Tükenmişlik sendromu ve namazda isteksizlik. Destek istiyorum

size sonuna kadar katiliyorum. Türkiye´de Meryem Üzerliden önce bu "Tükenmislik Sendormu" yada "Burnout Sendromu" pek bilinmezdi. Ama simdi agizlarda sakiz olmus herkez yok tükenmislik sendromunda falan filan. O kadar kolay degil o.

Ben Yurtdisinda yasiyorum ve bilim ve arastirma merkezinde calisiyorum. Eskiden calistigim bölümde tam 4 kisi asiri isten, stresten "tükenmisti" ve uzun cok uzun hatta yillar ( bir tanesi tam 6 yil sonra döndü isyerine) sonra is hayatlarina ve normal hayatlarina devam edebiliyorlar. Kesinlikle tadavi edilmesi gereken bir "hastalik". Inanin bana öyle kolay degil "tükenmek" ve gercekten cok zor bir durum. Cünkü cogunlukla bu insanlar artik hayatlarina eskisi gibi hicbir zaman devam edemiyorlar.

Gökselden sonra depresyon çıktı milletimizde, Meryem uzerliden sonra tükenmişlik sendromu, hayırlısı. Daha ne çıkacak bakalım. Hastalık hastası olduk toplumca.

Teşhisi kendiniz koymasanız iyi olurmuş. Namaz konusunda bende cevapları okuyacağım. Bir arkadaş son namazınmış gibi düşün diyordu burda.

ciddenmi ondanmı benle ugrasyo dersin :) yok canım artık devam namaza insallah

oyy kuzum allah korumus kolay degil cok gecmiş olsun napcaz biz ya:26::26::26:

CANIM COK SAGOL COK YARDIMCI VE ACIKLIYICI OLDUN BENİ ANLADIGIN İÇİN TESEKKÜR EDERİM BU DURUM PSİKOLOGLA CÖZÜLECEK BİŞİ DEGİL KENDİM BASARMALIYIM.

sadece durumumu anlatmaya calıstım canım sendoromun adı önemli degil sıkntı ve tükenmişlik var durum bu canım

CANIM BENİM BURDA YAPACAK BİŞEY YOK BULUNDUGUM YER GERCEKTEN YASAM SARTLARI ZOR SEN OLSAN SENDE BUNALIMA GİRERSİN

canım benim onları bende düsündüm b12 eksikliğndende olabilir .ama bu durum aslında yaslılarla dolu gezecek bir yeri olmayan yapacak birsey olmayan bir köyde tek basına yasamaktan.burda konusacagınız biri olmadıgı için ister istemez sıkıntı yasıyor insan.herseyde insanları psikiyatrise git demek ne kadar dogru? Depresyonun belirtilerini bende biliyorum saglıkcıyım bende.ama buraya en iyi profu getirip koyun oda bunalıma girer.ben sadece durumumu anlatmak istedim teshis degl dikkatinizi cekerim.AYRICA EVLİLİK BOSANMA YER DEGİŞİKLİĞİ İŞ DEGİŞİKLİĞİ GİBİ İNSAN HAYATINDAKİ ÖNEMLİ DEGİŞİKLİKLER İNSANLARDA PSİKOLOJİK SORUNLARA NEDEN OLABİLİYO.SANIRIM BEN YER DEGİŞİKLİĞİ YASAM KOSULLARI DEGİŞİKLİLİĞİNİN VERMİŞ OLDUGU DURUMDAN BU HALDEYİM.

Son düzenleme:

o vakit ne zaman canım? Uyumaman gereken bilgi veririmisin lütfen tesekkür ederim .evet yanlızlıktan aslında hep ömrünü sehirde yasayıp birden bir köye düsmekten oldu

Oncelikle gecmis olsun. . Bence kendini 'tukenmislik sendromu' veya depresyon diye sartlandirma... bana sorarsan sen bunalmissin.. bide mevsim gecisinden dolayi bir bitkinlik var... surekli bilgisayar ve tv basinda durma.. hatta gunduz hic acma. Dag koyundeyim demissin.. belki bahce cicek gibi seylrrle ugrasabilirsin .. yeni yemek tarifleri, -tatli tarifleri dene.. kitap oku, orgu or.. veya el becerin ve ilgin neyse ona yonel... bilgisayar ve tv insani gercekten koreltiyor .. eminim kendini oyalarsan ve biseyler basardigini gorursen kendini daha iyi hissedersin..

Namaz konusunda nefsimiz maalesef agir basiyor... bende bazen cok zorlaniyorum, nefsimle savasiyorum... hic bisey yapamazsan sadece farzini kil... bir vakti bilerek kazaya birakma... en azindan o bir vakit sadece farzi da olsa rabbimin huzuruna cik... ve bir arkadasin dedigi gibi bol.bol tesbih cek... estarfirullah el azim basta olmak uzrere.. salavatlar vs cekebilirsin... ruhun rahatlar emin ol...

cok sagol canım ben cok kazaya bırakyom ya namazları sabahda namaza kalmıyom kazasını kılyom cünkü gec yatıyorum gece korkuyorum uyuyamıyorum evde tek kaldıgım için haklısınbu net tv ben köreltti ama yapacak bişide yok.örgü iyi olur onu deneyebilirim ve kitap.sagol canım tesbihleri yapcam

Son düzenleme:
yazmak istedigim butun cumleleri yazmissin :)

canım deprsyon belirtisi olarak görüyorum..
bence bir pskiyatriden randevu almaya bak ve farklı uğraşlar bul..
dışarıya çıkmak için nedenin yoksa bahane ara ve bol bol dışarı çık..
sabah uynadığında perdelerini camını aç..
temizlk yapmak istemiyorsan kkda ev temizliği bölümüne gir o seni tetikleyecektir..
bende aynı yollardan geçtim şuan bomba gibiyim yürümüyorum koşuyorum nerdeyse:)
tabi pskiyatridende geçtim:)
arkadaşalrınla bol bol iletişimde ol..kahveye davet et yada sen git..
tv karşına geçip yattğın zaman dahada sersem olursun bunu yapma yapıyorsan tabi..
namazla ilgili pek bişey diyemiyecem çünkü bende hala namaza karşı isteksizlk var

o vakit ne zaman canım? Uyumaman gereken bilgi veririmisin lütfen tesekkür ederim .evet yanlızlıktan aslında hep ömrünü sehirde yasayıp birden bir köye düsmekten oldu

Güneş vakti giriyor ve girmesiyle birlikte geçen ilk 45 dk canım.
İnternet üzerinden yaşadığın yerin Güneş vaktine bak

yazmak istedigim butun cumleleri yazmissin :)

aynen canım namaza yeni basladıgım için benle udgrasdıgını düsünüyorum.namazı kılarken aklıma cok sacma sapan seyler gelyo diyorum bu nerden geldi aklıma.sonra diyorum seytan namazımı kılıcam sen ne kadar aklıma neler sokarsan sok.ama bu durum beni rahatsız ediyor ibadetimi tam anlamıyla yapamadıgım hissine kapılıyorum .bazen baska seyler düsünüyorum namazın rakatlarını unutuyorum kacıncı rekattaydım diye.cok olyo bu

Son düzenleme:

ev temizliği bölümüde mi varmıs ögrendiğim iyi oldu.canım sagol.kız nasıl cagırayım burda hiç arkadas yok onu bıraktım genc yok yasıtım yok

ev temizliği bölümüde mi varmıs ögrendiğim iyi oldu.canım sagol.kız nasıl cagırayım burda hiç arkadas yok onu bıraktım genc yok yasıtım yok

bak ben napıyorum canım sıkıldığı zaman
çayımı kahvemi yapıp balkonuma çıkıyorum..o negatif ortamı dağıtmak için..
oh mis gibi çayımı kahvemi içiyorum okadar dinç tutuyor ki insanı sabahları kahve içmek..
sakın balkonumda yok deme:) ya ne bilim salma kendini..
ütü yapmak istemiyorsan bile tvde sevdiğin bir program varsa geç tv karşısına al ütünü ooo dünya kadar ütü yaparsın farkında olmadan..yeterki dinç olacağım de..üzerindeki negatifliği at..
gazete oku bol bol kitap oku..bulmaca neyim çöz..
eşinin yanında nasılsın peki?? bıkkın yorgun halsizmi hissediyorsun??
eğer öyleyse yanlızlıktanda olabilir..

bende bu durumdayım maalesef namaz kıldığım zaman zaten kabul olmaz deyip bırakıyorum..
aklıma bin türlü şey geliyor namazdayken..

Konuyu çok detaylı okuyamadım ama örgü denilince hemen yazdım. Ben depresyon tedavisi gördüm ama söyleyim ilaç al ne yaparsan yap kendin uğraşmadıkça olmuyor. Ben de örgüye başladım, stres free resmen :) Takı yapacağım, resim hiç yeteneğim yok ama sırf farklı bir şey için deneyeceğim. İçinden bir şey gelmeyince zorla kendini, illa onu o an yap. İstemiyorum deme yoksa ucunu alamazsın. Net için de kendine saat koy.Ben öyle yaptım genelde işe gidiyorum, akşamları yemek, örgü, dizi, başka işim varsa onu yapıyorum 11-12 gibi neti açıyorum uykum gelene kadar netteyim. Uyku sorunum var çünkü. Böylece net yüzünden günlük hayatım etkilenmiyor. Kitap yerine dergi tavsiye edebilirim. Kitap can sıkıntısı durumunda iyice sıkabiliyor insanı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…