- 23 Ağustos 2012
- 52.229
- En iyi cevaplar
- 1
- 243.627
- 898
- Konu Sahibi MissCherryBlossom
Valla bu kadar dertlenmenin ne sana ne hayatina neden annenle iliskine faydasi yok, artik olaylari ve hayatini duzene sokmaya bakacaksin, ayrica sirf annene nakit gondermek icin kredi cekersen (ki verirlermi ondan da emin degilim) hem anneni hakli cikaracaksin (bak ba kosede parasi varmista cidden vermiyormus diyecek) hemde kendini ciddi yukun altina sokacaksin. Bir hatayi baska bir hata ile telafi etmeye calisip kisa vadede kolay cozum yoluna giderek uzun vadede basina bela alacaksin. Once kendini toparla sonra annene yardimin dokunsun.
Vicdan yapmaninda sana yardimi dokunmaz bence seni kotu hissettirmenin disinda ve hala bu yasadiklarini annenle dahi paylasmamis olmani aklim almiyor.
Herkes sordu madem yazayım nasıl oldu olaylar. R RoseAnge sen de gel.
Şimdi ben eğitim için yurtdışına gittim bu herifle de orda tanıştım kendi de yabancı.
2 yıl birlikte geçirdik.
Daha sonra bu herif PhD bitince Amerika'da postdoc değil dimdirek yardımcı doçentlik işi buldu çok çok iyi bir iş, süper bir üniversitede, kazancı da bol.
Evlenme işi o ana kadar yoktu ama gitmeden önce vize için evlenmeye karar verdik.
Bilenler bilir PhDler çok para kazanmaz zaten, bizim herif de o zamana kadar saece akademik işte çalışmış birikimi yok. Sade, arkadaşlar arasında tören olcaktı, zaten bana da ani oldu. Herif gitsin yerleşsin sonra da ben giderim fikrim vardı. Neyse beraber gidelim dedik, böyle ani gelişti her şey. Masrafları benden yapalım, işinden gelenle zaten 2 -3 ayda ödenir dedik.
Ailem sadece biriyle flört ettiğimi biliyordu, evlenme işi zaten ufukta yoktu çok ani oldu, hazırlıkları yaparken de hazırlıklar bitince söylerim dedim. Zaten hazırlıkları, evrak işlerini bir solukta yaptım söylemeye fırsat olmadı. İçime mi doğdu nedir....iyi ki söylememişim.
Uçak bileti aldım 2 tane sırf ona 5000 euro ödedim zaten, gelinlik aldım, mekan kaporası derken bana 15 000+ euro borç oldu. Nakit paramın çoğunu da vize parası olsun, kendi birikimi yok sıkıntı çekmesin diye verdim.
Gerisi malum, evlenme işi iptal, tonla borçla kaldım. 1 yılı geçkin sürede ödeyebildim hepsini başlarda sadece faiz 1000 euroydu, ben de PhD olduğum için sadece faizi ödeyebildim bir süre. Sonra zaten okulu bıraktım hem orda duramadım hatıralar yüzünden, hem de insanlar yüzünden. İş buldum, taşındım, o sırada da borcu ödedim işte. O 1.5 yılda aileme maddi hiç yardım yapamadım bu hikayede sadece ona yanıyorum.
Borçtan gerçekten buhrana girdim, manen zaten tükendim ama borç o kadar buhran oldu ki manevi sıkıntıyı da geçti. Gelinliği geri vermek için götürdüm, o sırada , yeminle yıkılan hayallerimi maddiyat yüzünden düşünemedim bile, dikilmiş gelinliği alırlar mı sadece bunu düşündüm. O kadar buhrana girdim ki bir gün kalbim sıkıştı artık, yere yığılıp kaldım.
Bunca sıkıntı çekmiş anneye gel de şimdi kucağımda gelinlik ağlaya ağlaya, yolda her gören baka baka o butiğe nasıl gittiğimi anlat.....yapamam kesinlikle.