- 9 Eylül 2007
- 21.429
- 66.420
- 1.123
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ben de bir kere parmak arası terlikle evin dibindeki markete gitmek gibi bir hata yapmıştım, döndüğümde kendimi yatağa nasıl attığımı bir ben bilirim :)Ben de distan ice basiyorum, ve bebekken de cok gec yurumusum, doktora falan goturmusler ama sonuc bisi yok
Ama baya sikinti oluyor bende.
Ayakkabilarim alttan parcalanir mesela, yepisyeni ayakkabi bir bakmissin tabani ayrilmis ortadan.
Veya azicik ortapedik olmayab bir ayakkabi giyeyim agrim olur. Hatta su birkac gun parmak arasi terlikle yarim saat yurumek gafletinde bulundum, topuktan sanci giriyor, devam ederse tum bacagi ele geciriyor. Gecer diye suan su dev kosu ayakkabilarindan giyiyorum
Aslinda konu sahibinden daha dertliyim, bilgisi olan varsa yazsin lutfen. Ben yuruyus bozukluguna bagliyorum ama farkli bir sebebi de olabilir belki
ben de bir kere parmak arası terlikle evin dibindeki markete gitmek gibi bir hata yapmıştım, döndüğümde kendimi yatağa nasıl attığımı bir ben bilirim :)
hiç ayakkabılarımın hemen aşınması gibi bir derdim olmadı ama seneler evvel bir kere sandalet giyme gafletinde bulunmuştum, akşam eve geldiğimde ayaklarım davul gibi şişmişti.
sabah hemen ortopediye göründüm. bir tane cihaz var, üzerine çıkıyorsun. nasıl bastığın ve nerelere ağırlık yüklediğin gözüküyor. doktor ona baktı, yanlış bastığımı söyledi. babet-sandalet gibi şeyleri yasakladı, koşu ayakkabısı tercih etmem gerektiğini söyledi.
o zamandan beri babet-sandalet hiç giymedim, parmak arasıyla markete gittiğim gün hariç de bu sıkıntıyı hiç yaşamadım.
genelde spor ayakkabısı tercih ediyorum. yazın converse giyiyorum, düz taban olmasına rağmen ağrı yapmıyor. ama yaz günü o sandaletlere özenerek bakıyorum :/
Ya ben bozukluk olduğunu düşünmüyorum çünkü herkes de gelip söylemedi. Ama emin değilim yine de belki vardır. Anneme sordum nasıl diye onun yorumu da " aşırı özgüvenli yürüyorsun" oldu. Ama aynalardan falan bakıyorum bana normal geliyor.Hızlı yürümek başka, bozuk yürümek başka. İnsan hem hızlı hem düzgün de gayet yürüyebilir. Herkes aynı şeyi söylüyorsa cidden göze çarpan bir yürüyüş bozukluğunuz var demek ki. Erkek gibi diyerek, belirtememişler. Yoksa erkekler anormal yürüyor değil. Anlatamamışlar yürüyüşünüzün bozukluğunu, hepsi bu.
Mağaza önlerinden geçerken camlarından kendinize bakın. Uzun ayna varsa, ordan bakın, az yürüyüş çalışın. Yürüyüş bozukluğu çok sırıtan bir şey, hemen belli oluyor. İyi bir şey de değil.
Benim de bir sevgilim yürüyüşümü çok beğeniyordu. Bayılıyorum diyordu, hatta ilk bundan etkilenmiş. İçimden dedim nasıl olabilir böyle bir şey.Ben de hem hızlı hem de seke seke yürüyorum. Böyle çocuk gibi.
Beni de uyaran arkadaşlarım vardı amaantonie 'cim ne güzel demiş. Onlar bizim b.kumuzu yesinler.
Dünyada herkes tek tip, torna tezgahından çıkmış gibi olmak zorunda değil ki. Benim seke seke yürümem de özellikle hayatıma aldığım insanlara çok güzel gelir mesela, sevdiğim arkadaşlarım daha gelirken enerji verdiğimi söylerler.
Boşver sen elalemi. Yürürken de kendini kasacak değilsin ya
Nasıl mutluyak öyle yürümek galiba en iyisi :)Bende sürekli gec kaldigimdan hizli yurumeye alıştım.
Millet yürürken ben kosuyorum resmen.
Dün yanimda arkadasim nefes nefese kaldi. Allah askina yavaşla dp
Spor yaptim sayende deyince yavasladim ama öyle de bihter yürüyüşü yapasim geldi sallana sallana.
Baktim bihter yürüyüşü de fena degil kadinin yürüyüşle cok dalga gectiler ama ben sevdim böyle yürümeyi.
Yok benim öyle bir sorunum olduğunu sanmıyorum yani. Ayrık değil de fazla dikmiş yürüyüşümBelki omurga veya kalça problemin vardır. Bence ortopedi doktoruna kontrol ol..
Skolyoz veya pelvik kaslarda problem vardır.
Bizim şirkette bir bayan da bacakları ayrık yürür. Tam erkek gibi yani. Kalça kemikleri ayrık mesela onun..
Bir de düzgün yürüyeceğim diye uğraşırken tuhaf görünebilir. Rahat olun bırakın ne derlerse desinler..
Belki de öyledir :) benim de eski sevgilim yürüyüşüme bayılıyorduBana eski sevgilim sen erkek gibi yürüyorsun diye laf söylerdi. Kızardı. Onun tabiriyle kıvırmaya çalışırdım yapamazdım üzülürdüm. Suanki sevgilime nasıl yürüdüğümü söylediğim de erkek gibimi yürüyorum dediğimde saçmalama prenses gibi yürüyorsun diyor. Yürüyüşümüde düzeltemedim sevgiliyi değiştirdim. Yani demem o ki bence yürüyüşünüzde bir sorun yok sıkıntı çevrenizde.
Yalnız değişmişim.Koca forumda düzgün yürüyen yok muben de tuhaf yürüyenlerdenim. Omuzlarim epey geniş hizli yürüyorum kolları da yana mi açıyorum artık neyse eşim bana komando diyor
![]()
Deneyeceğim, teşekkür ederimkonunun cevabına gelecek olursak. eğer duruş durumunuzda bir sorun yoksa yani bu durum size zarar vermiyosa nasıl isterseniz öyle yürüyün ama topuklu ayakkabı yürüyüşü düzeltiyor kesinlikle kısa topuktan yukarı doğru deneyin size uygun topuk yüksekliğini bulursunuz
Tuhaf yürüyenler olarak birbirimize sahip çıkmalıyız bence.Yalnız değişmişim.
Aöa dışarda hiç tuhaf yürüyen görmüyorum ben, bir benmişim gibi![]()
Hemen anlatayım. O zamanlarda arkadaşlarım deyip duruyordu sürekli. Ama ben yapamıyordum. En son bir arkadaşım kendi elleriyle omzumu geri ittirdi, kalçan dışarı göğüsler öne dedi. İlk başta oldu ama ben nasıl zorlanıyorum. Omuzlarım kendiliğinden tekrar öne gidiyordu . Vücudum aşırı rahatsız oldu. Ama sürekli yaptım, omzumu hep geri attım. Zamanla olmuş ne ara oldu bende anlamadım.bende kambur yürüyorum dik yürümeyi nasıl başardın anlatsana zahmet olmazsa![]()
Hahaahay bencede. Az da değilizTuhaf yürüyenler olarak birbirimize sahip çıkmalıyız bence.![]()
Üniversitedeyken bir hocamız vardı, yürürken zıplaya zıplaya yürürdü. Derdik kesin yay falan var ayakkabılarındaAa bu benim.
Üni.deyken benden hoşlanan çocuk "Zıplayarak yürüyorsun Gangsta, farkında mısın?" demişti.
Hızlı yürümenin bir versiyonuymuş bu o zaman anladım, adımlar arasında hızdan zıplıyormuşum aşağı yukarı![]()
Üniversitedeyken bir hocamız vardı, yürürken zıplaya zıplaya yürürdü. Derdik kesin yay falan var ayakkabılarında![]()
Parti kur oy verelim reyizHahaahay bencede. Az da değiliz![]()
Arkadaşlar bana haldır huldur yürüyosun derler. Ayol 117 kiloyum sekerek mi yürüyeyim:)Hep arkadaşlarım söylerdi ( eskiden) dik yürümüyorsun, önüne eğik yürüyorsun diye) onu düzeltmiştim. Omuzlarım arkaya vücudum dik.
Ama şimdi de etrafımdakiler " bir tuhaf yürüyorsun" vs dediler. Ben çok hızlı yürürüm, acelem olmasa bile. Her zaman her yere geç kaldığım için sanırım hızlı yürümek alışkanlık olmuş. Yavaş yürümeyi deniyorum ama oturmuş artık o hız bende.
Bugün iş yerinde arkadaşlarım söyledi yine. Sen tuhaf yürüyorsun, erkek gibi yürüyorsun dediler. Çok rahatsız hissettim kendimi. Ne demek erkek gibi yürümek. Hiç yakıştıramadım kendime. Yahu nasıl yürüyeyim. Onlar öyle deyince düzeltmeye çalıştım yürüyüşümü ama aşırı zorlanıyorum. Nasıl yürüyücem ki ben. Tarif de etmiyorlar, kız gibi yürü diyorlar birde.. Anlamadım da yapamıyorum da. Ve cidden çok taktım, yürüyüş çok önemli değil mi?