Tükenmişlik sendromu ve namazda isteksizlik. Destek istiyorum

​konu açıçaktım bu konuya rastladım bende aynııyım özelleklikle son 3ay,

bu hafta kızım okula başladı, okula gidiyoruz küçük kızımla kapıda bekliyoruz
12gibi alıp geliyoruz,ben yerimden kalkamıyorum akşama kadar sofra ortada duruyo,
çocuğuma destek olamıyorum, aşırı sinirli, unutkan,halsiz ,saçımı bağladığımda baş ağrısı yaşıyorum
ve çok bunaldım kimseyle sohbette edemiyorum bunun için çabalıyorum,
ama olmuyor eşimle bile konuşamıyorum,
herşeyi unutuyorum konuştuğum herşey saçmaymış gibi geliyo bana,
güleryüzlüyüm hep öyleydim o bile saçma geliyo bana hep niye tebessüm yapıyorum diyorum kendime,
tembelliğimden bıktım, ne iyi bir anneyim ,ne iyi bir ev hanımı, nede iyi bir eş,
nede iyi bir kul herşey sıfır bende hep böyleyim ben,
hep yaşadığım sıkıntılara bağladım ama herkes sıkıntı çekiyor evini,çocuklarını, eşini,görevlerini yerine getiriyor
bense hiç bişey yapmadan akşama kadar yatabilirim..
dün kan testi yaptırdım yarın alıcam sonucunu bişey çıkmazsa ne gibi bir bahanem olacak acaba,
bende kansızımdır diye düşünüyorum hep zaten çocukluktan buyana hep kansızdım hepte tembeldim,
bu tembellikten nasıl kurtulucam bilmiyorum ama artık,
herzaman düzenli, arkadaş çevresi olan soysal bir insan olmak istiyorum neden başaramıyorum ben ,başaranlar nasıl başarıyor?

Kırmızı ile işaretlediğim yer öyle hoşuma gitti ki, Allah senden razı olsun, içime bir ferahlık geldi yazını okurken, eve gidip namaz kılmak için sabırsızlanıyorum.

Kırmızı ile işaretlediğim yer öyle hoşuma gitti ki, Allah senden razı olsun, içime bir ferahlık geldi yazını okurken, eve gidip namaz kılmak için sabırsızlanıyorum.

Ay canım benim Sağolasın, içine bir nebze olsun ferahlık vermişsem ne mutlu bana.. Allah senden de razı olsun..Duanda bu kardeşini de unutma..

..ve birkez daha vurgulayayım "Eğer hala yalnızsanız Allah sizi birilerinden koruduğu içindir" unutmayın...

Sevgiler

Canım kardeşim bende bu yorumunla duygulandım .. Sahiden içimden geldiği gibi yorum yapmıştım ama bu yazımla ferahlayan, beğenenler olmuş. Bende sizler için yazdım zaten, paylaşmak güzeldir .. Allah sizlerden de razı olsun. Birşeylere vesile olmuşsam ne mutlu..

Canım hep düşün "namaz kılıyor olmak Allah'ın kuluna lütfettiği bir onurdur.. Seni huzurunda görmek istiyor ki; namaz kılıyoruz.. Allah gönüllerdekini bilendir..

Resulullah (sav) buyurdular ki: "Allah Teala hazretleri diyor ki: "Ben, kulumun benim hakkımda yaptığı zanna göreyim. O , beni zikretti mi onunla beraberim. Eğer o beni nefsinde zikrederse ben de onu onunkinden daha hayırlı bir cemaat içerisinde zikrederim. O bana bir karış yaklaşırsa ben ona bir zira yaklaşırım, o bana bir zira' yaklaşırsa ben ona bir kulaç yaklaşırım. O bana yürüyerek gelirse ben ona koşarak giderim."

İşte böyle .. Şeytan çok çelme takacaktır bizlere, önemli olan doğrulup tekrar Rabbe koşmaya devam etmektir .. Pes etmemek lazım ..

Rabbim namazlarında sabit kılsın senide kardeşim..

insallah canım en yakın zamanda basla

aynı beni anlatmıssınya kuzu bende sosyal cıvıl cıvıl olmak istiyorum ama bulundugum yer buna müsait degil hiçcünkü hiç arkadasım yok burda aslında yasıtım yok

canım senle karsılıklı sohbet etmeyi cok isterdim gercekten cok yardımcı oluyosun içimizi actın

canım senle karsılıklı sohbet etmeyi cok isterdim gercekten cok yardımcı oluyosun içimizi actın

Canim ne demek seve seve..Ne zaman istersen konusuruz..
Ben buralardayim zaten daha cok.. Burdan da gorusebiliriz..
Yardimci olabilmissem ne mutlu bana.. icinizi acan o yorumumu sabah namazina kalktigim sirada yazmistim..
Tamamen hislerimle yazdim. Hemde cep telimden yazdim, tek tek parmakla :)

Allah senden de razi olsun,bak ne guzel konu acmissin bizde yorum yaptik sayende..
Asil ben sana tsk.ederim canim..

sevgilerimle..

Kızlar bence isteksiz olsanız bile namaz kılıyor olmanız bile bir nimet bilseniz. Benim hala içim yanıyor kılamadığım için. Doğum yaptığımdan beri hiç namaz kılamıyorum ben de. Hamileyken kılıyordum. Hasta ve halsiz halime rağmen hem de. Ama eşimin anne babasının yaşayışı yüzünden tekrar başlayamıyorum. Hevesim kırılıyor. Onlar var ya insanın kimseye güvenemiyeceğini gösterdiler bana davranışları ve yalanlarıyla.

Bi insanın ağzından hiç mi doğru bi cümle çıkmaz ya. Hiç mi dürüst bi yanı kalmaz insanın. Ama ne yazık ki 2 çocuğum var. Kurtulamıyorum onlardan. Eşim asla onlardan kopamıyor. Hırsızlık desen kv de ve kayınpederde var. Komşuların bile eşyalarını çalabiliyolar. Ben annemlere gittiğimde evime gizlice girip eşyalarımı çalıyolar. Yalan, dedikodu, iftira herşeyi kv ve kayınpederde gördüm. Ben böyle bir ailede nasıl namaza dört elle sarılabilirim ki. 7 senelik evliliğmde onlara doğruyu, iyiyi anlatmaya çalıştım. Ama bırakın onları düzeltebilmeyi, ben de namazımdan Kur'anımdan oldum. Beni gaflete soktular. Artık Rabbimi anamaz, hatırlayamaz oldum.

cok üzüldüm ve sasırdım canım.allah yardımcın olsun.onlar yapsada sen namazını kıl kuzu onlar günahı onlara.

Onlar senin imtihanin..Onlar yuzunden gozumuzun nuru olan Namazdan asla vazgecme..
Tam tersi namazini kilmaya calis.. Namazin seni bir kalkan gibi korur.. icine ferahlik verir..
Herkez ettiginden utansin...
Asla gaflete dusmemeye calis canim.. Diren ve kilmaya calis..

Allah yar ve yardimcin olsun insallah.. uzuldum..

Sağolun kızlar inş en kısa zamanda yeniden kılmaya başlarım. Ben önceden böyle miydim. 12 senedir namazımı bırakmıyordum. Sohbetlere gidiyordum, tesbih elimden düşmezdi. Hocamla İstanbuldaki cami ve türbelere giderdik. Kız öğrenci yurtlarındaki sohbetlere giderdik. Hergün Kur'an okurdum. eğer öyle insanlar olduklarını bilseydik ne ben evlenirdim ne de ailem beni verirdi. Sözlüyken melek gibilerdi. Benim de ahiret hayatımı yakacaklar. Benim çocuklarıma bile haram şeyler yediriyolar. Gücüm yetmiyor engellemeye. Gerçekten de bu benim imtihanım galiba. Çekecek çilem varmış benim. Ama size katılıyorum yaşanan hiçbir olumsuzluk namazdan alıkoymamalı insanı. Dua edin bana lütfen.

Meryem Uzerli'den sonrada yeni bi hastalık keşfedildi, herkesin ağzında artık bu hastalık.

Sizinkinin tükenmişlikle alakası yok, sadece depresyon belirtisi gibi geldi bana.

Zaman zaman herkeste oluyo böyle şeyler bana da oluyo.

Bi psikiyatri'ye gitmenizde yarar var.

Psikiyatriye gittim. Ama bi çözüm üretemedi. Eşinin ailesiyle yüzyüze konuş, seni neden üzdüklerini sor dedi. Yaptığı şeylerin seni ne kadar üzdüğünü anlat onlara dedi. Bi işe yaramazsa kendini daha fazla yıpratıp üzme. Kendini sevdiğin uğraşlara ver, bişeylerle
oyalan dedi. Konuştum onlarla ama hiçbirşey değişmedi. Aynı huylarına yine devam ediyolar. Bıktım artık valla.
Hiçbişey yapmak gelmiyo içimden. Ne evişleri, ne çocuklara bakmak ne eşimin yanında durmak. Keşke Allah canımı alsa da bu
evlilikten kurtulsam diyorum. Annesi özellikle eşim işten geldiği saatlerde numaradan ağlayıp beni şikayet ediyor, yalan yere yeminler ediyor beni üzmediğine dair. Eşim de ona inanıyor hep. O kadar saf ki. Kv onu parmağında oynatıyor. Ben böyle bi eşle nasıl devam edicem ömür boyu. Geleceğe dair hiçbir ümidim yok. Hiç düzelmiycek bunlar.

Bu yazınıza çok takıldım öncelikle rabbim sabır versin...Fakat kafama takılan bunca şeye rağmen neden çocuklarınızı alıp boşanmıyorsunuz bu ülkenin hiçbişeyi olmasa çocuk esirgeme yurdu var kadın sığınma evi var yada kendi aileniz vardır...Tamam kolay değil ama haram lokmadan bahsetmişsiniz sizce bu çocuklar o evde ne kadar sağlıklı yetişecekler?

Sağol arkadaşım. Boşanmayı ben de çok kez düşündüm. Hatta sürekli kitaplarını okuduğum bi dindar yazar var. Bu durumumu
ona da maille anlattım. O da boşanmak size kolay geliyor ama boşanınca, şu anda yaşadığınız sıkıntılardan daha büyükleriyle
karşılaşacaksınız yazmış. Örnek bi müslüman hayatı yaşayın. Onları yaşantınızla utandırın, Namazı ve Kur'anı bırakmayın ve çok bunalırsanız Allahtan sabır dileyin dua edin diye yazmış. Ben de onun fikirlerine saygı duyduğum için dinledim ve tavsiyelerini
uygulamaya çalıştım. Yeniden namaza başlayıp Kuran okuyarak, dua ederek eski günlerime dönücem. inş Allah yardım eder.

duyguşum beni anlatmışsın aynı canım çevremizde arkadaşlarımz olmadığından kaynaklanıyor sosyal aktivite vs ben sürekli evdeyim kafayı yiyeceğim

duyguşum beni anlatmışsın aynı canım çevremizde arkadaşlarımz olmadığından kaynaklanıyor sosyal aktivite vs ben sürekli evdeyim kafayı yiyeceğim

aynı durum bendede var gülüm dediğin gibi asosyal olduk cıkdık bundan bu sıkıntılar sorunlar.napcaz biz canım msj kutun dolmus.sanırım bende hiç bişeyden mutlu olamama var simdi o dag köyündeki günlerimi arar oldum:26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…