Tükenmişlik sendromu ve namazda isteksizlik. Destek istiyorum

minigmanig

LA HAVLE VELA KUVVETE...
Kayıtlı Üye
20 Temmuz 2013
2.731
12
0
Konya
KIZLAR YA BENİM DERDİM İÇİMDEN BİŞEY GELMİYOR NAMAZA BASLAYALI 3 AY FALAN OLDU KIZLAR İSTEKSİZLİK VAR TÖBE TÖBE.CANIM HİÇBİŞİYAPMAK İSTEMİYOR.HİÇ BÖYLE İÇTEN KILAMIYORUM NAMAZIMI.KILARKENDE HEP AKLIM BASKA YERLERDE KAC REKAT KILDIGIMI UNUTYOM HEP.ASLINDA SUAN HER KONUDA BÖYLEYİM NE TEMİZLİK YAPASIM VAR NE YEMEK.CAMASIR VAR HİÇ KATLAYASIM GELMİYO.SANIRIM TÜKENMİŞLİK SENDROMUNA GİRDİM.İŞTAHIM HİÇ YOK.BEN BU DURUMDAN NASIL KURTULUCAM COK HALSİZİM VE BIKKIN.İÇİMDEN BİŞİ YAPMAK GELMİYOR.NAMAZLARIMIDA HEP ERTELİYOM KAZAYA VERİYOM.AMA İÇİM HİÇ RAHAT DEGİL.SUAN BİR DAG KÖYÜNDE YANLIZIM BURDA TEK OLMAKTANMI BÖYLE OLDUM.HİÇ ARKADSIM YOK BURDA.İŞTEN DOLAYI BURDAYIM.HEP EVDEYİM KAPANDIM KISILDIM SANKİ BURAYA.9 AYDIR BURDAYIM.SEHRE GİTME İMKANIMDA YOK.İŞ ARKADASIMDA YOK.SANIRIM KAFAYI YİYCEM.YOK CÜNKÜ ULASIM DEVAMLI YOK.SEYTAN BENLEMİ UGRASIYOR NAMAZ KILARKEN HEP AKLIMDA BASKA SEYLER.KENDİMİ NAMAZA VEREMİYORUM.SU İSTEGİM İLK ZAMANLARDA NASILDI SUAN HİÇ İSTEK YOKNAPICAM BANA DESTEK OLUN
BURDA BUNALIMA GİRDİM SANIRIM.COK HALSİZİM YORGUNUM TEK YAPDIGIM UYUMAK
HİÇ EKMEK YEMİYORUM GÜNDE TEK ÖĞÜN YİYORUM DOLABIMDA ALDIGIM HERSEY CÜRÜYORBURDA TEK YAPTIGIM TELEFON TVİNTERNET BASKA HAYATIM YOK .TELEFON FATURAM 250 GELDİ BU AY HER YÖNDEN BATMAYA BASLADIM :)

SANKİ TÜKENİYORUM

Son düzenleme:

Minik kuş seni yerim ben çıkıp gezmediğinden böyle bunlar.. namaza durmadan önce felak nas oku bakalım

tükenmişlik sendromu değil depresyon olmasın o bende aynı dertten müzdariptim 4 sene kadar kendimi eve kapamıştım hiç dışarı çıkmadım falan üstüme başıma özen göstermemeye işlerden kaytarmaya başladım bütün gün öyle oturuyodum boş boş yeni bişeyler denemeye bak derim canımcım ya

Namaz bende de oluyor.
Bende tükenmiş sendromunun ik basamaklarında gibi hissediyorum kendimi.
Bol bol dua et.

tükenmişlikten ziyade ,depresyon belirtisi bunlar gideebiliyorsan bir psikologa git derim ben

Acikcasi cok uzun oldugu icin ve benzer seylerden bahsettigini tahmin ettigim icin tamamini okumadim yazinin. Ama namazla alakali fikrimi soylemek istiyorum. Namazda sasirma, akla baska seylerin gelmesi vs seytanin vesveseleridir ve bu da aslinda cok iyi bir seydir. Bir laf vardir, bos eve hirsiz girdigini nerede gordunuz diye. Bos insanla ugrasmaz seytan. Devam et bence namaza duaya. Sasiriyorum duzgun kilamiyorum falan deme.

Canim ya resmen beni tarif ettin.

Geeci bende ailem trafik kazasi gecirip cocugumunda o arabada olmasi ve kazayi sonradan gorup iki ambulansla karsilasincaya kadar.....

Araba pert olup cok sukur ki kazada kimsenin burnu kanamadan cikmasi beni rahatlatiyor ancak elim kolum kalmiyor...

Esim birazdan isten gelecek evde yemek yok.
Cocugu annemlere biraktim.
Evde tv acik ve ben telden yaziyorum.
Kapinin onu anababa gunu asker ugurlaniyor ama hic cikasim yok....

Ya senin gibi sendromdayim ya da depresyonda.....

En kisa zamanda normale donmek umidiyle

toparla güzelim bir an önce kendini yallah de başla yarım kalan işlerine en önemlisi kendini birşeylerle sürekli meşkul etmeye bak kursa yazıl dil öğren falan filan bu tarz şeyler bir meşkalen olsun daima yoksa depresyon seni ele geçirdi mi hırpalamadan bırakmaz söylemesi benden

Sanırım yalnız kaldığın için böyle olmuş canım
Birşeylerle meşgul olurken yorgunuk uyku falan mı basıyor?
Eğer öyleyse yeşilçay dinç tutuyor dene istersen,ama çok sıcak içme zararlı
Bence oradaki durumundan kurtulma imkanın yoksa artık şikayet etmeyi bırakıp orada yapabilceğein şeyleri düşün
Hergün düzenli yürüyüş de yapabilirsin
Namaz konusunda da istek olup olmaması önemli değil isteğe bakma görev olarak düşün borcunu öduyorsun canım böyle düşün kazaya bırakma
Sabah namazlarında uyumaman gereken bir vakit var ya işte o vakitte uyuma seni dinç tutar
Kendine teşhis koyma canım ben hastayım gibi şeyler düşünme moralini yüksek tutmaya çalış

Bazen bende o şekilde oluyorum.Hatta daha öğle namazını kılmadan öyleydim yine bugün...Normale göre biraz geç kıldım namazımı,ardından 100 kere estağfirullah çektim,Kuran okudum...Şükrolsun kendime geldim gayette iyiyim şuan.Ki sabah ağlamak üzereydim...Namazda odaklanmanın yolu sadece tek bir noktaya bakmak ve okuduğun sureye odaklanmak...O şekilde yapıyorum ben toparlıyorum kendimi o zaman...Bir de kendimi ölmüşüm de kendi hayatımı seyreder gibi hissediyorum o zaman kendime derdim ki keşke kendimi namaza daha iyi verebilseydim.Bu aklıma gelince de hemen toparlıyorum şükrolsun...

ESTAĞFİRULLAH çekmeni öneririm kesinlikle...Kalbi ferahlatıyor...Sıkıntıların çoğu günahlarımızdan dolayı olurmuş.Estağfirullah tövbe etmek anlamında olduğu için günahlarımızı siliyor ( inşallah ) ve rahatlatıyor... Ayrıca ezan okunurken abdest alıp ezan bitince hemen namaza durursan o da çok iyi oluyor...Son ana bıraktıkça şeytan oynuyor kör olasıca :) Söyleyebileceklerim bu kadar....Umarım kendine gelirsin kısa zamanda...

meryem üzerliden önce kimse tükenmişlik sendromu neydi bilmiyordu şimdi ağzınızda sakız oldu maşallah herkes sırayla tükeniyor tövbe estafirullah

madem bir sendrom ya da sıkıntı olduğunu düşünüyorsunuz doktora gidin adını kendiniz niye koyuyorsunuz belki çook daha ciddi bir şey...

ben geçen yaz aynen bu haldeydim yapacak bir şey yok mutsuzum huzursuzum

gittim psiyatriden randevu alıp

depresyon başlangıcı dedi verdi ilaç

bana ilacı verince ben dedim ki noluyoruz ne ilacı benim ilaçlık bir sorunum yok kendine gel dedim ve kendimi o zaman resim çizmeye vermiştim yağlı kuru kara kalem resimler

ve keman aldım keman kursuna gittim

inan bana ne sıkıntı ne tükenmişlik ne bıkmışlık kaldı

boşlukta kalmaktan boşlukta...

size kesinlikle katılıyorum sürekli aynı işlerle meşgul olma aynı şeyleri hergün tekrar etme ve kendine yeterince zaman ayıramama depresyonun başlangıcıdır zaten önemli olan kendimizi dinlemek bence sevdiğimiz şeylere zaman ayırmak çok önemli

Bende bu şekilde düşünüyorum.Hala zor zamanlar geçiriyorum yaşadığım yer dolayısıyla ama depresyonum bile demekten korktum.Bir olumsuzluğun üstünde çok durmak onu büyütmekten başka işe yaramıyor...Konu açmıştım bir kaç kez bu sıkıntılarımdan dolayı hatta...Ama bir günü bir gününü tutmuyor insanın...Biraz seviyoruz galiba kendimizi salmayı kendimize acımayı...Halbuki çabuk toparlanabiliriz Allahın izniyle...Her sorunda psikoloğa gitmeyi doğru bulmuyorum zaten...Ki çoğuda dediğiniz gibi veriyor ilacı gönderiyor,ne gariptir yan etkileri depresyon olan ilaçlar bunlar...Allah öyle bir güç vermiş ki bizlere ah kullanabilsek,dik ve güçlü durabilsek var ya...

canımm baksana ne kadar güzel konuştun sen mi tükenmişsin bence maşallahın var

bir hadis vardı annem hep söylerdi sağolsun onu söyleyerek beni namaza bağladı :)

"kul bir bilse namaz esnasında Allah'a ne kadar yakın olduğunu, namaz boyunca ağlardı..."

Hiç korkmayın insanoğlu kendi başının çaresine bakabilen en mükemmel yaradılışlı canlıdır sadece biraz cesaret sanırım bizler hayatımızı olduğu gibi devam ettirmeyi seviyoruz yeniliklere pek sıcak bakmıyoruz her şey olduğu gibi kalsın büyüsü bozulmasın istiyoruz sadece birazcık cesaret sorunlardan korkup kaçarak yaşayamayız ben bu gerçeği öğrenmek için en güzel 4 senemi boşu boşuna depresif geçirdim kendimizi acınası duruma düşürmeyelim her şey bizde başlar

tam okumadım ama bir şey demeye geldim. aynen "depresyon" kelimesi gibi bu "tükenmişlik sendromu" da ağızlara sakız oldu. her tükendim ben hissine düştüğünüzde öyle bir sendrom yaşıyor olmazsınız genelde. öyle bir sorununuz olsa şu an çok başka bir yerde olurdunuz. bunun ayırdına varalım hep beraber. birkaç konuda daha tükenmişlik sendromum var galiba diyen gördüm de onun için buna kısmetmiş buraya yazdım.

Herkes panik atak herkes depresif herkes obsesif sonuç olarak bütün psikologlar "tükenmişlik sendromunda" Aman Yarabbii

Seytan boş insanla uğraşmaz da kızcağız da zaten boşta kalmaktan böyle odaklanma sorunu yaşıyor:)))) demek ki şeytanın uğradığı yok :))))

Hemen depresyon vs gibi bakmamak lazım . B vitamini eksikliği olabilir . Elektrolit dengesizliğinde de benzer şeyler yaşanıyor . Bölgeye has sık tükettiğin şeyleri de bir gözden geçir. Yok onlar da değilse psikiyatrist ile görüşmen lazım. Depresyon öyle iki belirtiyle olmaz. Depresyondaki hastalar gıdalarını bile her zaman yediğim ekmek değil sanki diye tarif ediyorlar. Ayrıca depresyon ya da herhangi bir ruh sağlığı bozukluğunda durumu farkedince kendinize teşhis koymayın bu mevcut durumu daha da baskın hale getirir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…