Tükendim.

Son zamanlarda hep kendi hayatımdan sorunlar okudugum için söyleyeceğim çok şey çıkıyor :)

Biz eşimle bu konuyu evlenmeden önce konuştuk. Bunu ne şekilde söylersen söyle "Annemi istemiyorsun" kafasını yaşıyorlar.

Kv olan ilişkim hep mesafeliydi. Eminimki bugün eşim teklif etse kendisi de yanımda rahat edemeyeceğini bilir. Sonuçta burası benim evim, benim otoritem. Kendisininde yönetici ruhu var. İşlere karışma, herkesin bilebileceği basit şeyleri bile öğretmeye kalkma huyları var. Karşılıgında negatif enerji yayan bir gelinle rahat edemeyeceğini o da iyi biliyor aslında. Ama azıcık oralı olsam mesafeyi değiştirsem sanırım balıklama atlar..

Kv hasta değil, sakat değil, çok şükür sağlıklı. Benden daha akıllı, gözü açık bir kadın. Benden fazla gezer. 65 yasında. Maddi durumu bizi 5'e katlar. Kendi evi var, yasiyor. Sık sık görüşüyoruz. Evler yakın. Ama temelli kalma gibi bir durum söz konusu olamaz. Ben eşimle bu yüzden çok tartıştım. Eşim aşırı vicdanlı bir insan. Hemen her gün görüşsek bile annesinin yalnız yaşaması onun için bir felaketti başlarda. Ama atlattık.

Eşime sundugum sebepler; Rahat şortlarımızı giyip yan yana uzandıgımız rahatlıkları yaşayamayacagız. Duşa girip çıkmamız görülecek. Özel hayatımız kalmayacak. Tartışmalarımız bazen kavgalar büyük polemik haline gelecek. Annen hepsine şahit olacak. Bazen karışacak, bu sefer onunlada sorunlar yaşayacagım. Evde uyudugum kalktıgım kabahat olacak. Ben erken kalkan bir insan değilim. Annen 7 deyince ayakta. Kurallarımız birbirine uymayacak. Annen sık misafir ağırlar. Ama ben müsait olmayabilirim. Planlar yapabilirim. Çocuğun yetişme tarzında fikir ayrılıklarına düşüyoruz, anneliğimi bana bırakması konusunda sorunlar yaşayacagız. Hepsini bir kenara koy, zaten anlaşamadıgım bir insanla beraber yaşamaya zorlarsan beni biz daha fazla yüz göz olup aradaki saygıyıda kaybedicez. An oluyor insan kendi annesini bile özlemek istiyor. Evinde kocasıyla baş başa kalmak istiyor. Her şey kararında güzel. Normal akışında görüşürsün, ama tadı güzel olur. Gün olur annen hastalanır, bakıma muhtaç olur, "bütün kardeşlerinle beraber" bizde üstümüze düşeni yaparız. Başından beri olan düşüncem budur. Bunu anlamanı umuyorum.

bu konusmanın kısa halini dün yaptım.konunun ilk gündeme gelişi de degil yumuşak yüz bende bi işe yaramadı. artık yoruldum

Eşim anne/babasinin sokağında ev almak istedi...."ne gereği var canım ,sen annenle ben kendi annemle yaşarız bunun için boşa para harcamaya ,ev almaya gerek yok" dedim

mesajını not aldım bunları söyliycem gelince.ben konusurken susup gderse cinnet gecireblirim

Off

Istemiyorum diyeceksin

Otusun koyunde kiziyla
Ne olacak Allahaskina?

Binlerce yalniz yasayan kadin var ki sizin ki yalniz degil.

Kabul etme.

Bu durumda ortaokula giden kizkardes de sizle kalacak esinin planina gore degil mi?

Kadinin kocasi varken sizle kalmasi çok saçma. Eşin cok dusunuyorsa anasina babasina duzenli bir ev kurmalari konusunda yardim etsin

İşte benim kafa yapım. Ben de kimseye yük olmak istemem. Giderim huzurevinde kalırım. Günümüzde herkeste kendini bir yere yamama çabası görüyorum. Millet oğlunun düğününde başlıyor. Aman ilerde yanınıza yerleşirim demeye

eşimle gelince yine konuştum kızlar.
bizim eve gelme meselesi en son çare zaten kimse üstüne düseni yapmazsa dedi.
baban karisına sahip cıksın ev ev üstüne olmaz . maddi acıdan yardım ederiz bir otururlar dedim. sessiz kaldı geldi sarıldı falan.bilmiyorum. hç görüşmiycem kaynanamla artık.

sorma mıllet ne meraklı huzur bozmaya

Bence tavrı kayınvalideye karşı alma.
Böyle konularda sorun eşler olur. Dengeyi onların bulması lazım.
Bence güzel başlangıç ara ara dırdır gibi görünmeyecek şekilde "Ev üstüne ev olmaz" fikrinden yola çıkarak, İlerde evlat olarak sorumluluğunu elbette alacağını ama size yük olmaması gerektiğini anlamasını sağlayacak konuşmalar yapın örnekler verin.
Kesinlikle aynı ev ve bina olmayacağını yakın olabileceğini anlamalı. Sonuçta ana fikir annene sahip çıkacaksın evladısın ama benimlede ayrı bir aile hayatın var birbirine karıştırma mantığını kabul ettirmeniz lazım
Burada üzerinize düşen bu konuda asla taviz vermemek.

mesajını not aldım bunları söyliycem gelince.ben konusurken susup gderse cinnet gecireblirim
Ne derse desin bak onun ne dediği önemli değil şu noktada. Ama sen bunları söylemiş ol. Sen netsin. O istediğini söyleyebilir. Dinler sonra kalkıp gider, iki de laf sokar bırak soksun. Senin bu konudaki kararlılıgını bilir ama. Çünkü heleki bir de ev hanımıysan annesiyle yaşayacak olan sensin o değil. Ben şahsen istemezdim annemin istenmediği yerde durmasını. Annemin gururunu savunurdum yani. Annemde sana çok meraklı sanki derdim doğru değil mi? Bu nedir böyle.. Kızacaksa öyle kızsın.

p
gecen kardesiyle konusurken ev falan tutarız dedi.ama ne olur bilmiyorum.ve kaygılanıyorum esime yansıtıyorum.cıkıp bana sormadan getirir evime o potansiyel var

Ya eşiniz size bir fikir sorsaymış? O ne öyle, tutarız dubleks bizle yaşar bilmem ne. Madem bu kadar seviyodu anayı evlenmeseydi, gül gibi yaşarlardı artık. Bence kabul edilmemeli, ısrar edilirse de diretilmeli

Kadınlar kendi anne babası dahi olsa evlendikten sonra beraber yaşamayı istemiyorlarken erkekler bu konuda çok olumlu bakıyorlar. Neden acaba
inan anlamıyorum insan artık kendi karısını düsünmeli nasl daha iyi bi hayat sürdürebliriz düzenımizi kurarz diye.inanın cok sinirleniyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…