Tükenen bir anne..

Ya çocuğun inadıyla üstün yetenekli olmasının alakası ne gerçekten
kendi kararlarını alır,başkalarının fikirlerini önemsemez
doğruları vardır ,kolay kolay değişmez,takıntı boyutunda olabilir
bunu size inat olarak yapmaz ,beyni başkasını kabul etmez,diretir
o giymez denen kıyafetler ayakkabılar büyük ihtimalle rahatsız ediyor doku kumaş etiket vs olarak
üstün zekalı çocuklar etiket ve dahi sudan bile rahatsız olabilir
biz ne kadar anlamak istemesek de üstün zekalı insanların beyni gerçekten farklı çalışır
bu onları çoğu zaman hastalığa takıntıya maalesef ölüme kadar götürebilir
bahsettiğim şey matematikten 100 almak değildir
zeka öyle bir şey değildir çünkü

Çok güzel anlatmışsınız teşekkür ederim. Ben dışarıdayım tam olarak yazamadım.

Bizde şöyle bir talihsizlik oldu aslında. Oğlumda 4 aylıkken katılma nöbetleri basladı. 4 yaşına kadar devam etti. Birşeye çok öfkelendiği zaman kilitleniyordu, nefessiz kalıyordu. Yüzü kömür gibi oluyordu. O duruma getirmemek için ağlatmamaya çalışıyordum çünkü katılma nöbetini her geçirdiğinde çok korkuyordum birşey olacak diye. Bu durum geçti ama isteklerini elde etme huyu kaldı malesef. Mizacındada var zaten direnmek ve inat etmek. Tipik bir akrep burcu.

Benim oğlumun da el yıkama fobisi vardı uzunca bir süre. İslakliktan nefret ettiği için katiyyen ellerini yikamazdı. Lavabodan çıkınca, dışardan gelince veya yemeğe oturmadan önce. Her el yıkama seansımız bir kaosa dönüşüyordu. Şimdi benden daha titiz el yıkama konusunda

O zaman işte mevcut şartlardan dolayı ayarları bozulmuş. Ceza vermeyin o etkili bir yöntem değil.
Alın karsınıza konuşun , kurallar bu bundan sonra uyulacak deyin. Ama bunu inat gibi değil mesela izin vermediniz diyelim elinizi omzuna koyun vs sarılmak istermisin deyin. İzin vermezken sesiniz kızma değil de nötr olsun. Kısaca nedenini aciklayin ve ofkelenmesini sonra dkainlesmesini bekleyin. Sakinlesmeye zorlamayın duygularını acele ettirmeyin. Seni hep seviyorum sen böyle öfkelendi günde de seviyorum. O ayrı deyin . Biraz emek ve zaman istiyor ama bu şekilde oturtacaginiza inaniyorum. Bu konuda Adem güneşin güzel bir videosu vardı . Bulursnaiz onu da izleyebilirsiniz

Kurallarınızı gözden geçirmenizi tavsiye ederim. Ne yapmasını kesinlikle istemezsiniz ? Sizin için yapması zorunlu olan şeyler ne ve esnetilebilir kurallarınız neler diye. Bazı durumlarda da söz hakkı çocukta olmalı. Kesin olan konularda net olursanız çocuğunuz bunu anlayacak. Sizi manipüle etmesine bu konularda izin vermemeniz gerek. Siz önce kendinizi ikna edin ben çocuğumun iyiliği için ona kural koyuyorum diye.
Bu yazdıklarımı on yıllık öğretmen olarak yazıyorum. Yoksa annelik gerçekten çok zor. Her şeye o kadar çok itiraz var ki sersemletip insanı kendi isteklerini yaptırabiliyorlar.

Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Benim ablamda böyleydi acaba oğlunuzda dikkat dağınıklığı olabilir mi? Bununla ilgili bir psikiyatr ile görüşün bence

Sebebi burda aslında...vallahi esimn yeğeni var aynı dediğiniz gibi, annesi canından bezdi, kız bizi de bezdirdi gerçekten çok zor ve yorucu bir karakter, kiz küçükken de aynıydı o zaman küçük falan tolere ediliyordu şimdi büyüdü sanki inadı daha da büyüdü asla soz dinlemiyor ve çok yoruyor, bir araya gelmek dahi istemiyoruz eşim de ben de...kızım doğduğunda küçüktü bebeği merak ederdi falan rahat vermezdi söz dinlemezdi, şimdi yeni bebeğim oldu ama bu kız kocaman 13 yaşında falan ama hala aynı, yine rahat vermiyor bebeği sürekli kurcalayip ellemeye çalışıyor anlatıyorum yok, kızıyorum yok gerçekten çileden çıkardı yani...diyorum aradan 7 yıl geçti hala diğerine yaptığın eziyeti buna yapiyorsun

owww bnm oğlan 2 yaş olucak bende iki yaş sendromu deyip geçiyorum 3 4 yaş olunca akıllı uslu olcak diye avutuyodm kendimi amaa 8 12 yaşa kadar da dertler bitmiyck desenize
kesinlikle aynı haldeyim 3 yaşın yolunu gözlüyordum

Bence iyi bir annesiniz, anneliği çok iyi beceriyor ve yönetiyorsunuz.
Çocuklar sadece ailelerinden aldıklarıyla veya gördükleriyle değil, çevresinden gördükleriyle de hareket ediyorlar.. Bu yüzden sizlik bir sorun olduğunu düşünmüyorum ben.
Bence yetişkin bir bireye anlatır gibi büyük çocuğunuzu karşınıza alıp ona yorulduğunuzu ima ederek küçük ve tatlı mesajlarla kendinizi anlatmaya çalışabilirsiniz.
Belki sadece size istedikleri şeyi yaptırmanın yolunu bu şekilde biliyorlar.
Onlara farklı yollar da olduğunu anlatın.

ay benimki de ikizler allah yardımcımız olsun maalesef bir önerim yok
Aminn. Uyku saati gelince hadi yatağa diyorum istisnasız her akşam bunun tartışması oluyor. Bu aralar alışmış korkuyorum yatağımda uyumak istemiyorum diyor. Gece lambasini açık bırakıyorum koridorun lambasını açık bırakıyorum hayır hiç biri çözüm degil. Akşamları çalıştığım için yanında duramıyorum. Yanımda biraz otur korkun geçene kadar diyorum gidiyor iki dakika sonra yine geliyor korkuyorum diyor. Kızkardeşinin yatağına kıvrılıyor (kızımın odasından çalışıyorum) bu sefer kavga başlıyor yok ayağın değdi yok kolun değdi. Büyük ihtimalle kızkardeşinin odasında çalıştığım için ve onun değil kardeşinin odasında olduğum için bu durumu kıskançlık meselesi haline getiriyor ama izah ediyorum senin odan müsait değil onun odası müsait olduğu için buradan çalışmak zorundayım diyorum bu yaşta bunu anlaması gerekmezmi? Çoğu konumuz böyle parka gidelim diyor mesela tamam diyorum işlerimi bitirince gideceğiz diyorum başlıyor şu işini yapma bu işini yapma. Markete girmeden önce tembihliyorum tek bir tane abur cubur alacaksın diyorum girer girmez başlıyor bunu da almak istiyorum şunuda almak istiyorum diyor hayır deyince başlıyor ağlamaya kavga kıyamet çıkıyoruz marketten. Evi savaş alanına çeviriyorlar toplayın etkinlik malzemelerinizi diyorum toplamayacağım diye diretiyor. Telefonumu istiyor mesela o anda bir işim var telefonumda bekle işimi halledip vereyim diyorum başlıyor ağlamaya ne işin var şimdi istiyorum hadi ver işimi bitirene kadar beynimi yiyor. 3 yasinda değilki artık yani 8 yaşına girecek. Beni delirtmek için özellikle çaba sarfediyor gibi.

Son düzenleme:
8 yaşına girecek kızımda böyle
Aynı anlattığınız gibi.
merhametli sevgi dolu zeki ama bebekliğinden bu yana inat ve ağlama nöbetleri oluyor.
Dediğiniz gibi kardeşinede bu anlamda olumsuz örnek oluyor zaman zaman.
Yanlız değilsiniz.
ama ben artık iyi yönlerine odaklandım inanın .çok dert etmiyorum .
Ve ben derrt etmedikçe azalıyor sanki.
Sönme patlaması gerçekleşene kadar dayanın ağlamalarına.
Ben 1.5 saat dayandığımı bilirim kadar olmayacak birşey için ağladı ki.Ne yaptıysam ikna olmadı.
En son sakinleşti.
Böyle böyle aşacağımı düşünüyorum artık.
Yılıp istediğini yaptıkçe gelişimi daha olumsuz yönde ilerleyecek çünkü

Konulariniza aşinayım , özellikle cocuklarinizla ilgili olanlara.... cok kritik yaslara giriyorsunuz 11-12 yaslara geldiginde on ergenlik, sizden uzaklaşma, odasında yalnız takilmacalar vs baslayacak.. o güne kadar dayanan, az kalmış, buyumüsler masallah. sizin zorlanmanızdaki en buyuk etken esinizin yardimci olmamasıydı hatirladigim kadarıyla... hal boyle olunca analara dusen yuk x10 oluyor maalesef..ALLAH gucunuzu kuvvetinizi artırsın..

Biz pazarlık anlaşma yoluyla çözdük. Bunlar şunlar yapılacak ama zamanını planlamasını sen ayarlayabilirsin, odandan ve kişisel temizliğinden sen sorumlusun vs dedik. Çünkü odasına girilmesini istemiyordu. Bugün şu yemek yenecek, varsa fikrin sen de söyle veya gel kendi yiyeceğini kendin hazırla dedik. Evet inatlaşıyorlar ama bunun sonucunda bir değil iki taraf da kazanmalı. Evin ailenin kuralları var, bunlara uyulması gerek ama tam benim dediğim anda olacak yapılacak baskısı ters tepiyor.

Çocukla çatışmak savaşmak yerine sinsice davranıp kıvama getirmek daha faydalı. Çünkü onlar otoriteye karşı gelmeye ve yapma etme giy çıkar ye iç... duyup ona göre aksiyon almaya kurulmuşlar. Tersini yapınca afallıyorlar. Ben (psikolog tavsiyesiyle) ikisinde de uyguladım bunu ve kavga gürültüsüz geçinip gidiyoruz. Madem işlerine gelince ben bebek değilim diye yiğitleniyorlar, sanki onu bunu şunu yapamam mı diyorlar ben de yapın o zaman diye saldım. Ama günün sonunda yine o düzene uydular.

Üstün yetenek ve inatçılık arasında bilimsel araştırma makale varsa okumak isterim. Neye göre bağlantı kurulmuş hangi testler araştırmalar yapılmış.
Hayır anlaması gerekmiyor. Ona göre akşam herkes odasına uyumaya gidiyor ama siz kardeşinin odasındasınız. İster çalışın ister boş boş oturun bu ona haksızlık geliyor. Size göre müsait değil ama odasında masası varsa kızınız müsait görüyor demek ki. Aklından, o zaman kardeşim benim odamda yatsın ben de onun odasında yatayım, annem de benim yanımda çalışsın düşüncesi bile geçebilir. Salonda çalışma imkanınız yok mu?

bunlar daha çok şımarıklık gibi
görmezden duymazdan gelecek pes etmeyeceksiniz
isterse 3 saat ağlasın
isterse markette yerlere yatsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…