Sevgili bulusis.Öncelikle çok geçmiş olsun.Şu an sana çok zor geliyor tahmin edebiliyorum.ama kurtulduğuna dua edeceksin.Ne kadar sansılısın farkındamıısn?Böyle birşeyi evlenmeden önce öğrendin..Bunu bir yaşam dersi olarak düşün vesana öğrettiklerine bak.
Bizde bu tür bir olayı görümcemde yaşadık.Görümcem 3 yıllık evliydi.bizim hiç beklemediğimiz bir anda ,bir tartışmadan sonra eski eşi boşanmak istemiş.sebep olarak başkaısnı seviyorum,evlilik bana göre değil vs. demiş.görümcem de evi terkedip annesinin evine geliyor.normalde biz aynı sehirdeyiz ama bizim il dışında olduğumuz bir anı beklemiş.sonrada yaşananlardan görüyoruz ki eski eşi bu ayrılığı çok önceden planlamış.önceden görümcem ve kocası bize ait olab bir iş yerinde birlikte çalışıyordu.biz bu adama çok güvenmiştik.müdürlük yaptı,maddi tüm işlerini yürüttü.biz öğretmeniz eşimle.oda işyerini yürütüyordu.biz ne bilelim.evlilik boyunca borç ödemişler.evi 800 lira alan görümcem geçindirmiş.söylemiyor bize.
bizim iş yeri çok büyük zararalara girdi onun yüzünden.Eşimde baktı araları bozulacak .direk başka iş de bul diyemedi..görümceme söyledi,oda eşini ikna etti devlete geçmesi için.oda geçti ve asıl o zaman başladı sıkıntı.bu adam devlete geçince, nasılsa artık düzenli bir gelirim var diye ,ekstra işlerde yapıyordu.yüzünü bellli etmeye başlamış.2 ay içinde boşanma işi çıktı ortaya.biz şok olduk.
görümcem ailesi üzülmesin diye çok çabuk anlaşmalı boşandı.evinden ceyizinin çoğunu almadan çıktı.geri kalan adama kaldı.anlaşmalı boşanmada da avukatların azizliğine uğradı.maddelerden biri maddi manevi tazminat haklarından vazgeçiyorum idi..
görümcem ailesi üzülmesin diye itiraz etmedi hemen boşandı. boşanma kesinleştiği an 3 gün sonra adamın annesi sevgilisi ile sarmaş dolaş fotolarını koydu face.
sonradan kulağımıza boşanmadan önce yaptığı tüm halttlar geldi.küçük bir sehirdeyiz.azcık dikkatle farkederdik olayı ama kondurmaıyorsun ki.
İş yeri bizim olmasına rağmen "burası benim ,10 tane arabam var.eşim için o şe...... tekidir.."neler neler...
bizimde gözümüz kör oldu.bizi 200.000 zarara uğrattı.çok az hissemiz kaldı orda.yok bahasına gitti elimizden.
asıl daha sonradan duyduklarımız koydu bize.
o yüzden ne hakkın varsa sonuna kadar ara..ayıp olurmuş,ben ayrılıyorum ,mal davası mı olurmuş deme hiç.
EVlenmeden kurtulduğun içinde çok sanslısın unutma.şimdi tek hedefin sınavı kazanıp atanmak olsun..bu sıkıntılarıda ancak paylaşarak atlatırsın.yakınlarınla paylaş,konuş,kendini eve kapatma ..
sevgiler