canım aynı testleri hem eşimden hem benden istedi.biz kamuda çalıstığımız için devlet hast.yaptırdık özelde 184 istediler sadece benim testlerden devlette para vermedik.(intaniye doktorundan alıyorsun)
kızlar benim bir sorunum var.emre beyden çok memnunum aşırı güven verici birisi feray hanım öyle sedef hanım öyle ama şu rapor işi çok canımı sıktı.bana rapor geçmiyor dediler.başka arkadaşlara geçiyor.açıkçası bu durum beni hayal kırıklığına uğrattı.sitelerine girdim orda da rapor geçerli demişler.şimdi bu rapor geçiyor mu geçmiyor mu...canım sıkıldı bu konuda o yüzden bahsedeyim dedim fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.sizce ne yapmalıyım:nazar
canım merhaba.. bende emre bey ıle gorusmeye gıttım. bu arada sgk olayını gorustum. bana guzel bır sekılde ızah edıldı.. zaten hasta devlet bunyesınde
tup bebek raporu cıkartacaksa nelerın yapılması gerektıgını bastan sona anlatıyorlar.
SGK kapsamında tüp bebek tedavisi
SGK’dan kimler yararlanabilir?
(1) Evli olmakla birlikte eşlerden her ikisinin evlat edinilmiş çocukları hariç soybağı kurulmuş sağ çocuğunun olmaması (birden fazla yapılan evliliklerde de çiftlerden her ikisinin sağ çocuk sahibi olmaması) koşuluyla; genel sağlık sigortalısı kadın ise kendisine, erkek ise bakmakla yükümlü olduğu karısına, en fazla iki deneme (siklus) ile sınırlı olmak uzere uygulanan IVF tedavilerine ilişkin giderler, aşağıda belirtilen şartların birlikte gerçekleşmesi halinde kurumca karşılanır.
a)Yapılan tıbbi tedavileri sonrasında normal tıbbi yöntemlerle çocuk sahibi olmadığının ve ancak yardımcı üreme yöntemi ile çocuk sahibi olabileceğine dair sağlık kurulu raporu düzenlenmiş olması,
b) 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
c) Uygulamanın yapıldığı merkezin Kurum ile sözleşmesi olması,
ç) En az beş yıldır genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması,
d) Son üç yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden sonuç alınamamış olduğunun Kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi.
(2) Tüp Bebek tedavisine başlanan kadının deneme öncesi 40 yaşından gün almış olması durumunda, tedavisine ait bedeller, tedaviye daha önce başlanmış olsa dahi Kurumca karşılanmaz
Örnek; 08 Mart 1985 doğumlu kadının, IVF tedavisi giderlerinin karşılanabilmesi için; 08 Mart 2008 tarihinden sonra, 08 Mart 2024 tarihinden önce tedavinin yapılmış olması gerekir.
(3) Kuruma devredilen sosyal güvenlik kurumlarınca daha önce ödenen tüp bebek tedavileri, işlem adetlerinin hesaplanmalarında dikkate alınır.
(4) Tüp Bebek tedavi bedellerinin ödenebilmesi için tedavi uygulanacak kadında gebeliğin sürdürülmesine engel olabilecek sistemik hastalık bulunmadığının sağlık kurulu raporu ile belgelenmesi gerekmektedir.
Tedavi öncesi Sağlık Kurulu Raporu alınmalıdır.
Sağlık Kurulu Raporu nasıl alınır?
(1) Tüp bebek tedavisi için gerekli sağlık kurulu raporu; bünyesinde kadın hastalıkları ve doğum kliniği ile üroloji kliniği (bünyesinde üroloji kliniği bulunmayan ancak üroloji uzman hekiminin konsültan olarak görev yaptığı, eğitim verilen kadın-doğum hastaneleri dahil) bulunan üçüncü basamak sağlık kurumlarında iki kadın hastalıkları ve doğum uzman hekimi ve bir üroloji uzman hekiminin katılım ile oluşturulan sağlık kurulları tarafından düzenlenecektir.
yani ben bu sureci beklemeyı ne ısterdım nede kaybedecek zamanım var...

lmaz: