Tüm gün evde vakit nasıl geçer ????

secos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2011
58
1
48
İstanbul
Çalışmayan bayanlar evde nasıl vakit geçiriyorsunuz? Ben çok sıkılıyorum. Yaklaşık 6 aydır çalışmıyorum ve akşamlar olmuyo sanki. 3 yaşında bir oğlum var. Havalar çok sıcak olduğu için ancak 7 -8 gibi dışarı çıkabiliyoruz. Ne bileyim o kadar çok boş vakitte ne yapacağımı bulamıyorum:)))

Çalışmayan bayanlar evde nasıl vakit geçiriyorsunuz? Ben çok sıkılıyorum. Yaklaşık 6 aydır çalışmıyorum ve akşamlar olmuyo sanki. 3 yaşında bir oğlum var. Havalar çok sıcak olduğu için ancak 7 -8 gibi dışarı çıkabiliyoruz. Ne bileyim o kadar çok boş vakitte ne yapacağımı bulamıyorum:)))

Ben çalışıyorum ama ev hanımı olsam bol bol kitap okurdum.

Şimdide okuyorum ama zaman yetmiyor daha çok okumak istiyorum.

bende aynı dertten şikayetçiyim yakın zamanda buna benzer konu açmıştım bende.

benim arayıp da bulamadığım ortam ay allahım evde olsam neler yapardım kitap okurum, dikiş dikerdim, takılar yapardım zaten ev işleri epey bir vakit alır oğlunuzun da şimdi en tatlı zamanlarıdır, allah bağışlasın, onla bile zamanın nasıl geçtiğini anlayamazsınız

bazı insanlar evde yapacak çok iş bulur ve bundan zevk alırlar.ben çalışıyorum,keşke 1 hafta evde olsam diyorum ,dinlenirim oğlumla vakit geçiririm ev işlerini hallederim..ama sonrası sıkar benii..kalamam evde dararlırım tüm gün ev işi yapamam mutfakta duramam vs..
sorduğunuza göre siz de benim gibisiniz..en güzeli çalışmak bence siz yeni bir iş bulun..evladınız da büyümüş artık..

bazı insanlar evde yapacak çok iş bulur ve bundan zevk alırlar.ben çalışıyorum,keşke 1 hafta evde olsam diyorum ,dinlenirim oğlumla vakit geçiririm ev işlerini hallederim..ama sonrası sıkar benii..kalamam evde dararlırım tüm gün ev işi yapamam mutfakta duramam vs..
sorduğunuza göre siz de benim gibisiniz..en güzeli çalışmak bence siz yeni bir iş bulun..evladınız da büyümüş artık..

İş zaten arıyorum ama bulma konusunda henüz başarılı olamadım :(( bende aynen sizin gibiyim

Ben çalışıyorum, çalışmayı da seviyorum
Nadiren haftaiçi iznim olmuştur ( Haftasonları zaten hep birşey çıkıyor, düğün, nişan, alışveriş gibi evde durmuyorum yani )
Evde olunca öğlene kadar yattığımdan günüm ölüyo
Hımbıl bi şekilde uyanıp aman bi yere gitmeye gerke yok bu saatten sonra deyip
O kadın programı senin bu kadın programı benim derken bi bakıyorum wc ye bile gitmiyorum reklam atılmadan
Yemek filan hak getire, tencerenin altını yakıp haşlanması bi kaç patates attıysam benden hamaratı yok sanıyorum :D

İş zaten arıyorum ama bulma konusunda henüz başarılı olamadım :(( bende aynen sizin gibiyim

umarım en kısa zamanda bulursunuz güzel bir iş..ben de iş arama döneminde çok sıkıntı çekmiştim.o zaman evli değildim,yeni mezun olduğumda,depresyona giriyordum resmen..
siz en iyisi iş bulana kadar oğlunuzla dışarda gezin bol bol..sabah serinliğinde ve akşamüzeri çıkabilrsiniz..onun dışında avm ler seçenek olabilir.
kitap konusunda da ,oğlum 3,5 yaşında,hadi kitap saati yapalım diyorum,o da getiriyor kitaplarından ,okuyor anlatıypor falan o da bana,ben de okuyorum kendi kitabımı..:)

Ev işi yemek falan derken bayağı zaman geçer zaten.Kalan zamanı da oğlunuzla birlikte,yaşına uygun etkinlikler yaparak geçirebilirsiniz.

Ben 1 ay filan evden cikmadan durabilirim. Calisan bir bayanim ama evi cok seviyorum. Ev isi yapiyorum, yemek yapiyorum, yeni tarifler deniyorum, kitap okuyorum, puzzle yapiyorum, tv ,internet...derken vaktin nasil gectigini anlamiyorum.

Kitap oku,etamin goblen işlemeleri yap,cocugunla eğitici oyunlar oyna,mutfakta vakit geçir ekmegini bile kendin yap... Bu boyle uzar gider :)

Temizlik ev işi yemek çamaşır ütü spor tv kitap nasıl geçiyor anlamıyorum bi bakıyorum akşam olmuş :) sizde bir de çocuk varmış onunla ilgilenin bol bol mesela çıkarın gezdirin ama yine de sıkılıyorsanız kitap ve spor öneririm ya da bir kurs hobi vs birsey önerebilirim

Mevlam görelim neyler, neylerse güzel eyler...

Bende evi cok sevenlerdenim.calistigim zamanlarda,iste yorgunlktan agzim acik kalmis bile olsa,eve gitsem temizlik yapsam,yemek yapsam diye gecirirdim icimden,tabi eve gelince iyice yorgunluk cokerdi istedigim gibi yapamazdim tam anlamiyla ama yilorgunlktandi iste.simdi evdeyim,bebegim var benimde 1.5 yasinda,valla zaman nasil geciyor anlamiyorum,temizlik,yemek,aralarda onunla oyun,havaya gore disari cikma derken bi bakisin aksam olmus.birde kitap okuyabilsem tam olacak valla onada zaman kalmiyo,o kadar dolu geciriyorum. Bence evde oturmayi sevmeyle alakali bu,ben bunlari buyuk bi keyifle yapiyorum gercekten

Spor ev dus kahvati temizlik ogle yemegi cocuklar arkadaslar kahve keyfi aksam es yatak bana 24 saat yetmiyorrr keske gunler 32 saat olsaa

Ben evi de seviyorum,çalışmayı da...
İşe koşarak,eve uçarak gidiyorum.
Çalışmadığım dönemlerde yemek yapmayı öğrenme çalışmalarım olmuştu.
Spor daha düzenli yapıyordum.
Şimdi eve o kadar yorgun geliyorum ki bulaşık makinasını zor yerleştiriyorum.
Sizin bir de bebe varmış,Allahım bağışlasın,onunla oynarken de vakit geçer bence.

bende bir yıl boyunca kpsszede olduğumdan evde oluyordum tüm gün
çok sıkıcı olabiliyor ama evdede hiç bir şey yapılmaz diye bir şey yok
ben anneme yardım amaçlı o zaman evi temizliyordum hergün koca evi silip süpürüp banyoları temizliyordum en çok o ara zayıflamama yardım etti 12 kiloya yakın verdim çoğu kişinin aksine evde olunca kilo veriyorum ben
neyse zaten bunlar 12 yi falan buluyordu sonra bir kahve molası o zaman ders çalıştığım için iki saatlik bir çalışma sonra tv vs. evden çıkayım da bir hava alayım diye bir yarım saatlik yürüyüş
evde yemekle ben uğraşmıyordum annem yapardı o yüzden yinede boş vaktim kalırdı çiçeklere dadanmıştım onlara bakıyordum büyük boy puzzlelardan aldım onla uğraşıyordum bir ara haftada her gün gidemesem de ahşap boyamaya gittim evdeki kötü durumda olan ahşapları zımparalayıp yeniden boyadım vernikledim yine boş vakit kalınca ingilizce kursuna gittim :1: ama yinede vakit geçmek nedir bilmiyordu en sonunda ikinci dönem bir işyerinde çalıştım :27: canıma okudular onlarda neyse en sonunda atandım evde oturmak zor gerçektende ama ben bekarım siz evlisiniz zaman sizin için daha çabuk geçer belki de

bir de şu evde yapılabilen patik ,keçe işleri vs yapıp satılabiliyor buna benzer şeylerde yapabilirsiniz

bende aynı durumdayım ve belirli bir müddet te oyle olacak gibi gorunuyor bazı sartlardan dolayı..sıkılıyor muyum evet ama bir sekilde harcıyorum zamanı en büyük tesellim de filmler..

Ben de buna benzer bi konu acmistim aylar once :) calismiyorken sabahtan yemek temizlik vb isleri bitirip kitap okuyordum puzzle yapiyordum ahsap boyama yapiyordum evde. Bir sekilde vakit geciriyordum yani. Yapmaktan hoslandigin seyleri yapabilirsin.

Evleneli çok olmadı ama bütün günüm gidiyor yaz tatilinde olmama rağmen.
Ben de zannediyordum bol bol kitap okur film izlerim, puzzle yaparım ama şimdilik öyle olmadı:D
Öğlen seminerden geliyorum. Biraz sallanıyorum bir şeyler yiyorum. Sonra temizlik yapıyorum(süpür, sil,toz al, banyo tuvalet temizle, varsa çamaşır yıka, ütüle, kuşların kafesini temizle). Temizlik sonrası banyo, saç kurula vs... Sonra ne yemek yapacağıma karar verip yapmaya başlıyorum. Tabi genelde malzemeler eksik oluyor, gidip onları alıyorum:D Bu konuda acemi olduğum için 2 saatim falan gidiyor:53:
Sonra 1 saat kadar oturuyorum, internette takılıyorum ve bu saatlerde eşim geliyor. Yiyoruz içiyoruz beraber vakit geçiriyoruz.
Bütün günüm ev işi ile geçiyor yani

Son düzenleme:
Back
X