınız.

Ben aramızın ne kadar iyi olduğunu anlatmak için yazdim tabi ki eşimin ablasi oldugu için her işine koştuk ama o zor günümüzde bizi hic umursamadi. Bu da bana tuhaf geliyor. Çünkü insan ilişkileri karsiliklidir sadece alarak talep ederek sosyal ilişki devam ettirilemez diye düşünüyorum.
Insanlar kac gün kalacak demissiniz ama kayinvalidem yıllardır her gün gorumcemde onun cocuguna bakıyor. Hem de her gün. Yemeğini temizliğini de yapiyor. Bu durumda benim eşime de adaletsizlik yapmış oluyor ben öyle düşünüyorum

Canım cocuga ayri oda bile verdim rahat oynasin diye sadece bebegimin henüz aşıları bile yok bu salgın döneminde ister istemez dikkat ediyorum. Kaldı ki çocukla bu durumdan önce de gorumcem gelmiyordu ve aramıyordu

Korona dönemi diye gelmedim der belki ama telefon edebilirdi. Gelmesi çok da önemli değil ama insan kullanıldığını düşünüyor böyle durumlarda. Boşverin, gelmemesi daha iyi olmuş. Sizin elinizde de bir koz olmuş. Bundan sonra bir şey olursa siz de bunu belirtirsiniz.

Fikirlerin için teşekkür ederim buradaki farklı fikirleri de öğrenmek için yazdım zaten.
Bu arada eşim ailesine çok düşkün babasi çok yasliydi ki onu da geçen sene kaybettik. Onlar hep beraber vakit gecirsinler diye onlarla da hep program yaptık. Benim annem babam olsa da vakit geçirsem keske ama yoklar. Ablamla da sık sık görüşüyorum

Babalarımız hep yaslı Bıgun Allah gecınden versın vefat edecekler, bu demek degıl kı gorumcemı kaynanamı kuyruk gıbı her hafta sonu pesıme takayım.
Anneni babanı kaybettin mi bilmiyorum eger oyleyse nur ıcınde yatsınlar ınsallah.

Bazılarımız (bu bende de vardı eskiden) gereksiz bir iyi niyetle, yapmasak da olabilecek davranışlar sergiliyoruz. Ondan sonra da bir şey olunca vay ben ona şunu yaptım bunu yaptım diye beklentiye giriyoruz. Ne gerek var normal davran, ne sen beklentiye gir, ne de o insanlar buna alışsın.

Aynen oyle arkadasım.
Herseyın fazlası zarar, buna ıyı niyette dahil.
Kök aileden kopmasın dıyıp tum aileyi pesıme takip gezmek ıyılık degıl kendine kotuluk
Koca adam ablası haftasonu onlarla gezmyınce neden kok aileden kopsun ki?
Bu kafa dogru bir kafa degıl.
Bu sefer bak ben gezdirdim yanıma gelmiyor beklentisi olusuyor kısıde.
Bazı seyleri gorev gıbı degıl jest gıbı yapacaksın ki tesekkur etsinler.
Gorumce ıcın rutınlesmıs bu heryerde goturulme.
Haklı da.
Simdı oturup ona kızmak dogru degıl.

Gelmiyor iste, yapacak bisey yok.
Kok aile onun cok umrunda degıl demek, hayat.

Gelse de herşeye karışsa daha mı iyi bu sefer daha çok rahatsiz olabilirsiniz kayinvalideniz yaninizdaymış 20 gün toparlamışsinizdir kendinizi belki virus var ne olur ne olmaz diye kendisi gelmek istemiyor olabilir gule gule buyutun bebeginizi

burda ayrımcılık var evet haklısınız ben olsam bende kızardım
diğer çocuk 12 yaşına gelmiş gayette sizin çocuğunuza kv bakabilir istese

ben size hak verdim ama şunu da öğrendim hayatta yapıyorsan beklemeyeceksin
şimdi ona deseniz korona vs diyecek
bir daha eşinizden bişey istediğinde yaptırmaz görümcenize olan kırgınlığı da belirtirsiniz görümcenize

Soylemeye calistigim dengeyi kuramamissiniz. Esinizin ailesi kle her haftasonu gezmek size yaptığınız iyilil degil, bir yerden sonra yuk olmus. Su an ki hayal kirikliginiz da bundan. Cok verici olmak iyi bir sey degil. Su an bunu dile getirseniz alacağınız cevap, yapmasaymissiniz olur
Ama esinizin ailesine düşkünlüğü sebebi ile bence oyle bir sansiniz yoktu da.. neyse.

Gorumcenizin cocuguna bakti diye sizinkine de bakacak değil. Siz ihtiyaciniz var mi yok mu, bunu olcup tartin.
Ilk yardımı esinizden alin.

42 yasinda 2 yıl önce bosandi. Evi de bize o kadar yakın ki

gençse boş ver diyecektim aklına bile gelmez diye

muhtemelen burada da travmaları tetiklenen bir kişi var

sıkma canını gelmezse gelmesin

bir de zaten virüs var işe gidip gelen birisinin sık sık gelmesi daha sıkıntılı

ama gelmeme gerekçesi olarak virüs dese sen de daha az üzülürdün

sağlıkla büyütün

Karakterinde beleşçilik olan insanlardan böyle beklentilere girmeyin.

Bundan sonra da yedirmezsiniz içirmezsiniz dert etmeye gerek yok . şimdiye kadarkilerde sadakanız olsun.

Eşinizin ailesiyle bu kadar yakın olmak sizin tercihiniz yahut bir şekilde öyle olmak zorunda olmuş. Yoksa her hafta sonu ne işiniz var görüncenizle gezmekte?
Anladığım kadarıyla kayinvalidenizle beraber yaşıyorlar, eşinizde onlarla vakit geçirmek istemiş sizde uymussunuz.
O kadar sık görüşüp şimdi gelmemesi bundan sonrası için aranızda ki ilişkiye bakış açısınizi değiştirir belki.

Ayrıca yanınızda kimse kalmak zorunda değil artık. Hergün gelen kayınvalideye de gerek yok. Ama siz bu iç içe ilişkiye alışmışsınız anlaşılan.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…