Tüp Bebek Deneyimleri Tüp Bebek Başarı Hikayeleri

dup cum mrb çok şükür o güzel sonucu aldım ve 5. haftanın içindeyim inşallah bu cuma keseyi görmek için doktora gidicez :)haftayada kalp atışını duyucakmışız sen kaçıncı haftada duymuştun kalp atışını?

semincim canim benimm coook sevindim hayirli olsun allah tamamina erdirsin cnm...bende 6.haftanin icinde duymustum kalp atisini cok garip bi duygu valla :)

sudelicim insallah tutuyodur tutmustur ve gelisiyodur guzel haberlerini bekliyorum. Evet benim ilk tup bebek denememdi ama tupden 2 ay once bi asilama deneyimim oldu o tutmamisti sonra direk tupe gectik ve sukurler olsun iyi sonucu aldik darisi butun bekleyenlerin basina...

semincim canim benimm coook sevindim hayirli olsun allah tamamina erdirsin cnm...bende 6.haftanin icinde duymustum kalp atisini cok garip bi duygu valla :)

sudelicim insallah tutuyodur tutmustur ve gelisiyodur guzel haberlerini bekliyorum. Evet benim ilk tup bebek denememdi ama tupden 2 ay once bi asilama deneyimim oldu o tutmamisti sonra direk tupe gectik ve sukurler olsun iyi sonucu aldik darisi butun bekleyenlerin basina...

inşll canım bekliyoruz şimdi sizlerle yazıştıkça dahada rahatlıyorum ama bizim sorunumuz eşimden eşimde sperm hareketlilikte sorun var bende 3 defa aşılama yaptırdım bu ilk tüp bebek deneyimim inşll son olur

benim eşiminde sperm hareketlerinde sorun var bizim %20 a+b sizinki ne

elif a+b anlayamadım ama hareketli sayısı % 20. tüp bebek transferim oldu gebelik şansımız %60-%65 dedi doktorumuz

a hızlı ileri hareketli. b yavaş ileri hareketli. yanı bizim toplam %20 normal sonuç a %25 ten büyük a+b ise %50 den büyük olması lazımmış ve aşılama oldu sonuç negatif

Son düzenleme:
bizde 3 defa aşılama yaptırdık sonuç negatif sonra doktorumu değiştirdim doktorun bize dediği bu sonuçla aşılama olmaz ancak tüp bebek olur dedi bizde tüp bebek yaptırmaya karar verdik transferim oldu bu gün 7.günüm inşll sonuç pozitif çıkar

amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin inşallah allah sana ve isteyen herkese hayırlı evlatlar nasip etsin

Selam arkadaşlar,Ben kısaca kendi umut yolculuğumu anlatmak istiyorum sizlere.Dilerim hepinize ışık olur benim yolculuğum.
1999 yılında çok sevdiğim eşimle evlendikten sonra ilk 1 yıl bebek istemedik.Zaman geçip kararımızı verdiğimizde ise bebeğimiz olmadı.Yıllarca o doktor senin bu hastane benim gezdik durduk.Kimi bizi üzdü,kimi kullandı,kimi ümit verdi,kimi ise sadece para kapısı olarak gördü.TAm 7 yıl boyunca klomen ile tedavi,iğne ile aşılama (tam 6 kez) ve en sonundada mikro yapıldı.Klomen ve aşılama tedavilerini geçiyorum.İlk mikrom için 2006 yılının şubat ayında start verdik ama yeterli yumurta oluşmadığı için yarıda kesildi.onra bağlı bulunduğumuz kurumdan dolayı bir takım sıkıntılar yaşadık.Özel hastanelere sevkleri durdurdular mecburen tedavimiz bir kaç ay daha ertelendi.Nihayetinde mayısın sonuna doğru yeniden mikro tedavisine başladık.Lucrin ve puregon iğne kullandım 13. gün yumurtalarım toplandı.Tam 9 tane idi bu sefer.2 gün sonra 4 ünün döllendiği söylendi.3. Günü transferim yapıldı.Ama sadece 2 embriyo kalmış diğer ikisinin bölünmesi durmuş.Ve başladık beklemeye.Bu arada crınıno jel ve bant kullandım.Bebek aspirirni ve vitamin hapınada deva. edildi. Doktorumuz 14. gün test için çağırmıştı.Transferden 6 günü kahverengi lekelenmelerim başladı.Ara ara kırmızıya dönüştü.Ve tam test günümden önceki gece kanamam arttı tamamen regl kanamasına dönüştü.Eşime durumu anlatıp ertesi gün tets için gitmemeize gerek olmadığını söyledim.Sabah kalktık ikimizdede bir burukluk zoraki gülümsemeye normal davranmaya çalışarak kahvaltı yaptık.Bir arkadaşım durumumu merak edip aradı ona olanları anlattım bana ne olursa olsun transferimin yapıldığı merkezi arayıp durumumu anlatmammı söyledi.Zoraki aradım merkezi regl olduğum için test için gelmeyeceğimizi söyledim.Hemşiremiz yinede gelin kanınıza bakalım dedi.Telefonu kapatıp eşime hemşirenin dediklerini anlattım.Tedaviye başladığımızda uçarcasına gittiğimiz hastaneye bu sefer biraz bezgin biraz kırgın istemeyerek gittik.Kanımı verip beklemek için her zaman gittiğimiz köhne kahvehaneye oturduk.NAsıl olsa sonucu biliyorduk niye gelmiştik ki.Yine 1 saat geçti sıkıntıyla.Doktorumun odasına alındık.Elinde dosyamızla girdi ieri yüzünde bir gülümseme.HAdi hayırlısı olsun Allah kucağınıza almayı nasip etsin dedi doktorumuz. nAsıl yani hamilemiyim dedim evet .Ama eşimde bende inanmıyourz çünkü ben regl olduk Olurmu diyorum benim kanamam başladı.Eşimde evet diyor Regl oldu tutmadı mikro.Doktorumu sonunda fırçayı basıyor olabilir ama knda gebelik çıktı hamilesin işte .Eğer kanaman varsa fazla ümitlenmeyin o zaman kesin düşecek bu bebek diyor. Kafamız karışık tek bir kelime etmeden eve döndük.Eşimde bende ne hissedeceğimizi bilemiyoruz.Üzülsekmi sevinsekmi.Tam 12 haftaya girene kadar kanamam devam etti.Ha düştü ha düşecek derken canım oğlum 21. mart 2007 de dünyaya geldi.Şimdi kocaman oldu hatta abi olacak.Evet ikinci bebeğime kendiliğinden hamile kaldım.RAbbim 7 yıllık çabamızdan sonra endişelerlede olsa canım oğlumu bize bahşetti.Şimdide hiç aratmadan ikinci oğlumu verdi.NAsipse ekim ayındada o doğacak.
Allah herşeyin hayırlısını versin arkadaşar.Evet yolumuz zor,uğraşlarla ve sıkıntılarla dolu.Ama ne olursa olsun umudunuzu yitirmeyin.Yılaarca aldığım olumsuz cevaplara rağmen hep bir gün anne olacağımın hayalini kurdum..Dilerim hepiniz bir gün bu güzel duyguyu tadarsınız.
Sevgiyle hamile kalın.

minik sevdam senin adına inanki çok sevindim allahım inşll o güzel duyguları bizlerede yaşatırda bizde seviniriz hayırlısıyla bende transferim oldu 24 haziranda test yaptırıcaz inşll olmuştur emeklerimiz boş kalmaz tüm isteyen herkese nasip eder inşll

CAnım neler hissettiğini öyle iyi biliyorum ki.Endişe,korku,acabalar,heyecan ve hatta olumlu olumsuz duygular arasında gidip geliyorsun.En zoru beklemek bilirim.Dilerim 24 haziranda mutluluğunu hepberaber paylaşırız.Sen ve senin gibi tüm arkadaşlar için hep duacıyım.Sevgiler.

çok tşkr ederim allah razı olsun allahım herkesin istediğini verir inşll bizde o güzel duyguyu yaşarız inşll allahın izniyle hayırlısıyla tabiki sizlerle paylaşırım ( sakıncası yoksa sorun nedir sizde bizde eşimden dolayı olmuyordu bende 7 yıllık evliyim)

merhaba..
arkadaşlar şimdi yazılanları okudum ve gözlerim doldu..eski günlerimi hatırladım...
10 sennelik evliyim...19 aylık oğlumvar..ama ona ulaşana kadar oooff offf.çeken bilir tabi..gerisi boş.
2 kere mikro yaptırdım negatif..onların acısı çok fena..
1 miyom ameliyatı.
eşimde varikosel ameliyatı 3 denemeyi yaparken hamile kaldım ne sevinç anlataman..%5 şans var diyorlardı normal yolla.
mikroenjeksiyonlatda birinde 13 diğerinde 10 adet embriyomuz opluştu ama ilkinde 4 e kadar bölündüler sadece..2.sinde ise 2 tanesi 8 kadar bölünmüştü yerleştirdiklerinde belki tutar diyordum olmadı.. ama ben asla pes etmedim.
eşim beni desteklemedi olmassa olmasın diyordu ama..hep araştırdım koştum..çalıştım 2 -3 sene biriktirdim paramı yaptırdım.bir umut işte insan vazgeçemiyo..

tek birşey söyleyeyim lütfen iyi yerlere gidin boşuna zaman para ve umutlarınızı kaybetmeyin..lütfen ben o hatayı yaptım...yazık o kadar çok ilaç alıyoruz ki.hepsi boş umutlar yıkılınca kötü oluyo..
psikolojim bozulmuştu..bez reklarında bile bazen ağlar olmuştum..

neyse alah herkese versin..duvalarım sizinle..
sakın pes etmeyin...evlat çok tatlı..çok..
işimden bile ayrıldım..sadece oğlumla vakit geçirmek için.

canım ihşalla mutlu haberlerini bekliyorum........

CAnım biz nedeni bilinmeyen infertilite idik.YAni ortada görünen bir sorun yoktu ama bebeğimizde olmuyordu.En zoruda bu olsa gerek.İnfertilitenin sebebi belli olunca çözümüde ona yönelik oluyor.Bizim durumumuzdakilere deneme yanılma ile türlü çeşitli yöntem uyguluyorlar ne yazıkki.Neyse canını sıkmayayım.eşinin problemi nedir bilemiyorum canım ama nette size yardımcı olabilecek bitkisel çözümler var bir araştır istersen.Gerçi inşallah mutlu haberini alırız da gerek kalmaz.
Sevgiyle hamile kal.

Evet arkadaşım aradan yıllarda geçse yaşanılanlar unutulmuyor değilmi?Ben hala tüp bebek yaptıran yada tedavi gören birilerini görünce geçmişe dönüyorum.Onlarla birlkte endişeleniyorum.onlarla birlikte korkuyorum kısaca yaşadıkları herşeyi ta yüreğimin içinde hissediyorum.Sanırım bu duygulardan kurtulmakta bizler için mümkün değil. gerçektende evlat sahibi olmak çok güzel bir duygu.Allah isteyen bekleyen herkese tez zamanda nasip etsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…