merhaba arkadaşlar, daha 16 yaşımda öğrendim polikistik over olduğumu. adet zamanlarımda acil servislere de gittim, paket paket doğum kontrol hapları da içtim. her gittiğim doktor ileride kolay kolay hamile kalamayacağımı söylüyordu. 2008 de 25 yaşımda evlendim. 2010 mayıs ayında doğum kontrol hapını bıraktım ve çocuk sahibi olmaya karar verdim. İlk başvurduğum doktor, beklediğim gibi, kendiliğinden hamile kalmamın zor olduğunu söyleyince yumurtlama haplarına başladım. görünüşe göre her şey yolundaydı ama hamile kalamadım. bu nedenle bi sonraki aşamada eşim kontrol edildi ve eşimde varikosel çıktı, sperm hareketliliğinde de problemlerle karşılaştık. rahim filmi çekildi tüpler açıktı, rahimde yara olduğu için yara yakıldı vb. işlemler yapıldı. 2 kez aşılama oldum tutmadı. ikimiz de çok yıprandık. nerdeyse 3 sene olmuştu ve tüm doktorların aşılamayla %80 hamile kalabileceğimi söylemesine rağmen olmadığını görünce aşılamayı anlamsız bulduk ve biraz ara verip eylül 2013 gibi tüp bebek başvurusunda bulunuruz dedik. bunu konuştuğumuzda mart 2013 idi. bu arada şubat ayından itibaren sürece katkısı olur diye bir psikolog ile görüşmeye başlamıştım. bu zamana kadar hemen her ay bebek beklediğim için kendimi kısıtlamıştım. ama bu kez dedim ki çok bekledim olmadı ertelediklerimi yapayım. ve eşimle yurtdışına, teyzemi ziyarete gittik. döndüğümde adetim her zamanki gibi gecikmişti ve hiç önemsemeyerek adet yerini bulsun diye bi idrar testi aldım ve ikinci çizgi silikti. sonra bi daha aldım ve yine silikti. inanamadım. 3 yıldır her test yapışımda hüsrana uğramıştım. ertesi gün kan testi yaptırdım ve pozitifti. o anki mutluluğum paha biçilemezdi.mayıs 2013 te hamile kalmıştım. ne yalan söyleyim içimden tüp bebek yaptırmak gelmiyordu. süreçlerden yorulmuştum. ama kafayı gerçekten rahat bıraktığımda, dikkatimi başka şeylere yönelttiğimde hamile kalabilmiştim. bu tür hikayeleri ben de sizin gibi çok dinlemiştim ama kendimi hiçbir zaman o hikayelerdeki kahramanların yerine koyamamıştım. ama oldu...benim de bir hikayem var artık. sizin neden olmasın...