• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüm tadilatı boşa yaptık sanki.

Hep söylerim, kedi köpek beslemek hiç büyümeyecek bir çocuğu evlat edinmek gibidir. Hiçbir zaman zarar vermeyi bırakmayacaklar ve o tür çizilmez kırılmaz şeyler de ya her şeye uymuyor ya çok pahalı.

Bunu bildiğimizden tüm evi onların zarar görmeyeceği şekilde döşedik biz de. Bazı evler var mesela hem kedili hem çiçekli, ben cesaret edemem buna asla. Mesele çiçeğe zarar vermeleri değil, toprak yediklerinde çok ciddi zarar görüyor narin bedenleri. Ama tabii kendi evimi de asgari düzende tutmak istiyorum. Yoksa başımızın üstünde yeri var dördünün de 🤍

Benim de 3 kedim var. Bir tanesi çok durgun yer içer yatar. Diğer ikisi biraz yaramazlık yapıyor ama sadece kendilerine.. Evde daha hiçbirşey çizmediler, kırıp dökmediler.. Evimiz bahçeli arada çıkıp gezip geliyorlar. Acaba o yüzden mi eşyalara zarar vermiyorlar.. Ablamın kedisi de öyle eve hiç zarar vermez. Demek ki bazı kediler baya uysal oluyor. Çoğu konuda şansızım ama kedi konusunda şansım tutmuş demek ki 😃

Benim de 3 kedim var. Bir tanesi çok durgun yer içer yatar. Diğer ikisi biraz yaramazlık yapıyor ama sadece kendilerine.. Evde daha hiçbirşey çizmediler, kırıp dökmediler.. Evimiz bahçeli arada çıkıp gezip geliyorlar. Acaba o yüzden mi eşyalara zarar vermiyorlar.. Ablamın kedisi de öyle eve hiç zarar vermez. Demek ki bazı kediler baya uysal oluyor. Çoğu konuda şansızım ama kedi konusunda şansım tutmuş demek ki 😃
Benim de kızım öyledir yer, içer, yatar ama oğlanlar fena. Bir de dört numara geldi iyice delirdiler yeni enerji geldi :))))) Ama iyi olsunlar da oynasınlar 🥰

Ev ortaminda zor olmuyor mu onu sordum.ahh keske bende korkmasaydim kedilerden cok isterdim bakmayi
Zorlukları var tabii ama bunları bilerek sahiplendim hepsini ..
Bende 30 yaşına kadar civciv bile elleyemezdim sonradan değişti . Şimdi onlarsiz olmuyor :)

Benim de kızım öyledir yer, içer, yatar ama oğlanlar fena. Bir de dört numara geldi iyice delirdiler yeni enerji geldi :))))) Ama iyi olsunlar da oynasınlar 🥰
Aynen hep iyi olsunlar inşallah . Sadece izlemek bile bende stres attırıyor. Bi de mıncıklayıp öpünce pamuk gibi oluyorum. İyi ki kediler var, hep olsunlar. 😺❤️

15 kedi mi? Allahım hayalimdeki ev.😍
Ya ilkini sahiplendikten sonra birini çöp kenarında bulduk onu da aldık iki oldu .
3. Cu yu tekmeleyip sakat bırakmışlar öyle oldu.
4 . Caddede yaşıyordu ezilir diye aldım .
5 ve 6 çok hastaydı ölmek üzereydi kıyamadık 3 ay yatılı veterinerde kaldılar sonra kimse sahiplenmedi onları da aldık .
7. Kaza geçirmiş araba ezmis kimse oralı olmadı eşim bulmuş 5 ay veterinerde kaldı ayağı pilatinli mecbur kaldı sakat kedi kimse istemiyor .
8. Hamileydi apt.manin önünde yaşıyordu yine ona kıyamadım gel evde doğur bak çocuklarına dedim 3 tane doğurdu :)))
12. Yine arabaların önüne atliyordu ezilmesin gelsin ona da bir tabak mama veririz dedim.
13.14 anneleri ölmüş iki tekir yavrusuydu emmezlerse oleceklerdi ilanda gördüm dedim getirin bizim anne emzirsin .
15. Bir meslektasimin kedisi idi çok temas sever bir kedi olunca arkadaşım tahammül edemedi bir gün ona tekme attı ben gördüm ve eve getirdim ve evin en küçüğü oldu şimdilik bu kadar :))))

Sonuçta onların doğal yaşam alanı mobilyalı ev değil düşündüğünüzde evcil de olsa o bir hayvan o nedenle bizim kurduğumuz yapay düzene alışmasını bekleyemeyiz.. sizin için bir tavsiyem yok kedili evleri hiç sevmem arkadaşlarıma gitmem çünkü dediğiniz gibi ordan oraya zıplıyorlar ve dur diyemezsin aklı yok napsin o bu kadar biliyor o da haklı ...

Sonuçta onların doğal yaşam alanı mobilyalı ev değil düşündüğünüzde evcil de olsa o bir hayvan o nedenle bizim kurduğumuz yapay düzene alışmasını bekleyemeyiz.. sizin için bir tavsiyem yok kedili evleri hiç sevmem arkadaşlarıma gitmem çünkü dediğiniz gibi ordan oraya zıplıyorlar ve dur diyemezsin aklı yok napsin o bu kadar biliyor o da haklı ...
Tavsiyeniz olmayan konuya yorum yapmak neyin kafası :)))
Bizde sizin gibileri hiç sevmiyoruz nooolur bize gelmeyin olur mu ?
Zira o masum çocukları sevmeyen kapının eşiğinden giremez !!!

Bizim ev
Bunu bildiğimizden tüm evi onların zarar görmeyeceği şekilde döşedik biz de. Bazı evler var mesela hem kedili hem çiçekli, ben cesaret edemem buna asla. Mesele çiçeğe zarar vermeleri değil, toprak yediklerinde çok ciddi zarar görüyor narin bedenleri. Ama tabii kendi evimi de asgari düzende tutmak istiyorum. Yoksa başımızın üstünde yeri var dördünün de 🤍
Bizim ev hem çiçekli, hem kedili. Balkon çiçek bahçesi gibi ve yazın en çok vakit geçirdiği yer de orası, maaşallah şimdiye kadar sorun çıkmadı, sadece taze sarımsak yaprağını çim sanıp yemiş bir kere. Ama evde yırtmadık perde bırakmadı, tay tüyü koltukları da tırmalıyor ara sıra. Onun haricinde pek bişey devirip kırmıyor, sadece sinek gördüğü zaman tarzanlaşıyor. Hepsinin huyu ayrı işte ama çoğunlukla da kedi milleti pek engel tanımıyor, bunu anladık.

Ya ilkini sahiplendikten sonra birini çöp kenarında bulduk onu da aldık iki oldu .
5 ve 6 çok hastaydı ölmek üzereydi kıyamadık 3 ay yatılı veterinerde kaldılar sonra kimse sahiplenmedi onları da aldık .
7. Kaza geçirmiş araba ezmis kimse oralı olmadı eşim bulmuş 5 ay veterinerde kaldı ayağı pilatinli mecbur kaldı sakat kedi kimse istemiyor .
8. Hamileydi apt.manin önünde yaşıyordu yine ona kıyamadım gel evde doğur bak çocuklarına dedim 3 tane doğurdu :)))
12. Yine arabaların önüne atliyordu ezilmesin gelsin ona da bir tabak mama veririz dedim.
13.14 anneleri ölmüş iki tekir yavrusuydu emmezlerse oleceklerdi ilanda gördüm dedim getirin bizim anne emzirsin .
15. Bir meslektasimin kedisi idi çok temas sever bir kedi olunca arkadaşım tahammül edemedi bir gün ona tekme attı ben gördüm ve eve getirdim ve evin en küçüğü oldu şimdilik bu kadar :))))
Siz ne güzel insanlarsınız, gözlerim doldu okurken.🙏🏻 Çok görüyorum böyle mağdur bebekler, engelli, sokakta yaşayamayacak durumda olan yavrular, ya da yolda yürürken peşime takılan minnaklar, hepsine yuva olayım anneleri olayım istiyorum ama eşimle anlaşamıyoruz bu konuda işte, seviyor ama bazen tahammül edemeyeceğinden korkuyor. Bizimkinin yanına bir iki bebek daha sahiplenmeyi düşünüyorum bakalım kocacığımın da gönlü olsun da, o da babası olacak sonuçta. 😂 Vee Allah sizden razı olsun o bebeklerin de dualarını alıyorsunuz, iyi ki varsınız. 🤍

5 kedim var. 8-7-5-3-1 yaşlarında düzenli olarak tırnakları kesilir. Evim önden arkaya yaklaşık 30 mt 5 i birden bir koşturmaya başlıyor alttaki teyzeden Allah razı olsun iyi dayanıyor :dua:hepsi canavar maşallah evlatlarıma:KK200: Oyun evleri ve ayrıca tırmalama tahtaları var ihtiyaçlarını orada gideriyorlar. Koltuklarım tay tüyü ve en ufak bir çizik yırtık vs yaşamadık. Ahşap hiç bir üründe de sorunum yok. Yemek masası sandalyeleri deri 4 oğlum hiç zarar vermez kızım ise fip atlattı nörolojikti kas iskelet sistemini etkiledi maalesef hasar kaldı arka ayaklarını bükemez ve tırnakları sürekli dışarıda ondan kaynaklı incecik delik delik tırnak izleri vardır ama yırtık değildir. Evimde halı yok odalar parke, mutfak ve koridor mermer sorunumuz yok. Süs eşyalarımla ilgili hiç sorunları yok ellemezler yanından geçer giderler.

Bir tek şikayetçi olduğum konu en büyük oğlum takıntılı bir şekilde kablo hastası yılda 2 defa digitürk kablo döşemeye geliyor. Kedi kovucu sprey, acı biber, bant, sabun, kolonya vs her şeyi denedik ama maalesef takıntılı duvardan söküyor ve ısırıyor vazgeçiremedik:KK12:Şimdi ona özel artık kablolardan çeşitli yerlerde asılmış ısırmalık kablolarımız var biraz rahatladık:KK70:

İyi ki varlar:KK68::KK68::KK68::KK68::KK68:

Yoo gayette akılları var

Tavsiyeniz olmayan konuya yorum yapmak neyin kafası :)))
Bizde sizin gibileri hiç sevmiyoruz nooolur bize gelmeyin olur mu ?
Zira o masum çocukları sevmeyen kapının eşiğinden giremez !!!
Çok meraklıyım size gelmeye zaten.

O masum çocukları sevmiyorum demedim hayvan severim zarar vermem hayvan haklarını savunurum ama onlarla bir arada duramam küçüklükten alistirilmamisim keşke farklı şekilde buyuseydim bazı şeyler sonradan zorla olmuyor. Size de bunun açıklamasını yapmama gerek yok aslinda da neyse , siz önce insan sevin, hayvan her turlu sevilir zaten dediğiniz gibi onlar masum

Bizim de ilki barınaktan, ikincisi ona arkadaş olsun diye sahiplendirme ilanından, üçüncüyü çatıdan kurtardık düşecekti, ilan açtık arayan eden olmayınca eşim kıyamadı, dördüncüyü de geçen Şubat ağzı yüzü akmış şekilde buldum, veterinere gittik bağışıklığı düşerse ölür sokakta yapamaz deyince ona da kıyamadık.

Aklı mı yok? Neyse…

Konu sahibi affına sığınarak bu kadar kedi severi bir arada bulmuşken bir soru sormak istiyorum geçen gün konu açtım ama yazan olmadı:KK43: Malum 5 kedi bunların tüyü de var Allah nasip ederse birde bebeğim olacak. Çalışan biriyim 140 mt2 ev ve maalesef her gün süpüremiyorum. Robot süpürge almak istiyorum ama eşim kediler onu rahat bırakmaz çalıştırmaz diyor. Eee ucuzda değil alıp sorun yaşamak istemiyorum:KK17: Aranızda kullanan varsa kediler rahat bırakıyor mu bilgi verebilir misiniz:KK22:

Benimki de tek başina evde top oynuyor gece vakti 😄 sıkılınca atlaya zıplaya yataga geliyor miyavlayarak uyandirmaya calisiyor bitiyorum ben aşk bunlar.Tabi halımi ve perdemi iyi hırpaladı ayrica kapilari çizmedi resmen oydu.Ahsap parcalari cikariyor🤭Canı sağolsun ailemize verdigi mutluluk yeter

Back
X