- 9 Mart 2011
- 12.661
- 11.691
- 498
- Konu Sahibi strawberry_cake
-
kendi kararlarını alır,başkalarının fikirlerini önemsemezYa çocuğun inadıyla üstün yetenekli olmasının alakası ne gerçekten
başkalarının pislik olarak gördüğü şeyi o bir parçasını kaybetmek olarak görüyordu büyük ihtimal çünküBenim oğlum ilk okulda tırnaklarını kestirmemişti uzamıştı
Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. Ben dışarıdayım tam olarak yazamadım.kendi kararlarını alır,başkalarının fikirlerini önemsemez
doğruları vardır ,kolay kolay değişmez,takıntı boyutunda olabilir
bunu size inat olarak yapmaz ,beyni başkasını kabul etmez,diretir
o giymez denen kıyafetler ayakkabılar büyük ihtimalle rahatsız ediyor doku kumaş etiket vs olarak
üstün zekalı çocuklar etiket ve dahi sudan bile rahatsız olabilir
biz ne kadar anlamak istemesek de üstün zekalı insanların beyni gerçekten farklı çalışır
bu onları çoğu zaman hastalığa takıntıya maalesef ölüme kadar götürebilir
bahsettiğim şey matematikten 100 almak değildir
zeka öyle bir şey değildir çünkü
Bizde şöyle bir talihsizlik oldu aslında. Oğlumda 4 aylıkken katılma nöbetleri basladı. 4 yaşına kadar devam etti. Birşeye çok öfkelendiği zaman kilitleniyordu, nefessiz kalıyordu. Yüzü kömür gibi oluyordu. O duruma getirmemek için ağlatmamaya çalışıyordum çünkü katılma nöbetini her geçirdiğinde çok korkuyordum birşey olacak diye. Bu durum geçti ama isteklerini elde etme huyu kaldı malesef. Mizacındada var zaten direnmek ve inat etmek. Tipik bir akrep burcu.Peki üç yaşından itibaren kuralları oturtmuş muydunuz. Mesela hayır dediğinizde çok ısrar eder ağlarsa geri adım atıp dediğini yapıyor muydunuz.
Şundan sordum. Çocuk mesela on dakika ağladı izin verildi diyelim. Artık diyorki isterim vermezlerse on dakika ağlarım.
Bu elde ettiği zamana güre bir gün bile sürebiliyor. Ama gerçekten hiç elde etmediyse ısrar etmiyor artık. Mesela marketten saçma birşey istedi hayır dediniz. Olay çıkarttı kasada vs aldiniz. Artık çocuk beyni diyorki olay cikartirsam alırlar. Ama her türlü almadınız diyelim. Çocuk beyni hayır dedilerse geri adım atıyorlar deyip kabullenir. Tabi bu kurallar birkaç ayda oturuyor.
İkinci durum da önce düşünüp sonra evet ya da hayır demek. Mesela tölere edebileceginiz birşey ise istedi diyelim baştan izin vermek lazım. Yoksa sizin direnç çabuk kırılıyor çünkü bir yandan içinizden izin versem de olurdu aslında diye geçince iradeniz çabuk kırılıyor.
Benim oğlumun da el yıkama fobisi vardı uzunca bir süre. İslakliktan nefret ettiği için katiyyen ellerini yikamazdı. Lavabodan çıkınca, dışardan gelince veya yemeğe oturmadan önce. Her el yıkama seansımız bir kaosa dönüşüyordu. Şimdi benden daha titiz el yıkama konusundaAllah bağışlasın, sağlıcakla kucağınıza alın inşallah. Benim oğlum ilk okulda tırnaklarını kestirmemişti uzamıştı, oğlum öğretmenin görür ne der, şu haline bak demiştim, bana anne ben mi başkalarının fikirleri mi önemli demişti.
O zaman işte mevcut şartlardan dolayı ayarları bozulmuş. Ceza vermeyin o etkili bir yöntem değil.Bizde şöyle bir talihsizlik oldu aslında. Oğlumda 4 aylıkken katılma nöbetleri basladı. 4 yaşına kadar devam etti. Birşeye çok öfkelendiği zaman kilitleniyordu, nefessiz kalıyordu. Yüzü kömür gibi oluyordu. O duruma getirmemek için ağlatmamaya çalışıyordum çünkü katılma nöbetini her geçirdiğinde çok korkuyordum birşey olacak diye. Bu durum geçti ama isteklerini elde etme huyu kaldı malesef. Mizacındada var zaten direnmek ve inat etmek. Tipik bir akrep burcu.
Kurallarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ne yapmasını kesinlikle istemezsiniz ? Sizin için yapması zorunlu olan şeyler ne ve esnetilebilir kurallarınız neler diye. Bazı durumlarda da söz hakkı çocukta olmalı. Kesin olan konularda net olursanız çocuğunuz bunu anlayacak. Sizi manipüle etmesine bu konularda izin vermemeniz gerek. Siz önce kendinizi ikna edin ben çocuğumun iyiliği için ona kural koyuyorum diye.İyi akşamlar hanımlar. Büyük çıkmazda hissediyorum kendimi, bazen gerçekten çıldırmama ramak kalıyor. Sorunum oğlumun bitmek tükenmek bilmeyen inadı, herşeye direnmesi, kendi isteklerini sürekli yaptırmaya calışması. Bebekliğınden beri her konuda çok zorlandım yıllarca düzelir diye bekledim ama yok düzelmiyor. Yıllarımız uyku terörüyle, katılma nöbetleriye, ağlama krizleriyle geçti ve artık tükendim. Çok güzel yönleride var çok merhametli ve duyarlı bir çocuk, sosyal, enerjik ve zeki bir çocuk. Ama asiliği beni yıldırdı. Bazen kan beynime sıçrıyor o derece inatlaşıyor insanla.
Önümüzdeki ay 8 yaşını dolduracak artık inatlaşma dönemini çoktan aşmış olmamız gerekmezmiydi ya. Anne baba otoritesini kabullenmez, kurallara karşı sabrimin son damlasına kadar direnir. Birşey istediği zaman yok dendiğinde ortalığı birbirine katar. Ne yapacağım ben bu çocukla ya izah ediyorum olmuyor, tepki gösteriyorum olmuyor, ceza veriyorum yine olmuyor. İnanılmaz zor bir yapisi var emdiğim sütü burnumdan getiriyor bazen. Çevreme bakıyorum başkalarının yanında çocuğuna el kaldıran, aptal, gerizekali defol diye rencide eden annelerin çocuklarına bakıyorum daha uysallar ya. Ben hiç bir zaman boyle yaklaşmadım çocuguma, böyle davranmasına sebep olacak şekilde simartmadımda. Hep izah etmeye çalıştım yok anlatmaya çalıştım ama olmuyor.
Kendinden iki yaş küçük kardeşi var onada kötü örnek oluyor. Kardeşi sürekli onu örnek alıyor o bir konuda inatlasinca oda abisini örnek alıyor hemen inatlasip ağlayıp ayaklarını yere vurmaya başlıyor. Birken iki oluyorlar. Hal böyle olunca çok yıpranıyorum. Annelik çok güzel evet ama bir o kadarda zor. Sadece içimi dökmek istedim..
Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederimKurallarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ne yapmasını kesinlikle istemezsiniz ? Sizin için yapması zorunlu olan şeyler ne ve esnetilebilir kurallarınız neler diye. Bazı durumlarda da söz hakkı çocukta olmalı. Kesin olan konularda net olursanız çocuğunuz bunu anlayacak. Sizi manipüle etmesine bu konularda izin vermemeniz gerek. Siz önce kendinizi ikna edin ben çocuğumun iyiliği için ona kural koyuyorum diye.
Bu yazdıklarımı on yıllık öğretmen olarak yazıyorum. Yoksa annelik gerçekten çok zor. Her şeye o kadar çok itiraz var ki sersemletip insanı kendi isteklerini yaptırabiliyorlar.
Benim ablamda böyleydi acaba oğlunuzda dikkat dağınıklığı olabilir mi? Bununla ilgili bir psikiyatr ile görüşün benceİyi akşamlar hanımlar. Büyük çıkmazda hissediyorum kendimi, bazen gerçekten çıldırmama ramak kalıyor. Sorunum oğlumun bitmek tükenmek bilmeyen inadı, herşeye direnmesi, kendi isteklerini sürekli yaptırmaya calışması. Bebekliğınden beri her konuda çok zorlandım yıllarca düzelir diye bekledim ama yok düzelmiyor. Yıllarımız uyku terörüyle, katılma nöbetleriye, ağlama krizleriyle geçti ve artık tükendim. Çok güzel yönleride var çok merhametli ve duyarlı bir çocuk, sosyal, enerjik ve zeki bir çocuk. Ama asiliği beni yıldırdı. Bazen kan beynime sıçrıyor o derece inatlaşıyor insanla.
Önümüzdeki ay 8 yaşını dolduracak artık inatlaşma dönemini çoktan aşmış olmamız gerekmezmiydi ya. Anne baba otoritesini kabullenmez, kurallara karşı sabrimin son damlasına kadar direnir. Birşey istediği zaman yok dendiğinde ortalığı birbirine katar. Ne yapacağım ben bu çocukla ya izah ediyorum olmuyor, tepki gösteriyorum olmuyor, ceza veriyorum yine olmuyor. İnanılmaz zor bir yapisi var emdiğim sütü burnumdan getiriyor bazen. Çevreme bakıyorum başkalarının yanında çocuğuna el kaldıran, aptal, gerizekali defol diye rencide eden annelerin çocuklarına bakıyorum daha uysallar ya. Ben hiç bir zaman boyle yaklaşmadım çocuguma, böyle davranmasına sebep olacak şekilde simartmadımda. Hep izah etmeye çalıştım yok anlatmaya çalıştım ama olmuyor.
Kendinden iki yaş küçük kardeşi var onada kötü örnek oluyor. Kardeşi sürekli onu örnek alıyor o bir konuda inatlasinca oda abisini örnek alıyor hemen inatlasip ağlayıp ayaklarını yere vurmaya başlıyor. Birken iki oluyorlar. Hal böyle olunca çok yıpranıyorum. Annelik çok güzel evet ama bir o kadarda zor. Sadece içimi dökmek istedim..
Sebebi burda aslında...vallahi esimn yeğeni var aynı dediğiniz gibi, annesi canından bezdi, kız bizi de bezdirdi gerçekten çok zor ve yorucu bir karakter, kiz küçükken de aynıydı o zaman küçük falan tolere ediliyordu şimdi büyüdü sanki inadı daha da büyüdü asla soz dinlemiyor ve çok yoruyor, bir araya gelmek dahi istemiyoruz eşim de ben de...kızım doğduğunda küçüktü bebeği merak ederdi falan rahat vermezdi söz dinlemezdi, şimdi yeni bebeğim oldu ama bu kız kocaman 13 yaşında falan ama hala aynı, yine rahat vermiyor bebeği sürekli kurcalayip ellemeye çalışıyor anlatıyorum yok, kızıyorum yok gerçekten çileden çıkardı yani...diyorum aradan 7 yıl geçti hala diğerine yaptığın eziyeti buna yapiyorsunBizde şöyle bir talihsizlik oldu aslında. Oğlumda 4 aylıkken katılma nöbetleri basladı. 4 yaşına kadar devam etti. Birşeye çok öfkelendiği zaman kilitleniyordu, nefessiz kalıyordu. Yüzü kömür gibi oluyordu. O duruma getirmemek için ağlatmamaya çalışıyordum çünkü katılma nöbetini her geçirdiğinde çok korkuyordum birşey olacak diye. Bu durum geçti ama isteklerini elde etme huyu kaldı malesef. Mizacındada var zaten direnmek ve inat etmek. Tipik bir akrep burcu.
Hiçbir alakası yok. Yeni nesil annelerin huysuz çocuklarını güzellemesinden başka bir şey değil.Ya çocuğun inadıyla üstün yetenekli olmasının alakası ne gerçekten
kesinlikle aynı haldeyim 3 yaşın yolunu gözlüyordumowww bnm oğlan 2 yaş olucak bende iki yaş sendromu deyip geçiyorum 3 4 yaş olunca akıllı uslu olcak diye avutuyodm kendimi amaa 8 12 yaşa kadar da dertler bitmiyck desenize
ay benimki de ikizlerİnadıyla meşhur Akrep Burcu
Rica ederimTavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim
Aminn. Uyku saati gelince hadi yatağa diyorum istisnasız her akşam bunun tartışması oluyor. Bu aralar alışmış korkuyorum yatağımda uyumak istemiyorum diyor. Gece lambasini açık bırakıyorum koridorun lambasını açık bırakıyorum hayır hiç biri çözüm degil. Akşamları çalıştığım için yanında duramıyorum. Yanımda biraz otur korkun geçene kadar diyorum gidiyor iki dakika sonra yine geliyor korkuyorum diyor. Kızkardeşinin yatağına kıvrılıyor (kızımın odasından çalışıyorum) bu sefer kavga başlıyor yok ayağın değdi yok kolun değdi. Büyük ihtimalle kızkardeşinin odasında çalıştığım için ve onun değil kardeşinin odasında olduğum için bu durumu kıskançlık meselesi haline getiriyor ama izah ediyorum senin odan müsait değil onun odası müsait olduğu için buradan çalışmak zorundayım diyorum bu yaşta bunu anlaması gerekmezmi? Çoğu konumuz böyle parka gidelim diyor mesela tamam diyorum işlerimi bitirince gideceğiz diyorum başlıyor şu işini yapma bu işini yapma. Markete girmeden önce tembihliyorum tek bir tane abur cubur alacaksın diyorum girer girmez başlıyor bunu da almak istiyorum şunuda almak istiyorum diyor hayır deyince başlıyor ağlamaya kavga kıyamet çıkıyoruz marketten. Evi savaş alanına çeviriyorlar toplayın etkinlik malzemelerinizi diyorum toplamayacağım diye diretiyor. Telefonumu istiyor mesela o anda bir işim var telefonumda bekle işimi halledip vereyim diyorum başlıyor ağlamaya ne işin var şimdi istiyorum hadi ver işimi bitirene kadar beynimi yiyor. 3 yasinda değilki artık yani 8 yaşına girecek. Beni delirtmek için özellikle çaba sarfediyor gibi.ay benimki de ikizlerallah yardımcımız olsun maalesef bir önerim yok
Hayır anlaması gerekmiyor. Ona göre akşam herkes odasına uyumaya gidiyor ama siz kardeşinin odasındasınız. İster çalışın ister boş boş oturun bu ona haksızlık geliyor. Size göre müsait değil ama odasında masası varsa kızınız müsait görüyor demek ki. Aklından, o zaman kardeşim benim odamda yatsın ben de onun odasında yatayım, annem de benim yanımda çalışsın düşüncesi bile geçebilir. Salonda çalışma imkanınız yok mu?Aminn. Uyku saati gelince hadi yatağa diyorum istisnasız her akşam bunun tartışması oluyor. Bu aralar alışmış korkuyorum yatağımda uyumak istemiyorum diyor. Gece lambasini açık bırakıyorum koridorun lambasını açık bırakıyorum hayır hiç biri çözüm degil. Akşamları çalıştığım için yanında duramıyorum. Yanımda biraz otur korkun geçene kadar diyorum gidiyor iki dakika sonra yine geliyor korkuyorum diyor. Kızkardeşinin yatağına kıvrılıyor (kızımın odasından çalışıyorum) bu sefer kavga başlıyor yok ayağın değdi yok kolun değdi. Büyük ihtimalle kızkardeşinin odasında çalıştığım için ve onun değil kardeşinin odasında olduğum için bu durumu kıskançlık meselesi haline getiriyor ama izah ediyorum senin odan müsait değil onun odası müsait olduğu için buradan çalışmak zorundayım diyorum bu yaşta bunu anlaması gerekmezmi?
bunlar daha çok şımarıklık gibiÇoğu konumuz böyle parka gidelim diyor mesela tamam diyorum işlerimi bitirince gideceğiz diyorum başlıyor şu işini yapma bu işini yapma. Markete girmeden önce tembihliyorum tek bir tane abur cubur alacaksın diyorum girer girmez başlıyor bunu da almak istiyorum şunuda almak istiyorum diyor hayır deyince başlıyor ağlamaya kavga kıyamet çıkıyoruz marketten. Evi savaş alanına çeviriyorlar toplayın etkinlik malzemelerinizi diyorum toplamayacağım diye diretiyor. Telefonumu istiyor mesela o anda bir işim var telefonumda bekle işimi halledip vereyim diyorum başlıyor ağlamaya ne işin var şimdi istiyorum hadi ver işimi bitirene kadar beynimi yiyor. 3 yasinda değilki artık yani 8 yaşına girecek. Beni delirtmek için özellikle çaba sarfediyor gibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?