Tuhaf Hayat 2

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Allahtan para istememiş ya bi de istese?

Al bu konuyu oku, adamın yapmaya çalıştığı şey hakkında sana fikir verir.
İbret oldu çok teşekkür ederim

Diyor ki gece karım sarılmaya çalıştı ittim. Sarılıp uyumak istemiş eşi.
Herşeyi biliyor üstelik.
Artık bitirdim bugün iter yarın napar ki ya da gerçekten itti mi
Artık
Hala yazisiyiorsun🙄 hani engelliyordun
Yok yok vallahi yazmıyorum. Yazmış yazmış engel kısmında görünüyor.

önceki konularınızı bilmem bu konudan bi kaç sayfa okudum bana fenalık geldi.
madem hayatınızdan çıkardınız mesaj atmasına size ulaşmasına da izin vermeyin. engelliyorsunuz ama engel kısmında biriken mesajları okuyorsunuz? bildiğim kadarıla wp de yok bu özellik, hangi platformsa o kapatın, telefon numarasıysa değiştirin bitsin.

Sesler duyuyorum. Bunu dra anlattım. Size de geçmiş olsun

İhmal etmeyin. Yazdığım gibi, ilerlerse güzel şeyler olmuyor ancak tedavinize sadık kalırsanız, özel hayatınızda da huzuru sağlayabilirseniz ki umarım sağlarsınız, doğru olanı yaparsınız, aşarsınız. Şimdi içiniz huzursuz-hala haber alıyorsunuz, o yüzden işte hastalığınızı da tetikleyebilir. Kendinizi ve varsa, hastalığınızdan dolaylı olarak darbe alacak çocuğunuzu düşünüp korumaya bakacaksınız. Çevre faktörünü de es geçemeyiz elbette. İçinde bulunduğunuz durum yıpratıcı-hastalığınızı nüksettirici. Ancak dediğim gibi, hastalığınız bunu sürdürme sebebiniz değil.

Başka birine gönlünüz kayabilir evlilik birliğiniz içinde, insanız.
Anlattığınız gibiyse, eşinize söylemiş ve boşanma davanızı açmışsınız. Bunlar doğru adımlar, üzerine laf söylenesi bir şey yok. Karşı tarafın size önce bekarım demesi, sonradan evli çıkması da onun alçaklığı, yalanı.

Size tek söyleyebileceğim, böyle yalan söyleyebilen birini, yanınıza yakıştırmamanız gerektiği. Daha ötesini berisini kurcalamıyorum bakın "Boşanacağım dedi, ben de boşan gel dedim, birikimin var mı diye sordu, eşi istediğiniz gibi yaşayın dedi" vs bu kısımlara girmiyorum bile. En başında karakterini göstermiş. Buralarda okumaya, çevremizde duymaya alıştığımızdan büyük bir şey değilmiş gibi gelebilir ama evli bir adamın başka biriyle ilişki yaşamak için kendini bekar olarak tanıtması, hayatlara bir yalan ile girecek kadar yılan olması, gerçekten büyük bir karaktersizlik örneği ve böyle birini yanında isteyecek kişi (Boşanıp gelse dahi), benzer bir tıynettedir ancak diye düşünüyorum. Kendinize bu hakareti yapmayın, ilişiğinizi tamamen kesin; size ulaşacak kanallardan engelleyin ki aklınızı da meşgul etmesin. Hatta peşinizi bırakmazsa onu şikayet edeceğinizi de söyleyin. Biliyorsunuz yani, zorla hayatınıza giremez, siz istemedikten sonra, bu sizin kararlılığınıza bakıyor.

İhmal etmeyin. Yazdığım gibi, ilerlerse güzel şeyler olmuyor ancak tedavinize sadık kalırsanız, özel hayatınızda da huzuru sağlayabilirseniz ki umarım sağlarsınız, doğru olanı yaparsınız, aşarsınız. Şimdi içiniz huzursuz-hala haber alıyorsunuz, o yüzden işte hastalığınızı da tetikleyebilir. Kendinizi ve varsa, hastalığınızdan dolaylı olarak darbe alacak çocuğunuzu düşünüp korumaya bakacaksınız. Çevre faktörünü de es geçemeyiz elbette. İçinde bulunduğunuz durum yıpratıcı-hastalığınızı nüksettirici. Ancak dediğim gibi, hastalığınız bunu sürdürme sebebiniz değil.

Başka birine gönlünüz kayabilir evlilik birliğiniz içinde, insanız.
Anlattığınız gibiyse, eşinize söylemiş ve boşanma davanızı açmışsınız. Bunlar doğru adımlar, üzerine laf söylenesi bir şey yok. Karşı tarafın size önce bekarım demesi, sonradan evli çıkması da onun alçaklığı, yalanı.

Size tek söyleyebileceğim, böyle yalan söyleyebilen birini, yanınıza yakıştırmamanız gerektiği. Daha ötesini berisini kurcalamıyorum bakın "Boşanacağım dedi, ben de boşan gel dedim, birikimin var mı diye sordu, eşi istediğiniz gibi yaşayın dedi" vs bu kısımlara girmiyorum bile. En başında karakterini göstermiş. Buralarda okumaya, çevremizde duymaya alıştığımızdan büyük bir şey değilmiş gibi gelebilir ama evli bir adamın başka biriyle ilişki yaşamak için kendini bekar olarak tanıtması, hayatlara bir yalan ile girecek kadar yılan olması, gerçekten büyük bir karaktersizlik örneği ve böyle birini yanında isteyecek kişi (Boşanıp gelse dahi), benzer bir tıynettedir ancak diye düşünüyorum. Kendinize bu hakareti yapmayın, ilişiğinizi tamamen kesin; size ulaşacak kanallardan engelleyin ki aklınızı da meşgul etmesin. Hatta peşinizi bırakmazsa onu şikayet edeceğinizi de söyleyin. Biliyorsunuz yani, zorla hayatınıza giremez, siz istemedikten sonra, bu sizin kararlılığınıza bakıyor.
Çok teşekkür ederim size

Onun yaptığına yem atmak denir.

Yemi kapmamışsınız, ama ümit etmişsiniz.

Boşanacak adam şu zaman bu zaman demez, boşanır.

Değiştirebiliyor Mune, bu bipoların türüne ve mani ataklarının ne şiddette yaşandığına, tedavi durumuna göre değişiyor.
Mesela "psikotik mani" denilen bir atak var (Kendim de tecrübe ettim), gerçeklik algınız maalesef yitiyor ve bilinçaltı dışarı saçılıyor bildiğiniz. Olmayanı olmuş gibi görebiliyor, gaipten sesler duyabiliyor, koku ve dokunma duyunuza kadar şaşırabiliyorsunuz. Bu tabloda doktorlar, canla başla sizi uyutmak için uğraşıyorlar.
Sonrasında bunu (genellikle) hatırlıyor ve kendinizi kötü, aptal hissederek kahrolabiliyorsunuz.
Tekrarlı sanrılarda, sanrılar birbirini destekler gelebiliyor ve bunlar da fobiler oluşturmanıza sebebiyet verebiliyor ayrıca. Mesela bir sanrıda bir sokağa mana yüklediniz, diğer sanrı bunu destekler geldi vs. Sonra o sokaktan geçmekten imtina edebiliyor, hatırladıkça korkabiliyorsunuz "Yine olacak" diye.

Ayrıca her psikotik mani, sanrı görme halinde beynin fiziksel hasar aldığı da söyleniyor. Bağlantılar, sinapslar hasar görüyor, rastgele hatıralar yaratılıyor ve olmayan şeyleri gerçekte yaşadığını zannederek kişi bunları karıştırabilir hale gelebiliyor. Bu da şizofreniye giden yol olarak tabir edilebilir. Ne kadar çok psikotik mani, sanrı görme ve tedavisizlik, o kadar hasar alma ve şizofreni/şizoaffektif bozukluğun da tetiklenmesi riski.

Özetle, evet değiştirebiliyor Mune Müdürüm.
Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim Strobe.

Yazacaklarım üye kimliğimle tespitlerdir, **Moderatör Mune** olarak algılanmaz ve üyeye yazdıklarım üzerinden fake vb şeyler yazılmazsa sevinirim zira üye kadın, iletişim bilgileri mevcut, ki daha önce üyeliği askıya alındığında psikolojik bir sıkıntısı olabileceğini not düşmüşüm adminlere.

Üye bipolar mı bilemem ama bir sorun olduğu aşikar, trollemek için yazdığını düşünmüyorum ama gerçeklerden koptuğu yönünde algı oluştu bende.

Eşiyle ablasından bahsetmiş bir konuda, bu olay 6-7 yıl önce olmasına rağmen sanki yeniymiş gibi anlatmış ve eşini değil ablasını suçlamış evliliğe devam etmiş, hatta aldatılan başka bir üyeye eşini sakın bırakma demiş, ayrıca üyenin kendi beyanıdır yer, zaman, mekan, kişiler hakkında değişiklik yapma hakkına sahibim demiş, doğrudur üyeler deşifre olmak istemiyorsa gerçekten kopmadan anlatabilirler, ilk üye olduğunda ablam demiş, konu açıp anlattığında kardeşim, eşiyle arasında 40 yaş olduğunu da düşünmüyorum belki deşifre olmamak belki de yanlış yaptığını bildiği için büyük yaş farkının kabul görülebilir bir sebep olacağını düşünerek mübalağa yaparak anlatmış bence, evet yaş farkı vardır belki ama belki en fazla 20 yaş fark vardır, evlendiklerinde konu sahibesi 18 olsa adam 38 yaşındadır gibi.

Bir konuda babası dahil ablaları ve abisinin evli olduğundan bahsetmiş bekar ve konsomatrislik yapan kimse yok bu beyana göre, annesinin ise vefat ettiğini belirtmiş, başka bir konudaysa babasının borç batağında olduğunu, annesine kendisinin baktığını.

Konu sahibesinin yıllardır süregelen bir hastalığı olduğu aşikar, belki eşi gerçekten ablasına yan gözle baktı, konu sahibesi de içinde biriktirdiği öfkeyi eşini aldatarak çıkarmak istemiş olabilir, diğer adamın eşiyle olan diyalogları ve bu diyalogların konu sahibesinin bilmesi, hatta adamın eşiyle konuştuğunu sanması kısmında gerçekle inanmak istedikleri arasında bir yerlerde sıkıştığını düşünüyorum.

Velhasıl bence ortada aşık olunan başka bir erkek varsa da bu adamla olan ilişkinin de yıllar önce başlayıp bittiğini düşünüyorum, üye zaman ve mekan kavramını karıştırıyor, ama bilerek ama hastalığın sonucu orasını bilemem fakat her şey bir yana aslında doğru-yanlış kavramında bir sorunu yok, anladığım kadarıyla da bu hastalık doktor gözetimi altında olduğunuzda kontrol altına alınabilen bir hastalık, hastalık bir yere kadar sebep görülebilir ama bir yerden sonra sebep olmaktan çıkıyor.

Ortada yaşanmışlıklar var ama bu yaşanmışlıklardaki karakterler gerçekte anlatılanların ne kadarını ne zaman yaşadı meçhul.

Sadece şunu anladım üye ailenin en küçüğü, belki problemli bir aileydi, şefkat gördüğü biriyle evlendi ama evlendiği kişi kendisinden 40 yaş büyük değil en fazla 20 yaş.
Yaşadığı şehirde tek olmak, belki eşle yaşanan problemler ve çocuklu hayata adapte olamamak, belki parçalanmış ve kendi derdine düşmüş ailesinden ilgi görmemek derken yıllar evvel belli ki psikolojik sorunlar başlamış, hayattan soyutlanma ve gerçeklikten kopma noktasına gelmiş.

Her şey bir yana kendi iyiliği için tedavisini aksatmaması ve terapi alması gerekiyor.

Merhaba. Beni az çok tanıyorsunuz. Gelişmeleri yazmak istedim.
Evli ve evli olduğunu kendine aşık ettikten sonra bana çok geç söyleyen ve çok mutsuzum diyen bir adamla gönül ilişkim vardı. Çok gittim ondan ben ama o peşimi bırakmadı. Çok savaşlar verdim vicdanımla. Çok sevmiştim onu. Başka şehirde iş bulmuştu çalışıyordu.yanına gitmemi istedi. Daha boşanmadan. Gel dilekçeyi beraber verelim dedi. Gelmem dedim. Gelirsem benim konumum sıfatım ne olur belli dedim. Madem mutsuzsun kendi hayatını değiştirmeden beni ortak etme hayatına ve boşanmana dedim. Ben sebep olmak istemedim bazı şeylere. Sonra bana öyle miiiiii o zaman ben eve dönüyorum dedi ve aynı günün gecesi döndü.
Hala da neden gelmedin diye bana suç bulup beni yargıladı yerden yere vurdu beni.
Mecbur muydum gitmeye ben?
Elinden tutup ben mi boşattırcaktım onu.
İnsan birini gerçekten seviyorsa ve evliliğinde mutsuzsa gerekeni tek başına yapmaz mı?Onun bu yaptığına ne denir?
Eski konuyu bilmiyorum ama bu yazinizi okuduktan sonra, psikolojik destek alin bi uzmandan?

Yazacaklarım üye kimliğimle tespitlerdir, **Moderatör Mune** olarak algılanmaz ve üyeye yazdıklarım üzerinden fake vb şeyler yazılmazsa sevinirim zira üye kadın, iletişim bilgileri mevcut, ki daha önce üyeliği askıya alındığında psikolojik bir sıkıntısı olabileceğini not düşmüşüm adminlere.

Üye bipolar mı bilemem ama bir sorun olduğu aşikar, trollemek için yazdığını düşünmüyorum ama gerçeklerden koptuğu yönünde algı oluştu bende.

Eşiyle ablasından bahsetmiş bir konuda, bu olay 6-7 yıl önce olmasına rağmen sanki yeniymiş gibi anlatmış ve eşini değil ablasını suçlamış evliliğe devam etmiş, hatta aldatılan başka bir üyeye eşini sakın bırakma demiş, ayrıca üyenin kendi beyanıdır yer, zaman, mekan, kişiler hakkında değişiklik yapma hakkına sahibim demiş, doğrudur üyeler deşifre olmak istemiyorsa gerçekten kopmadan anlatabilirler, ilk üye olduğunda ablam demiş, konu açıp anlattığında kardeşim, eşiyle arasında 40 yaş olduğunu da düşünmüyorum belki deşifre olmamak belki de yanlış yaptığını bildiği için büyük yaş farkının kabul görülebilir bir sebep olacağını düşünerek mübalağa yaparak anlatmış bence, evet yaş farkı vardır belki ama belki en fazla 20 yaş fark vardır, evlendiklerinde konu sahibesi 18 olsa adam 38 yaşındadır gibi.

Bir konuda babası dahil ablaları ve abisinin evli olduğundan bahsetmiş bekar ve konsomatrislik yapan kimse yok bu beyana göre, annesinin ise vefat ettiğini belirtmiş, başka bir konudaysa babasının borç batağında olduğunu, annesine kendisinin baktığını.

Konu sahibesinin yıllardır süregelen bir hastalığı olduğu aşikar, belki eşi gerçekten ablasına yan gözle baktı, konu sahibesi de içinde biriktirdiği öfkeyi eşini aldatarak çıkarmak istemiş olabilir, diğer adamın eşiyle olan diyalogları ve bu diyalogların konu sahibesinin bilmesi, hatta adamın eşiyle konuştuğunu sanması kısmında gerçekle inanmak istedikleri arasında bir yerlerde sıkıştığını düşünüyorum.

Velhasıl bence ortada aşık olunan başka bir erkek varsa da bu adamla olan ilişkinin de yıllar önce başlayıp bittiğini düşünüyorum, üye zaman ve mekan kavramını karıştırıyor, ama bilerek ama hastalığın sonucu orasını bilemem fakat her şey bir yana aslında doğru-yanlış kavramında bir sorunu yok, anladığım kadarıyla da bu hastalık doktor gözetimi altında olduğunuzda kontrol altına alınabilen bir hastalık, hastalık bir yere kadar sebep görülebilir ama bir yerden sonra sebep olmaktan çıkıyor.

Ortada yaşanmışlıklar var ama bu yaşanmışlıklardaki karakterler gerçekte anlatılanların ne kadarını ne zaman yaşadı meçhul.

Sadece şunu anladım üye ailenin en küçüğü, belki problemli bir aileydi, şefkat gördüğü biriyle evlendi ama evlendiği kişi kendisinden 40 yaş büyük değil en fazla 20 yaş.
Yaşadığı şehirde tek olmak, belki eşle yaşanan problemler ve çocuklu hayata adapte olamamak, belki parçalanmış ve kendi derdine düşmüş ailesinden ilgi görmemek derken yıllar evvel belli ki psikolojik sorunlar başlamış, hayattan soyutlanma ve gerçeklikten kopma noktasına gelmiş.

Her şey bir yana kendi iyiliği için tedavisini aksatmaması ve terapi alması gerekiyor.

Mune Müdürüm bu gerçekle hayali karıştırmak olmayabilir de, bunun bir de "İlgi, dikkat çekme için abartma, çarpıtma, yalan söyleme" yönü var maalesef. Eğer böyle ilgi çekici, tepki alma eşiği yüksek olaylar var ise sürekli, bu da düşünülebilir. Bipolar bozukluğun ortak bir özelliği olarak geçmese de, klinik bir kanıt olmasa da hasta yakınları ve hastalar tarafından ataklarda bu eğilimin arttığı beyan edilmiş, gözlemlenmiş. Bilhassa borderline ile birlikte ise bu sebepsiz yalan söyleme, ilgi ve dikkat çekmeye oynama olayı maalesef elinde olmayarak oluyor ve iyi bir tedavi gerektiriyor. Tedaviyle de düzelebiliyor büyük bir ölçüde içgörü sağlanıyor.

Her halükarda dediğiniz gibi itinalı bir tedavi görmesi, terapilerini aksatmaması gerekiyor.

Konu sahibinde suç zaten burdna sonra iki katına çıkıyo. Kandırılmış tamam. Konuşmaya devam etmiş ama. 🤷🏻‍♀️
Sonrasında konuşmaya devam etmesi iğrenç zaten. Söylemeye çalıştığım şey Diğer üye evli adamların peşini bırakın yazmış kadına. Sanki kadın adamın peşinden koşmuş gibi ama asıl ilk pisliği yapan adam. Evli olduğunu gizleyen masum mu yani

Yo laf carpitmiyorum lafımın arkasındayım evli adamla işi olmayacaktı . Sonradan öğreniyor ne kandirilmasi pardon ? Bana çirkin gelmiyor . Evli adam evli kadın peşinden gitmek bana çirkin geliyor ki konu sahibine yuklenmedim size de açıklama yaptığımı düşünüyorum niye birinden korkayim ? Konuyu başka yere çekiyorsunuz ben SADECE kadına yuklenmedim . Evli biriyle ilişkiyi devam ettirmek de bir tercihtir kandirilma veya aşk değil .
Offf önce bir okuduğunu anla ya. Evli olduğunu öğrendikten sonra tabi ki işi olmayacaktı. Öncesinden bahsediyoruz. Kadına evli erkeklerin peşini bırak yazmışsın. Ama ilk başta peşinde koşan adam. Evli olduğunu bilse belki görüşmeyecekti kadın. Evli biriyle ilşkiye devam etmesini asla savunmadım savunmam. Hala evli biriyle devam etmeyecekti falan diyorsun düpedüz çarpıtıyorsun işte. Rica ediyorum okuduğunu anlamadan yanıt yazma.

Sonrasında konuşmaya devam etmesi iğrenç zaten. Söylemeye çalıştığım şey Diğer üye evli adamların peşini bırakın yazmış kadına. Sanki kadın adamın peşinden koşmuş gibi ama asıl ilk pisliği yapan adam. Evli olduğunu gizleyen masum mu yani
Tabi ki masum değil ama bu üye hic bi şeyden anlamayınca valla üslup oraya geldi mecbur.

Dünüm bugünüm yarınım herşey kopuk. Ama konularımın hepsi gerçekti.
Değiştiremedim birşeyleri ben hayatımda. Hatta en önemli şeyleri.kendime yön bulamadığım hayat zamanla canımı çok yaktı.
Eş bana sığınaktı ama güvenli limanım değildi.
Ben o konuyu unutmak istedim.
Hep dertlendikçe buraya sığındım. Bazen konuları açarken yer mekan değiştirdim. Ablayı, kız kardeş yaptım öyle anlattım. Bana, sen bu konuyu anlatmıştın hala mı değiştiremedin hayatını demesinler diye.
Ama anladılar.
Konulara yaptığım yorumlarda ruh halimi hatırlamıyorum.
Az önce de neden ayrılıyorum mutluydum ben hissi geldi çok acı duydum. Girip buraya yazıları okuyup neden ayrılmam gerektiğini hatırlamalıyım.
Ve yaş farkı gerçek.... Kazen biliyor.

Offf önce bir okuduğunu anla ya. Evli olduğunu öğrendikten sonra tabi ki işi olmayacaktı. Öncesinden bahsediyoruz. Kadına evli erkeklerin peşini bırak yazmışsın. Ama ilk başta peşinde koşan adam. Evli olduğunu bilse belki görüşmeyecekti kadın. Evli biriyle ilşkiye devam etmesini asla savunmadım savunmam. Hala evli biriyle devam etmeyecekti falan diyorsun düpedüz çarpıtıyorsun işte. Rica ediyorum okuduğunu anlamadan yanıt yazma.
Nereye ne yazacağım sizi zerrece ilgilendirmiyor üslubunuza da dikkat etmenizi öneririm sizinle daha fazla konuşmak istemiyorum .

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X