• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek ayıp mı?

ya ayıp kalmadı da bunu mu ayıplıyorlar..daha da neler artık, gerçi şaşırmadım....o kadar garip, ilginç şeylere sahne oluyor ki dünya....belirtmek isterim ki, eşimle ben bebek yapma girişimimiz olmadığı halde olmazsa eğer diyerek tüp bebek yöntemini araştırdık....o da olmazsa diye evlat edinmenin kurallarını araştırdık...

herkes senin gibi bi zihniyete sahip olsaydı bunları konuşmaya bile gerek kalmazdı canım ama malesef gerçek bu ve buna karşıda arkadaşlarımı mücadele etmeye davet ediyorum bütün destekleyen arkadaşlardan allah razı olsun

evet bende bu şekilde düşünenleri kınıyorum ama bende şuan transfer sonucunu bekleyen biri olarak annem babam hariç kimseyle paylaşmayı düşünmüyorum

İşte TÜp Bebek Sürecleri ;
tup_bebek_03.jpg

C470118FD2990A4A8D23B726r.jpg

Ama bu da tüp&bebek
fg30im9uu3wmsg3nv1.jpg

tup_bebek2.jpg

işte tüp bebeği merak edenlere : )

harikasın yaaa çok güldüm vallaha. mazallah şimdi bunu gerçek sanırlar mı ??? :)))

evet bende bu şekilde düşünenleri kınıyorum ama bende şuan transfer sonucunu bekleyen biri olarak annem babam hariç kimseyle paylaşmayı düşünmüyorum

neden bitanem benim annemde babamda gururla herkese söylüyorlar kızım tüp bebekle hamile diye .........

herkes senin gibi bi zihniyete sahip olsaydı bunları konuşmaya bile gerek kalmazdı canım ama malesef gerçek bu ve buna karşıda arkadaşlarımı mücadele etmeye davet ediyorum bütün destekleyen arkadaşlardan allah razı olsun

tabi haklısın...

belki benim de karşıma bu tarz insanlar çıkacaktır...çünkü bende de yolunda gitmeyen bazı şeyler var...belki de bebek sahibi olmama engel olur bunlar...anladığım kadarıyla bu tarz insanlar senin çevrende var...eğer bu konu da bana destek olmayan hatta abuk sabuk konuşan insanlar olsaydı, gözlerinin yaşına bakmadan silerdim onları hatta kalplerini kırardım....ayrıca bu tip durumlarda moral çok önemli...o yüzden kimseyi takma...

harikasın yaaa çok güldüm vallaha. mazallah şimdi bunu gerçek sanırlar mı ??? :)))

gerçek sanırlar değil gerçek ! Evde gözleri ile tüp arayanlar bile oldu ve bir deney tüpü gösterdim onlara şaka değil gerçek bu. Ben geyiğe vurdukça bunlar hayretle izledi : )

Şimdi onlar sağda solda anlatıyorlardır Kazenlerin ki tüp bebek ve ben tüpü gördüm karşısındaki de saçmalama diyordur ama bu yemin ediyordur yahu ben tüpü gördüm diye.

hadi eğitelim elimizden geleni güzelim bak ne kadar çok destek olanımız var allah herkesten razı olsun.........

evet canım elimizden geldiği kadarıyla anlatabiliriz umarım. geçen hafta dr.a gittim biliyorsun bebişimin kalp atışlarını duymak için dr.un muaynanesinde tüp bebek ile bebişlerin resimleri var anneleri resimlerini çekiyor ve oraya asılıyor bir tanesi ilk kez dikkatimi çekti baya büyük bi kızdı sordum hepsini anladım ama bu bayan kim dedim ordaki sekretere bana o ilk tüp bebek yöntemi ile doğan bebekti dedi (ilk tüp bebeğin kız çocuğu olduğunu bilyordum)şu an 26 yaşında dedi. kız 26 yaşında resmini çekmiş ve oraya astırmış kendisi ile gurur duyuyor o kendisinin dünyaya gelebilmesi için ne kadar mücadele verildiğini biliyor ne kadar şanslı oldugunu biliyor

tabi haklısın...

belki benim de karşıma bu tarz insanlar çıkacaktır...çünkü bende de yolunda gitmeyen bazı şeyler var...belki de bebek sahibi olmama engel olur bunlar...anladığım kadarıyla bu tarz insanlar senin çevrende var...eğer bu konu da bana destek olmayan hatta abuk sabuk konuşan insanlar olsaydı, gözlerinin yaşına bakmadan silerdim onları hatta kalplerini kırardım....ayrıca bu tip durumlarda moral çok önemli...o yüzden kimseyi takma...

ya benim çevremde tüp bebek yaptıran çok ben tedaviye başlamadan önce bile tüp bebekleri çok seviyodum amcamın oğluda yaptırdı lpgli veletlerim diye seviyorum allaha şükür kimseyide takmadım buzamana kadar

gerçek sanırlar değil gerçek ! Evde gözleri ile tüp arayanlar bile oldu ve bir deney tüpü gösterdim onlara şaka değil gerçek bu. Ben geyiğe vurdukça bunlar hayretle izledi : )

Şimdi onlar sağda solda anlatıyorlardır Kazenlerin ki tüp bebek ve ben tüpü gördüm karşısındaki de saçmalama diyordur ama bu yemin ediyordur yahu ben tüpü gördüm diye.

Kızlar Allah aşkına ayıp olurmu hiç bakın ayıp olsa zaten kazen tüp bebek yapmazdı değil mi amayerimseniben

Şaka biryana N'olursunuz kendinizi üzmeyin.Allah öyle yada böyle sizlere sağlıklı bir bebek nasip etsinde denilenler ,söylenenler şurada dursun.Varsın onlar evinizde tüp arasınlar varsın onlar tüpten hamile kaldı desinler.Siz kucağınıza aldığınızın,alacağınızın kokusunu içinize çekin miss gibi .Onun yanağına ufak bir öpücük kondurun gerisi bir kalemde silinir gider zatena.s.a.s.

evet canım elimizden geldiği kadarıyla anlatabiliriz umarım. geçen hafta dr.a gittim biliyorsun bebişimin kalp atışlarını duymak için dr.un muaynanesinde tüp bebek ile bebişlerin resimleri var anneleri resimlerini çekiyor ve oraya asılıyor bir tanesi ilk kez dikkatimi çekti baya büyük bi kızdı sordum hepsini anladım ama bu bayan kim dedim ordaki sekretere bana o ilk tüp bebek yöntemi ile doğan bebekti dedi (ilk tüp bebeğin kız çocuğu olduğunu bilyordum)şu an 26 yaşında dedi. kız 26 yaşında resmini çekmiş ve oraya astırmış kendisi ile gurur duyuyor o kendisinin dünyaya gelebilmesi için ne kadar mücadele verildiğini biliyor ne kadar şanslı oldugunu biliyor

evet bitanem benim meleklerimde gurur duyacak tüp bebek oldukları için asla saklamayacağım onlardanda

bunun gerçek olduğunu düşünen zihniyet tüp bebeği ayıplayan zihniyet zaten senin tüplerde pek şekermiş canım ya :)))))))))))))))))))))))))))

Kızlar Allah aşkına ayıp olurmu hiç bakın ayıp olsa zaten kazen tüp bebek yapmazdı değil mi amayerimseniben

Şaka biryana N'olursunuz kendinizi üzmeyin.Allah öyle yada böyle sizlere sağlıklı bir bebek nasip etsinde denilenler ,söylenenler şurada dursun.Varsın onlar evinizde tüp arasınlar varsın onlar tüpten hamile kaldı desinler.Siz kucağınıza aldığınızın,alacağınızın kokusunu içinize çekin miss gibi .Onun yanağına ufak bir öpücük kondurun gerisi bir kalemde silinir gider zatena.s.a.s.

canım çok haklısın ama bu gün bunun önüne geçemiyorsak yarın bi gün bizim kokladığımız evlatlarımızı kınayacak bu zihniyet

bunun gerçek olduğunu düşünen zihniyet tüp bebeği ayıplayan zihniyet zaten senin tüplerde pek şekermiş canım ya :)))))))))))))))))))))))))))

tüpler şeker dimi ? ama bak milletin bebeğini leylekler getiriyor bizimkileri cillop gibi kızlar getiriyo bak :roflol::roflol:

canım çok haklısın ama bu gün bunun önüne geçemiyorsak yarın bi gün bizim kokladığımız evlatlarımızı kınayacak bu zihniyet

Ozaman yetersiz eğitime katkıda bulunmamız gerekiyor.Çevremize tüp bebek yapıp yapmamız önemli değil.Bu konuda bilgilendirmemiz gerekiyor herkezi.Zira küçük bir çocuğu inciltecek zihniyet varsa sebebi tamamen eğitimsizlik, cahilliktir.Canım elimden geleni yaparım inanın okuyunca durumun nerede olduğunu anladım.Ben İzmirdeyim ve çevremde böyle sorunlarla karşılaşılmadı.
Ama sizler için bu konuda birçok kişiyi bilinçlendireceğime söz verebilirim.a.s.

Ozaman yetersiz eğitime katkıda bulunmamız gerekiyor.Çevremize tüp bebek yapıp yapmamız önemli değil.Bu konuda bilgilendirmemiz gerekiyor herkezi.Zira küçük bir çocuğu inciltecek zihniyet varsa sebebi tamamen eğitimsizlik, cahilliktir.Canım elimden geleni yaparım inanın okuyunca durumun nerede olduğunu anladım.Ben İzmirdeyim ve çevremde böyle sorunlarla karşılaşılmadı.
Ama sizler için bu konuda birçok kişiyi bilinçlendireceğime söz verebilirim.a.s.

aynen canım önce ailelerimize anlattım durumu içlerine sindirdiklerinde gördümki daha olumlu tepkiler alıyoruz hatta kayınvalidemin bir komşusu benim drumun kartını istedi çok mutlu oldum bunu değiştirmek elimizde öncelikle sabır ve biraz uğraş gerektiriyor ama işe yarıyor inan

canım arkadaşım benim kafana takma rahat ol bebişleride kasma. kedini bilmez 3-5 kişinin moralini bu kadar bozmasına izin verme ben sabaha nazaran daha sakinim sende öyle ol. benim binbir zorlukla dünyaya getirdigim mis kokulu bebişimi kınayacak zihniyetin zihnine şaşarım. merak etme canım bizler ne ilklerdeniz nede sonlardanız belki bu çağın hastalığı belki yediklerimizden belki içtiktiklerimizden bilemiyoruz ama gün gelecek en akılsız insan bile bunun nasıl bişey oldugunu anlayacak. artık tv lerde sabah proğramlarında bu konu işleniyor insanlar bilgilendiriliyor birileri çıkıp seda abla ben bebek istiyorum diyebiliyor milyonların önünde demekki anlamayan kadar anlayanda var rahat ol

15sene çocuğu olmayan bir yakınımızın tüp bebekle üçüzleri oldu çok şükür.. bizde ziyaretlerine hayırlı olsuna gittik.. ama görmeliydiniz nelerle karşılaştılar ki biz maşaALLAH dedikçe valla babasının spermi bak üçüde babasına benziyor vs.. diye değil sormak ima bile etmediğimiz halde açıklama gereği hissediyorlardı.. ALLAH yardımcıları olsun ki bende tüp bebek yolundayım 3negatif aşılamadan sonra..

sorunu olan yada olmayanlara arkasından konuşup kısır demek ayıp değil..!
çocuğu olmuyor diye üzerine kuma düşünen ailelerin yaptığı ayıp değil..!
çocuk doğurup çöpe bırakmak ayıp değil..!
çocuk doğurup sokaklara emanet etmek onlarla ilgilenmemek ayıp değil..!

ve bizim binbir zahmet çekip maddi manevi onca hayal kırıklığı yaşayıp her ay yeniden ümitlenmemiz.. onlar için geceler boyu dualar etmemiz hem kendimiz hemde diğer olmayanlar için.. hayaller kurup onu en güzel şekilde yetiştirme isteğimiz azmimiz ve bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapmamız AYIP ÖYLE Mİ...!

ALLAH akıl+fikir versin bu şekilde düşünen zihniyetlere cahillere!!
konuşmak için konuşmasın kimse.. ve bunu düşünenlerde DAHİL OLMAK ÜZERE RABBİM kimseye evlat hasreti yaşatmasın çok zor çoooooookkkk.. hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş..

Back
X