- Konu Sahibi minigmanig
-
Selam canım
Kendimden örnek vericem sana.
Bende gurbette yapayalnızım, ne Türk komşum var ne bir arkadaş ne de kapısını çalıpda iki laf edebileceğim biri.. Sahiden bak tekim bu ellerde. 4 duvar arasındayım hep.. Eşim izinli olunca dışarı çıkıyorum Birtek birde çocuklarımı okula götürüp getirirken.
Sıkılıyor muyum? ASLA
Eskiden bunalırım kimse yok ağlardım durduk yere kendimi üzerdim.. Şimdi asla kendimi üzmemeye gayret ediyorum. Herkez diyor ki yapayalnızsın kimse yok nasıl dayanıyorsun? İnsan muhabbet dost arar diyorlar.. Valla hiçte aramıyorum artık kimseyi .. İnsanlar tuhaf, nankör,bencil vefasız olmuşlar. Dedikodu hat safhada. Diyorum ki kendime eğer yalnızsan hala Rabbim beni birilerinden koruyordur.. Herşeyi Rabb'ime bırakmışım onun bir bildiği var ki böyle yalnızım hemde 8 9 yıldır bu böyle yaşadığım hiçbir semtte Türk komşu yoktu çıkmadı işte.. Ama insanlar diyorum ya öyle kötü olmuş ki, uzak olmak yalnız olmak en güzeli Belkide.. O nedenle Allah'a sığınmak en güzeli. Hem sen ve benim gibi çok yalnız olanlar "biz yalnız değiliz ki, kimse yalnız değildir şah damarımızdan bile bize yakın olan Yüce Allah var yanımızda" bunu düşün hep. Yaradan hep bizimle. Ohhhh içi huzur ve güven doluyor insanın..
Bilgisayarım var evde kapatıyorum, facebook kapattım,hiçbir sosyal sitede yokum..vallahi hiçte aramıyorum.. Oralara vereceğim vakti Kur'an okumaya veriyorum, yavrularıma veriyorum. Oyunlar oynatıp komiklikler yapıyorum onlara..:) bilgisayar,falan filan sahiden şeytan işi ya!!! Seni esir alıyor,uyuşturuyor resmen.. Tv de öyle.. İnan tv bile kapalı benim aramıyorum:)) sadece olmazsa olmazım müzik dinlemek radyodan. Bu yetiyor bana..Birtek 2 dizim oluyor tv de ona bakıp kapatıyorum valla..
Gelelim NAMAZA:
yaklaşık 5 yıldır kılıyorum Allah kabul etsin inşallah. Namaz bir mücadele işidir. Yerinden kalkıcan,abdest alıcan,namaz elbiseni giyicen? Bak hep bir uğraş mücadele.. Ama ya o huzura çıkıştaki manevi lezzet of of ne güzeldir o .. Sanki mis gibi kokan rengarenk bir çiçek bahçesindesin gibi, sanki gökyüzünde havalanmış uçuyormuş gibi hele birde yüreğine gelen FERAHLIK hissi? Tatlı tatlı esnemelerferahladığını hissetme hissi.. Bunu kim yaşamak istemez ki? Sen başını secdeye eğince Allah en yakınında oluyormuş,kuluna en yakın olduğu yer secdede ikenmiş.. Düşünsene bütün kudretiyle merhameti ve şefkati ile seni sardığını seni kucakladığını. Ne güzel bir teslimiyettir bu çok şükür ..
Hem kul namaza durunca Yüce Allah onu sevgiyle izlermiş.. Merhametle bakarmış kuluna.. Ne kadar güzel ...
Ben bu hislerle düşünüp kılıyorum kılmaya çalışıyorum namazlarımı ..
Şeytan vesvese verip durur, duyma onu.. Kendini sanki kabenin en önünde durmuşta namaz kılıyormuş gibi kıl. Sanki önünde Hz.Muhammed (S.a.v) varmış da sende onun arkasında kılıyormuş gibi düşün kıl.. Bunlar da iyi gelir konsantre olman için.
Birde şöyle birşey okumuştum "kulun namaz kılmayı istemesi Allah'ın onu huzurunda görmek istemesinden kaynaklanırmış" bu demek ki, namaz kıldığımız için bile şükretmeliyiz bu hissin bize kısmet olmasına bile şükretmeliyiz niye mi? Allah istiyor bizi huzuruna, bizi görmek istiyor bu ne güzel bir onurdur ne büyük gururdur..
Allah zaten hidayetini dilediğine verirmiş, bak sanada ne güzel namaz kılmanı bahşetmiş bunu iyi değerlendirmek senin elinde..
İçine isteksizlik halsizlik geldiğinde hemen "LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYÜL AZİYM" de 10 kez.. namaza başlamadan öncede bunu oku.
Ya Allah Bismillah de kalk yerinden.
Mucizevi bir sure "İNŞİRAH SURESİNİ" oku devamlı. İçin nasıl huzur buluyor gör
Tesbih Çek, Tövbe istiğfar yap,
"ESTAĞFRULLAHİL EL-AZİYM ELLEZİ LA İLAHE İLLA VE HÜVEL HAYYÜM KAYYÜM VE ETÜBÜ İLEYH" oku bol bol..
SABAH NAMAZINA KALKMAK İÇİN:
Akşam yatağa geçince Niyet et önce sabah namazına şu satte uyanmak için de, sonra 7 kez "Kevser süresini" oku .. Bak bakalım Allah'ın izniyle o saate nasıl kalkıyorsun (tecrübeyle sabittir)
Birde naçizane namazını istikrarli bir şekilde kılmak için; kesinlikle ruhunuzu ve zihninizi namaz konusunda doyurmalısınız. Nasıl mı?
Mesela dini yazılar,dini sohbetler,namaz ile ilgili ayetler,hikayeler,...vs ilahiler dinleyebilirsiniz.. Yani namazı bağlayan hertürlü konuya yakın olmak lazım.
Bence güzel ve huşu içinde bir namaz kılmak için Ruhumuzu namazla ilgili konuların güzelliğini öğrenerek beslemeliyiz..
Ondan sonra gelsin istekle ve huşu içinde namazlar EvelAllah...
Tavsiyelerim bunlar..
Sevgilerimle
Kırmızı ile işaretlediğim yer öyle hoşuma gitti ki, Allah senden razı olsun, içime bir ferahlık geldi yazını okurken, eve gidip namaz kılmak için sabırsızlanıyorum.
Selam canım
Kendimden örnek vericem sana.
Bende gurbette yapayalnızım, ne Türk komşum var ne bir arkadaş ne de kapısını çalıpda iki laf edebileceğim biri.. Sahiden bak tekim bu ellerde. 4 duvar arasındayım hep.. Eşim izinli olunca dışarı çıkıyorum Birtek birde çocuklarımı okula götürüp getirirken.
Sıkılıyor muyum? ASLA
Eskiden bunalırım kimse yok ağlardım durduk yere kendimi üzerdim.. Şimdi asla kendimi üzmemeye gayret ediyorum. Herkez diyor ki yapayalnızsın kimse yok nasıl dayanıyorsun? İnsan muhabbet dost arar diyorlar.. Valla hiçte aramıyorum artık kimseyi .. İnsanlar tuhaf, nankör,bencil vefasız olmuşlar. Dedikodu hat safhada. Diyorum ki kendime eğer yalnızsan hala Rabbim beni birilerinden koruyordur.. Herşeyi Rabb'ime bırakmışım onun bir bildiği var ki böyle yalnızım hemde 8 9 yıldır bu böyle yaşadığım hiçbir semtte Türk komşu yoktu çıkmadı işte.. Ama insanlar diyorum ya öyle kötü olmuş ki, uzak olmak yalnız olmak en güzeli Belkide.. O nedenle Allah'a sığınmak en güzeli. Hem sen ve benim gibi çok yalnız olanlar "biz yalnız değiliz ki, kimse yalnız değildir şah damarımızdan bile bize yakın olan Yüce Allah var yanımızda" bunu düşün hep. Yaradan hep bizimle. Ohhhh içi huzur ve güven doluyor insanın..
Bilgisayarım var evde kapatıyorum, facebook kapattım,hiçbir sosyal sitede yokum..vallahi hiçte aramıyorum.. Oralara vereceğim vakti Kur'an okumaya veriyorum, yavrularıma veriyorum. Oyunlar oynatıp komiklikler yapıyorum onlara..:) bilgisayar,falan filan sahiden şeytan işi ya!!! Seni esir alıyor,uyuşturuyor resmen.. Tv de öyle.. İnan tv bile kapalı benim aramıyorum:)) sadece olmazsa olmazım müzik dinlemek radyodan. Bu yetiyor bana..Birtek 2 dizim oluyor tv de ona bakıp kapatıyorum valla..
Gelelim NAMAZA:
yaklaşık 5 yıldır kılıyorum Allah kabul etsin inşallah. Namaz bir mücadele işidir. Yerinden kalkıcan,abdest alıcan,namaz elbiseni giyicen? Bak hep bir uğraş mücadele.. Ama ya o huzura çıkıştaki manevi lezzet of of ne güzeldir o .. Sanki mis gibi kokan rengarenk bir çiçek bahçesindesin gibi, sanki gökyüzünde havalanmış uçuyormuş gibi hele birde yüreğine gelen FERAHLIK hissi? Tatlı tatlı esnemelerferahladığını hissetme hissi.. Bunu kim yaşamak istemez ki? Sen başını secdeye eğince Allah en yakınında oluyormuş,kuluna en yakın olduğu yer secdede ikenmiş.. Düşünsene bütün kudretiyle merhameti ve şefkati ile seni sardığını seni kucakladığını. Ne güzel bir teslimiyettir bu çok şükür ..
Hem kul namaza durunca Yüce Allah onu sevgiyle izlermiş.. Merhametle bakarmış kuluna.. Ne kadar güzel ...
Ben bu hislerle düşünüp kılıyorum kılmaya çalışıyorum namazlarımı ..
Şeytan vesvese verip durur, duyma onu.. Kendini sanki kabenin en önünde durmuşta namaz kılıyormuş gibi kıl. Sanki önünde Hz.Muhammed (S.a.v) varmış da sende onun arkasında kılıyormuş gibi düşün kıl.. Bunlar da iyi gelir konsantre olman için.
Birde şöyle birşey okumuştum "kulun namaz kılmayı istemesi Allah'ın onu huzurunda görmek istemesinden kaynaklanırmış" bu demek ki, namaz kıldığımız için bile şükretmeliyiz bu hissin bize kısmet olmasına bile şükretmeliyiz niye mi? Allah istiyor bizi huzuruna, bizi görmek istiyor bu ne güzel bir onurdur ne büyük gururdur..
Allah zaten hidayetini dilediğine verirmiş, bak sanada ne güzel namaz kılmanı bahşetmiş bunu iyi değerlendirmek senin elinde..
İçine isteksizlik halsizlik geldiğinde hemen "LA HAVLE VELA KUVVETE İLLA BİLLAHİL ALİYYÜL AZİYM" de 10 kez.. namaza başlamadan öncede bunu oku.
Ya Allah Bismillah de kalk yerinden.
Mucizevi bir sure "İNŞİRAH SURESİNİ" oku devamlı. İçin nasıl huzur buluyor gör
Tesbih Çek, Tövbe istiğfar yap,
"ESTAĞFRULLAHİL EL-AZİYM ELLEZİ LA İLAHE İLLA VE HÜVEL HAYYÜM KAYYÜM VE ETÜBÜ İLEYH" oku bol bol..
SABAH NAMAZINA KALKMAK İÇİN:
Akşam yatağa geçince Niyet et önce sabah namazına şu satte uyanmak için de, sonra 7 kez "Kevser süresini" oku .. Bak bakalım Allah'ın izniyle o saate nasıl kalkıyorsun (tecrübeyle sabittir)
Birde naçizane namazını istikrarli bir şekilde kılmak için; kesinlikle ruhunuzu ve zihninizi namaz konusunda doyurmalısınız. Nasıl mı?
Mesela dini yazılar,dini sohbetler,namaz ile ilgili ayetler,hikayeler,...vs ilahiler dinleyebilirsiniz.. Yani namazı bağlayan hertürlü konuya yakın olmak lazım.
Bence güzel ve huşu içinde bir namaz kılmak için Ruhumuzu namazla ilgili konuların güzelliğini öğrenerek beslemeliyiz..
Ondan sonra gelsin istekle ve huşu içinde namazlar EvelAllah...
Tavsiyelerim bunlar..
Sevgilerimle[/
merhaba ablacım
forumda öyle bakınırken tesadüfen yazına denk geldim. yazını okuduğumda öyle duygulandım ki sanki dini sohbet dinlercesine duygularla okudum. ve yazı hiç bitmesin uzasın uzasın istedim. öyle güzel öyle anlamlı şeyler yazmışsın ki.. bende namazımı son zamanlarda aksatıyor şeytanın verdiği vesveselerle mücadele etmeye çalışıyorum. ama artık her ezan okunduğunda senin yazın yazdıkların aklıma gelecek. ALLAH razı olsun senden. bizlerede dinimizi senin gibi huşu içinde yaşamayı nasip etsin RABBİM. çok doğru söylemiş çok doğru yazmışsın. ALLAH ın huzuruna varabiliyor dua edebiliyor kuran okuyabiliyorsan çevrende kimse olmasada yalnız değilsin. ama bunları yapamıyorsan bütün dünya yanında olsa neye yarar?
saygılarımla ablacım
merhaba ablacım
forumda öyle bakınırken tesadüfen yazına denk geldim. yazını okuduğumda öyle duygulandım ki sanki dini sohbet dinlercesine duygularla okudum. ve yazı hiç bitmesin uzasın uzasın istedim. öyle güzel öyle anlamlı şeyler yazmışsın ki.. bende namazımı son zamanlarda aksatıyor şeytanın verdiği vesveselerle mücadele etmeye çalışıyorum. ama artık her ezan okunduğunda senin yazın yazdıkların aklıma gelecek. ALLAH razı olsun senden. bizlerede dinimizi senin gibi huşu içinde yaşamayı nasip etsin RABBİM. çok doğru söylemiş çok doğru yazmışsın. ALLAH ın huzuruna varabiliyor dua edebiliyor kuran okuyabiliyorsan çevrende kimse olmasada yalnız değilsin. ama bunları yapamıyorsan bütün dünya yanında olsa neye yarar?
saygılarımla ablacım
Bendede aynı durum var. namazı falan bıraktım. sürekli uykum geliyor yığılıp kalıyorum. hiçbirşey yapasım gelmiyor. öyle sürekli uyumak istiyorum. biraz fazla yürüdüğümde falan acayip sanki yolun sonunu getiremeyecekmiş gibi hissediyorum. hep yorgunum hep uykum var. bilmiyorum havalardanmı psikolojikmi. yarın bi kan testi yaptırcam anemi falan varsa belki ondandır. namazda kılarken şeytan herkesle uğraşır. birde ilk zamanlar daha çok uğraşır bıraktırmak için. pes etme. bende tekrardan başların inşALLAH:ssz
​konu açıçaktım bu konuya rastladım bende aynııyım özelleklikle son 3ay,
bu hafta kızım okula başladı, okula gidiyoruz küçük kızımla kapıda bekliyoruz
12gibi alıp geliyoruz,ben yerimden kalkamıyorum akşama kadar sofra ortada duruyo,
çocuğuma destek olamıyorum, aşırı sinirli, unutkan,halsiz ,saçımı bağladığımda baş ağrısı yaşıyorum
ve çok bunaldım kimseyle sohbette edemiyorum bunun için çabalıyorum,
ama olmuyor eşimle bile konuşamıyorum,
herşeyi unutuyorum konuştuğum herşey saçmaymış gibi geliyo bana,
güleryüzlüyüm hep öyleydim o bile saçma geliyo bana hep niye tebessüm yapıyorum diyorum kendime,
tembelliğimden bıktım, ne iyi bir anneyim ,ne iyi bir ev hanımı, nede iyi bir eş,
nede iyi bir kul herşey sıfır bende hep böyleyim ben,
hep yaşadığım sıkıntılara bağladım ama herkes sıkıntı çekiyor evini,çocuklarını, eşini,görevlerini yerine getiriyor
bense hiç bişey yapmadan akşama kadar yatabilirim..
dün kan testi yaptırdım yarın alıcam sonucunu bişey çıkmazsa ne gibi bir bahanem olacak acaba,
bende kansızımdır diye düşünüyorum hep zaten çocukluktan buyana hep kansızdım hepte tembeldim,
bu tembellikten nasıl kurtulucam bilmiyorum ama artık,
herzaman düzenli, arkadaş çevresi olan soysal bir insan olmak istiyorum neden başaramıyorum ben ,başaranlar nasıl başarıyor?
Canım kardeşim bende bu yorumunla duygulandım .. Sahiden içimden geldiği gibi yorum yapmıştım ama bu yazımla ferahlayan, beğenenler olmuş. Bende sizler için yazdım zaten, paylaşmak güzeldir .. Allah sizlerden de razı olsun. Birşeylere vesile olmuşsam ne mutlu..
Canım hep düşün "namaz kılıyor olmak Allah'ın kuluna lütfettiği bir onurdur.. Seni huzurunda görmek istiyor ki; namaz kılıyoruz.. Allah gönüllerdekini bilendir..
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri diyor ki: "Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim."
İşte böyle .. Şeytan çok çelme takacaktır bizlere, önemli olan doğrulup tekrar Rabbe koşmaya devam etmektir .. Pes etmemek lazım ..
Rabbim namazlarında sabit kılsın senide kardeşim..
canım senle karsılıklı sohbet etmeyi cok isterdim gercekten cok yardımcı oluyosun içimizi actın
kızlar bence isteksiz olsanız bile namaz kılıyor olmanız bile bir nimet bilseniz. Benim hala içim yanıyor kılamadığım için. Doğum yaptığımdan beri hiç namaz kılamıyorum ben de. Hamileyken kılıyordum. Hasta ve halsiz halime rağmen hem de. Ama eşimin anne babasının yaşayışı yüzünden tekrar başlayamıyorum. Hevesim kırılıyor. Onlar var ya insanın kimseye güvenemiyeceğini gösterdiler bana davranışları ve yalanlarıyla.
Bi insanın ağzından hiç mi doğru bi cümle çıkmaz ya. Hiç mi dürüst bi yanı kalmaz insanın. Ama ne yazık ki 2 çocuğum var. Kurtulamıyorum onlardan. Eşim asla onlardan kopamıyor. Hırsızlık desen kv de ve kayınpederde var. Komşuların bile eşyalarını çalabiliyolar. Ben annemlere gittiğimde evime gizlice girip eşyalarımı çalıyolar. Yalan, dedikodu, iftira herşeyi kv ve kayınpederde gördüm. Ben böyle bir ailede nasıl namaza dört elle sarılabilirim ki. 7 senelik evliliğmde onlara doğruyu, iyiyi anlatmaya çalıştım. Ama bırakın onları düzeltebilmeyi, ben de namazımdan kur'anımdan oldum. Beni gaflete soktular. Artık rabbimi anamaz, hatırlayamaz oldum.
Kızlar bence isteksiz olsanız bile namaz kılıyor olmanız bile bir nimet bilseniz. Benim hala içim yanıyor kılamadığım için. Doğum yaptığımdan beri hiç namaz kılamıyorum ben de. Hamileyken kılıyordum. Hasta ve halsiz halime rağmen hem de. Ama eşimin anne babasının yaşayışı yüzünden tekrar başlayamıyorum. Hevesim kırılıyor. Onlar var ya insanın kimseye güvenemiyeceğini gösterdiler bana davranışları ve yalanlarıyla.
Bi insanın ağzından hiç mi doğru bi cümle çıkmaz ya. Hiç mi dürüst bi yanı kalmaz insanın. Ama ne yazık ki 2 çocuğum var. Kurtulamıyorum onlardan. Eşim asla onlardan kopamıyor. Hırsızlık desen kv de ve kayınpederde var. Komşuların bile eşyalarını çalabiliyolar. Ben annemlere gittiğimde evime gizlice girip eşyalarımı çalıyolar. Yalan, dedikodu, iftira herşeyi kv ve kayınpederde gördüm. Ben böyle bir ailede nasıl namaza dört elle sarılabilirim ki. 7 senelik evliliğmde onlara doğruyu, iyiyi anlatmaya çalıştım. Ama bırakın onları düzeltebilmeyi, ben de namazımdan Kur'anımdan oldum. Beni gaflete soktular. Artık Rabbimi anamaz, hatırlayamaz oldum.
Meryem Uzerli'den sonrada yeni bi hastalık keşfedildi, herkesin ağzında artık bu hastalık.
Sizinkinin tükenmişlikle alakası yok, sadece depresyon belirtisi gibi geldi bana.
Zaman zaman herkeste oluyo böyle şeyler bana da oluyo.
Bi psikiyatri'ye gitmenizde yarar var.
Kızlar bence isteksiz olsanız bile namaz kılıyor olmanız bile bir nimet bilseniz. Benim hala içim yanıyor kılamadığım için. Doğum yaptığımdan beri hiç namaz kılamıyorum ben de. Hamileyken kılıyordum. Hasta ve halsiz halime rağmen hem de. Ama eşimin anne babasının yaşayışı yüzünden tekrar başlayamıyorum. Hevesim kırılıyor. Onlar var ya insanın kimseye güvenemiyeceğini gösterdiler bana davranışları ve yalanlarıyla.
Bi insanın ağzından hiç mi doğru bi cümle çıkmaz ya. Hiç mi dürüst bi yanı kalmaz insanın. Ama ne yazık ki 2 çocuğum var. Kurtulamıyorum onlardan. Eşim asla onlardan kopamıyor. Hırsızlık desen kv de ve kayınpederde var. Komşuların bile eşyalarını çalabiliyolar. Ben annemlere gittiğimde evime gizlice girip eşyalarımı çalıyolar. Yalan, dedikodu, iftira herşeyi kv ve kayınpederde gördüm. Ben böyle bir ailede nasıl namaza dört elle sarılabilirim ki. 7 senelik evliliğmde onlara doğruyu, iyiyi anlatmaya çalıştım. Ama bırakın onları düzeltebilmeyi, ben de namazımdan Kur'anımdan oldum. Beni gaflete soktular. Artık Rabbimi anamaz, hatırlayamaz oldum.
Bu yazınıza çok takıldım öncelikle rabbim sabır versin...Fakat kafama takılan bunca şeye rağmen neden çocuklarınızı alıp boşanmıyorsunuz bu ülkenin hiçbişeyi olmasa çocuk esirgeme yurdu var kadın sığınma evi var yada kendi aileniz vardır...Tamam kolay değil ama haram lokmadan bahsetmişsiniz sizce bu çocuklar o evde ne kadar sağlıklı yetişecekler?
duyguşum beni anlatmışsın aynı canım çevremizde arkadaşlarımz olmadığından kaynaklanıyor sosyal aktivite vs ben sürekli evdeyim kafayı yiyeceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?