• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek ayıp mı?

kızlar aslında bu konuda o kadar doluyumki evlendiğim sadece 1 sene 7 ay oldu ve bu süre içinde nasıl dolabildimi anlatamam kimse inanmaz çünkü bu kadar kısa zamanda ne hale geldiğime 2 olumsuz aşılamadan sonra dün ilk micro transferim oldu inşaallah 3 tane yerleştirildi bu çevre konusunda microma başlamadan önce psikoloğa bile gittim ama anlatmak bile canımı sıkıo resmen aşağılar gibi bakıolardı ben artık kucama çocuk bile almıodum neyse anlatamıcam neler yaşadığımı ama arkdaşımında dediği gibi doğurup bakamayan oturmaya geldiklerinde gözümün önünde anası bakmıo bile çocuğuna bizim çocuklarımız çok şanslı olucak çünkü superwoman annleri var her şeye göğüs geren anneleri var ne mutlu onlara meleklerim benim

ahhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hepimizde var aynı dert
okadar bekle ugraş bide onlara laf anlat
farkettiniz mi bilmiyorum tedavi mevzuu açılınca herkes sus pus olup seni dinliyo ilk kez duyacakları şeyleri anlatıyosun yaaaaa
sonra şöyle bi kendi kendi düşünüyo falan.. sinir oluyom yaa
bencede çok kişiye söylememek lazım anlamzlar güzelim

Bende çok yakınlarım dışındakilere söylemedim ama bebeklerim dünyaya gelince helede üçüz olunca insanlar tahmin edecekler ve bana ---Tüp bebeklemi oldu---- sorusunu yöneltip zaten canımı sıkacaklar.

neden canını sıkıyolar güzelim insanlarmı önemli senin için bebeklerinmi benim 7 sülalem biliyo valla tüp bebek yaptırdığımı çok fazlada olumsuz tepki almadım ayıp değilki bu

tüp bebek yaptırma durumumuz henüz yok ama ben ayıp diyen zihniyete o kadar öfkeliyim ki anlatamam..insanların binbir bakışları soruları ne merkalılar..benim görümcem ikiz dogurdu normal di ama herkes tedaviylemi oldu diye sordu hayır desemde sürekli soruyorlardı halbuki görümcemin kayınvalidesindede onlarda yani eşimin ailesindede ikiz var olması gayet normal..yani her işin altından birşey arayacaklar mutlaka..zaten maddi manevi çöküntüye ugrayıp her ay umutla deniyoruz yıpranıyoruz bu süreçte birde insanların geeksiz lafları bunaltıyor iyice..tüp bebk yaptırma durumum olursa kesinlikle çevreme söylemem ailem dışında neden malum ayıp demeleri degil bir arkadaş yazmış zaten sorun kimde eşindemi sendemi falanda filan..laf anlatmak bu konulara bile girmek istemem o tür densiz insanlarla..

bence annelik okadar kutsal bir duyguki bebeklerimiz doğunca onların hertürlü sıkıntısına göğüs gerebiliriz insanlarada ben hala sklamanın bi manasını bulamıyorum bu kadarmı önemli insanların ne dediği bana soruyolar tüp bebekmi yaptırdın diyorum diye evet diyorum benim bebekler lpgli inan etrafımdakilerin çoğu bendede meraklılar dört gözle bekliyorlar bebeklerimi akrabalarım arkadaşlarım......

allahım ne saçmalık bu nerden çıktı

sersev hayatım teşekkür ederim bu konuyu açtığın için

koynumda kocam ve ben nikahsız doğurmuyorum bir şey yapmıyorum

herkes kapasın çenesini ŞAYET PAZARTESİ DONDURULMUŞLARLA HAMİLE KALIRSAM VE SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE KUCAĞIMA BEBEĞİMİ ALIRSAM İLAN VERECEĞİM GÖĞSÜMÜ GERE GERE

''BEN DONDURULMUŞ EMBRİYOLARLA BEBEKLERİME KAVUŞTUM '' diye

aldığımız ilaçları çektiğimiz sıkıntıları yıllardır beklediğimiz o haberi almak için yaşadıklarımızı bir bizler birde rabbim biliyor ve ayıplıyorlar öylemi

nikahsız doğuranlar 4- 5 doğuranlar yetiştiremeyip sokağa atanlar arkadaşının kocasından doğuranlar daha neler neler ayıplanmıyorda bir tek evladımız olsun diye canından vaz geçen bizlerimi ayıplıyorlar yuh olsun onlara

ALLAHIN TAKDİRİNİN ÖNÜNE GEÇİLMEZ BİZLERE BUNU UYGUN GÖRMÜŞ VE ''KULUM SEN TEDBİRİNİ AL TAKDİRİ BANA BIRAK'' DEMİŞ VE BU ALLAHIN İRADESİYLE OLACAK verdiği kuluna verecek vermediğine ebediyen vermeyecek ve inşallah ahirette mükafatlandıracak

böyle yorum yapanın allahın takdirinden haberi olmadığını yada inancı olmadığını düşünüyorum eğer inancı olsaydı birdefa böyle bir şeyi telaffuz bile etmezdi
bu konuda başka bir şey söylemiyorum söylenecek çok şey var ama onları allaha havale ediyorum

VE BU KONUDA YORUM YAPAN ARKADAŞLARIMI TEK TEK ÖPÜYORUM
ÇÜNKİ HER BİRİNİZ FARKLI AMA CAN ALICI KONULARA DEĞİNMİŞSİNİZ ÇOK TEŞEKKÜRLER

HEPİMİZİN DUYGULARINI İFADE ETTİĞİNİZ İÇİN

seracım desteğin içi çok teşekkürler hayatım inan bu toplumun görülmeyen ama kanayan bir yarası insanların allah korkusu olsa zaten bunu yapmazlardı bana soranlara anlatıyorum tek tek aşamaları zorlukları zaten bi müddet sonra insanlar bunu algılıyor bakış açıları değişiyor ve tedaviyle olan bebeklerimizin değerini daha çok anlıyorlar

boş verin arkadaşlar daha fazla bu konuda konuşup sinirlerimizi bozmayalım ne desek boş
bizi bizden başkası anlayamaz ...ama gözüzümüzün içine baka baka haykırır kazaran hamile
kaldığını..durmadan hamilelik sıkıntılarından dem vurur...her şey zamanında der çocukta öyle
yaş geçince bakılmazmış...çocuk geldi de bizde kapıya bıraktık sanki ...bilemezler bizim evin
insanı çıldırtan sessizliğini çünkü onlar çocuk sesinden bıkmışlardır...azcık allah korkum olmasa rabbim kınayana versin bu derdi diyeceğim ama düşmanıma bile vermesin...söylenip
konuşanlara da el insaf diyelim

cahilce zihiyete sahip olan buna kötü yapanlar zaten bizi sevmeyen insanlardır tatlım beni sevmeyenlede benim işim olmaz sevdiklerimin hepsi arkamda şimdiden meleklerimin çeyizini bile düzdüler valla allah razı olsun sevenlerden

canımmmm çok haklısın kim ne demişlerle kimse kasmasın kendini kimseye dert anlatmak zorunda değiliz.duygularını öyle içten anlatmışsın ki tüm bunları yaşayan ama yaşadıklarını anlatamayanların sesi olmuşsun resmen. 5 yıl boyunca bu yazdıklarını yaşadım düşündüm (iki şu bi kaç satırında çok şey var okurken ağlamamak mümkün değil)ama Rabbime şükürler olsun ki ilk mikroenjeksiyon denememizde başarılı olduk. darısı tüm isteyen ve bekleyen arkadaşlarımızın başına inşallahhhhh Rabbim kimsenin emeklerini boşa çıkartmasın

güzelim zaten yıllarce içimizde büyütüyoruz bu hasreti özlemi tam buluyosun bebeğini ve bunu kimseye söyleyemiyorsun inanın benim çevremdeki herkes artık gün gün takip ediyorlar herşeyimi benimle ağlayıp benimle dua ediyorlar iyiki söylemişim herkese diyorum....

selam guzel bı konu canım....ayıp mı nıye olsun ama haklısın toplumda malesef gızlıyoruz ayıp degılse nıye dımı ..gerçekten cıddı bı konu benım kaç arkadaşıma duyurmadan yakınlarının doğunca babaya benzeyecekmı dıye bekleşmerı vardı ve ilgınç sankı rabbım onların yuzune çarparcasna tıpatıp babanın kopyası oğlan verdı ...öle olmasa mutlaka ağızlar susmucakk.. ne dersk dıyelım toplum olarak çoğu şeye hazır değılız ne ayıp ne gunah bu başına gelmeyen de anlayamaz elbette........bı yakınım yıllar once sız bu işi yapamıyosunuz galıba dıyerek dalga geçmıştı yıllar sonra bı oğlu vardı beş kızı oşlunun çocuğu olamdı ve geçenlerde gızlı gızlı tup bebek yapmaya gıtmışler anlattı gızlıyorm dedı işte imtıhan bu bır imtıhan ne zaman kıme gelır bılınmez rabbım herkese kendı bebişlerını kısa zamanda nasıp etsın . çabalarınızı boşa çıkarmasın yuzunuzu guldursun inş .....ve hatta tup bebek yöntemı için imkan nasıp eylesın........selametle

kimsenin ahını almıcaksın kimseyi kınamıcaksın arkadaşlar bakın ne güzel bi örnek rabbim gereken cezayı zaten veriyor bize düşmüyor her bebek birine benzicek diye bi kaide yokki normal olupta anneye yada babaya bezemeyen dünya kadar bebek gördüm tövbe yarabbi onlar gayrı meşrumu evlatlıkmı bırakın ya kınayan kınasın herkes bulur bi gün allahından

kızlar aslında bu konuda o kadar doluyumki evlendiğim sadece 1 sene 7 ay oldu ve bu süre içinde nasıl dolabildimi anlatamam kimse inanmaz çünkü bu kadar kısa zamanda ne hale geldiğime 2 olumsuz aşılamadan sonra dün ilk micro transferim oldu inşaallah 3 tane yerleştirildi bu çevre konusunda microma başlamadan önce psikoloğa bile gittim ama anlatmak bile canımı sıkıo resmen aşağılar gibi bakıolardı ben artık kucama çocuk bile almıodum neyse anlatamıcam neler yaşadığımı ama arkdaşımında dediği gibi doğurup bakamayan oturmaya geldiklerinde gözümün önünde anası bakmıo bile çocuğuna bizim çocuklarımız çok şanslı olucak çünkü superwoman annleri var her şeye göğüs geren anneleri var ne mutlu onlara meleklerim benim

böyle güçlü kadınarı gördükçe gurur duyuyorum helal osun sana güzelim öpüyorum seni hepimiz bu kadar güçlü olmalıyız

ahhhhhhhhhhhhh ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhh hepimizde var aynı dert
okadar bekle ugraş bide onlara laf anlat
farkettiniz mi bilmiyorum tedavi mevzuu açılınca herkes sus pus olup seni dinliyo ilk kez duyacakları şeyleri anlatıyosun yaaaaa
sonra şöyle bi kendi kendi düşünüyo falan.. sinir oluyom yaa
bencede çok kişiye söylememek lazım anlamzlar güzelim

ne güzel işte sende bu fırsatı değerlendirip ince ayrıntısına kadar anlat güzelim yaşadığın sıkıntıları acıları tattığın mutlulukları anlat eminim çoğu anlayacaktır bunu herkeste vicdansız olucak diil 10 kişiden 9 u anlar ama anlar işte bana ilk neden tüp bebek diye soruyolardı eğer böyle anlamıcak bi tipse hiç uğraşmıyodum biz beceremiyomuşuz çocuk yapmayı doktor yapcak hazır vercek deyip geçiştiriyodum ama etrafımda artık bunu anlamayan kamadı zaten

arkadaşlar bende ilk tüp bebeğimde çevremdekiler sordular kocandanmı diye yıkıldım kendi kendime dedimki inşanla tutmaz çünkü onların dedikoduysuyla başedemezdim aynıda tutmadı olmadı ama şimdiki aklım olsaydı kim ne derse desin takmazdım çünkü ALLAH biliyo yeter.

güzelim zaten yıllarce içimizde büyütüyoruz bu hasreti özlemi tam buluyosun bebeğini ve bunu kimseye söyleyemiyorsun inanın benim çevremdeki herkes artık gün gün takip ediyorlar herşeyimi benimle ağlayıp benimle dua ediyorlar iyiki söylemişim herkese diyorum....

canım benim ben tüp bebeğe karşı olanlara kızıyorum ama herkeze söylemek konusunda sana katılmıyorum benim ne şekilde bebek sahibi olduğum kimseyi ilğilendirmez birileri bana destek veya köstek olmuş bunun bi önemi yok dünya ile başa çıkarım ama gereksiz bu durum her önüme gelene bebim yavrum mikroenjeksiyon veya hut tüp bebek biliyormusun denenin bi anlamı yok yanii. öpüyorum seni cınım

arkadaşlar bende ilk tüp bebeğimde çevremdekiler sordular kocandanmı diye yıkıldım kendi kendime dedimki inşanla tutmaz çünkü onların dedikoduysuyla başedemezdim aynıda tutmadı olmadı ama şimdiki aklım olsaydı kim ne derse desin takmazdım çünkü ALLAH biliyo yeter.

ecrin canım o dengesizlere yok kocamdan değil ilk karşıma çıkan adamdan deseydin onlar ancak bundan anlarlar ah be güzelim toplumun ağzını kapamak varken neden kendine beddua eder gibi dua ettin rabbim in zoruna gider sonra
verecek olan allah kim ne derse desin göğsünü gere gere de ben micro yada tüp yaptırdım diyeeeee

BELKİDE ANLASINLAR DİYE BAYRAK AÇMAK LAZIMMMMnaniknanik ANCAK ANLARLAR BELKİİİİİİİİ

evet ayıp hem de çok ayıp ... ayıp olması bir yana çok günah .. hiç Allahın işine karışılır mı :oklava:
o size yerleştirilen kimin şeyinden acaba ? hademlerden alınıyormuş , öyle mi ???
daha neler neleri kanınız donarak okursunuz , yada kulaklarınızla duyarsınız bir zaman ....

Allah kimseyi çaresiz bırakmasın .. çaresiz dert vermesin , derman aratmasın ..
ona aratmadan veren , bize derdi veren , aklı veren , dermanı veren , sabrı veren hep aynı Allah ..
kimi doğal yolla kokluyor mucizesini kimi bizim gibi uğraşarak-didinerek-yorularak-kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyerek .. kimi de yüreğinde büyütüyor .. kim isterki vücudu yüzlerce iğneyle delik deşik olsun , anestezi alsın ( aslında çok riskli olan bir operasyon geçirip , tecrübeyle sabit ) ve yumurtaları toplansın , eşinden sperm alınsın , o da bunun ayrı psikolojisini yaşasın , sonra laboratuardan gelecek haber için 2 gün tüm telefonları gözünün önünden ayırmasın , o hiç geçmeyen 12 gün sonrasında olumsuz sonuç alsın , koca bir sıfırla evine dönsün ... sonra yılmasın yine devam etsin .. eşi ameliyat olsun .. yeniden denesin yine olmasın.. yıkılıp yıkılıp yeniden ayağa kalksın .. bir ameliyat da kendisi olsun , yeniden denesin , bu kez olumlu sonuç alsın ve dünyalar onun olsun ........

vicdanı olan sorsun bakalım ayıp mı bu şimdi ....
ayıp diimi bu kadar uğraşmak bir çocuk için ..
ayıp ayıp , hem de çok ayıp ..

şimdi bir daha düşünün , bunca şeyi atlatan siz olsanız bunu saklar mıydınız ....

canım ne diyosun bizim tek amacımız anne olmak değilmi dedikodu için böyle duamı olur yapma güzelim bundan sonra duaların olumlu yönde olsun kim ne derse desin aldırma kimse bizim ve çocuklarımızın ekmeğini vermiyorki onları ne ilgilendirir..

canım benim ben tüp bebeğe karşı olanlara kızıyorum ama herkeze söylemek konusunda sana katılmıyorum benim ne şekilde bebek sahibi olduğum kimseyi ilğilendirmez birileri bana destek veya köstek olmuş bunun bi önemi yok dünya ile başa çıkarım ama gereksiz bu durum her önüme gelene bebim yavrum mikroenjeksiyon veya hut tüp bebek biliyormusun denenin bi anlamı yok yanii. öpüyorum seni cınım

canım haklısın durup dururken kimseye benim bebeğim tüp demeninde alemi yok ama çoğumuzun uzun yıllar bebeği olmuyor herkes bişeyler söylüyor mesela 6-7 sene sonra olan bi bebeğin kimse normal yolla olduğunu düşünmez benim çocuğum olmadığını herkes biliyodu çünkü yalan söyleyemeyen bi tipim biri sorduğu zamanda evet olmuyo diyebiliyordum onu nasıl söyleyebiliyorsam bebeğimin tüp olduğunuda söyleyebilirim herkesin fikri farklı tabi benim anlatmak istediğim bu dünya bebeğim eşim ve benim dünyamız kimseye söylemek zorunda değiliz ama bile bilede bu bebekler normal oldu diyemem bu güne kadar görüşmediğim uzak akrabalarım bile şimdi beni arayıp tebrik ediyorlar hiç kötü tepki almıyorum artık

evet ayıp hem de çok ayıp ... ayıp olması bir yana çok günah .. hiç Allahın işine karışılır mı :oklava:
o size yerleştirilen kimin şeyinden acaba ? hademlerden alınıyormuş , öyle mi ???
daha neler neleri kanınız donarak okursunuz , yada kulaklarınızla duyarsınız bir zaman ....

ona aratmadan veren , bize derdi veren , aklı veren , dermanı veren , sabrı veren hep aynı Allah ..
kimi doğal yolla kokluyor mucizesini kimi bizim gibi uğraşarak-didinerek-yorularak-kan kusup kızılcık şerbeti içtim diyerek .. kimi de yüreğinde büyütüyor .. kim isterki vücudu yüzlerce iğneyle delik deşik olsun , anestezi alsın ( aslında çok riskli olan bir operasyon geçirip , tecrübeyle sabit ) ve yumurtaları toplansın , eşinden sperm alınsın , o da bunun ayrı psikolojisini yaşasın , sonra laboratuardan gelecek haber için 2 gün tüm telefonları gözünün önünden ayırmasın , o hiç geçmeyen 12 gün sonrasında olumsuz sonuç alsın , koca bir sıfırla evine dönsün ... sonra yılmasın yine devam etsin .. eşi ameliyat olsun .. yeniden denesin yine olmasın.. yıkılıp yıkılıp yeniden ayağa kalksın .. bir ameliyat da kendisi olsun , yeniden denesin , bu kez olumlu sonuç alsın ve dünyalar onun olsun ........

şimdi bir daha düşünün , bunca şeyi atlatan siz olsanız bunu saklar mıydınız ....

canımsın güzelim ya bazen kelimelere dökemiyorum anlatmak istediklerimi harfler yetersiz kalıyor kendimi paralasamda yanliş anlaşılabiliyor ama okadar güzel o kadar anlaşılır ifade etmişsinki yemin ediyorum içimden geçenleri yazmışsın ben herzaman diyorum kanaryam sen harikasın diye öpüyorum güzel yanaklarını senin ve meleğinin ha bu arada BENİM BEBİŞLERİM TÜP BEBEEEEEEEEEEEEEEEK !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:kızgın:yasakkelime

merhaba kızlar anneler anne adayları onca uğraşlar tedaviler sonucu dört gözle bebeklerimize kavuşmayı hayal ediyoruz lakin bazı yerlerde okuyorumda çok üzülüyorum tüp bebeği saklanması gereken kimselere söylenmeyen eleştiriye çok açık bi ayıp gibi görüyorlar hayretim şaştı yahu anne olmak kadar güzel bişey varmı öyle yada böyle nihayetinde bizim yumurtamız bizim spermlerimiz normal gebelik topiklerinde tüp yanlısı olmayan bi kaç msj okudum allahım ya kimseyi bu duruma düşürme ama başka türlüde insanlar bunu anlamıyor galiba kolay bebek sahibi olanlar acımasızca eleştiri yapabiliyor inanın çok üzüldüm bi istermiydik böyle olmasını rabbimin takdiri ilahisi bu neden insanlar bunu algılayamıyor acaba........:kızgın:yasakkelimesenağlama

neden ayip olsun canim yaa anne baba olmayi istemek kadar dogal bisey varmi???ben hic karsilasmadim tup bebek karsiti kimseyle karsilassam tepkim cok sert olurdu cunku bunu anlamayan yada anlamak istemeyen kisiler ya cok kolay evlat sahibi olmus yada henuz evlat istemeyen kisiler kanimca....umarim bir gun tup bebek yaptirmak zorunda kalmazlar eger kalirlarsa o zaman anlarlar zaten...

bunu soranlarin ne kadar cahil olduklari ortada...biraz arastirsalar ulkemizde sperm bagisinin yasak oldugunu bilirler zaten...

arkadaşım ağzına sağlık canım böylede anlamazlarsa da fazla yoruma gerek yok
bırakın kendi hallerine lülülülülülü onlar bundan anlar

BU ARADA BENDE DONDURULMUŞLARI DENEYECEĞİM BU KONUDA YORUM YAPAN VARMII???????? HABERİM OLSUN

Son düzenleme:
Back
X