Arkadaşım mı,onun içindekileri söylemekle ilgili bir sıkıntısı yok ki.. benim de bir sünü sıkıntım var ama onu bunlanla boğmuyorum konu değişsin diye oğlumu söylemiştim,tabiki de tek derdim bu değildi,en azından içindekileri söyleyebilmiş evet yersiz şekillerde ama. siz uzatmamak namına susmuşsunuz ama bence içinizdekileri uygun bir dille ifade etmezseniz olası başka bir problemde farklı şekilde ortaya cıkarırsınız. o yüzden kim sizi nereye koyuyorsa oraya, ne üslupla konuşuyorsa o üslupla cevap verin. Ben ilişkilerimden bu cıkarımı yaptım ve uygulayacağım.
Arkadaşım mı,onun içindekileri söylemekle ilgili bir sıkıntısı yok ki.. benim de bir sünü sıkıntım var ama onu bunlanla boğmuyorum konu değişsin diye oğlumu söylemiştim,tabiki de tek derdim bu değildi,
Merhaba kk..
Hayatımın en yoğun en stresli döneminden geçiyorum,bundan mıdır bilinmez o kadar hassaslaştm ki,en ufak şeye ağlıyorum benimle ilğili olması da gerekmiyor,tv de orda burda gördüğüm bir şey de olabiliyor bu..
Bir çok dostum var ama malesef ilişkilerimizde ben anlayan dinleyen toparlayan tarafım hep benim derdime hiç sıra gelmez,enerji artıran kaldıranım ve bu beni çok yordu.. empati yorğunuyum artık..
Derdimi sadece buraya dökebiliyorum bazen de psikolojik destek alıyorum,uzun zamandır da gidemiyorum çünkü ona vakit yok.
Bazen ailemden destek görmeye ihtiyaç duyuyorum ama onların yanına gitmek istemiyorum,çünkü orda hissettiğim müthiş bir değersizlik duygusu ve ben bununla başa çıkamıyorum artık,çocuğumun bile kardeşimin çocuğundan daha farklı muamele görmesi,sürekli eleştirilmem,dinlenilmemek daha bi sürü kendimi değersiz önemsiz hissettirecek şey..neyse bugün olan şeye geleyim. Arkadaşım gene eşinden dertleniyordu ve ben de ona her zamanki gibi tavsiye vermeye anlamaya destek olmaya çalışıyordum,sonra birden kızdı gene mi eşimi konuşuyoruz bla bla.. iyi de sen açtın dedim ama espriye vuruyorum,bugünlerin geçici olduıunu kendi eşimle yaşadığım benzer şeyler olduğudunu söylüyorum,”kusura bakma ama senin eşin melek o evdeki psikopat sensin”dedi hadi buna da güldüm,evet öyle falan filan alttan aldım,oğlumun(2,5 yaşında) tuvalet eğitimi almayışından bez kullandığı için duyduğum üzüntüden bahsediyordum ki”tek derdimiz senin oğlunun narin poposu zaten bu dünyada başka dert yok felan filan..gena alttan alıyorum bişeyler söylüyorum gülerek,bu sefer de bana”bazen cahil teyzeler gibisin”dedi. Ben de artık sabredemedim,sabahın köründe o kadar işimin arasındamerak edip arıyorum kendi stresli ve zor günlerime rağmen destek olmaya onu yükseltmeye çalışıyorum ama duyduıum şey azar! Neyse gene de sakince”ikimiz için kötü bi sabah oldu neyse işlerimize dönelim”dedim kapattım.
Ama zaten bozuk olan psikolojimi iyice aşağı çekti..
Keşke öyle söyleseydimRuh emici ya
Dünya sadece onun dertleriyle onun etrafında dönüyor
Ben olsam ikinci bozmasında derdim hayırdır sinirini benden mi cıkarıyorsun diye
Hayır sadece son cümleyi,yazdım ya orda.. “ikimiz için kötü bir sabah oldu işlerimize dönelim”Arkadaşınıza ne tepki verdiniz? Net yazmamışsınız. “sabahın köründe” diye başlayan kısmı söylediniz mi bari?
Hayır sadece son cümleyi,yazdım ya orda.. “ikimiz için kötü bir sabah oldu işlerimize dönelim”
Dostum dediğim bir insandı,genel olarak yakın çevreme sivri çıkışlarım yoktur“Ben de artık sabredemedim” dediğiniz ne o zaman? Sabredemeyip ne yaptınız? Hiçbir şey yapmamışsınız ki?
Siz hakkınızı savunmadan ne bekliyorsunuz ki? Tüm insanların iyi kalpli, kibar, adil ve özverili olmalarını mı?
Noktasına kadar katılıyorum yorumun tabii ki bebeğin poposu önemli.ayrıca inş çabuk atlatırsınız bu dönemi kızımda altı ay oğlumda iki haftada halletmiştim.kızımdaki dönem faciaydı benim için ama hepsi geçiyor tabii Allah kolaylık versin. Birde çevrenizde öyle kişileri neden barındırıyorsunuz anlamıyorumarkadaşının kocasından daha önemli bence o bebeğin poposundakı bez.o dönemlerde hem anne hem bebek strese gırıyor.yıprnıyor her iki taraf.zamnında verılmezse 4-5 yaşına kadar bezlı kalıyor o çocuk..hele o kaka tuvalet korkusu yuzunden kabız olan çocuk annenın stresı bebeğin acısı gerçkten o bez daha onemlı sen benı dınle.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?