- 16 Şubat 2019
- 2.871
- 4.012
- 78
- 26
Bilirim, çok zor. AminnÇok teşekkür ederim Alkah hiç kimsenin kucağını boş bırakmasın. Çok zor...
Zor olacakki güzel olsun demişler..
5 yıldır çok şeyler yaşadım sayfalarca yazsam bitmez.. özellikle toplumun baskısı..
Bu kulaklar neler duydu ne vicdansız insanlıktan cıkmış insanla uğraştım..
Kitap yazsam sayfalar yetmez..
Allahım görüyor biliyor herşeyin hayırlısı olsun..
Geç olsun güç olmasın demişler..
Vardır her serde bir hayır..
Sen kaç yıldır mücadele ediyorsun canım şükür ki mutlu sona ulaştın rabbim daim etsin inşallah...
Yaşadıklarımdan öğrendiğim birşey var bu dünyada senden önemlisi yok.Kimse için kendini üzmeye değmez.Hele hele aile olmayı beceremeyen insanlar için hiç değmez.Eğer bu çocuğu gerçekten çok istiyorsanız takmayın hiç güzelce tedavinize odaklanın.Erken menapozun altında stres yatıyor çünkü.kızlar bende bir düşük( 9. haftada kalbi durdu) ve erken menapoz teşhisi ile tüp tedavisine başladım, 12 temmuzda ilk iğnemi vuruldum. o kadar canım sıkkın o kadar kırgınım ki anlatamam.. bu süreçte moralmen çok iyi olmam gerekiyorken eşimin saçma sapan tavırları yüzünden günlerdir kavgalıyız. görümcemle ilgili bir konuda söylediğim birşeye takıldı (ki gerçekten söylediğimde kızacak birşey yok) sonra da çok fena kavga ettik, ne diyeceğimi bilemiyorum o kadar kırgınım ki en dikkatli olmam gereken zamanda neler yaşadım. beni de çocuğunu da kendi annesi babası ve kardeşinden daha değersiz görüyor. nasıl böyle bir insanla evlendim hiç bilmiyorum.
Sanki benkızlar bende bir düşük( 9. haftada kalbi durdu) ve erken menapoz teşhisi ile tüp tedavisine başladım, 12 temmuzda ilk iğnemi vuruldum. o kadar canım sıkkın o kadar kırgınım ki anlatamam.. bu süreçte moralmen çok iyi olmam gerekiyorken eşimin saçma sapan tavırları yüzünden günlerdir kavgalıyız. görümcemle ilgili bir konuda söylediğim birşeye takıldı (ki gerçekten söylediğimde kızacak birşey yok) sonra da çok fena kavga ettik, ne diyeceğimi bilemiyorum o kadar kırgınım ki en dikkatli olmam gereken zamanda neler yaşadım. beni de çocuğunu da kendi annesi babası ve kardeşinden daha değersiz görüyor. nasıl böyle bir insanla evlendim hiç bilmiyorum.
ayy inşallahh, helede tüp bebek sürecinde bu şekilde davranması beni mahvetti, yumurta olulumunu etkiler diye de çok üzüldüm inşallah bi sıkıntı olmaz ve inşaallah dediğiniz gibi artık ayrı bir ailesi olduğunu anlar.Sanki bencocuk olunca degisecek ya da sana hissettirmeyecek emin ol hicc uzulme bende tup bebek surecinde boyle durumlar yasamistim anasi ablasi tos konduramazdi ama hepsi bosmus kendiside anladi
2. Denemeydi canım..
Herşey kaliteli 5. Gün embriyosu iyi kalitede iki tane transfer yapıldı yinede negatif..
1 i bile tutmamış.. çok şaşkınım çok ümitlenmistim.. beynim şöyle diyor..
2 tane iyi kalitede bile tutmadiysa senin çocuğun olmaz diyor iç sesim...
Bu film hep başa saracak gibi dönüpdolaşıp aynı yere varıyorum..
Umutsuzluğa düştüm kendimi toparlamam zaman alacak gibi...
Rüyada gibiyim...
Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah..
Tüp bebek bölümünü artık pek okumuyordum konu başlığını görünce Allah im nolur olmuş olsun dedim son sayfalara doğru göz yaşıma engel olamadım sana ağlıyorum kendime ağlıyorum bizim gibi olan herkese ağlıyorum şuan
Offf üzülme demiycem nolur içine atma ağla konuş yaz çok üzgünüm hiç tanimadigim biri için göz yaşlarım sel oldu.
Ne denir ki Allah 'ın vardır bir bildiği nasip ondan gelen herşeye razıyız.Guclu ol kendini bu durumun cokertmesine izin verme arkadaşım
Moral onemli ama inan ben tup bebek asamasinda o kadar kotu kavgalar yasadimki transfer gunu bile hastaneyi birbbirine kattik o kadar kotuydum transfer sonrasi da sinir krizleri gecirdim aile meseleleri yuzunden o yuzden hic canini sikma gecicek hepsi hele bebis gelsin dunyaniz degisecek ama hemen degil sabretayy inşallahh, helede tüp bebek sürecinde bu şekilde davranması beni mahvetti, yumurta olulumunu etkiler diye de çok üzüldüm inşallah bi sıkıntı olmaz ve inşaallah dediğiniz gibi artık ayrı bir ailesi olduğunu anlar.
Allah razı olsun canım benim bizi bizden başkası anlamaz...
Ben iyim normal hayatıma döndüm gülüyorum geziyorum.. vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır..
Sabrımı ölçüyordur...
Daha iyisi olacaktır..
Yada olmaması hayırlıdır..
Biz bilemeyiz bir tek RABBİM bilir..
Ilk negatif deki gibi değilim Daha sabirliyim evde konusunu ettiremiyorum eşime..
2 ay sonra ameliyat olduğum hastanede devam edeceğiz ..
Tekrar herşeye bakılacak sil baştan başlanacak...
Herşey kaliteli ve çok iyi neden tutmadığını araştırılsın istiyorum iğneden ipliğe tabiri caizse...
Geçen gün bir arkadaşım 7 aylık bebeği karnında öldü..
Döndüm kendime dedimki seninki de sınav mı ıssız... Rabbim daha zor sınavlardan korusun ne diyeyim yüreğim acıdı arkadaşa...
Siz hepiniz çok degerlisiniz en zor zamanlar da destek oldunuz bana allah hepinizden razı olsun inşallah.. ne muradiniz ( bebiş :) )
varsa hayırlısı ile gerçek olsun inşallah...
Neler neler var, doğru diyorsun. Hayırlısı deyip geçmek kazım sanırım.Allah razı olsun canım benim bizi bizden başkası anlamaz...
Ben iyim normal hayatıma döndüm gülüyorum geziyorum.. vardır rabbimin bir bildiği mutlak vardır..
Sabrımı ölçüyordur...
Daha iyisi olacaktır..
Yada olmaması hayırlıdır..
Biz bilemeyiz bir tek RABBİM bilir..
Ilk negatif deki gibi değilim Daha sabirliyim evde konusunu ettiremiyorum eşime..
2 ay sonra ameliyat olduğum hastanede devam edeceğiz ..
Tekrar herşeye bakılacak sil baştan başlanacak...
Herşey kaliteli ve çok iyi neden tutmadığını araştırılsın istiyorum iğneden ipliğe tabiri caizse...
Geçen gün bir arkadaşım 7 aylık bebeği karnında öldü..
Döndüm kendime dedimki seninki de sınav mı ıssız... Rabbim daha zor sınavlardan korusun ne diyeyim yüreğim acıdı arkadaşa...
Siz hepiniz çok degerlisiniz en zor zamanlar da destek oldunuz bana allah hepinizden razı olsun inşallah.. ne muradiniz ( bebiş :) )
varsa hayırlısı ile gerçek olsun inşallah...
Neler neler var, doğru diyorsun. Hayırlısı deyip geçmek kazım sanırım.
Harika, teşekkürlerDr. Felice Gersh
PCOS SOS adlı kitabından hamile kalmak isteyen kadınlara tavsiyeler.
(Kitapta 7 adımlı bir tedaviden bahsediyor. Bu 7 adımdan ilk 6’sı polikistik over hastası olsun veya olmasın bütün kadınlara hitap ederken, 7. adımda sadece polikistik overe odaklanıyor.)
1. Adım: Işığa ve karanlığa daha fazla önem verin.
Eski atalarımız 24 saatte güneşin doğuşunu, batışını, ışığı ve karanlığı seyrederlerdi. Dünyada her şeyin zamanını belirleyen Güneş olduğuna göre, vücudumuzda da bu zamanı belirleyen şeyin Güneş olduğuna şüphe yok. Modern hayatın getirdiği yapay aydınlatıcılar ve elektronik cihazların ışıklı ekranları vücudumuzun ışık karanlık algısını değiştirmekte ve bizi geç yatmaya teşvik etmektedir.
Beyinde hipotalamusta vücudun bir saati vardır. Bu saat ışık ve karanlığı algılayarak 24 saatimizi şekillendirir. Aynı şekilde her hücrenin de kendi saati vardır. Vücutta her şeyin zamanlı bir şekilde sorunsuz ilerleyebilmesi için bu saatin düzgün çalışması gerekir. Gece olduğunda her şey sessizliğe bürünür. Mide, pankreas, karaciğer uyur, bu saatte sizin de uyumanız gerekir. Uyandığınızda ise, organlarınız da uyanır ve vazifelerini yapmak üzere iş başına geçerler, yeni güne artık hazırdırlar.
Bu sistemde bozulma ortaya çıkarsa vücudunuzda çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkmaya başlar. Bunu engellemek için gün doğumunu ve gün batımını izleyin, sabah ışığı alın, öğlen ışığı alın, balkonu daha sık kullanın, akşam saat 8’den sonra elektronik cihazları kapatın, bu saatten itibaren kendinizi rahatlatacak işlerle meşgul olun, ışıkları kısın, saat 10 ile 11 arası yatağa gidin ve tamamen karanlık bir ortamda uyuyun, sabah kalkınca bütün perdeleri açın ve bulabildiğiniz en ışıklı ortamda kahvaltınızı yapın.
2. Adım: Uyku düzeninize dikkat edin.
Bir önceki adımla bağlantılı olarak uyku saatlerinize çok dikkat edin. Hafta sonu jetlaglarından uzak durun. Erken yatıp erken kalkmayı alışkanlık haline getirin ve hafta sonu da bu alışkanlığınızı devam ettirin. Erken uyumakta zorlanıyorsanız 1. adımdaki tavsiyeler mutlaka işinize yarayacaktır. Ancak hala ekstra yapabileceğiniz şeyler de yok değil. Akşam ashwagandha çayı tüketerek kendinizi rahatlatıp daha kaliteli bir uyku geçirebilirsiniz. 6 ay boyunca her akşam ashwagandha çayı içen kişilerin kortizol seviyelerinde %28 düşüş görülmüştür. Bu da stresi %44 oranında, anksiyete ve uyku bozukluklarını ise %70 oranında azaltmıştır.
Rahat bir şekilde uykuya dalmak için aromaterapiyi de kullanabilir, lavanta yağının sakinleştirici etkisinden faydalanabilirsiniz.
Yatmadan önce sıcak bir banyo yapmak da yine stresi azaltmada ve uykuya rahat dalmada etkili görünmektedir.
Kafein içeren çay ve kahveyi gündüz tüketin, hava karardıktan sonra ise papatya gibi sakinleştirici çayları tercih edin. Her şeye rağmen erken uyuyamıyorsanız yatmadan önce 3 ay boyunca 3 mg melatonin alın, daha sonra bu miktarı 1-2 mg’a düşürün. Melatonin, myo inositol ile beraber kullanıldığında tüp bebek başarı oranını arttırmaktadır.
3. Adım: Yemeği saatli yiyin.
Vücudumuzda organlarımızın vazifelerini yapmak için kurduğu biyolojik saat çok rahat kontrolden çıkabilir. Çünkü sindirim sistemi ile alakalı organların saatini bağırsak bakterileri kurar. Bu organlar beyindeki saatten neredeyse bağımsızdır. Sindirim sistemi, ışığa ve karanlığa göre değil yeme içme saatine göre organların ritmini belirler. Bin yıllar önce atalarımızın bütün saatleri birbirine paralel bir şekilde sorunsuz ilerliyordu. Sabah olunca uyanıp yemek yiyorlar, akşam olunca uyuyorlardı. Bu nedenle organların ritmi bozulmuyor ve günümüz kronik hastalıklarına yakalanmıyorlardı.
Siz de gün içinde uyandığınız andan yatacağınız ana kadar saatsiz bir şekilde ne zaman canınız isterse o zaman yiyip içmeyin. Sabah güzel bir kahvaltı yapın. Akşam yemeğinizi ise kahvaltıdan en geç 10-12 saat sonra yiyin ve tekrar 12-14 saat hiçbir şey yemeden sabahlayın. Günün en zengin öğünü kahvaltı olmalı, öğlen yemeği daha hafif yenmeli ve akşam yemeği ise günün en hafif öğünü olmalı. Akşam yemeğinizi en geç 7’de bitirin, hatta mümkünse 5-6 arası yiyin. Bundan sonra yatana kadar su ve sakinleştirici çaylar dışında bir şey yiyip içmeyin.
4. Adım: Egzersiz yapın.
Egzersiz, bağırsak sağlığı için çok faydalıdır, bağırsaklardaki bakteri çeşitliliğini arttırır. Bunun doğurganlıkta ne kadar önemli olduğunu bir sonraki adımda görebilirsiniz.
Kendinizi incitmeden sabah, öğlen, akşam ne zaman isterseniz egzersiz yapın. Egzersiz kısaca yatmak ve oturmak dışında yaptığınız her şeydir. Hareket edin, yürüyün, koşun. Spor salonuna gitmek istemiyorsanız gitmeyin ama hoşunuza gidiyorsa devam edin. Herkesin egzersiz yapma şekli farklıdır. Size en uygun yöntemi keşfedin ve bunu alışkanlık haline getirin. Ofiste çalışıyor ve egzersiz için hiç vakit bulamıyorum diyorsanız masanızın altına pedallı egzersiz aletlerinden koyabilirsiniz.
5. Adım: Bağırsaklarınızı besleyin.
Bağırsaklarımız, bağışıklık sisteminin %70’inin evidir çünkü bir insanın yaptığı en tehlikeli şey yemek yemektir. Sağlıksız bağırsaklar, sağlıksız bağışıklık sistemini beraberinde getirir. Bağırsaklar, kadınlarda östrojen hormonunun aktif bir şekilde kullanılmasında kritik bir rol oynar. Bir kadının vücudunda neredeyse her şey östrojen ile, dolayısıyla da bağırsaklar ile bağlantılıdır. Önemli olan var olan östrojeni vücudun ne kadar iyi kullanabildiğidir. Bu nedenle bağırsaklarımızı beslemek çok ama çok önemlidir.
Bol sebze tüketin, lifli gıdalarla beslenin. Her renkten sebze ve meyve yiyin. Ne kadar çok çeşitli beslenirseniz, bağırsaklarınızdaki faydalı bakteriler de o kadar çeşitli olur. Organik beslenmeye gayret edin. Çiğ ve en az işlem görmüş gıdaları tüketin. Pişirmek ise en az işlem görmüş gıdaya örnektir. Ancak marketten aldığımız paketli gıdaların pek çoğu yüksek oranda işlenmiş olduğu için asla tüketmeyin.
Şekeri az tüketin. Şeker yemek, bağışıklık sistemimizi bağırsaklarda iltihap yapmaya zorlamak demektir. Trans yağ tüketmeyin. Sızma zeytinyağı, hindistan cevizi yağı gibi sağlıklı yağlar tüketin. Zararlı yağlardan uzak durun. İşlenmemiş doğal tuz tüketin. Bir kişinin günlük tuz ihtiyacı bir tatlı kaşığı veya ondan biraz daha azıdır. Bu miktardan çok daha az veya çok daha fazla tuz tüketmek ise zararlıdır.
6 şeyden tamamen uzak durun.
1. Alkol: Karaciğer hastalıklarına neden olur.
2. Tarımda kullanılan antibiyotikler: Bu antibiyotikler vücudumuza girdiğinde bağırsak bakterilerini öldürür. Antibiyotiksiz organik yumurta, et vb. tüketin.
3. Suni tatlandırıcılar: aspartam, sukraloz, sakkarin gibi suni tatlandırıcıları asla tüketmeyin.
4. Süt ürünleri: İneğin yavrusunu büyütebilmesi için sütünde çok fazla hormon bulunmaktadır ve bu hormonlar özellikle polikistik over hastalarında testosteron artışına neden olur. Süt ürünlerindeki büyüme hormonları, hücrelerin androjene duyarlılığını arttırır.
Süt ürünlerinden uzak durmanız için ikinci bir neden de galaktozdur. Galaktoz, süt şekeri demektir. Kadınların yumurtalıklarında da aynı bağırsaklarda olduğu gibi bakteri hücreleri vardır. Bu hücreler yumurtalıklarda bulunan yumurtaların sağlıklı bir şekilde büyüyebilmesi için kritik bir role sahiptir. Galaktoz bu hücrelerde toksik etki gösterir. Fazla süt tüketen kadınların diğer kadınlara oranla yaşla beraber doğurganlıklarında daha hızlı düşüş olduğu bilimsel araştırmalarda gösterilmiştir.
5. Emülgatör: Bağırsak sistemini bozar ve iltihap yapar.
6. Gluten: Pek çok insan glüteni tolere edemez. Tolere ettiği zannedilenlerde bile geçirgen bağırsak hastalığına neden olur. Bu da iltihaba, oto immün hastalıklara, alerjiye, kalp hastalıklarına, kansere ve diyabete sebep olur.
Bağırsak bakterilerinizi canlı tutmak için günlük probiyotik alın. Aldığınız probiyotik takviyenin içinde 5 farklı bakteri çeşidi ve en az 5 milyar koloni oluşturan üniteye sahip olmasına dikkat edin.
Tam 100 trilyon civarında bakteri sizin vücudunuzu evi olarak görüyor. Onlardan iyi olanları besleyebilmek için çok çeşitli ve lifli sebze ve meyve tüketin.
6. Adım: Saf ve temiz yaşayın, bütün endokrin bozuculardan uzak durun.
BPA’lardan uzak durun. Plastik poşetlerde gıda saklama alışkanlığınızdan vazgeçin. Plastik kaşık, kepçe, kap kullanmayın. Isıya dayanıklıdır yazan plastiklere asla güvenmeyin çünkü kastettikleri ısı ile erimemesi durumudur. Plastikler ısıya temas ettiklerinde gıdalara daha fazla plastik bırakırlar. Plastik bardaklarda asla çay içmeyin. Plastik çay ve kahve yapma makineleri ve su ısıtıcılardan uzak durun.
Teneke konserve ürünleri tüketmeyin. Bir ürünün içinde ne kadar fazla yağ varsa plastik ve tenekenin içindeki endokrin bozucu kimyasalları o kadar fazla kendine çektiği belirtilmiştir. Sağlıklı zeytinyağı bulsanız bile plastik kaplarda satılanları tercih etmeyin. Cam şişelerde satılan ürünleri alın.
Temiz hava alın, temiz su tüketin. Şebeke suyunun temiz olduğu yerlerde suyunuzu arıtıp kullanın, plastik şişelerde su almayın. Ancak şebeke suyunun kirli olduğu yerlerde damacana almak daha güvenli olabilir.
Günümüzde denizlerin ve hatta okyanusların çok kirli olması nedeniyle balıklar çok fazla plastik tüketmektedirler. Ayda bir iki defadan fazla balık tüketmeyin.
Ev temizliğinizde sirkeden yardım alın. Bitkisel diş macunu kullanın. Kimyasal kozmetik ürünlerine elveda deyin. Hindistan cevizi yağı çok etkili bir nemlendiricidir. Doğal ürünler ile hayatınıza devam edebileceğinizin farkında olun.
7. Adım: Polikistik overli hastaların gebe kalmak için kullanabileceği takviyeler:
(Bu kısım çok ayrıntılı olduğu için zaman alacak. O nedenle daha sonra ekleyeceğim.)
Harika, teşekkürler
Çok değerli bilgiler paylasmissin bunları bir başlık altında paylaşsak ne güzel olur.
Ben artık şöyle düşünüyorum..Kafam karıştı... Kimisi diyor ki ne zaman asla olmayacak dedim kafamdan sildim attım o zaman hamile kaldım...
Kimisi de diyor ki olmayacak diye negatif düşüncelerle beynini doldurma, olacağına inan ki vücudun da ona göre çalışsın. Kime inanayım bilemedim.
Ben ne zaman tamam artık olmayacak bu defteri kapatıyorum desem kendimi oyalayacak bir şey buluyorum ama o zaman hiçbir şeyime dikkat etmiyorum, sağlık vitamin tedavi vs. Şimdi kendime bakmaya başladım önce vücudum biraz toplansın rahatsızlıklarım bi geçsin dedim ama hamile kalabilmeyi aklımdan çıkarmak ne mümkün. Ta en başa sardık sanki. Asla vazgeçmeyecekmişim gibi geliyor. Çünkü vazgeçersem tutunacak bir dalım yok.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?