Tuhaf görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kızlar merhaba. Ben 3 ay önce doğum yaptım çok sukur saglikla kavuştum kuzuma. Ilk hamileligim ölü doğumla sonuçlandığı için ve pandemi dönemi doğduğum için hamileligim psikolojik olarak zordu. Bu arada annemi de ilk dogumumdan 9 ay önce kaybetmiştim. Yaşadığım zorlu süreçleri de goz önünde bulundurun diye yazıyorum.
Doğumdan sonra gorumcem sadece 3 kez geldi ,gelmediği gibi arayıp sormadı da.ilk 20 gün kaynanam geldi logusayken sonra zona olunca gelemedi memleketten yegenim geldi yardima.
Bizle her sene tatil yapan ve bütün imkanlarimizdan faydalanan gorumcem (pandemi öncesi eşim her hafta sonu bizi gezmeye cikarirdi hep beraber, bunun dışında başı ağrısa doktora gitmek için bizi ararbarabamiz oldugu için) bu donemde uzaktan bile çocuğu gormeye uğramadığı gibi ne beni ne eşimi arayıp sormuyor da. Sizce bu durum tuhaf değil mi?is yoğunluğu oldugunu söylüyor ama instagramda takip ettiğim kadarıyla fiti fiti geziyor bu corona dönemi bile?bayramda ister istemez soğuk davrandım acaba benim mi beklentim yuksek sadece yeğenini merak etmeliydi ve logusaligim zordu beni aramaliydi diye düşünüyorum haksiz miyim?
Benim gorumceler dogum yapinca bikere telefon ettiler okadar bidaha yok sanki yabancilar

Bakın görümceniz yalnız ve çalışıyor annesi bakar yanı kadın eşinden ayrılmış. Ama sizin eşiniz var çocuğa bakmakla mükellef olan anne babadır. Tamam arayabılırdı arasaydı şık olurdu. Ama belki bu tarz şeyler geçmişte yaşadığı şeyleri hatırlatıyordur. Ki kv bakmış 20 gün daha ne kadar yardımcı olabilirdi ki 70 yaşında bakın kadın 12 yaşında ki çocuk ıle bebek bakımı arasında uçurum var . Tamam belki kızının çocuğuna bakmış ama kızı yalnız ve hayatını çalışarak devam ettirmiş yani kv o dönem 58 yaşlarındaymış. Eşinizin yardımcı olması gerek kv yapıcağını yapmış zaten bakıcıda gelicekmiş. Boşa kendinizi doldurmayın. Kv yi artık eve almam vs saçma cümleler kadın yardımcı olmuş yani olmadı diyemezsin o yaşta kadın 20 gün sana baktı sırf kızının çocuğuna bakıyor diye eve almam diyorsun. Kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorumda değil kusura bakmayın
Canım okullar başlayınca gorumcemin çocuğu okula gidince nasıl kabul edebilirim eve pandemi surecinde.
Kaldı ki gorumcem 2 yıldır yalnız. Eşi varken çocuk için bakıcı tutabilirdi pekala. Eşim çok şükür yardımcı oluyor zaten. Tabı ki kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda değil ama kayinvalide ben ablanın çocuğuna baktım ama siz ne yaparsaniz yapın diyemez eşime. Eşim de ailesine karşı fedakardir onu kaybetmek istemez. Zaten cocuguma pandemi surecinde ben bakacagim ben calisinca da bakıcı bakacak. Sadece daha içten bir ilgi beklemistim ama cevaplarinizdan sonra fazla beklentiye girdiğimi anladim

Yok gelmesin de kayinvalidem hergün ugruyor onun cocuguna bakiyor 12 yaşında erkek çocuğu. Çocuğu hergün bize yolladı kayinvalidem ile. Ben de kayinvalidemi uyardım lütfen bebegi ellemesin diye. Neyse cocuk 1 aydir evde gelmiyor bizim evden sıkıldı Allahtan. Bu arada kayinvalidem onun cocuguna bakıyor ama benimkine bakmayacak yetisemez 2 cocuga diye bakıcı tutacağız eşim Bu sekilde karar verdi ben de yorum yapamadim
Kadın boşanmış annesi tabi bakıcak çocuğa destek olcak biraz vicdan ya onu bile çekemiyorsunuz

Canım okullar başlayınca gorumcemin çocuğu okula gidince nasıl kabul edebilirim eve pandemi surecinde.
Kaldı ki gorumcem 2 yıldır yalnız. Eşi varken çocuk için bakıcı tutabilirdi pekala. Eşim çok şükür yardımcı oluyor zaten. Tabı ki kimse kimsenin cocuguna bakmak zorunda değil ama kayinvalide ben ablanın çocuğuna baktım ama siz ne yaparsaniz yapın diyemez eşime. Eşim de ailesine karşı fedakardir onu kaybetmek istemez. Zaten cocuguma pandemi surecinde ben bakacagim ben calisinca da bakıcı bakacak. Sadece daha içten bir ilgi beklemistim ama cevaplarinizdan sonra fazla beklentiye girdiğimi anladim
Bakın bende şunu merak ediyorum niye eşinize bakamam diyemez?? Keyfi bilir kadın gençmiş baktığı dönem şimdi bu yaşta kafa mı kaldırır? Bana ılerde böyle denilse hadi yaa niye zorundayım nıye bakmam diyemem derim. Bana mı yaptınız çocuğu kızımınkıne baktıysam baktım gençtım baktım şimdi kafam almıyor derim bu normal yani kadın anormal değil. Siz görümcenizi kıskanmışsınız biraz anneniz için üzgünüm başınız sağolsun🙏🏼 Lakin mantıklı düşünürseniz neler demek istediğimi anlarsınız. Markete bir ihtiyaç için çıkamadık dediniz eşiniz bostan korkuluğu mu onu hiç anlamadım.

Görümceniz belli ki bencil ve sadece işi düştüğünde insanları arayan, onları kullanan tiplerden.

Bende de bir tane kuzen var böyle. Hiiç önemsemiyorum şahsen. Boşverin siz de yavrunuzla ilgilenin. Eşinizle de konuşun yüz vermeyin bundan sonra.
Haklısınız eşim de olanları idrak etti zaten. Geçen hafta nikaha gittiler ana kız eskiden olsa benimki getir götür yapardı ama bu sefer nasil gidip döneceklerini sormadı bile

Bakın bende şunu merak ediyorum niye eşinize bakamam diyemez?? Keyfi bilir kadın gençmiş baktığı dönem şimdi bu yaşta kafa mı kaldırır? Bana ılerde böyle denilse hadi yaa niye zorundayım nıye bakmam diyemem derim. Bana mı yaptınız çocuğu kızımınkıne baktıysam baktım gençtım baktım şimdi kafam almıyor derim bu normal yani kadın anormal değil. Siz görümcenizi kıskanmışsınız biraz anneniz için üzgünüm başınız sağolsun🙏🏼 Lakin mantıklı düşünürseniz neler demek istediğimi anlarsınız. Markete bir ihtiyaç için çıkamadık dediniz eşiniz bostan korkuluğu mu onu hiç anlamadım.
Iste bazen cocuk o kadar çok ağlıyordu ki biz susturmak için sicak havlular vs yapıyorduk bütün gece markete cikamiyorduk yemeği de dışardan soyledik bir süre bebeğin en gazlı doneminde.
Kayinvalidem politik bir insandir bakarim demedi açıkça. Neden böyle demiyor bilmiyorum eşime her şeyi olumlu yansitir tek bir negatif cümle kurmaz. Bence çok zeki bir kadın. Yoksa biz olsak dan dun söyler karşımızdakinin kalbini kırarız. O hiç açık oynamadan hep durumu alttan alta kendi lehine çevirip hep mükemmel gozukmeyi başarır.

Iste bazen cocuk o kadar çok ağlıyordu ki biz susturmak için sicak havlular vs yapıyorduk bütün gece markete cikamiyorduk yemeği de dışardan soyledik bir süre bebeğin en gazlı doneminde.
Kayinvalidem politik bir insandir bakarim demedi açıkça. Neden böyle demiyor bilmiyorum eşime her şeyi olumlu yansitir tek bir negatif cümle kurmaz. Bence çok zeki bir kadın. Yoksa biz olsak dan dun söyler karşımızdakinin kalbini kırarız. O hiç açık oynamadan hep durumu alttan alta kendi lehine çevirip hep mükemmel gozukmeyi başarır.
Acaba gerçekten iyi kalpli biri olduğu için olabilir mi kendiniz diyorsunuz bız olsak dan dun kırarız kadın daha ne yapsın ki kadın bence sünmüş durumda acıdım kadına🤷🏼‍♀️

Acaba gerçekten iyi kalpli biri olduğu için olabilir mi kendiniz diyorsunuz bız olsak dan dun kırarız kadın daha ne yapsın ki kadın bence sünmüş durumda acıdım kadına🤷🏼‍♀️
Canım o kadar iyi kalpli olsa kızına yaptığı yemekten 2 kaşık getirir loğusa kadına...
EEsimle arasını bozmak istemez ,yoksa ben sunmus olduğunu dusunmuyorum. Yoksa bize açıkça konuşsa ne diyebiliriz ki

Ben de artik gorumcemi Allah'a havale ediyorum. En son geldiginde cocuga bu kadar takma bak ben sarılık diye aylarca saat başı emzirdim ama aile düzenim bozukluğuyla kaldi millet mamayla rahat rahat büyüttü keşke ben de ugrasmasaydim dedi. Ben şok ben iptal tabi kocasının onu bırakmasını cocuga fedakarca bakmasına bağlıyor ne diyeceğimi bilemedim.
Zaten eds ile zar zor emziriyorum insan der ki merak etme sütün gelir falan 🙃 sonrasında da uğramadı semtime insanlar cidden çok tuhaf. Inşallah ailecek sağlıklı olalım da takmamak lazim ama yine de insan hayalkirikligina ugruyor
Ben sallamiyorum artik baslarda taktigim icin sutum gelmiyordu biliyorsun zaten simdi sallamiyorum fosur fosur sut geliyor kocasi onubiraktiysa kocasinin karaktersizligi soyledigi laf aslinda kendi kardesine gidiyor farkinda degil terbiyesizler ya...bende gorumceyim gelinimiz var ama arkadas gibiyiz bizim oralarda yok boyle seyler

Ben sallamiyorum artik baslarda taktigim icin sutum gelmiyordu biliyorsun zaten simdi sallamiyorum fosur fosur sut geliyor kocasi onubiraktiysa kocasinin karaktersizligi soyledigi laf aslinda kendi kardesine gidiyor farkinda degil terbiyesizler ya...bende gorumceyim gelinimiz var ama arkadas gibiyiz bizim oralarda yok boyle seyler
Canım sütün daha da bol olsun inşallah...sallamayacagim artık Inşallah bebeğin de gazi bir tık azaldı daha rahatladık mesafemi koruyup kafa dinleyecegim. Bu süreçte eşim de kullanildigimizi farketti diye sevinmem bile lazım çünkü whatsapp dan ablasına sitem etmiş. Artık kendini onlar için gereksiz yormaz inşallah

Tum mesajlarinizi okudum nerdeyse. Bence lohusalik doneminde kadinlar daha narin daha kirilgan oluyorlar belki bundan dolayi olaylar buyuyor gozunuzde. Bide annenizi kaybetmissiniz acaba destek aldiniz mi? Sizde lohusalik depresyonu belirtileri sezebiliyorum bence biraz arastirin derim. Tabi yanilabilirimde

Eşine soyledinmi kardeslerin hic yegenini sormuyolar diye
Söyledim bana ablasını kötülemedi ama whatsapp dan sitem etmis bir gece telefonum bozuldu onun alarmını kurdum o zaman gördüm msjini .çok yoğunum gelemedim deyip ertesi gün bir arkadaşıyla kahve icmeye çıkmış instagramda gördüm tabii eşim de gördü

Tum mesajlarinizi okudum nerdeyse. Bence lohusalik doneminde kadinlar daha narin daha kirilgan oluyorlar belki bundan dolayi olaylar buyuyor gozunuzde. Bide annenizi kaybetmissiniz acaba destek aldiniz mi? Sizde lohusalik depresyonu belirtileri sezebiliyorum bence biraz arastirin derim. Tabi yanilabilirimde
Sağol canım olabilir bebek 3 aylık oldu ve zor bir bebekti uykusuzluktan halusulasyonlar görüyordum ilk gunler. Annemi ve ilk bebeğimi kaybedince 6 ay kadar terapiye gittim şu an gidecek vaktim yok maalesef. Lohusalık insanı daha duygusal yapıyor tabi ki
Yine de en azından görümceyle aramıza ister istemez mesafe koydum

Sağol canım olabilir bebek 3 aylık oldu ve zor bir bebekti uykusuzluktan halusulasyonlar görüyordum ilk gunler. Annemi ve ilk bebeğimi kaybedince 6 ay kadar terapiye gittim şu an gidecek vaktim yok maalesef. Lohusalık insanı daha duygusal yapıyor tabi ki
Yine de en azından görümceyle aramıza ister istemez mesafe koydum
En kisa zamanda aile hekiminizle veya direk terapistinize iltibata gecin bir sey yoksa en azindan bu ihtimali kaldirmis olursunuz. Anne olmaniz annenizi kaybetmenizin acisini tekrar ortaya cikarabilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X