Tup bebek 2. Cocuk caizmi

Kizlar 2018 yilinda tup bebek yontemiyle bir cocuk sahibi oldum.83 dogumluyum.39 olcam.bekliyorum ama 2. Cocuk yine olmuyor sebepsiz infertilite.2. Cocuk icin tup bebek yaptirmam dinen bi sakincasi olurmu
Ne alaka birinci ya da ikinci çocuk ki. Sonuçta olmuyorsa mecbur başvuruyoruz.
Buraya da diyanetin görüşünü ekliyorum

İster kadın, ister erkekteki bir kusur sebebiyle, tabii ilişkiyle gebeliğin gerçekleşmesi mümkün olmadığı takdirde, Din İşleri Yüksek Kurulu’nun 20.05.1992 tarihli kararına göre;
a) Döllendirilecek yumurta ve spermin her ikisinin de nikâhlı eşlere ait olması, yani bunlardan herhangi birisinin yabancıya ait olmaması;
b) Döllenmiş olan yumurta, başka bir kadının rahminde değil de yumurtanın sahibi olan eşin rahminde gelişmesi;
c) Bu işlemin, gerek anne-babanın gerek doğacak çocuğun maddi, ruhi ve akli sağlığı üzerinde olumsuz bir etkisinin olmayacağı tıbben sabit olmak şartıyla, tüp bebek yöntemine başvurmakta bir sakınca yoktur.
Başka bir kadının yumurtasının alınması veya kocası dışında yabancı bir erkeğin sperminin kullanılması ile bir kadının gebeliğinin sağlanması ise caiz değildir.

• Beğen
Reactions: lel
Kizlar 2018 yilinda tup bebek yontemiyle bir cocuk sahibi oldum.83 dogumluyum.39 olcam.bekliyorum ama 2. Cocuk yine olmuyor sebepsiz infertilite.2. Cocuk icin tup bebek yaptirmam dinen bi sakincasi olurmu
Tövbe tövbeeeee... caiz mi ne ya tüp bebek yöntemiyle de olsa o bebeği sana Allah nasip etmiyor mu nesi günah ya da haram olabilir,?

• Beğen
Reactions: lel
Aslinda soyle dusunerek aklima geldi bu bir cocugun var ikincisi keyfi gibi mi oliyor.ama bir kardesi olsun da cok istiyorum.

Tesekkur ederim cevabiniz icin..ikinci cocuk icin de ayni sey soz konusudur dimi.

1.de caiz olduysa 2.de caizdir çok düşünmeyin böyle şeyleri yasal yoldan kendi kanınızdan canınızdan çocuk sahibi oluyorsunuz sadece döllenme si laboratuvar ortamında oluyo

Bu bir tedavi yöntemi, anasıyla babası nikahlı olduğu sürece dinen hiiiiçbir sakınca yok. İster tüp ister doğal ister yapay olsun.

için rahat olsun.ona kalırsa bakamayacı halde 6_7 cocuk yapan insanlar kendini daha cok sorgulamalı. Egitemeyecgim bakamayacgim cocugu dunyaya getirmem caiz mi diye...
Inşallah olsun bir saglikli evladın daha. Kesinlikle yaptır. Caiz olmayan, olan bence donasyon yöntemi ile tüp bebek....

Canim bununla ilgili benimde bi yerde okuduğum şey çok strese sokmuştu işte 2.cocuk caiz değildir diye bende bi türlü mantigima yatiramadim bu kac hocaya sordum nikahlı eşlerden olduğu sürece hücreler sayısı önemli değil dediler benimde 2018de doğan oglum var bende önümüzdeki aylarda tekrardan tup bebeğe gideceğim

Back
X