elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım.
1- görüşme protokolünde tercih ettiğin merkez senden eşinin tetkiklerini,senin testlerini,rahim filmini tetkik ediyorlar.Adetin 2.ya da 3.günündeysen muayeneye alınıyorsun.Kist olup olmadığı tetkik ediliyor
2- ığneler,ilaçlar başlıyor akabinde.(hergün iğne oluyorsun.artı ilaçların var.şimdi ilaç isimlerini belirtmenin uygun olmadığını düşündüm fiyatına gelince ben yaklaşık ilaçlara 1.800 TL ödedim)
3- ılk 5 gün sonrasında iğne ve ilaçlarla yumurta oluşumu takiplerine sık aralıklarla kontrol amaçlı merkezine gidiyorsun.Burda amaç oluşan yumurta sayısını denetlemek.
4- doktorunun uygun gördüğü durumda yumurta toplama işlemi oluyor.Bu genelde genel anestezi altında yarım saat süren bir işlem.Sonrasında ağrın oluyor bir süre...3-4 gün ciddi dinlenmen gerekiyor.
5- Elde edilen yumurtalar ile eşinden alınan örnek labaratuvar ortamına alınıyor.Ve sana bilgi veriliyor.Bölünme oldu,döllenme oldu şeklinde gibi.(Olmayabiliyormuş ta.)
6- Döllenme gerçekleşince embriyoların transfer işlemi için gün belirleniyor.(embriyo kalitesine göre en fazla 3 tane transfer izni var)Ve rahme transfer ediliyor
(Ben
tüp bebek işlemi için 3.000 TL+ilaçlar 1.800 TL ÖDEDıM)
7- ışlem sonrasında eğer kaliteli embriyon kalmışsa dondurma teklifi sunuyor merkez sana.Bunu şiddetle tavsiye ederim.Zira ikincisi gerekirse bu önceki işlemleri hiç yaşamadan sadece ilaç alarak transfer gününe hazırlanıyorsun.
8- 12.günde Beta Hcg testi isteniyor.Pozitifse 2 gün sonra 2.test,pozitifse 2 gün sonra 3.test.Eğer hersey yolunda giderse 10 gün sonra da ultrasyona çağırılıyorsun
atladığım birşey olabilir.soracağın birşey olursa sorabilirsin.
umarım başarılı olursun
sevgiler;