- 14 Mart 2010
- 7.928
- 6.849
- 723
- Konu Sahibi minigmanig
-
meryem üzerliden önce kimse tükenmişlik sendromu neydi bilmiyordu şimdi ağzınızda sakız oldu maşallah herkes sırayla tükeniyor tövbe estafirullah
madem bir sendrom ya da sıkıntı olduğunu düşünüyorsunuz doktora gidin adını kendiniz niye koyuyorsunuz belki çook daha ciddi bir şey...
ben geçen yaz aynen bu haldeydim yapacak bir şey yok mutsuzum huzursuzum
gittim psiyatriden randevu alıp
depresyon başlangıcı dedi verdi ilaç
bana ilacı verince ben dedim ki noluyoruz ne ilacı benim ilaçlık bir sorunum yok kendine gel dedim ve kendimi o zaman resim çizmeye vermiştim yağlı kuru kara kalem resimler
ve keman aldım keman kursuna gittim
inan bana ne sıkıntı ne tükenmişlik ne bıkmışlık kaldı
boşlukta kalmaktan boşlukta...
acikcasi cok uzun oldugu icin ve benzer seylerden bahsettigini tahmin ettigim icin tamamini okumadim yazinin. Ama namazla alakali fikrimi soylemek istiyorum. Namazda sasirma, akla baska seylerin gelmesi vs seytanin vesveseleridir ve bu da aslinda cok iyi bir seydir. Bir laf vardir, bos eve hirsiz girdigini nerede gordunuz diye. Bos insanla ugrasmaz seytan. Devam et bence namaza duaya. Sasiriyorum duzgun kilamiyorum falan deme.
oyy kuzum allah korumus kolay degil cok gecmiş olsun napcaz biz ya:26::26::26:canim ya resmen beni tarif ettin.
Geeci bende ailem trafik kazasi gecirip cocugumunda o arabada olmasi ve kazayi sonradan gorup iki ambulansla karsilasincaya kadar.....
Araba pert olup cok sukur ki kazada kimsenin burnu kanamadan cikmasi beni rahatlatiyor ancak elim kolum kalmiyor...
Esim birazdan isten gelecek evde yemek yok.
Cocugu annemlere biraktim.
Evde tv acik ve ben telden yaziyorum.
Kapinin onu anababa gunu asker ugurlaniyor ama hic cikasim yok....
Ya senin gibi sendromdayim ya da depresyonda.....
En kisa zamanda normale donmek umidiyle
Bazen bende o şekilde oluyorum.Hatta daha öğle namazını kılmadan öyleydim yine bugün...Normale göre biraz geç kıldım namazımı,ardından 100 kere estağfirullah çektim,Kuran okudum...Şükrolsun kendime geldim gayette iyiyim şuan.Ki sabah ağlamak üzereydim...Namazda odaklanmanın yolu sadece tek bir noktaya bakmak ve okuduğun sureye odaklanmak...O şekilde yapıyorum ben toparlıyorum kendimi o zaman...Bir de kendimi ölmüşüm de kendi hayatımı seyreder gibi hissediyorum o zaman kendime derdim ki keşke kendimi namaza daha iyi verebilseydim.Bu aklıma gelince de hemen toparlıyorum şükrolsun...
ESTAĞFİRULLAH çekmeni öneririm kesinlikle...Kalbi ferahlatıyor...Sıkıntıların çoğu günahlarımızdan dolayı olurmuş.Estağfirullah tövbe etmek anlamında olduğu için günahlarımızı siliyor ( inşallah ) ve rahatlatıyor... Ayrıca ezan okunurken abdest alıp ezan bitince hemen namaza durursan o da çok iyi oluyor...Son ana bıraktıkça şeytan oynuyor kör olasıca :) Söyleyebileceklerim bu kadar....Umarım kendine gelirsin kısa zamanda...
gökselden sonra depresyon çıktı milletimizde, meryem uzerliden sonra tükenmişlik sendromu, hayırlısı. Daha ne çıkacak bakalım. Hastalık hastası olduk toplumca.
Teşhisi kendiniz koymasanız iyi olurmuş. Namaz konusunda bende cevapları okuyacağım. Bir arkadaş son namazınmış gibi düşün diyordu burda.
size kesinlikle katılıyorum sürekli aynı işlerle meşgul olma aynı şeyleri hergün tekrar etme ve kendine yeterince zaman ayıramama depresyonun başlangıcıdır zaten önemli olan kendimizi dinlemek bence sevdiğimiz şeylere zaman ayırmak çok önemli
hemen depresyon vs gibi bakmamak lazım . B vitamini eksikliği olabilir . Elektrolit dengesizliğinde de benzer şeyler yaşanıyor . Bölgeye has sık tükettiğin şeyleri de bir gözden geçir. Yok onlar da değilse psikiyatrist ile görüşmen lazım. Depresyon öyle iki belirtiyle olmaz. Depresyondaki hastalar gıdalarını bile her zaman yediğim ekmek değil sanki diye tarif ediyorlar. Ayrıca depresyon ya da herhangi bir ruh sağlığı bozukluğunda durumu farkedince kendinize teşhis koymayın bu mevcut durumu daha da baskın hale getirir.
sanırım yalnız kaldığın için böyle olmuş canım
birşeylerle meşgul olurken yorgunuk uyku falan mı basıyor?
Eğer öyleyse yeşilçay dinç tutuyor dene istersen,ama çok sıcak içme zararlı
bence oradaki durumundan kurtulma imkanın yoksa artık şikayet etmeyi bırakıp orada yapabilceğein şeyleri düşün
hergün düzenli yürüyüş de yapabilirsin
namaz konusunda da istek olup olmaması önemli değil isteğe bakma görev olarak düşün borcunu öduyorsun canım böyle düşün kazaya bırakma
sabah namazlarında uyumaman gereken bir vakit var ya işte o vakitte uyuma seni dinç tutar
kendine teşhis koyma canım ben hastayım gibi şeyler düşünme moralini yüksek tutmaya çalış
Oncelikle gecmis olsun. . Bence kendini 'tukenmislik sendromu' veya depresyon diye sartlandirma... bana sorarsan sen bunalmissin.. bide mevsim gecisinden dolayi bir bitkinlik var... surekli bilgisayar ve tv basinda durma.. hatta gunduz hic acma. Dag koyundeyim demissin.. belki bahce cicek gibi seylrrle ugrasabilirsin .. yeni yemek tarifleri, -tatli tarifleri dene.. kitap oku, orgu or.. veya el becerin ve ilgin neyse ona yonel... bilgisayar ve tv insani gercekten koreltiyor .. eminim kendini oyalarsan ve biseyler basardigini gorursen kendini daha iyi hissedersin..
Namaz konusunda nefsimiz maalesef agir basiyor... bende bazen cok zorlaniyorum, nefsimle savasiyorum... hic bisey yapamazsan sadece farzini kil... bir vakti bilerek kazaya birakma... en azindan o bir vakit sadece farzi da olsa rabbimin huzuruna cik... ve bir arkadasin dedigi gibi bol.bol tesbih cek... estarfirullah el azim basta olmak uzrere.. salavatlar vs cekebilirsin... ruhun rahatlar emin ol...
yazmak istedigim butun cumleleri yazmissin :)Acikcasi cok uzun oldugu icin ve benzer seylerden bahsettigini tahmin ettigim icin tamamini okumadim yazinin. Ama namazla alakali fikrimi soylemek istiyorum. Namazda sasirma, akla baska seylerin gelmesi vs seytanin vesveseleridir ve bu da aslinda cok iyi bir seydir. Bir laf vardir, bos eve hirsiz girdigini nerede gordunuz diye. Bos insanla ugrasmaz seytan. Devam et bence namaza duaya. Sasiriyorum duzgun kilamiyorum falan deme.
o vakit ne zaman canım? Uyumaman gereken bilgi veririmisin lütfen tesekkür ederim .evet yanlızlıktan aslında hep ömrünü sehirde yasayıp birden bir köye düsmekten oldu
yazmak istedigim butun cumleleri yazmissin :)
canım deprsyon belirtisi olarak görüyorum..
bence bir pskiyatriden randevu almaya bak ve farklı uğraşlar bul..
dışarıya çıkmak için nedenin yoksa bahane ara ve bol bol dışarı çık..
sabah uynadığında perdelerini camını aç..
temizlk yapmak istemiyorsan kkda ev temizliği bölümüne gir o seni tetikleyecektir..
bende aynı yollardan geçtim şuan bomba gibiyim yürümüyorum koşuyorum nerdeyse:)
tabi pskiyatridende geçtim:)
arkadaşalrınla bol bol iletişimde ol..kahveye davet et yada sen git..
tv karşına geçip yattğın zaman dahada sersem olursun bunu yapma yapıyorsan tabi..
namazla ilgili pek bişey diyemiyecem çünkü bende hala namaza karşı isteksizlk var
ev temizliği bölümüde mi varmıs ögrendiğim iyi oldu.canım sagol.kız nasıl cagırayım burda hiç arkadas yok onu bıraktım genc yok yasıtım yok
aynen canım namaza yeni basladıgım için benle udgrasdıgını düsünüyorum.namazı kılarken aklıma cok sacma sapan seyler gelyo diyorum bu nerden geldi aklıma.sonra diyorum seytan namazımı kılıcam sen ne kadar aklıma neler sokarsan sok.ama bu durum beni rahatsız ediyor ibadetimi tam anlamıyla yapamadıgım hissine kapılıyorum .bazen baska seyler düsünüyorum namazın rakatlarını unutuyorum kacıncı rekattaydım diye.cok olyo bu
cok sagol canım ben cok kazaya bırakyom ya namazları sabahda namaza kalmıyom kazasını kılyom cünkü gec yatıyorum gece korkuyorum uyuyamıyorum evde tek kaldıgım içinhaklısınbu net tv ben köreltti ama yapacak bişide yok.örgü iyi olur onu deneyebilirim ve kitap.sagol canım tesbihleri yapcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?