- 28 Mayıs 2009
- 4.127
- 10.722
- 408
- Konu Sahibi Dream Catcher
Çıkıp alışveriş yapabilirsiniz mesela
aylarca kalmazsınız heralde,biraz sabredin bence.

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Neden onlarla beraber yemediğinizi anlamadım? Neden siz davet bekliyorsunuz kim ne yapıyorsa nasıl yiyorsa siz de öyle yapın yiyin? Kimsenin ağzına gökten ekmek düşmüyor herkes eliyle koparıp yiyor.
Önünüze koyarken buyurun alın diyor mu veya önünüze mi koymuyorMerhaba hanimlar telefondan yazdigim icin yazimda bir hatam olursa affola.Su an yurtdisindayim esim yabanci ailesini gormeye geldik uzun zaman sonra.Benim problemim esimin ailesi aslinda cok iyiler ama bazi konularda cok dusuncesizler.Mesela buraya ozgu meyveler var ki ben her zaman yiyemem bunu biliyorlar yada buraya ozgu cips,tatli,dondurma vs aliyor esim bana kiz yiyemez birak o yesin demiyorlar.Onlar benden once yiyor.Ben onlara ozel tatli,cikolata vs getirdim hic birine dokunmadim ben boyle dusunurken onlarin bu dusuncesizligi beni sinirlendiriyor.Bol al herkes beraber yesin desek aile cok buyuk bizden haric 5 kisi var.Yani haksizsam soyleyin belki ben farkli dusunuyor olabilirim.
Aynen soylediginiz gibi tepkisizAnlıyorum sizi biz alışkınız kendimiz yemez misafire yediririz çeşit çeşit yemek hazırlarız. Onlara da sizin onların yemeklerini yememeniz garip geliyordur belki.
Dediğim gibi çok farklılıklar oluyor benim eltim yabancı, mesela bir hediye alırsın veya başka birşey olur teşekkür etmez, beğendiğini belli etmez, ailesi de öyle.İlk zamanlar çok yadırgardım, insan bir teşekkür eder birşey der beğenmediler mi acaba diye. Ama daha sonra bakarım hediyemi üstünde görürüm, bak aldığın kazağı giydim güzelmiş der anında demez ama kullandıktan sonra der :) Şimdi alıştım artık normal karşılıyorum, genel huyları buymuş çünkü :)
Siz de tatildeymişsiniz zaten geçici bir dönem dışarı çıkın yemek yemek için evde yemeyin vardır güzel yerler.
Hayir ben onlarada aliyorum ben o an yemek istemiyorum mesela daha sonra yiyecegim bir bakiyorum aldigim sey ya bitmis yada aralarinda pay edilmis.Hangi birgun aliKonu sahibi onlar neden yiyor diye rahatsız anladığım kadarıyla...
Oraya özgü şeyleri onlar her zaman yiyor, biz alınca sadece kendimiz yiyelim diyor kısaca.
Ama ne kadar ayıp yaa. Asıl Türk kültürüne aykırı bu durum. Antalya'ya misafirliğe gitsem, ev sahipleri her zaman yiyor diye, portakal alırken kendime kadar mı alırım yani?
O zaman 2 kilo değil de 5 kilo alın, rahat rahat yiyin. Bu kadar basit.
Hayir zaten herkese gore aliyorum aldigim sey ya bitmis yada pay edilmis oluyor.Kendime ozel almiyorum gecip icerde yemiyorum.Ben o an yemek istemiyorum.Ayiralim demiyorlar.Neyse alti ustu yiyecek belki ben cok hassasim o yuzden bu kadar buyutmus olabilirim.Konu sahibi onlar neden yiyor diye rahatsız anladığım kadarıyla...
Oraya özgü şeyleri onlar her zaman yiyor, biz alınca sadece kendimiz yiyelim diyor kısaca.
Ama ne kadar ayıp yaa. Asıl Türk kültürüne aykırı bu durum. Antalya'ya misafirliğe gitsem, ev sahipleri her zaman yiyor diye, portakal alırken kendime kadar mı alırım yani?
O zaman 2 kilo değil de 5 kilo alın, rahat rahat yiyin. Bu kadar basit.
Yoo bence çok haklısın..ailesi hem düşüncesiz hemde görgüsüz gibi geldi bana..Aynen soylediginiz gibi tepkisiz
Hayir ben onlarada aliyorum ben o an yemek istemiyorum mesela daha sonra yiyecegim bir bakiyorum aldigim sey ya bitmis yada aralarinda pay edilmis.Hangi birgun ali
Hayir zaten herkese gore aliyorum aldigim sey ya bitmis yada pay edilmis oluyor.Kendime ozel almiyorum gecip icerde yemiyorum.Ben o an yemek istemiyorum.Ayiralim demiyorlar.Neyse alti ustu yiyecek belki ben cok hassasim o yuzden bu kadar buyutmus olabilirim.
Ben haklı buldum. Onların alıp size yedirmesi gerekirken size bırakmıyorlar.Aynen soylediginiz gibi tepkisiz
Hayir ben onlarada aliyorum ben o an yemek istemiyorum mesela daha sonra yiyecegim bir bakiyorum aldigim sey ya bitmis yada aralarinda pay edilmis.Hangi birgun ali
Hayir zaten herkese gore aliyorum aldigim sey ya bitmis yada pay edilmis oluyor.Kendime ozel almiyorum gecip icerde yemiyorum.Ben o an yemek istemiyorum.Ayiralim demiyorlar.Neyse alti ustu yiyecek belki ben cok hassasim o yuzden bu kadar buyutmus olabilirim.
Bol al herkes beraber yesin desek aile cok buyuk bizden haric 5 kişi var
Aliyoruz zaten ama mesela bana ozel birsey aliyor esim onuda yiyorlar.
Yok hintli degiller oradan olsa yine iyi en aziindan yemeklerinde tat olur biraz baska bir ulke.Yesinler ne diyeyim canlari sag olsun cok hassas bir yapim var kucuk seylerden inciniyorum.Konuyu buyutuyorum icimde esime soylemedim soylesem cozum bulur ama.Gecici misafirim bir daha ne zaman gelirim bilmiyorum kalp kirmak uzmek istemiyorum.Zaten cogu kisi beni haksiz bulmus.Yoo bence çok haklısın..ailesi hem düşüncesiz hemde görgüsüz gibi geldi bana..
Ben hala haklı olduğunuz konusunda diretecegim.Yok hintli degiller oradan olsa yine iyi en aziindan yemeklerinde tat olur biraz baska bir ulke.Yesinler ne diyeyim canlari sag olsun cok hassas bir yapim var kucuk seylerden inciniyorum.Konuyu buyutuyorum icimde esime soylemedim soylesem cozum bulur ama.Gecici misafirim bir daha ne zaman gelirim bilmiyorum kalp kirmak uzmek istemiyorum.Zaten cogu kisi beni haksiz bulmus.