Tüp Bebek deneyecegiz,Cok Sorum Varrr

• Konu Sahibi Konu Sahibi osnl
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
özlemcim bende tedaviye yeni başlıcam ama uzun protokol ile kısa protoklun farkı ne hangisini seçeceğimize doktor mu karar veriyor biz mi yani kararsızlıklar içerisindeyim yardımcı olursan sevinirim
pskaya protokole doktoru karar verecek. Yaşın yumurtalık rezervin buna karar vermede etken. Uzun protokol yumurta rezervi daha iyi olan hastalara uygulanıyor. Hastalığının 21 günü başlıyosun. Bir sonraki hastalığına kadar muhtemelen lucrin(yumurtaları baskılayıp aynı büyüklükte kalmasını sağlamak için) olur iğnen onu kullanıyosun. Hastalığının 3. günü tekrar kontol ve ikinci bir iğneye geciyosun. Ben ikinci iğnemi gonalf kullanmıştım Buda yumurtalarını büyütmek için kullanılıyor. Yumurtalar istenilen büyüklüğe gelince yani 18 mm geçmesi uygunmuş. Çatlatma iğneni oluyosun. Bundan 36 saat sonra anezteziyle yumurtaların toplanıyor 15 dk gibi kısa bir işlem. Benim yarın toplanacak inşallah. Daha sonra spermle birleşen yumurtalar embriyo halini alacak ve onların durumuna göre transfer zamanı belli olacak. 2 ile 5 gün arasında. Transferden 12 gün sonra da sonucu öğreniyorsun. Başka sorun varsa cevaplayabilirim bildiğim kadarıyla. Güzel sonuçlar almak dileğiyle.

elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
1- görüşme protokolünde tercih ettiğin merkez senden eşinin tetkiklerini,senin testlerini,rahim filmini tetkik ediyorlar.Adetin 2.ya da 3.günündeysen muayeneye alınıyorsun.Kist olup olmadığı tetkik ediliyor
2- ığneler,ilaçlar başlıyor akabinde.(hergün iğne oluyorsun.artı ilaçların var.şimdi ilaç isimlerini belirtmenin uygun olmadığını düşündüm fiyatına gelince ben yaklaşık ilaçlara 1.800 TL ödedim)
3- ılk 5 gün sonrasında iğne ve ilaçlarla yumurta oluşumu takiplerine sık aralıklarla kontrol amaçlı merkezine gidiyorsun.Burda amaç oluşan yumurta sayısını denetlemek.
4- doktorunun uygun gördüğü durumda yumurta toplama işlemi oluyor.Bu genelde genel anestezi altında yarım saat süren bir işlem.Sonrasında ağrın oluyor bir süre...3-4 gün ciddi dinlenmen gerekiyor.
5- Elde edilen yumurtalar ile eşinden alınan örnek labaratuvar ortamına alınıyor.Ve sana bilgi veriliyor.Bölünme oldu,döllenme oldu şeklinde gibi.(Olmayabiliyormuş ta.)
6- Döllenme gerçekleşince embriyoların transfer işlemi için gün belirleniyor.(embriyo kalitesine göre en fazla 3 tane transfer izni var)Ve rahme transfer ediliyor
(Ben tüp bebek işlemi için 3.000 TL+ilaçlar 1.800 TL ÖDEDıM)
7- ışlem sonrasında eğer kaliteli embriyon kalmışsa dondurma teklifi sunuyor merkez sana.Bunu şiddetle tavsiye ederim.Zira ikincisi gerekirse bu önceki işlemleri hiç yaşamadan sadece ilaç alarak transfer gününe hazırlanıyorsun.
8- 12.günde Beta Hcg testi isteniyor.Pozitifse 2 gün sonra 2.test,pozitifse 2 gün sonra 3.test.Eğer hersey yolunda giderse 10 gün sonra da ultrasyona çağırılıyorsun

atladığım birşey olabilir.soracağın birşey olursa sorabilirsin.
umarım başarılı olursun
sevgiler;

özlemcim bende tedaviye yeni başlıcam ama uzun protokol ile kısa protoklun farkı ne hangisini seçeceğimize doktor mu karar veriyor biz mi yani kararsızlıklar içerisindeyim yardımcı olursan sevinirim

canım merhaba öncelikle tedavin hayırlı olsun, yumurtalıklarının rezervi iyi ise uzun protokol aksi halde kısa protokol ile tedaviye başlanıyor, ancak tabiiki bunun kararını görüşmeye gittiğinde vajinal muayeneden sonra doktorun karar veriyor, bence hiç fark etmez önemli olan senin moralinin yüksek olması inşallah hayırlısı ile sende hamile kalırsın , sormak istediğin bir konu olursa seve seve yardımcı olurum,

canım merhaba kusura bakma ne zamandır giremedim ilgin için sağol transferlerin yapılmış olmalı nasıl gidiyor ne zaman sonuç alacaksın allah sağlıklı sıhattli evlatlar nesip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…