Tuhaf görümce

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
En kisa zamanda aile hekiminizle veya direk terapistinize iltibata gecin bir sey yoksa en azindan bu ihtimali kaldirmis olursunuz. Anne olmaniz annenizi kaybetmenizin acisini tekrar ortaya cikarabilir.
Insan kendi anne olunca annesini tabi ki daha çok anıp özlüyor. Tekrar terapiye ayıracak vaktim gerçekten yok.
Ayrıca bu kadar lohusalık hüznü tabi ki normal. Gorumcemin yaptıklarını ve yapmadıklarını normal gelmiyor mesela şu an pandemi ortasında otobüsle otel tatili yapmaya gitti tabi kayinvalide de gitti onla. Kafadan 14 gün kayinvalidemle gorusmeyecegim ve 14 gün yan apartmanda oturan 3 aylık torununu görmemek ona normal geliyor. 65 yaş ustuyum riskliyim demeyip saatlerce otobusle yolculuk yapacak sonra 5 gün otelde kalacak. Resmen otelde tatil yapmazsa ölecek hastalığına yakalanmislar gibiler.

Insan kendi anne olunca annesini tabi ki daha çok anıp özlüyor. Tekrar terapiye ayıracak vaktim gerçekten yok.
Ayrıca bu kadar lohusalık hüznü tabi ki normal. Gorumcemin yaptıklarını ve yapmadıklarını normal gelmiyor mesela şu an pandemi ortasında otobüsle otel tatili yapmaya gitti tabi kayinvalide de gitti onla. Kafadan 14 gün kayinvalidemle gorusmeyecegim ve 14 gün yan apartmanda oturan 3 aylık torununu görmemek ona normal geliyor. 65 yaş ustuyum riskliyim demeyip saatlerce otobusle yolculuk yapacak sonra 5 gün otelde kalacak. Resmen otelde tatil yapmazsa ölecek hastalığına yakalanmislar gibiler.
Bu sürecte tatile gitmesi doğru olmayabilir kendi açısından ama olayı torununu 14 gün görmeyecek noktasında getirmenin de bir manası yok. Kadın hayatını torununa göre mi yaşayacak?

Fazla beklenti içindesiniz bu sadece sizi üzer. Görümcenize ve onun çocuğuna yaptığı şeylerin aynısını size yapmasını beklemeyin ki böyle bir mecburiyeti de yok.

Benimde kaynanam dogumumda tatile gitti 2 ay once biraz kirildim ama sonradan salladim annem bir hafta geldi sonra oda gitti tatile. Pekte onemli degil dogum normal birsey. bide kendime baktim mesela Kiz kardesim dogum yapti yaninda kalmadim tatilede gittim yani cok absurt seyler degil sizin kaynana bide 20 gun kalmis yaninizda. Terapiye vaktiniz yoksa sadece icinizden gercekten gelen seyleri yapin bir sey beklemeden. Kafa rahat mis.

Bu da birsey mi benim abimin eşi hayırlı olsun diye aramadı bile. Instagramdan yazmış😊 Siz tabiki haklısınız ama demek o kadar yakın olmak istiyor size. Ona göre muamele edin derim.

Senin yorumunun her harfıne katılıyorum kendide istememiş. Kv görümcenin çocuğuna bakıyormuş bakar bakar kımseyı ılgılendırmez ki o çocuk birde bebek değil 12 yaşında bir çocuk kızıyla yaşıyordur kızı çalışıyormuş bakar yani. Ama 70 yaşında bir kadin zaten 20 gün yardımcı olmuş bebek bakımı yaşlı bir kadının bakması için yük yani kusura bakmasın. Hem hadi baktı belki her şeyi bakımında batcak ama kızının ki annesi olduğu için batmaz kadın rahatta hissetmez. Uzun kalsa of bunaldım dıye de konu açılırdı. Görümceye gelirsek belki istemiyordu mesafeli olmak istiyordu sürekli davet edilmiş o da laf olmasın diye belki kabul ediyordu bu bir lütuf değil kimse yaptığı şeyin karşılığını bekleyerek bir şey yapmasın. En önemlisi görümcenin çocuğuna bebeğe dokunma denilmiş belki kulağına gitti o alındı hem madem virüs için çocuğun dokunmasını istememiş görümce niye gelsin istenir bebeği görsün istenir bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Aynı şeyi düşündüm görümcenin gelmemesi suç oğlunun bebeğe dokunması da suç
ne yapsın bu insanlar.

Kızlar merhaba. Ben 3 ay önce doğum yaptım çok sukur saglikla kavuştum kuzuma. Ilk hamileligim ölü doğumla sonuçlandığı için ve pandemi dönemi doğduğum için hamileligim psikolojik olarak zordu. Bu arada annemi de ilk dogumumdan 9 ay önce kaybetmiştim. Yaşadığım zorlu süreçleri de goz önünde bulundurun diye yazıyorum.
Doğumdan sonra gorumcem sadece 3 kez geldi ,gelmediği gibi arayıp sormadı da.ilk 20 gün kaynanam geldi logusayken sonra zona olunca gelemedi memleketten yegenim geldi yardima.
Bizle her sene tatil yapan ve bütün imkanlarimizdan faydalanan gorumcem (pandemi öncesi eşim her hafta sonu bizi gezmeye cikarirdi hep beraber, bunun dışında başı ağrısa doktora gitmek için bizi ararbarabamiz oldugu için) bu donemde uzaktan bile çocuğu gormeye uğramadığı gibi ne beni ne eşimi arayıp sormuyor da. Sizce bu durum tuhaf değil mi?is yoğunluğu oldugunu söylüyor ama instagramda takip ettiğim kadarıyla fiti fiti geziyor bu corona dönemi bile?bayramda ister istemez soğuk davrandım acaba benim mi beklentim yuksek sadece yeğenini merak etmeliydi ve logusaligim zordu beni aramaliydi diye düşünüyorum haksiz miyim?
Arama konusunda haklısın da gelmesin boşver bu dönemde bile fiti fiti gezen bi kadını nasıl bebene yaklaştırcan ki

Aynı şeyi düşündüm görümcenin gelmemesi suç oğlunun bebeğe dokunması da suç
ne yapsın bu insanlar.
🤷🏼‍♀️ Nerden tutsan elde kalıyor. Ama konu sahibi annesini kaybetmiş ister istemez kv nin görümcesinin çocuğuna bakmasını ister istemez kuskanmış ama kadının eşi yok annesı bakıyor ki kadında çalışıyor. Konu sahibin eşi yanında

🤷🏼‍♀️ Nerden tutsan elde kalıyor. Ama konu sahibi annesini kaybetmiş ister istemez kv nin görümcesinin çocuğuna bakmasını ister istemez kuskanmış ama kadının eşi yok annesı bakıyor ki kadında çalışıyor. Konu sahibin eşi yanında
Şartlar eşit değil malesef
Görümce çalışmıyor olsa kendi çocuğuna bakıyor olsa kayınvalide de hala genç olsa evet kızına yaptığını oğluna da yapsın deriz.
Görümcenin çocuğuna baktığında gençmiş kayinvalide aynı performansı beklemek ilginç 60 indan sonra her yıl on yıl yaşlanıyor insan
Hem bu beklentiye girip kırıldığını söylüyor hem zaten bakıcı olacak artık diyor
sorun ne o zaman?
Şuan annemle birlikte abimin çocuğuna bakıyoruz annemin enerjisi yetmiyor çünkü yaştan ziyade hastalıklardan ötürü .
genç yaşıma rağmen ben bile yoruluyorum
yaşlı birine dinç bile olsa emanet etmem şahsen yaşlılık bu uyur kalır tansiyonu düşer bayılır falan bişey olur Allah korusun.
Annemden asla beklentim yok yarın evlenirsem falan şimdiden annemi yok sayıyorum vay efendim abimin çocuğuna baktı benimkine de bakacak falan diye düşünmüyorum çünkü şartlar imkansız kılıyor bunu 🤷
Lohusalıktan dolayı duygusal bakıyor olabilirsiniz asıl sorun bu bence

Şartlar eşit değil malesef
Görümce çalışmıyor olsa kendi çocuğuna bakıyor olsa kayınvalide de hala genç olsa evet kızına yaptığını oğluna da yapsın deriz.
Görümcenin çocuğuna baktığında gençmiş kayinvalide aynı performansı beklemek ilginç 60 indan sonra her yıl on yıl yaşlanıyor insan
Hem bu beklentiye girip kırıldığını söylüyor hem zaten bakıcı olacak artık diyor
sorun ne o zaman?
Şuan annemle birlikte abimin çocuğuna bakıyoruz annemin enerjisi yetmiyor çünkü yaştan ziyade hastalıklardan ötürü .
genç yaşıma rağmen ben bile yoruluyorum
yaşlı birine dinç bile olsa emanet etmem şahsen yaşlılık bu uyur kalır tansiyonu düşer bayılır falan bişey olur Allah korusun.
Annemden asla beklentim yok yarın evlenirsem falan şimdiden annemi yok sayıyorum vay efendim abimin çocuğuna baktı benimkine de bakacak falan diye düşünmüyorum çünkü şartlar imkansız kılıyor bunu 🤷
Lohusalıktan dolayı duygusal bakıyor olabilirsiniz asıl sorun bu bence
Aslında yorumları mantıklıca okusa anlıyacak çünkü kimseye sert bir tavır takınmadı kibarca yanıtladı. Aslında duygusal boşlukta çocuk olunca yıprandı eşinin desteği şart gerçekten 70 yaşında ki kadın bakamaz bir bebeğe🤷🏼‍♀️ Kızıyla tatıle gitmiş o bıle dert olmuş torununu 1 hafta gormeden nasıl duracak diye 🤦‍♀️

Kafadan 14 gün kayinvalidemle gorusmeyecegim ve 14 gün yan apartmanda oturan 3 aylık torununu görmemek ona normal geliyor.
Eee asıl bu cümle normal değil kusura bakmayın da.
Kadını her gün her an yanınızdaki istemeniz çok garip ve hakkınız yok bunu istemeye.
Kayınvalidem torununu üç ayda bir filan görüyor, desenize biz kafadan soyağacından silinmişiz.
İnsanları darlamayın, herkes nasıl isterse öyle yaşasın ki huzurlu ve kaliteli bir yaşam mümkün olsun.

Surekli gezen insan zaten ufak bebekle ayni ortama girmesin. Ama arayip.sorabilir tabii ki. Bunu bekleyebilirsiniz. Ne yazik ki insanlar kendi gecirdikleri zor gunleri, lohusa psikolojisini unutuyorlar. Halbuki ne iyi gelir nasilsin, bebej nasil, bir ihtiyac var mi dye sorulsa, bir iki moral verici soz soylense...o da onun eksikligi bosver

Sürekli kayınvalidenizin görümceniz için yaptığı şeylerden bahsediyorsunuz. Demek istediğim şey buydu. İnsan kızına bi şeyler yapmak istiyor diye niye gelinine borçlu olsun?

Ayrıca hep kendi isteğinizle çağırmışsınız. Kimse sizin peşinize zorla yapışmamış ki niye kullanılmış oluyorsunuz? Uğradığınızı sandığınız haksızlık kaynananızla alakalı. Siz öfkenizi niye görümcenize çevirdiniz?

Kişisel bir problemi mi var diye hiç sordunuz mu görümcenize? Belki kendini bi sebepten iyi hissetmiyor ve arkadaşıyla kahve içip dertleşiyor. Olamaz mı?

Son olarak benim de mesela biri çocuğumu sevsin, ilgi göstersin filan gibi beklentiler olunca içimden hiçbi şey yapmak gelmiyor.

Çocuk oglunun ve gelininin ortak çocuğu,sadece gelininin değil .Bence de kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. O konuda size katılıyorum ama toplumda cocugun kadının sorumlulugunda olması fikri yanlış .Ha bu konuda yine benzeri yapılmış. Anne , 70 yasindaki babaanne çocuğa bakmış ,hatta gorumce geziyor cocuga bakmiyor diye kin de beslenmiş ama babadan hic bahsedilmiyor .Muhtelemen cocugu bir iki sevip annesine veriyor sanki başkasının çocuğu gibi.

Son düzenleme:
Çocuk oglunun ve gelininin ortak çocuğu,sadece gelininin değil .Bence de kimse kimsenin çocuğuna bakmak zorunda değil. O konuda size katılıyorum ama toplumda cocugun kadının sorumlulugunda olması fikri yanlış .Ha bu konuda yine benzeri yapılmış. Anne , 70 yasindaki babaanne çocuğa bakmış ,hatta gorumce geziyor cocuga bakmiyor diye kin de beslenmiş ama babadan hic bahsedilmiyor .Muhtelemen cocugu bir iki sevip annesine veriyor sanki başkasının çocuğu gibi.
Konu sahibinin anlattığına göre kayınvalidesinin görümcenin çocuğuna bakmasından konu sahibi rahatsız, eşinin bu konuda bi şikayetinden bahsetmemiş. Ben de kim rahatsızsa ona hitaben yaptım yorum.

Keşke bize yakın olsa, çocuğum ile ilgilense diyebilirsiniz. Ama arabamıza bindi maddi imkanlarımızdan faydalandı, şimdi bana ve çocuğuma bakmak zorunda tavrınız çok yanlış.

Canım eşim çok güzel ilgileniyor cocukla. Sadece aramız bu kadar iyiyken doğum yapınca bir anda gorumcemin uzaklasmasi ve aramaz olmasi kayinvalidenin de dakika sayarak yanimda kalmasına üzülüyorum.
Kaldı ki ilk cocugum tecrübeli degilim tek basima bakarken yemegi bile zor yiyorum 3 aylik bebekle yeri geliyor cocuk slinde bağlıyken ev ye gitmek zorunda kalıyorum. Bu durumda her gün aynı majalledeyken daha içten ilgilenebilirdi diyorum. Haftasonu kacarcasina uzaklasiyorlar eşim evde diye eskiden gezip tozarken her hafta sonu arayıp plan yaparlardi şu an kullanılmış hissediyorum haksız mıyım

Keşke bize yakın olsa, çocuğum ile ilgilense diyebilirsiniz. Ama arabamıza bindi maddi imkanlarımızdan faydalandı, şimdi bana ve çocuğuma bakmak zorunda tavrınız çok yanlış.
Canım tabi ki onu da diycem her bayram bizim ücretini ödediğimiz evlerde tatik yaptılar her hafta getir goturlerini yaptik. Eşim geçen pazar kayinvalidemi aradi kadin açmadı bile muhtemelen kendine is düşecek bir konu var diye. Halbuki eşim nasılsın demek için aramıştı yazık. Şimdi bizden kaçıyorlar ama biz gezip tozarken hep yanimizdalardi.

Gelse, fiti fiti geziyor sonra bize geliyor diyeceksiniz; gelmiyor, vay efendim görümce bütün imkanlardan yararlanıyor ama gelmiyor diyorsunuz. Kaldı ki 3 kez gelmiş. Bazen insanoğlunu anlamak çok zor.
Canım 3 Ayda ayni mahallede yeğenini 3 kez gormesi normal mi...herhalde ben tuhafım gerçekten

Canım tabi ki onu da diycem her bayram bizim ücretini ödediğimiz evlerde tatik yaptılar her hafta getir goturlerini yaptik. Eşim geçen pazar kayinvalidemi aradi kadin açmadı bile muhtemelen kendine is düşecek bir konu var diye. Halbuki eşim nasılsın demek için aramıştı yazık. Şimdi bizden kaçıyorlar ama biz gezip tozarken hep yanimizdalardi.
Valla bende olsam kaçarım bakın lütuf olarak görüyorsunuz insanları sürekli siz davet etmişsiniz gelmişler şimdi tabi karşılığını vereceler diyorsunuz saçma. Biz bile burdan sıktığınızı anlamışken onlar gerçek hayatta yaşıyorlar. Kalbinizi kırmak için demiyorum inanın ama mantıklı cümleler değil. O zaman anneside der ki ben seni büyüttüm her nazını çektim emek verdim bir ihtiyacımı evladıma söyledim bana lütuf görüyor der ki evlat olarak yapacak kusura bakmayın. Sizin beneğinize bakmış bakmış azda bakmamış gittiği tatıle bıle torununda uzak nasıl duruyor diyorsunuz sağlıklı düşünceler değil bir hafta kızıyla tatile çıkmış keyfi ne isterse o siz kalkıp sizin öyle bir lüksünüz yok demek gibi bir haddiniz yok. O dediğiniz lütufları evladı olarak herkes yapar yapmalı anne baba bu

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X