Tüm kötü huylarım

sacriface

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
30 Nisan 2018
255
160
53
slm canlar. buraya çok uzun uzun şeyler yazıp da sizi yormak istemiyorum. her okuyup yorum yapan arkadaşlara teşekkürü borç bilirim. öncelikle kendimi şu aralar erkek arkadaşımın eski nişanlısıyla kıyaslıyorum. her şey kendi kafamda tabii ona yansıtmıyorum bunu asla. benim de başımdan bi nişanlılık geçti. şuan eski nişanlım eski nişanlısıyla barıştı ve hastalık geçer geçmez nikah kıymayı planlıyorlarmış. benim eski nişanlımın eskisi önceden kapalıymıs ayrıldıktan sonra açılmış (asla açık kapalı muhabbeti yapmıyorum bende kapalıyım) ve daha bakımlı güzel biri olmuş. yeni erkek arkadaşımın eski nişanlısı da öyle hoş kızmış. sorun şu ki kendimi beğenmiyorum ben. nasıl daha iyi güzel ve kendini seven biri olabilirim. bu düşüncelerim beni çok yıpratıyor. dağınığım tembelim erkek gibiyim. (eski niaşnlımla ayrılma sebebimiz ben değil kendi sorunlarıydı ((ve beni aldatmasıydı ))öyle ki şuan arkasından hakaretler ettiği kızla barıştı.) kendimi nasıl sevebilirim kızlar. hamaratım fazlasıyla elimden her iş geliyor. yıllardır tek başıma yaşıyorum çalışıyorum. giyimime bakımıma da dikkat ediyorum ama üşengeçliğim yıpranmışlığım yorgunluğum kalp kırıklıklarım güvensizliğim etrafımdaki herkesin yuva kurup mutlu olması haşa ama beni isyana sürüklüyor. nasıl başa çıkıcam bilmiyorum. herkese de her şey anlatılmıyor ki. eski nişanlımın dengesizlikleri yüzünden dengesiz geçimsiz biri olmuşum istemeden galiba. kafamda kurmalarım bitmiyor. nasıl sağlıklı bi ilişki yaşanır unutmuşum.

Sizin eski nisanlinizin ve yeni nisanlinizin sizden önce nişanlısı vardı doğrumu anladim beynim durdu
Evet şuan hayatımdaki kişiyle nişanlı değilim daha çok yeniyiz onun da başından bi nişanlılık geçmiş baya karışık olmuş kusura bakmayın.

Ben evlenmeden once yemek yapmayi bilmiyordum. Evlendikten sonra ogrendim yani sizin gibi hamarat falan hic degildim. Yani bunlar ozellik olmamali hem sizin icin hem karsi taraf icin. Guzellik, cirkinlik de cok gorecelidir. Kime gore, neye gore?
Once kendinizi sevin, kendinize saygi duyun. Herkesin hayatinda mutlaka bir eski sevgilisi vardir bu da cok dogal. Kimse ile kendinizi kiyaslamayin cunku hepimiz ayri karakter, ayri hayatlariz. Eski nisanlim boyle yapti diyerek bir yere varamazsiniz. Ona bakarsaniz herkes neler neler yapiyor hepimiz baskalarini dusunerek bunalima girmemiz lazim.

bu duygum aldatıldıktan sonra oldu ama
Hiç sanmam. Aldatılmadan önceye hatta cocukluga dayanır degersizlik duygusu. Sadece Aldatılmadan önce bastırdıgınız ve ötekinin sizi sevmesinden kaynaklı bir kendinize sevgi duymanız vardı muhtemelen. Zaten aldatılmanın sizi bu kadar etkilemesinin sebebi de bu. Bi insana kendinizden cok deger verirseniz, ve kendi değerinizi o insana göre sekillendirirseniz, ondan gelen güzellik sizi sahane hissettirirken, Ondan yediğiniz kazık kendinize olan güven ve saygıyı bitirir. Dolayısıyla bence bu cok önceden vardı. Önce bi kendinize dönün bence, ne kadar eşsiz ve kıyas kabul etmeyen biri oldugunuzu idrak edin

kesinlikle haklısın canım. tek yaşadığımdan sanırım. hamaratlığı evlilik için özellik olarak söylememiştim sadece üşengecim dağınığım ama aynı zamanda hamaratım kendi özelliklerimden bahsetmek için söylemiştim

evet bu açıdan düşününce doğru. bilmiyorum kendimi hiç iyi hissetmiyorum. üzerinden çok zaman geçti aslında ama eskisi uzaktan akraba olduğu için her yeni bi haberini duyduğumda tekrar aynı seyleri yaşıyormuş hep yaşayacakmışım gibi geliyor. sankii hiç sevilmeyecek sevilmeye layık biri gibi görülmeyecekmişim gibi geliyor.

Son cümlenizdeki inanışınızı kalıcı şekilde değiştirmeden ilişki döngünüzden çıkamazsınız. Hiçbir yolu yok. Hayat nerde korkumuz/zayıflıgımız varsa onu yasatmaya yemin etmis cünkü

Bazen ben de cok usengecim:) her gunumuz ayni olmaz cunku biz insaniz. Iyi ve kotu yonlerinizle kendinizi sevin cunku sizden baska siz yok.
Hicbirimiz de dort dortluk degiliz olamayiz cunku insaniz.kendinizi iyi ve guzel seylere odaklarsaniz bakis aciniz da degisecektir.

Konu nişanlıception gibi, nisanlinin icinden nisanli cikiyor :)

Hepimiz farkli karakterde insanlariz, bu farkli özellikler bizim sevilmeye layik olmadığımiz anlamina gelmiyor. Sadece sevecek kisiler degisiyor. Siz nasil ki karşınızdaki insanlari size gore olumsuz ozellikleri olsa da sevebiliyorsaniz, ayni sekilde baskasi da sizi sevecek cunku kimse dort dortluk degil. Siz daginiksiniz, baskasi kontrolcu, oburu asiri titiz, digeri soğuk, bir digeri fazla sicakkanli... kime gore olumsuz bunlar mesela? Herkesin karsi tarafta aradigi sey farkli. Siz de dağınıkligi umursamayan biriyle olacaksiniz demek ki.

Kendinizi sevmekle başlayın işe.

Bir de eski nisanlisinin arkasindan kotu konuşan adamla isiniz olmasin.

O kadar eski-yeni kelimeleri geçiyor ki hiç anlamadım kim kiminle beraberdi ya da beraber şu an Ama olayın özünü anladım evet.

Sorun şu ki burda yazılan hiçbir yorum size kendinizi sevmeniz için yardımcı olmaz.Temelde sorunlu bişiler var.Bunu da ancak siz ve danışacağınız doktorunuz bilir.Terapi alın,kendinizle barışın.Bol şans.

Kesinlikle haklısınız. bu düşüncelere girdiğimde tekrar tekrar okuyacağım yorumunuzu.

kafam o kadar karışık ki kelimeleri bile doğru seçip anlatamamışım. sonradan okuyunca farkettim. içimi dökmek istedim belki aynı konularla karşılaşan birileri olmuştur diye

güzel olmamani kapali olmana mi bagliyorsun ?
eskisinin didisi acilmis daha güzel olmus diye yazmissin..

olabilir lakin tam tersi de olabilir. ben kendimi kapali kizlardan daha bakimsiz görüyorum mesela bazenama disgörünüs biryere kadar canim.
valla kapali acik hic önemli degil. önemli olan karsindaki kisi senin ruhunu görebiliyormu seni mutlu edebiliyor mu :)

sanirim birde evlilik düsünüyorsun..
insallah en kisa zamanda sende bir teklif alirsin :)

Son düzenleme:
Ahh ahh ben de tek tırnağım kırıldı diye yıkılan kızlardan olamadım.kimete binerdimm. Didinmek yıpranmak benim işim de kardeş...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…