Tükendim.

Amg
aminn

Dünden beri çok düşünüyorum bu yolunda gitmeyen evlilikler ve ezilen kadınlar hakkında.
Trafiğe çıkmadan ehliyet isteniyor çünkü ucunda insan hayatı var.
Evliliğe hazırlık kursuna gitmeyen,sınavdan geçemeyen evlenemese?
Böyle bir sistem mi getirilse diye düşünmüyor değilim.
'İnsan haklarına aykırı,olmaz' diyenler var.
'İnsanca evlilik sürdüremeyecekler bu haktan mahrum kalsın' diyorum ben de.
Hiç değilse bir başkasının hayatını mahvetmesinler.
Çok doluyum bu konuda, burda okuduğum her dert sahibi kadın dert oldu bana.
Yakında konu açarsam şaşırmam.

Benim annem 55 yaşında ve tek yaşıyor bir üst sokağımda. Ne oluyor bu adamların anneleri tek yaşayınca? Kesinlikle kabul etmeyin, maçasına güvenen evlensin o zaman. Kimse kimsenin annesiyle sağlıklıysa yaşamak zorunda değil. Hem tek çocuk eşiniz mi yani?

Bencede. Kendi düğününü yapamayan, ev gecindiremeyen, kendi ailesini kurmaj istemeyen kimse evlenmesin. Anneler babalar bastaci. Hepimiz annemize babamiza sahip çıkmak zorundayız yeri geldiğinde. Ama burda kp sorumsuz diye sorunluklari başkalarına yıkma cabasi var. Kv denin esi hayatda. Kp adam olsunda ailesine sahip çıksin. Onlarin hatalarının üstünü kapatmak oğluna düşmedi.

ne demeli nasıl konuşmalı eşimle.. hic bilmiyorum

yalnız kalanı yıyorlarmıymıs
ayrıca kayın gorumce var yasasınlar bırlıkte zaten yalnız degıl kı

evıne yerlesmek ıcın bahaneler uydurup ıcatlar cıkarmasınlar

eşimle aram cok bozulmadan nasıl konusabilirim peki
senın esınle ıletısımını dusundugun kadar esınde dusunmelı
o dıyor mu karımın huzuru bozulmamalı bu konuda dıye
hemen annemı atayım mı dedıgıne gore sızınle ıletısımı bozmayı kalbınızı kırmayı goze almıs
bu konularda hıc acımam . eş ise eşliğini bılsın

Konu sahibi eşiniz ailesinin sizinle yaşaması konusunda sizi cepte görüyor. Hiç fikrinizi almıyor çünkü aksininin olmasına imkansız görüyor gibi.
Bu konuda net bir konuşma yapmak zorundasınız.
Ayrıca bu konuşmanın nazik geçeceğini sanmıyorum. Kalbiniz kırılabilir fakat bu konuşmayı yapmazsanız gelecek kalbininiz kırılmakla kalmaz buz gibi paramparça olabilir.

ben sinirli olmama ragmen konuşmaya ugrasyorum eşimle o gene sen ne olsun istiyosun ki deyip kapaticak konuyu

ben sinirli olmama ragmen konuşmaya ugrasyorum eşimle o gene sen ne olsun istiyosun ki deyip kapaticak konuyu
Kılınızı kıpırdatmak zorunda değilsiniz.
He bir şeyler yapılacaksa kv bekar çocuklarıyla bir eve çıksın eşinizde tüm kardeşler gibi eşit yardımda bulunsun.
Kv ve o ailenin sorumluluğunu almayın.
Sonra o dublex evde hizmetçi olursunuz. Çocuk konusunu erteleyin.
Ertelemeyeceksenizde eşinize güvenmeden ayaklarınızın üstünde durabiliyor vaziyette olun.

o
o ben en büyügüm tabi annemi bırakmam tabi yardım etcem kafasında

eşimle aram cok bozulmadan nasıl konusabilirim peki

Açık konuşmakta fayda var. "ailemi sokaga atamam" ajitasyona girmesine gerek yok, buna müsaade etmeyin baştan. Babası hayatda. Kurduğu aileye sahip çıkmak ilk olarak onun görevi. Siz gereken yardımı onlara yaparsınız gerekli olsa. Sizi ajitasyon ile veya insafsızlikla suçlayabilir. O anlarda sakin kalıp kendi pozisyonunuzu tutmanız lazım. Herkes bilir ailele beraber oturmanın zorluklarını. Muhtaç olurlar mecbur kalırsınız o ayrı. Ama daha evliliğin başında, sizin görüşünüzü katmadan hareket edemez. Bunu anlaması lazım. Baba ölmüş olsa anlardım, ama bu durumda "kurtarıcı kompleksinden" arinmasi şart

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…