• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek ayıp mı?

canım arkadaşım benim kafana takma rahat ol bebişleride kasma. kedini bilmez 3-5 kişinin moralini bu kadar bozmasına izin verme ben sabaha nazaran daha sakinim sende öyle ol. benim binbir zorlukla dünyaya getirdigim mis kokulu bebişimi kınayacak zihniyetin zihnine şaşarım. merak etme canım bizler ne ilklerdeniz nede sonlardanız belki bu çağın hastalığı belki yediklerimizden belki içtiktiklerimizden bilemiyoruz ama gün gelecek en akılsız insan bile bunun nasıl bişey oldugunu anlayacak. artık tv lerde sabah proğramlarında bu konu işleniyor insanlar bilgilendiriliyor birileri çıkıp seda abla ben bebek istiyorum diyebiliyor milyonların önünde demekki anlamayan kadar anlayanda var rahat ol

yok bitanem kasmıyorum artık destekleri gördükçe umutlarım dahada artıyor zaten o programlara çıkan insanlar herşeyi aşmış zihniyet ama şuda bi gerçekki etrafımızda cahil daha çoooooook anlamayanada anlatıcaz bi şekilde ben kuzularımın yarın bigün okullarında onlarla dalga geçilmesini istemiyorum gerekirse herkese tek tek anlatırım elimden geldiğince

15sene çocuğu olmayan bir yakınımızın tüp bebekle üçüzleri oldu çok şükür.. bizde ziyaretlerine hayırlı olsuna gittik.. ama görmeliydiniz nelerle karşılaştılar ki biz maşaALLAH dedikçe valla babasının spermi bak üçüde babasına benziyor vs.. diye değil sormak ima bile etmediğimiz halde açıklama gereği hissediyorlardı.. ALLAH yardımcıları olsun ki bende tüp bebek yolundayım 3negatif aşılamadan sonra..

sorunu olan yada olmayanlara arkasından konuşup kısır demek ayıp değil..!
çocuğu olmuyor diye üzerine kuma düşünen ailelerin yaptığı ayıp değil..!
çocuk doğurup çöpe bırakmak ayıp değil..!
çocuk doğurup sokaklara emanet etmek onlarla ilgilenmemek ayıp değil..!

ve bizim binbir zahmet çekip maddi manevi onca hayal kırıklığı yaşayıp her ay yeniden ümitlenmemiz.. onlar için geceler boyu dualar etmemiz hem kendimiz hemde diğer olmayanlar için.. hayaller kurup onu en güzel şekilde yetiştirme isteğimiz azmimiz ve bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapmamız AYIP ÖYLE Mİ...!

ALLAH akıl+fikir versin bu şekilde düşünen zihniyetlere cahillere!!
konuşmak için konuşmasın kimse.. ve bunu düşünenlerde DAHİL OLMAK ÜZERE RABBİM kimseye evlat hasreti yaşatmasın çok zor çoooooookkkk.. hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş..

canım benim anlattığın yakının yaşadıklarına hissettiklerine çok üzüldüm Rabbim bu insanlara bunları düşündüren o psikolojiyi yaşamalarına sebeb olan o insanlara akıl fikir ihsan etsin. bazen sözler kifayesiz kalıyor diğmi ? canım Rabbim yardımcın olsun inşallah ilk denemende başarılı olursun Rabbim kimsenin boynunu bükük kucağını boş bırakmasın. ben şunu söylüyorum ben içimde bebişimi hissettikten sonra kimin ne dediği hiç mi hiç umurumda değil zaten benim bin bir zorlukla sahip oldugum yavruma laf söyleyen kişi benim ne arkadaşım ne dostum nede komşum olabilir

15sene çocuğu olmayan bir yakınımızın tüp bebekle üçüzleri oldu çok şükür.. bizde ziyaretlerine hayırlı olsuna gittik.. ama görmeliydiniz nelerle karşılaştılar ki biz maşaALLAH dedikçe valla babasının spermi bak üçüde babasına benziyor vs.. diye değil sormak ima bile etmediğimiz halde açıklama gereği hissediyorlardı.. ALLAH yardımcıları olsun ki bende tüp bebek yolundayım 3negatif aşılamadan sonra..

sorunu olan yada olmayanlara arkasından konuşup kısır demek ayıp değil..!
çocuğu olmuyor diye üzerine kuma düşünen ailelerin yaptığı ayıp değil..!
çocuk doğurup çöpe bırakmak ayıp değil..!
çocuk doğurup sokaklara emanet etmek onlarla ilgilenmemek ayıp değil..!

ve bizim binbir zahmet çekip maddi manevi onca hayal kırıklığı yaşayıp her ay yeniden ümitlenmemiz.. onlar için geceler boyu dualar etmemiz hem kendimiz hemde diğer olmayanlar için.. hayaller kurup onu en güzel şekilde yetiştirme isteğimiz azmimiz ve bunun gerçekleşmesi için ne gerekiyorsa yapmamız AYIP ÖYLE Mİ...!

ALLAH akıl+fikir versin bu şekilde düşünen zihniyetlere cahillere!!
konuşmak için konuşmasın kimse.. ve bunu düşünenlerde DAHİL OLMAK ÜZERE RABBİM kimseye evlat hasreti yaşatmasın çok zor çoooooookkkk.. hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin inş..

çok haklısın canım ayıp şeyler ayıp sayılmıyor artıkta bizim yaşadıklarımıza bak asalak gibi bakıyor bazıları bize heleki uğraşmadan bebek sahibi olmayı becerebilenler bizi bizden başka kimse anlamıyorsa anlatacağız konuşmasını bilmeyene öğreticez ama bu ayıpları aşıcaz allahın izniyle........

bence tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak ayıp ve çevreden saklanılması gereken bir durum değil isteyen herkesin anne ve baba olmaya hakkı var bu durumda yeni yöntemlerden yardım almanın nesi ayıp olabilirki birde seneler öncesini düşünün tüp bebek sahibi olma imkanı olmayan yıllara geri gidin ölene kadar çocuk özlemiyle tutuşan insanları düşünün ne kadar şanslı olduğunuzu o zaman anlarsınız
ben tam tersine çocuk sahibi olmak için uğraşanları çok takdir ediyorum sonucu o kadar güzel birşeyki
cahil birkaç kişi yüzünden zafer gururunuzu ve sevincinizi gölgelemeyin

bence tüp bebek yöntemiyle çocuk sahibi olmak ayıp ve çevreden saklanılması gereken bir durum değil isteyen herkesin anne ve baba olmaya hakkı var bu durumda yeni yöntemlerden yardım almanın nesi ayıp olabilirki birde seneler öncesini düşünün tüp bebek sahibi olma imkanı olmayan yıllara geri gidin ölene kadar çocuk özlemiyle tutuşan insanları düşünün ne kadar şanslı olduğunuzu o zaman anlarsınız
ben tam tersine çocuk sahibi olmak için uğraşanları çok takdir ediyorum sonucu o kadar güzel birşeyki
cahil birkaç kişi yüzünden zafer gururunuzu ve sevincinizi gölgelemeyin

malesef bunu çoğu kesim algılayamıyor ben çok şanslıyım ve meleklerimle gurur duyuyorum eşimle ilk evlendiğimizde daha tedaviye başlamadan tüp bebek yaptıralım belki ikiz falan olur bi kerede çıkar demiştim eşimde sıcak bakmıştı bu konuya şimdi ise gerçekten yaptırmak zorunda kaldık ama bundan asla utanmadım hiç bi zaman 'ay işimiz tüpe kaldı napalım alnımızda bu yazılıymış 'gibi kelimeler sarf etmedim tam tersi rabbimin verdiği bu imkanları sonuna kadar kullandım ve çokta mutluyum İYİKİ YAPMIŞIM........

rabbim bizede nasip eder inşallah annelik duygusunu...ayıp mı bunu diyenleri tiye bile almıyorum ben...sonuçta bizler tıbbın imkanlarından yararlanmaya çalışıyoruzzz...eğer bir üst tedavi varsa onuda denerim..yeterki rabbim nasip etsin..

Yüreğimde ne yangınlar var kimse bilemez,
Ne hasretler, özlemler çektim gece gündüz
Bazen uykusuz geçen geceler,
Bazende rüyalarımı girdi meleğim

Sen benim erişmeye çalıştığım yıldızlar
Aydınlığında ısınmaya çalıştığım güneşim
bazen kitaplarımın arasında kaybolan masal
Sonradan uyandığımda en güzel sayfasında buldum seni

Bir pınarsın MELEĞİM içimde ama hiç kanılmayan

SENİ O KADAR ÇOK ÖZLÜYORUM Kİ BEBİŞİM SENİ KİMSE BİLEMEZ

Son düzenleme:
neden bitanem benim annemde babamda gururla herkese söylüyorlar kızım tüp bebekle hamile diye .........

açıkcası sonuç beklerken bende söylemem ya tutmazsa üzülmelerini istemem...ama kesinleşince herkese tüp bebekle hamile olduğumu açıklarım..:CüvCüv:

rabbim bizede nasip eder inşallah annelik duygusunu...ayıp mı bunu diyenleri tiye bile almıyorum ben...sonuçta bizler tıbbın imkanlarından yararlanmaya çalışıyoruzzz...eğer bir üst tedavi varsa onuda denerim..yeterki rabbim nasip etsin..

Yüreğimde ne yangınlar var kimse bilemez,
Ne hasretler, özlemler çektim gece gündüz
Bazen uykusuz geçen geceler,
Bazende rüyalarımı girdi meleğim

Sen benim erişmeye çalıştığım yıldızlar
Aydınlığında ısınmaya çalıştığım güneşim
bazen kitaplarımın arasında kaybolan masal
Sonradan uyandığımda en güzel sayfasında buldum seni

Bir pınarsın MELEĞİM içimde ama hiç kanılmayan

SENİ O KADAR ÇOK ÖZLÜYORUM Kİ BEBİŞİM SENİ KİMSE BİLEMEZ

okadar güzel anlatmışsınki duygularını içim burkuldu canım ya keşke herkes ne çektiğimizi anlasa

Ben olaya sizlerden daha farklı bakıyorum arkadaşlar. Tüp bebek yaptırıp yaptırmadığımız çevremizdeki insanları ilgilendiren bir olay değil ve herkesin bilmesi gerekmiyor bu bizim özelimiz. Ülkemizde okadar cok cahil insan varki hangi birine laf anlatcaksınız. Ben tüp bebek yaptırdığımı sadece aileme eşimin ailesine ve çok yakın arkadaşlarıma söyledim. Biliyorumki herkes bilse başım çok ağrıyacaktı çok çok asabımı bozacaklardı ne gereği var kendini bilmeyen insanlarla muhatap olmaya. Biz toplum olarak bu olaylara açık değiliz.

Ben olaya sizlerden daha farklı bakıyorum arkadaşlar. Tüp bebek yaptırıp yaptırmadığımız çevremizdeki insanları ilgilendiren bir olay değil ve herkesin bilmesi gerekmiyor bu bizim özelimiz. Ülkemizde okadar cok cahil insan varki hangi birine laf anlatcaksınız. Ben tüp bebek yaptırdığımı sadece aileme eşimin ailesine ve çok yakın arkadaşlarıma söyledim. Biliyorumki herkes bilse başım çok ağrıyacaktı çok çok asabımı bozacaklardı ne gereği var kendini bilmeyen insanlarla muhatap olmaya. Biz toplum olarak bu olaylara açık değiliz.

oda farklı bi yaklaşım tabi ama en azından çevremizdekilere bunun kötü bişey olmadığını anlatmamız gerekiyo düşünsene bilmeden belkide bu fikre ters ama çocuğu olmayan birinide fikrini değiştirebilirsin oda sayende çocuk sahibi olur günümüzde bile hala çocuğum olmuyor demekten utanan insanlar var

Bende çok yakınlarım dışındakilere söylemedim ama bebeklerim dünyaya gelince helede üçüz olunca insanlar tahmin edecekler ve bana ---Tüp bebeklemi oldu---- sorusunu yöneltip zaten canımı sıkacaklar.

tüp bebek yaptırma durumumuz henüz yok ama ben ayıp diyen zihniyete o kadar öfkeliyim ki anlatamam..insanların binbir bakışları soruları ne merkalılar..benim görümcem ikiz dogurdu normal di ama herkes tedaviylemi oldu diye sordu hayır desemde sürekli soruyorlardı halbuki görümcemin kayınvalidesindede onlarda yani eşimin ailesindede ikiz var olması gayet normal..yani her işin altından birşey arayacaklar mutlaka..zaten maddi manevi çöküntüye ugrayıp her ay umutla deniyoruz yıpranıyoruz bu süreçte birde insanların geeksiz lafları bunaltıyor iyice..tüp bebk yaptırma durumum olursa kesinlikle çevreme söylemem ailem dışında neden malum ayıp demeleri degil bir arkadaş yazmış zaten sorun kimde eşindemi sendemi falanda filan..laf anlatmak bu konulara bile girmek istemem o tür densiz insanlarla..

oda farklı bi yaklaşım tabi ama en azından çevremizdekilere bunun kötü bişey olmadığını anlatmamız gerekiyo düşünsene bilmeden belkide bu fikre ters ama çocuğu olmayan birinide fikrini değiştirebilirsin oda sayende çocuk sahibi olur günümüzde bile hala çocuğum olmuyor demekten utanan insanlar var

Bence kimseye bunu kabul ettirmek zorunda değiliz. Önemli olan bizleriz bizim ne düşündüğümüz ve bizim ne istediğimiz bizim mutluluğumuz biraz bencilim tamam ama. Gerisi boş. Biz topluma hesap vermekle hükümlüyüz sanki. Bi kere neden çocuğun yok sorusu bile özel alana burnunu sokmaktır bence. Birgün iş arkadaşım neden çocuk yapmıyorsunuz ne bekliyorsunuz yaşın geciyor dedi bende ona farzetki cocuk yapma yeteneğ,m yok kısırım oturup seninle paylaşmak zorundamıyım dedim sustu bi dahada sormadı. Toplumun kabul gördüğü bir şeyler var bunlar zamanla değişecek. Mesela çocuk olmayınca hemen kadın suclanır onun ustune kadının tedavi olması istenir vs olmadı üste kuma alınırdı ama artık herşey okadar değiştiki teknoloji ile birlikte iletişimin artması vs beraber artık erkek kısırlığınında olacağı biliniyor. Benim kuzenim nerdeyse 16 yıldır evli ve eşi tüp bebek tedavisini reddediyor ve sebeb olarakta ne malum başkasının spermlerini kullanmayacaklarını diye bir düşünce içinde tam bir odun anlayacağınız. Ne yaparsan yap değiştiremiyorsun adamı. Offf bizim insanlarımız koloni gibi yaşıyor malesef toplum kuralları ve kabulleri var onun dışına çıkarsan kötüsün.

Bende çok yakınlarım dışındakilere söylemedim ama bebeklerim dünyaya gelince helede üçüz olunca insanlar tahmin edecekler ve bana ---Tüp bebeklemi oldu---- sorusunu yöneltip zaten canımı sıkacaklar.

Bence hic takıntı yapma kimseye açıklama yapmak zorunda değilsin. Almanyada kadın 6tız doğurdu. Sende dersin millet 6 doğuruyo bende 3 doğurdum kardeşim.

allahım ne saçmalık bu nerden çıktı

sersev hayatım teşekkür ederim bu konuyu açtığın için

koynumda kocam ve ben nikahsız doğurmuyorum bir şey yapmıyorum

herkes kapasın çenesini ŞAYET PAZARTESİ DONDURULMUŞLARLA HAMİLE KALIRSAM VE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KUCAĞIMA BEBEĞİMİ ALIRSAM İLAN VERECEĞİM GÖĞSÜMÜ GERE GERE

''BEN DONDURULMUŞ EMBRİYOLARLA BEBEKLERİME KAVUŞTUM '' diye

aldığımız ilaçları çektiğimiz sıkıntıları yıllardır beklediğimiz o haberi almak için yaşadıklarımızı bir bizler birde rabbim biliyor ve ayıplıyorlar öylemi

nikahsız doğuranlar 4- 5 doğuranlar yetiştiremeyip sokağa atanlar arkadaşının kocasından doğuranlar daha neler neler ayıplanmıyorda bir tek evladımız olsun diye canından vaz geçen bizlerimi ayıplıyorlar yuh olsun onlara

ALLAHIN TAKDİRİNİN ÖNÜNE GEÇİLMEZ BİZLERE BUNU UYGUN GÖRMÜŞ VE ''KULUM SEN TEDBİRİNİ AL TAKDİRİ BANA BIRAK'' DEMİŞ VE BU ALLAHIN İRADESİYLE OLACAK verdiği kuluna verecek vermediğine ebediyen vermeyecek ve inşallah ahirette mükafatlandıracak

böyle yorum yapanın allahın takdirinden haberi olmadığını yada inancı olmadığını düşünüyorum eğer inancı olsaydı birdefa böyle bir şeyi telaffuz bile etmezdi
bu konuda başka bir şey söylemiyorum söylenecek çok şey var ama onları allaha havale ediyorum

VE BU KONUDA YORUM YAPAN ARKADAŞLARIMI TEK TEK ÖPÜYORUM
ÇÜNKİ HER BİRİNİZ FARKLI AMA CAN ALICI KONULARA DEĞİNMİŞSİNİZ ÇOK TEŞEKKÜRLER

HEPİMİZİN DUYGULARINI İFADE ETTİĞİNİZ İÇİN

Son düzenleme:
boş verin arkadaşlar daha fazla bu konuda konuşup sinirlerimizi bozmayalım ne desek boş
bizi bizden başkası anlayamaz ...ama gözüzümüzün içine baka baka haykırır kazaran hamile
kaldığını..durmadan hamilelik sıkıntılarından dem vurur...her şey zamanında der çocukta öyle
yaş geçince bakılmazmış...çocuk geldi de bizde kapıya bıraktık sanki ...bilemezler bizim evin
insanı çıldırtan sessizliğini çünkü onlar çocuk sesinden bıkmışlardır...azcık allah korkum olmasa rabbim kınayana versin bu derdi diyeceğim ama düşmanıma bile vermesin...söylenip
konuşanlara da el insaf diyelim

boş verin arkadaşlar daha fazla bu konuda konuşup sinirlerimizi bozmayalım ne desek boş
bizi bizden başkası anlayamaz ...ama gözüzümüzün içine baka baka haykırır kazaran hamile
kaldığını..durmadan hamilelik sıkıntılarından dem vurur...her şey zamanında der çocukta öyle
yaş geçince bakılmazmış...çocuk geldi de bizde kapıya bıraktık sanki ...bilemezler bizim evin
insanı çıldırtan sessizliğini çünkü onlar çocuk sesinden bıkmışlardır...azcık allah korkum olmasa rabbim kınayana versin bu derdi diyeceğim ama düşmanıma bile vermesin...söylenip
konuşanlara da el insaf diyelim

canımmmm çok haklısın kim ne demişlerle kimse kasmasın kendini kimseye dert anlatmak zorunda değiliz.duygularını öyle içten anlatmışsın ki tüm bunları yaşayan ama yaşadıklarını anlatamayanların sesi olmuşsun resmen. 5 yıl boyunca bu yazdıklarını yaşadım düşündüm (iki şu bi kaç satırında çok şey var okurken ağlamamak mümkün değil)ama Rabbime şükürler olsun ki ilk mikroenjeksiyon denememizde başarılı olduk. darısı tüm isteyen ve bekleyen arkadaşlarımızın başına inşallahhhhh Rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkartmasın

Kim ne derse desin arkadaşlar

bir halk deyimimiz vardır çok kaba olacak ama sizlerden özür dileyerek yazıyorum

onlara verilecek tek cevap

'' i_ ulur kervan yürür '' derler:oklava:

onlar anlamıştır sanırım ne demek istediğimiyasakkelime

selam guzel bı konu canım....ayıp mı nıye olsun ama haklısın toplumda malesef gızlıyoruz ayıp degılse nıye dımı ..gerçekten cıddı bı konu benım kaç arkadaşıma duyurmadan yakınlarının doğunca babaya benzeyecekmı dıye bekleşmerı vardı ve ilgınç sankı rabbım onların yuzune çarparcasna tıpatıp babanın kopyası oğlan verdı ...öle olmasa mutlaka ağızlar susmucakk.. ne dersk dıyelım toplum olarak çoğu şeye hazır değılız ne ayıp ne gunah bu başına gelmeyen de anlayamaz elbette........bı yakınım yıllar once sız bu işi yapamıyosunuz galıba dıyerek dalga geçmıştı yıllar sonra bı oğlu vardı beş kızı oşlunun çocuğu olamdı ve geçenlerde gızlı gızlı tup bebek yapmaya gıtmışler anlattı gızlıyorm dedı işte imtıhan bu bır imtıhan ne zaman kıme gelır bılınmez rabbım herkese kendı bebişlerını kısa zamanda nasıp etsın . çabalarınızı boşa çıkarmasın yuzunuzu guldursun inş .....ve hatta tup bebek yöntemı için imkan nasıp eylesın........selametle

Back
X