- Konu Sahibi umutbizimolsun
-
- #3.841
sharing de sora setup de orda bi kutuda link var onu yapıştır
ama kutucukda sayılar çıkmıyosa bilmiyom. benimkinde çıkmamıştı ronya düzeltti.
Arkadaşlar merhaba,ben bir süredir erkek infertilitesi bölümünde yazıyordum ama orada bizim durumumuzda olan kimseyi bulamadım ,eşimde retraktil (utangaç) testis ve bundan kaynaklanan sperm ve hareket azlığı sorunu var ,bu sperm sayısıyla bize de tüp bebek yolu görünüyor,acaba sizlerin arasında bu durumda olan var mı?
Tabiki düşünüyorum tatlım bende senin dediğine çok inanıyorum. DOktorumdan çok memnunum ama genede yeni yerin farklı bir enerji vereceğine inanıyorum ve bundan sonraki denememi Memorialda Semra Kahramanda yaptıracağım.godescım değiştirmeyı dusunmezmısın
ben mesela değiştirmeyı dusunuyorum belkı dusunemdıkelrı yapamdıkalrı bısey vardır dıorum
oyle olmasa bılee 2 denemeden sonra ynı yerde hasta kısır dönguye gırıomus sankı yıne oyle olacakmıs gıbı
Canım benim kısa protokol oldu ve yanlış söylemiyorsan 3 defa takibim oldu. Regli gününde gittiğim hariç. Canım benim donmuş tedavimde jel, bant, babyprin kullandım. Önceki normal tüplerdede transfer sonrası iğnem vardı. Birkaç ilaçda vardı ama şimdi aklıma gelmiyor. AMa istersen reçetelerden falan bulabilirim.senin yumurta takibin kac defa oldu ? ayrica ben transfer sonrasi sadece ve sadece progestan kullandim , oncesinde sonrasinda hicbisekilde jel-krem vs kullanmadim , ne biliyim sanki bunlari kullanmam gerekirmis gbi geldi burada yazilanlari okuyunca.
sen neler kullandin ?
merhaba blue
hıç duymadım ama sanırım esının testıslerı olması gerekenden daha yukarda
her ıkı testıstemı b u durumda
Tabiki düşünüyorum tatlım bende senin dediğine çok inanıyorum. DOktorumdan çok memnunum ama genede yeni yerin farklı bir enerji vereceğine inanıyorum ve bundan sonraki denememi Memorialda Semra Kahramanda yaptıracağım.
Canım benim kısa protokol oldu ve yanlış söylemiyorsan 3 defa takibim oldu. Regli gününde gittiğim hariç. Canım benim donmuş tedavimde jel, bant, babyprin kullandım. Önceki normal tüplerdede transfer sonrası iğnem vardı. Birkaç ilaçda vardı ama şimdi aklıma gelmiyor. AMa istersen reçetelerden falan bulabilirim.
Bence tamamen doktorla alakalı tatlım. Snein doktorun demekki o şekilde uygun görmüş. Senin doktorun kimdi merak ettim.
umtcum evdeki net bazen kopuyo nedense laptopu kapatıp yeniden açıyom geliyo yoksa buraya girmeden yapamaz oldum yazmıyorsam eğer bir sebebi vardır şekkkerrrrnext askolsun bı slm bıle vermeden gıttın yıne..
onu ben de düşünüyorum bazen amaaaan of gelmeszen gelme bebe diyip küsüyor sonra yine barışıyorumsorma cnm hepımız sabırsızlık yapıyoruz ama bızım ımtıhanımızda sabretmekmıs
sabrı öğrenmekmiş meğer,ben artık saldım gittim
hanı bız daha bekarkeb derlerdı yaa kaçan kovalanır
ben kacıcam bakalım kovalayacakmı:))
özlü sözler beni de kendime getiriyo umut veriyo ama kısa sürüyo artık tahammül sınırlarım zorlanıyo başka bişi olsa çoktan vazgeçmiştim umut ben de dışardan çok neşeliyimdir hep koparım kişilere olaylara gülerim ama bebek aklıma gelince çöküyorum bu sıkıntım olmasa bi bukadar dahaneşeli olcamevet cnm aynen dediğin gıbı bu kızın hiç mı derdı olmaz derlermiş
ayy bılseler bebek bebek bıye ölüp bıttığımı:)
ben cok karamsar olunca kndımı telkın edıorum bazı sozler var benı ferahlatan
'
Olmadı diye sızlandığın duaya, gün gelir olmadı diye şükredersin!
'ısyanlardaydı, bilseydi imtıhanlardaydı'
'işim allaha kaldı dıyorsan olmui bil'
gibi:))
bebek gelmiş olabilir tüpten sonra bu tip şeyler oluyo kanda baktır dayanamıcaksankizlar sizinle bisey paylasmak istiyorum ama epey kararsiz kaldim yazsam mi yazmasam mi diye , sonunda yazayim dedim.
benim 3 eylul transferim ( 6.gun tranferiydi ) 10 eylulde baslayan kahverengi kanama ve 12 eylulde yapılan beta testimden sonra artan bir adet ile negatif sonuc vermisti. simdi bugun 11 ekim ve hala adet olmadim , ayyyyyyy cok korkuyorum her an acaba adet oldum mu diye soruyorum , simdi de sizinle paylastim ama inanin kimseye soylemek niyetinde degildim ama sizler en iyi beni anlarsiniz diye paylastim , benim icin dua edin kizlar...
işten ayrılman tuhaf olmuş ben iyi ki işe gidiyorum gittiğim halde aklımdan hiç çıkmıyo evde olsam kurar dururum herhaldedeneyimlere guveniyorum :)) ben de oyle yapacagim.
bizim durumumuz sebepsiz infertilite dedikleri cinsten, ilk tup bebek denememiz gecen aydi ve maaelesef. yasim 31 bitiyor ve ben panik haldeyim keske daha once isteseydim diyorm son iki senedir deniyoruz 2 asilama gecirdikten sonra tup denedik . kendimi o kdar yipratiyorum ki sonradan cok kiziyorum "ee ne gecti eline" diyorum kendime ama olmuyor aglamadan zirlamadan olmuyor iste..ben sanirim hatayi isten ayrilip evde oturup bebek yapmaya calismakla mi yaptim diyorum bazen ??
kız hala duruyo çık ordan çık okula rezil olacan :)))))))))
of sorma müdür okuduysa tüp bebek falan anlamıştır of ya zaten canım sıkılıyo anlarsa da anlasın napayım ya rezil olduk zaten millete dayanamıyom ya eve gelince geç oluyo bundan sonra okuldan yazıcam
QUOTE]
ben de yeni başladım ama önerebilirim küçük mucizeler dükkanı çok satanlarda pazar günü aldım kitabı bi açtım herkes kendinden bişi bulabilir yazıyodu ben de yok ya benden de varmı bakalım içinde dedim bi açtım tüp bebek yapmaya çalışan bi kladından bahsediyo orta sayfalara doğru ben de yarab bu bi işaret mi dedim aldım gitti kitabıben kendımı oyalıorum cnm spora başladım mesela
bıde sunu fatkettım yakın bı zamana mesela bu aya odaklanınca cok stres oluosun
mesela ben sımdı hiç doğal olmıcak gıbı dusunuorum kosede umut duruo tabı azcık:)
hep ocağa odaklanıorum tedavıye başlıcaz dıye sen de oyle yap
aradakı zamanda daha rahat ouosun
kıtap okumayı seversen cok gusel onerılerım olabılır:))9
ay nisa beni çok kıskandırdı ben 25 de evlendim keşke hemen çocuk düşünseymişim bi de 1.5 yıl korundukkısss nısa alllah senı napmasınn cıtırsın sen ayoll:)))
kııızz ıkızlerr bız nerey vurak kafamızı:))
ayy hiiiç takılmaa ayoll kaancığım sızı bı yola koyar merak etme .)))şaka gibi ve bazen diyorum bebek düşündüğüm aydan itibaren her ay ağlıyorum hayatım bi tuhaf oldu eski mutlu günlerimi özledim artık hatırlamıyorum bile neye üzülürdüm o zaman diye ama kızlar bebek olunca tüm sıkıntılar çekilenler bir bir silinecek bunu bilmeme rağman kendimi üzmekten vazgeçemiyorum deli miyim neyim
ben de kaplumbağa alıcam ya koydum kafama ama fırsat bulamadım pet shopa gitmeye bakalım en yakın zamanda alıcam çok tatlı oluyolar ünv. deykende vardı bendeayy kuzum benımde poklu bı papağanım var
elımede kucağımada alamıyorum yaa gagalıo yaramaz:)))))
ben de tek geçerim elif şafak ın kitapları arasında aşk bi başkaydı iskenderi eşim okuyo şimdi ondan sonra ben okurumonu bende okudum..ilk kitabı olmasına rağmen çookkk iyi idi.şimdi ahmet ümit kuklayı okuyorum.iyi gibi bakalım.ha bide bu ara bitirdiğim elif şafak iskender tavsiye ederim.elif şafak aşk'ın yeri başka tabiii.....
öyle miyim :)) ablam mısınız yoksa siz ? evet yaş konusunda dediğim gibi doktorumda çok umutlu.
görüşürüz canım...
kuşlar dokundurmuyo yaa.benimde 2 tane kuşum var.ısırıp duruyolar.hele kız olan kocasını elletmiyo.sadece koca onda var sankimonlarıda doktora götürcem 2 yıldır tek 1 yumurtaları olmadı.benim evde mi bişey var diye düşünüyorum bazen.okutsa mı napsam:78::78:
kuşlar komikmiş hakketten ya
annem her yıl rezervden götürüo işte
ayy ebn daha yazlı hısedıyorum ya olduğumdan
sankı yasadığımdan berı bu sorunla uğrasıyomusum gibi gelıo
ınfertılıteden oncekı ben nasıldım acaba dıorum hatırlayamıyorum:)
ayy bu arada bu spor bıde benı zayıfşlatmasın kız zaten zayıfım yeteınce
ben sıpam ıcın yapıorum gebelığı kolaylastırıo dıye ama:)))
ayyy yaş deme ikizler takıntı yapmaya fena başladım nisa ne güzel çok iyi yaşı ya hiç panik olmazdım o yaşda olsam ben 81 eylül doğumluyum offf yaşlandım valla bi bebeğim doğsaydı tekrar gençleşirdim rezerv gidiyo bunun başıma geldiğine hala inanamıyorum oysa annem sürekli hamile kalırdı benden önce 4 düşüğü var farklı talihsiz olaylar gelmiş başına ama sonuçta 4 hamilelik sonra ben oldumu 5 sonra kardeim etti 6 kardeşimden hemen sonra gene gebe onu aldırdı sonra ben orta okuldayken ve lisedeyken iki kere hamş kaldı aldırdı tam 9 gebelik şaka gibi ya bi de bene bakvalla çıtırmış ben senin yerinde olsam hiiiiç telaş etmem sakin sakim olurum tedavimi. umut sen de yine iyisin ben napayım ben? arkamdan da next napsın next.......
aaa çok şaşırdım kucağına mı gliyodu kuzu yaaaa. canım benim melek olmuş zaten melekti yaaa.
:)))))))))) demek kocasını kıskanıyo allahım kıymetlisidir napsın . öp benim için onun kocasını:)))
bende güldüm valla benim dr da bişiler anlatıyo bana dayanamıyorum hı biliyorum diyip lafını kesiyorum napıyim eşim diyo ki çok sevimsiz bi hastasın diyo amaaan sevmezse sevmesin bi bebe olsun dahem topiğin sahibi prof gibi bişey hahahahah:))))))
demek sana öyle demişler haaaa:))))))
çok güldüm aklıma geldikçe de gülüyorum.
godescım değiştirmeyı dusunmezmısın
ben mesela değiştirmeyı dusunuyorum belkı dusunemdıkelrı yapamdıkalrı bısey vardır dıorum
oyle olmasa bılee 2 denemeden sonra ynı yerde hasta kısır dönguye gırıomus sankı yıne oyle olacakmıs gıbı
değişiklik iyi değil bence dr tanıması açısından bi ona anlat bi buna biz mecbur dr değiştirdiydik tayin yüzünden ama şimdi değişim düşünmüyorum tanımak daha önemli geliyo
anlamadım valla ....
aman napcamıda bilmiyom zaten
yaa kafaya şuna taktım. neden tıkalı tüpümü açmıyolar. adam bana açılsada işlevini görmez orası zarar görmüştür yumurtayı ilerletmez diyo. eee okuyom bi çok yerde hep tüpleri açmış dr lar. ben laparoskopi mi olsam şu enfeksiyon kuruyunca.
NEXT,
sen histeroskopi mi olmuştun laparoskopi mi?
endo dan dolayı mı olmuştun?
ben bu kapalı tübü açtırmak ve tüplerin yumurtalıkların durumunu görmek için laparoskopi mi olsam diyorum ama iyi bi dr lazım bunu sormak için.
sen kime olmuştun?
sorunlu tüplerle tüp bebeğin de şansı azalıyor çünkü.bu enfeksiyon da yok olmuyor.inş bu ilaç iğne tedavsi işe yarar.
ewt ya bi tuhaf neden açmıyolar laoparoskopi önermiyo mu bi de senin dr kimdi
kent de smyrna da açma gibi bi öneride bulunmadı. bu gittiğim neşe kındıroğlu da hiç oralı olmadı.
neyse ben kaçar kocişi mutlu edim di mi birazdabaşımdan gitmiyo. hep bebe için mi yani
canım perde varsa tekrar gebe kaldığında haftalar ilerledikçe bebeğin düşmesine neden olabilir diye biliyorum dr ne söylüyosa onu yapsan iyi olur benceArkadaşlar dün kürtajdan sonra kontrolo gittim ankara üniversitesi cem beye kontrol etti küçük bi perde var dedi histereskopı yapalım ufak bi operasyonla alalım dedi valla çok kararsızım başından geçen tecrüberlerini aktarırsa çok sevinirim nasıl bişi bu işlem
amanın kızlar sistometri yaptırdım sonunda.
ayyyyy iğrenç bişey. hala ağrım var.
siz siz olun sakın sonda taktırmayın mecbur kamadıkça.
böyle iğrenç ve garip bi duygu yok.
hortum girmedik deliğim kalmadı valla.
rektumdan da basınç ölçüyolarmış.üffff bitti neyseki eve geldim.
dr um ameliyatta olduğu için sonucu öğleden sonra göstercem ama asistan aşırı aktif mesane tanısı görünüyor çok büyük ihtimalle dedi.
ilaçla %90 tedavi oluyo. dua edin %10 luk dilimde olmayasınız diyor.
ama ilaçlar en az 3 ay kullanılıyomuş(((((((((
3 ay gebelik yok yani. koruncaz galiba.
allahım vermeyeceksen de artık üzülmüyorum...... sen bilirsin vardır bi bildiğin herşeyde olduğu gibi.bizim için en hayırlısını sen bilirsin.
sağlığım yerinde olsunda napim.
yani ocağa kadar korunsak sora da bir iki ay daha doğal bekleriz anca mart ı bulur benim tüp bebek tedavisi.allahım yumurtalarıma zeval vermesin.
arkasından da laparoskopi olmayı deniycem sanırım. çünkü sorunlu tüpler tüp bebek başarısını da etkiliyormuş.bi de o iyileşecek ancak bahara(((
durum böyle kızlar şimdilik gidip biraz sıcak su koyup mesaneye uzanacağım.
amanın kızlar sistometri yaptırdım sonunda.
ayyyyy iğrenç bişey. hala ağrım var.
siz siz olun sakın sonda taktırmayın mecbur kamadıkça.
böyle iğrenç ve garip bi duygu yok.
hortum girmedik deliğim kalmadı valla.
rektumdan da basınç ölçüyolarmış.üffff bitti neyseki eve geldim.
dr um ameliyatta olduğu için sonucu öğleden sonra göstercem ama asistan aşırı aktif mesane tanısı görünüyor çok büyük ihtimalle dedi.
ilaçla %90 tedavi oluyo. dua edin %10 luk dilimde olmayasınız diyor.
ama ilaçlar en az 3 ay kullanılıyomuş(((((((((
3 ay gebelik yok yani. koruncaz galiba.
allahım vermeyeceksen de artık üzülmüyorum...... sen bilirsin vardır bi bildiğin herşeyde olduğu gibi.bizim için en hayırlısını sen bilirsin.
sağlığım yerinde olsunda napim.
yani ocağa kadar korunsak sora da bir iki ay daha doğal bekleriz anca mart ı bulur benim tüp bebek tedavisi.allahım yumurtalarıma zeval vermesin.
arkasından da laparoskopi olmayı deniycem sanırım. çünkü sorunlu tüpler tüp bebek başarısını da etkiliyormuş.bi de o iyileşecek ancak bahara(((
durum böyle kızlar şimdilik gidip biraz sıcak su koyup mesaneye uzanacağım.
canım bende 3, denememi o hastanede yaptırdım.memnun kaldım.ama okuduğumuz kadarıyla doktorlarımız farklı bnm doktorum çok ilgiliydi.Prof.Dr.Lemi İbrahimoğlu.benim denemem tutmadı ama doktorum çok iyi.özellikle yumurta büyütme konusunda sıkıntı varsa tavsiye ederim.kizlar , sizler nerede yaptirdiniz tup bebek denemelerinizi ??
ben florence nightingale , gayrettepe de yaptirdim. doktorum orada calisiyordu o nedenle gittim ama ben 2.yi onda dusunmuyorum pek memnun kalmadim .
Canım benimde bütün denemelerin orda oldu ben çok memnunum. Neden acaba memnun kalmadın. Benim görmediğim bişeymi var acaba paylaşırmısın.
canım bu bülent gülekli nerde çalışıyor. yoksa sadece özel muayene mi yapıyor. şu idrar olayı hale yola girerse bi gidip konuşayım bari.yavrum ya benim tanım konmadıydı tüp tıkalı diye bişi bilmiyoduk miyom vardı bende evlemmeden öncede ama çok küçüktü 3 aşılama bi tüp geçirince miyom büyümüş dr almazsak ve hamiş olursan hormonların etkisiyle büyür düşüğe neden olabilir hast yatarak doğurursun deyince ameliyata karar verdik sezeryan gibi açık ameliyat yapıldı dr kasıktan girince bi bakıyo tüp karın bölgesine yapısık bi de endo gibi bişiler var yapısıklığı düzeltiyo çikolata kistini çıkarıyo miyomu alıyo 1 taşta 3 kuş sonra 2 adet gördüm 3. de hamileydim ama talihsiz ben ah hatırlayınca içim yanıyo neyseyine olcak inş. bak benim dr çok iyi bülent gülekli istersen bi de ona git ço paracı değildir biz bu adetten sonra ona gitcez bayram seyran engel olacak gibi olursa bi daha ki ay neyse işte benim tedavi yakın bakalım çok bekledim çok 10-15 yıl bekleyenler ah çok yazık çok zor
Canım benim çok geçmiş olsun çok şükür atlattın bunu inşallah sonucunda iyi çıkar ve ilaç tedavisi olursun. Tatlım bizler ne kadar sabırsızlandıkca bebek için Rabbim önümüze bişey çıkarıyor. O yüzden sen şimdi kendi sağlığına odaklan. Sen iyi olmadan zaten bebeğin bir anlamı olmaz. Önce sen bir iyileş tatlım. Zaten inan tedavi girdi araya uzuyor bebek meselesi diye düşünme çünkü kısmette bunu yaşamak varmış ve yaşıyormuşsun. Yani sana bu hastalığın engel olmuyor. Ben böyle inanıyom daha doğrusu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?