- 30 Ocak 2017
- 14.952
- 200.579
- 598
- Konu Sahibi cheryblossommm
-
bu konusmanın kısa halini dün yaptım.konunun ilk gündeme gelişi de degil yumuşak yüz bende bi işe yaramadı. artık yoruldumSon zamanlarda hep kendi hayatımdan sorunlar okudugum için söyleyeceğim çok şey çıkıyor :)
Biz eşimle bu konuyu evlenmeden önce konuştuk. Bunu ne şekilde söylersen söyle "Annemi istemiyorsun" kafasını yaşıyorlar.
Kv olan ilişkim hep mesafeliydi. Eminimki bugün eşim teklif etse kendisi de yanımda rahat edemeyeceğini bilir. Sonuçta burası benim evim, benim otoritem. Kendisininde yönetici ruhu var. İşlere karışma, herkesin bilebileceği basit şeyleri bile öğretmeye kalkma huyları var. Karşılıgında negatif enerji yayan bir gelinle rahat edemeyeceğini o da iyi biliyor aslında. Ama azıcık oralı olsam mesafeyi değiştirsem sanırım balıklama atlar..
Kv hasta değil, sakat değil, çok şükür sağlıklı. Benden daha akıllı, gözü açık bir kadın. Benden fazla gezer. 65 yasında. Maddi durumu bizi 5'e katlar. Kendi evi var, yasiyor. Sık sık görüşüyoruz. Evler yakın. Ama temelli kalma gibi bir durum söz konusu olamaz. Ben eşimle bu yüzden çok tartıştım. Eşim aşırı vicdanlı bir insan. Hemen her gün görüşsek bile annesinin yalnız yaşaması onun için bir felaketti başlarda. Ama atlattık.
Eşime sundugum sebepler; Rahat şortlarımızı giyip yan yana uzandıgımız rahatlıkları yaşayamayacagız. Duşa girip çıkmamız görülecek. Özel hayatımız kalmayacak. Tartışmalarımız bazen kavgalar büyük polemik haline gelecek. Annen hepsine şahit olacak. Bazen karışacak, bu sefer onunlada sorunlar yaşayacagım. Evde uyudugum kalktıgım kabahat olacak. Ben erken kalkan bir insan değilim. Annen 7 deyince ayakta. Kurallarımız birbirine uymayacak. Annen sık misafir ağırlar. Ama ben müsait olmayabilirim. Planlar yapabilirim. Çocuğun yetişme tarzında fikir ayrılıklarına düşüyoruz, anneliğimi bana bırakması konusunda sorunlar yaşayacagız. Hepsini bir kenara koy, zaten anlaşamadıgım bir insanla beraber yaşamaya zorlarsan beni biz daha fazla yüz göz olup aradaki saygıyıda kaybedicez. An oluyor insan kendi annesini bile özlemek istiyor. Evinde kocasıyla baş başa kalmak istiyor. Her şey kararında güzel. Normal akışında görüşürsün, ama tadı güzel olur. Gün olur annen hastalanır, bakıma muhtaç olur, "bütün kardeşlerinle beraber" bizde üstümüze düşeni yaparız. Başından beri olan düşüncem budur. Bunu anlamanı umuyorum.
aynen öyle.eşim kahraman olmk istiyogta en baştan ayarlamşlar herseyi.o kadar üzgünüm ki.cheryblossommm esin tripleks düşünmez mi? Senin aile uyelerin de eklenince dubleks küçük gelebilir.Adamlar hep kendi ana/babalarını düşünüyorlar.Tek evlatlık vazifesi olan onlar çünkü!!
mesajını not aldım bunları söyliycem gelince.ben konusurken susup gderse cinnet gecireblirimSon zamanlarda hep kendi hayatımdan sorunlar okudugum için söyleyeceğim çok şey çıkıyor :)
Biz eşimle bu konuyu evlenmeden önce konuştuk. Bunu ne şekilde söylersen söyle "Annemi istemiyorsun" kafasını yaşıyorlar.
Kv olan ilişkim hep mesafeliydi. Eminimki bugün eşim teklif etse kendisi de yanımda rahat edemeyeceğini bilir. Sonuçta burası benim evim, benim otoritem. Kendisininde yönetici ruhu var. İşlere karışma, herkesin bilebileceği basit şeyleri bile öğretmeye kalkma huyları var. Karşılıgında negatif enerji yayan bir gelinle rahat edemeyeceğini o da iyi biliyor aslında. Ama azıcık oralı olsam mesafeyi değiştirsem sanırım balıklama atlar..
Kv hasta değil, sakat değil, çok şükür sağlıklı. Benden daha akıllı, gözü açık bir kadın. Benden fazla gezer. 65 yasında. Maddi durumu bizi 5'e katlar. Kendi evi var, yasiyor. Sık sık görüşüyoruz. Evler yakın. Ama temelli kalma gibi bir durum söz konusu olamaz. Ben eşimle bu yüzden çok tartıştım. Eşim aşırı vicdanlı bir insan. Hemen her gün görüşsek bile annesinin yalnız yaşaması onun için bir felaketti başlarda. Ama atlattık.
Eşime sundugum sebepler; Rahat şortlarımızı giyip yan yana uzandıgımız rahatlıkları yaşayamayacagız. Duşa girip çıkmamız görülecek. Özel hayatımız kalmayacak. Tartışmalarımız bazen kavgalar büyük polemik haline gelecek. Annen hepsine şahit olacak. Bazen karışacak, bu sefer onunlada sorunlar yaşayacagım. Evde uyudugum kalktıgım kabahat olacak. Ben erken kalkan bir insan değilim. Annen 7 deyince ayakta. Kurallarımız birbirine uymayacak. Annen sık misafir ağırlar. Ama ben müsait olmayabilirim. Planlar yapabilirim. Çocuğun yetişme tarzında fikir ayrılıklarına düşüyoruz, anneliğimi bana bırakması konusunda sorunlar yaşayacagız. Hepsini bir kenara koy, zaten anlaşamadıgım bir insanla beraber yaşamaya zorlarsan beni biz daha fazla yüz göz olup aradaki saygıyıda kaybedicez. An oluyor insan kendi annesini bile özlemek istiyor. Evinde kocasıyla baş başa kalmak istiyor. Her şey kararında güzel. Normal akışında görüşürsün, ama tadı güzel olur. Gün olur annen hastalanır, bakıma muhtaç olur, "bütün kardeşlerinle beraber" bizde üstümüze düşeni yaparız. Başından beri olan düşüncem budur. Bunu anlamanı umuyorum.
ben bana ragmen o kadın bu eve gelecegni düsünüyorum.Off
Istemiyorum diyeceksin
Otusun koyunde kiziyla
Ne olacak Allahaskina?
Binlerce yalniz yasayan kadin var ki sizin ki yalniz degil.
Kabul etme.
Yapacak birsey yok o zaman canimben bana ragmen o kadın bu eve gelecegni düsünüyorum.
İşte benim kafa yapım. Ben de kimseye yük olmak istemem. Giderim huzurevinde kalırım. Günümüzde herkeste kendini bir yere yamama çabası görüyorum. Millet oğlunun düğününde başlıyor. Aman ilerde yanınıza yerleşirim demeyeBu anacı erkekleri anlamıyorum.
Annesi hasta mı? Fiziksel bir engeli mi var? Bakıma mı muhtaç?
Bunlara cevabınız hayırsa niye yaşayamıyor tek başına?
İlerde Allah göstermesin eşimi kaybetsem tek başıma yaşarım.Ne işim var oğlumun evinde?
Elden ayaktan düşersem de emekli maaşımı veririm huzurevine, yaşıtlarımla bir arada olurum.
Oğlumun evinde akşama kadar oğlanla gelin işten gelsin de benimle ilgilensin diye bekleyeceğime huzurevi arkadaşlarımla sohbet eder, ortam yaparım kendime.
Eşiniz size ufaktan yol yapıyor haberiniz olsun.
Eninde sonunda annesini getirecek evinize.
Allah yardımcınız olsun.
sorma mıllet ne meraklı huzur bozmayaİşte benim kafa yapım. Ben de kimseye yük olmak istemem. Giderim huzurevinde kalırım. Günümüzde herkeste kendini bir yere yamama çabası görüyorum. Millet oğlunun düğününde başlıyor. Aman ilerde yanınıza yerleşirim demeye
eşimle gelince yine konuştum kızlar.
bizim eve gelme meselesi en son çare zaten kimse üstüne düseni yapmazsa dedi.
baban karisına sahip cıksın ev ev üstüne olmaz . maddi acıdan yardım ederiz bir otururlar dedim. sessiz kaldı geldi sarıldı falan.bilmiyorum. hç görüşmiycem kaynanamla artık.
Ne derse desin bak onun ne dediği önemli değil şu noktada. Ama sen bunları söylemiş ol. Sen netsin. O istediğini söyleyebilir. Dinler sonra kalkıp gider, iki de laf sokar bırak soksun. Senin bu konudaki kararlılıgını bilir ama. Çünkü heleki bir de ev hanımıysan annesiyle yaşayacak olan sensin o değil. Ben şahsen istemezdim annemin istenmediği yerde durmasını. Annemin gururunu savunurdum yani. Annemde sana çok meraklı sanki derdim doğru değil mi? Bu nedir böyle.. Kızacaksa öyle kızsın.mesajını not aldım bunları söyliycem gelince.ben konusurken susup gderse cinnet gecireblirim
gecen kardesiyle konusurken ev falan tutarız dedi.ama ne olur bilmiyorum.ve kaygılanıyorum esime yansıtıyorum.cıkıp bana sormadan getirir evime o potansiyel varNe derse desin bak onun ne dediği önemli değil şu noktada. Ama sen bunları söylemiş ol. Sen netsin. O istediğini söyleyebilir. Dinler sonra kalkıp gider, iki de laf sokar bırak soksun. Senin bu konudaki kararlılıgını bilir ama. Çünkü heleki bir de ev hanımıysan annesiyle yaşayacak olan sensin o değil. Ben şahsen istemezdim annemin istenmediği yerde durmasını. Annemin gururunu savunurdum yani. Annemde sana çok meraklı sanki derdim doğru değil mi? Bu nedir böyle.. Kızacaksa öyle kızsın.
inan anlamıyorum insan artık kendi karısını düsünmeli nasl daha iyi bi hayat sürdürebliriz düzenımizi kurarz diye.inanın cok sinirleniyorumKadınlar kendi anne babası dahi olsa evlendikten sonra beraber yaşamayı istemiyorlarken erkekler bu konuda çok olumlu bakıyorlar. Neden acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?