• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tum Elestirilere Acigim.

Çıkıp alışveriş yapabilirsiniz mesela:KK53:aylarca kalmazsınız heralde,biraz sabredin bence.

Bizimkiler Türk Ve çok yiyimliler.Ben de genel olarak yavaş yerim.Ağzımı sağa sola açtıysam Bi bakarım ki yemek istediğim şey bitmiş.Herkes kendi annemiz değil ki ayırsın yemesin yedirsin.Ama eşim anne olma yolunda:KK76:.Tabağıma koyuyor,veriyor falan.Yani eşine söylersen o halledebilir

Survivor adası mı orası ? Eşiniz in memleket yani ?
Kültürler,değerler farklılık gösterebilir onlarin da sizin tarafınızdan yapılan farklı algılanabılır hal ve hareketleriniz olacaktir
Karşılıklı iletişim candır :kahve:

Neden onlarla beraber yemediğinizi anlamadım? Neden siz davet bekliyorsunuz kim ne yapıyorsa nasıl yiyorsa siz de öyle yapın yiyin? Kimsenin ağzına gökten ekmek düşmüyor herkes eliyle koparıp yiyor.

Konu sahibi onlar neden yiyor diye rahatsız anladığım kadarıyla...

Oraya özgü şeyleri onlar her zaman yiyor, biz alınca sadece kendimiz yiyelim diyor kısaca.

Ama ne kadar ayıp yaa. Asıl Türk kültürüne aykırı bu durum. Antalya'ya misafirliğe gitsem, ev sahipleri her zaman yiyor diye, portakal alırken kendime kadar mı alırım yani?

O zaman 2 kilo değil de 5 kilo alın, rahat rahat yiyin. Bu kadar basit.

Aşırı hassassınız, gereksiz yere üzüyorsunuz kendinizi.

Nedir mesela? Meyve mi?
Tane ile alınan birşeyse de, kilo ile alınsa da farketmez 7kişisiniz,çok kalabalık değil. Bol bol alırsınız yeter.

Madem uzun süre ordasınız, çekinmeyi de bir kenara bırakın, rahat olun, yiyin için.
Eşinize de söyleyin, gözetsin bu hassaslığınızı.
Belki de o düşünemiyor.
Söylemekten ne çıkar.

Büyük bir kütlür farkı var, buna rağmen evlenmişsiniz, böyle terslikler yaşayacağınızı tahmin etmişsinizdir.Ama halledilemicek bir sorun değil. Hatta sorun bile değil sanki

Konu sahibi haklı. Eşinizin ailesi mademki sizin damak tadınınizin farklı olduğunu biliyor o zaman ya sizede uygun yemekler yapacaklar yada size gel sen istediğin alışverişi yap ve kendine yemek pişir diyecekler.
Ama merak ettiğim şu eşinizin ailesi hintli filan mı hani çok baharatlı ve çok kuvvetli tadi olur onların yemeklerinin diye sordum.o yüzden mi sevmiyorsunuz.?

Merhaba hanimlar telefondan yazdigim icin yazimda bir hatam olursa affola.Su an yurtdisindayim esim yabanci ailesini gormeye geldik uzun zaman sonra.Benim problemim esimin ailesi aslinda cok iyiler ama bazi konularda cok dusuncesizler.Mesela buraya ozgu meyveler var ki ben her zaman yiyemem bunu biliyorlar yada buraya ozgu cips,tatli,dondurma vs aliyor esim bana kiz yiyemez birak o yesin demiyorlar.Onlar benden once yiyor.Ben onlara ozel tatli,cikolata vs getirdim hic birine dokunmadim ben boyle dusunurken onlarin bu dusuncesizligi beni sinirlendiriyor.Bol al herkes beraber yesin desek aile cok buyuk bizden haric 5 kisi var.Yani haksizsam soyleyin belki ben farkli dusunuyor olabilirim.
Önünüze koyarken buyurun alın diyor mu veya önünüze mi koymuyor

Anlıyorum sizi biz alışkınız kendimiz yemez misafire yediririz çeşit çeşit yemek hazırlarız. Onlara da sizin onların yemeklerini yememeniz garip geliyordur belki.
Dediğim gibi çok farklılıklar oluyor benim eltim yabancı, mesela bir hediye alırsın veya başka birşey olur teşekkür etmez, beğendiğini belli etmez, ailesi de öyle.İlk zamanlar çok yadırgardım, insan bir teşekkür eder birşey der beğenmediler mi acaba diye. Ama daha sonra bakarım hediyemi üstünde görürüm, bak aldığın kazağı giydim güzelmiş der anında demez ama kullandıktan sonra der :) Şimdi alıştım artık normal karşılıyorum, genel huyları buymuş çünkü :)
Siz de tatildeymişsiniz zaten geçici bir dönem dışarı çıkın yemek yemek için evde yemeyin vardır güzel yerler.
Aynen soylediginiz gibi tepkisiz

Oraya özgü şeyleri onlar her zaman yiyor, biz alınca sadece kendimiz yiyelim diyor kısaca.

Ama ne kadar ayıp yaa. Asıl Türk kültürüne aykırı bu durum. Antalya'ya misafirliğe gitsem, ev sahipleri her zaman yiyor diye, portakal alırken kendime kadar mı alırım yani?

Hayir ben onlarada aliyorum ben o an yemek istemiyorum mesela daha sonra yiyecegim bir bakiyorum aldigim sey ya bitmis yada aralarinda pay edilmis.Hangi birgun ali

Hayir zaten herkese gore aliyorum aldigim sey ya bitmis yada pay edilmis oluyor.Kendime ozel almiyorum gecip icerde yemiyorum.Ben o an yemek istemiyorum.Ayiralim demiyorlar.Neyse alti ustu yiyecek belki ben cok hassasim o yuzden bu kadar buyutmus olabilirim.

Hayir ben onlarada aliyorum ben o an yemek istemiyorum mesela daha sonra yiyecegim bir bakiyorum aldigim sey ya bitmis yada aralarinda pay edilmis.Hangi birgun ali

Hayir zaten herkese gore aliyorum aldigim sey ya bitmis yada pay edilmis oluyor.Kendime ozel almiyorum gecip icerde yemiyorum.Ben o an yemek istemiyorum.Ayiralim demiyorlar.Neyse alti ustu yiyecek belki ben cok hassasim o yuzden bu kadar buyutmus olabilirim.
Yoo bence çok haklısın..ailesi hem düşüncesiz hemde görgüsüz gibi geldi bana..

Ben haklı buldum. Onların alıp size yedirmesi gerekirken size bırakmıyorlar.

Mesela ortada tabakta bir tatli var
Oyle sayiyla falan degil herkes aliyor keyfine gore
Tabakta son bir tane kaliyor
Saatler geciyor kimse ona dokunmuyor
Bir arkadasim boyle durumlarda
"Kızım Türklük yapma ye şunu" derdi :KK48:

Bize ozgu bir durum galiba
Insan son lokmayi karsidaki alsin istiyor

Esinizin memleketi neresi bilemiyorum ama misafirlige gittiyseniz o evin sofra duzenine uymak mecburiyetindesiniz malesef.
Oyle bunu ayirin ben sonra yerim olayi onlarin insiyatifinde
Kisisel algilamayin bence adamlarin kulturlerinde yok.
Cok caniniz cekiyorsa esiniz size ozel paket yaptirsin odanizda takilirken agzinza atarsiniz birer ikiser.

iyi de neden ayırsınlar

yani çocuk değilsiniz ki

çocuk gördü canı çeker diye ayırsınlar

bir de o anda yemeyince siizn hiç o şeylerden yemek istemediğinizi düşünürler

yani bir de onlar onun farklı olduğunu bile düşünemez ki

örneğin bizim burada muz var

kuzey ülkesinde belki yok ve ona çok değişik güzel gelir ama ben burada zaten olduu için aaa o geçen yemedi ama birazdan yer diye ayırmayı düşünmem zira hep var hep yeniyor

bir de eğer herkes yerken "ay ben şimdi yemeyeceğim" gibi bir haliniz varsa hiç ayırmazlar

örneğin bizim bir akraba yapar onu, sofra kurulur ya da işte meyve kek börek çörek ne varsa ye dersin yemez

yarım saat sonra yiyecektim benim tabağım yok mu der

toplumsal olmak lazım bazı konularda insanın canı istemez, toktur vs ayrı da her seferinde herkesle yemeyip yarım saat sonra yiyeyim diyen garip karşılanıyor

Bol al herkes beraber yesin desek aile cok buyuk bizden haric 5 kişi var

Aliyoruz zaten ama mesela bana ozel birsey aliyor esim onuda yiyorlar.

Kusura bakmayın yazdığınız şeyler birbiriyle çelişiyor. İlk başta bizden hariç 5 kişi var hepsine nasıl alalım demek istemişsiniz, sonra eşim bana özel birşey alıyor demişsiniz apaçık, sonra da herkese alıyoruz ama ben yiyemeden bitiriyorlar demişsiniz...

Çok küçük hesaplar peşindesiniz maalesef. Eşim bana özel birşey alıyor ne demek yaa? İnsanların kültürüne laf ediyorsunuz ama bizde asla ne evinde misafir varken ne de misafirin evine gidildiğinde kendine özel birşey alınmaz. Param yetiyorsa herkese bol bol yetecek kadar alırım, yetmiyorsa az alırım yine paylaşırım, onu da kabul edemiyorsanız hiç almayın ya da dışarıda yiyin eve getirmeyin o zaman

Yoo bence çok haklısın..ailesi hem düşüncesiz hemde görgüsüz gibi geldi bana..
Yok hintli degiller oradan olsa yine iyi en aziindan yemeklerinde tat olur biraz baska bir ulke.Yesinler ne diyeyim canlari sag olsun cok hassas bir yapim var kucuk seylerden inciniyorum.Konuyu buyutuyorum icimde esime soylemedim soylesem cozum bulur ama.Gecici misafirim bir daha ne zaman gelirim bilmiyorum kalp kirmak uzmek istemiyorum.Zaten cogu kisi beni haksiz bulmus.

Muhtemelen kulturlerine bagli bir düsüncesizlik. Ama bende eve birsey aldigimda atiyorum 5 tane aldim daha ben yiyemeden hepsi biterse sinir olurum (bitmesine degil düsüncesizlige)

aldığnız zaman kendine ayırıp daha sonra onlara ver cnm. eşinle konuşabilirsin yemekleri yiyemiyorum vs diye ki çok haklısın aynı ülke de aynı kültürde bile el lezzetli kullanılan yağlar vs farklı olunca insan başkasının yaptığı yemeği yiyemiyor. mesela biz evde margarin kullanırken anneannemler zeytinyağ ile yapıyor et yemeklerini bile haliyle insana farklı ve ağır geliyor alşkın olmadığı için ki kültür farkı çok başka. yada sen kendine alışveriş yapıp yemek pişirsen az az bir kaç çeşit yapsan mutfağa girip 3-4 gün yeter sana

Yok hintli degiller oradan olsa yine iyi en aziindan yemeklerinde tat olur biraz baska bir ulke.Yesinler ne diyeyim canlari sag olsun cok hassas bir yapim var kucuk seylerden inciniyorum.Konuyu buyutuyorum icimde esime soylemedim soylesem cozum bulur ama.Gecici misafirim bir daha ne zaman gelirim bilmiyorum kalp kirmak uzmek istemiyorum.Zaten cogu kisi beni haksiz bulmus.
Ben hala haklı olduğunuz konusunda diretecegim.
Bende yurt dışındayım eşimin ailesi(6 ay onlarla yaşadım) buraya özel yemekler pisirilecegi günler ben sevmem belki diye bana da ayrı bir yemek ayirirlardi.Ben diğer yemeği de dener sevmezsem yemezdim.
Onlarin hepsi diet kola içerdi ben kendime özel normal kola aldırırdim eşime. Gerçi şuan o daha iğrenç geliyor:)
Yani kültür farklılığı olsa bile bir insanın içinde olmalı empati yapabilme ve nezaket.
Bu yüzden haklısınız..

Onlar sizin yiyip yemediginizi takip edemezler ki,belki yediğinizi dusunuyorlardir.
Bir de şunu merak ettim ,alın malzemeleri kendinize gore yemek pisirin mutfakta,bunu neden yapmiyorsunuz ?

Back
X