- 1 Eylül 2018
- 1.166
- 1.202
- 133
Hayır hayır hiç sıkıntılı bir süreç değil. Göbekten iğnelerle başlıyorsun. İnce ve küçük uçlu iğneler zaten kendine yapabilirsin. Yumurta toplama da hafif bir anestezi ile yapılıyor işlemin başlayıp uyanmam arasındaki süre 15 dk ydı. İlk bi saat adet ağrısı gibi oldu sonra o da geçti. Transfer zaten acısız bir işlem. Sonrası beklemek. Toplamda 7 kez doktora gittim. Ailen yakındaysa sürekli gittiğini görecekse bir bahane uydurman gerekebilir. Yoksa bunun dışında söylemeni gerektircek bir durum yok :) hayırlısı olsun inşallahçok haklısın önceden çok karşıydım hep normal yolla olacak diye bekliyordum 2.5 yıldır tedavi görüyorum aslında daha yeni yeni tüp bebek fikrine ısınmaya çalışıyorum ama hala çok endişelerim var ekim ayında yaptırmak istiyorum çok sıkıntılı bir süreç mi?
ayrıca ailemde karşı tüp bebek yaptırmama herkesten gizli olacak gizleyebilir miyim sizce ?
yorumlarınızı tek tek okudum Allahın izniyle inşallah olumlu sonuçlanır çabaların
bahane konusunda problem olacağını sanmıyorum eşim zaten hastane de çalıştığı için o hastanede yaptıracağım tüp bebek yaptıran arkadaşım belli bir süre yatman gerekiyor dedi eğer şüphelenirlerse sürekli yattığım için şüphe duyarlar :) altlı üstlü oturduğumuz için anlayabilirlerHayır hayır hiç sıkıntılı bir süreç değil. Göbekten iğnelerle başlıyorsun. İnce ve küçük uçlu iğneler zaten kendine yapabilirsin. Yumurta toplama da hafif bir anestezi ile yapılıyor işlemin başlayıp uyanmam arasındaki süre 15 dk ydı. İlk bi saat adet ağrısı gibi oldu sonra o da geçti. Transfer zaten acısız bir işlem. Sonrası beklemek. Toplamda 7 kez doktora gittim. Ailen yakındaysa sürekli gittiğini görecekse bir bahane uydurman gerekebilir. Yoksa bunun dışında söylemeni gerektircek bir durum yok :) hayırlısı olsun inşallah
ne güzel yorumları okuyunca içim rahatladı iyi ki yaptırdım diyenlerin olması içimi ferahlattı. Allah bağışlasın.Biz çok hızlı karar verdik tüp bebek için normal şekilde olan bi çocuğum olmasına rağmen . Dr fsh değerimin yüksek olduğunu söyledi. Farklı bi dr.a gittim o da aynı şeyi söyledi. Ve çok şükür ilk seferde hamile kaldım. Nasipte bu şekilde olması varmış. İyi ki gitmişim. Zor değil sabır işi tüp bebek. Ama hepsi 3 hafta işte. Sonrası normal bi hamilelik gibi. Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Sürekli yatmak kesinlikle yok. Doktorum bana çok ağır işler yapmadan normal hayatına dönebilirsin dedi ben şımarıklıktan iki gün izin aldım evde dinleniyim diye :) evde kalkıp dolanıyorum ama. Sürekli yatınca rahime kan akışı azalıyormuş ve bu daha kötü.bahane konusunda problem olacağını sanmıyorum eşim zaten hastane de çalıştığı için o hastanede yaptıracağım tüp bebek yaptıran arkadaşım belli bir süre yatman gerekiyor dedi eğer şüphelenirlerse sürekli yattığım için şüphe duyarlar :) altlı üstlü oturduğumuz için anlayabilirler
ne güzel yorumları okuyunca içim rahatladı iyi ki yaptırdım diyenlerin olması içimi ferahlattı. Allah bağışlasın.
Sürekli yatmak kesinlikle yok. Doktorum bana çok ağır işler yapmadan normal hayatına dönebilirsin dedi ben şımarıklıktan iki gün izin aldım evde dinleniyim diye :) evde kalkıp dolanıyorum ama. Sürekli yatınca rahime kan akışı azalıyormuş ve bu daha kötü.
İnşallah bir an önce bebeğine kavuşursun.
Bugün kontrolüm vardı persembe yada Cuma toplama olacaktı ama iğneye yine devam sabah akşam Cuma kontrol herşey yolunda giderse pazar toplama inşallah.benim gibi sabırsız biri için moral bozucu oldu ama yinede şükür bu süreç ve herşey yolunda giderse bebeğimin bana öğreteceği ilk şey sabır olacak :)))
Hayır hayır hiç sıkıntılı bir süreç değil. Göbekten iğnelerle başlıyorsun. İnce ve küçük uçlu iğneler zaten kendine yapabilirsin. Yumurta toplama da hafif bir anestezi ile yapılıyor işlemin başlayıp uyanmam arasındaki süre 15 dk ydı. İlk bi saat adet ağrısı gibi oldu sonra o da geçti. Transfer zaten acısız bir işlem. Sonrası beklemek. Toplamda 7 kez doktora gittim. Ailen yakındaysa sürekli gittiğini görecekse bir bahane uydurman gerekebilir. Yoksa bunun dışında söylemeni gerektircek bir durum yok :) hayırlısı olsun inşallah
Ayy evet ben de bi kimyasal gebelik yaşadım o zaman herkesle paylaştım bilemedim böyle olacağını. Sonra bana taktik mi verenler olmadı neler neler :)))) şimdi tüp bebeğe başlarken sadece aileden birkaç kişiye söyledik hiç gerek yok başka insanlarabiz herkese söyledik aslında eşim varikosal amleiyatı olunca herkes cocuk istediğimizi öğrendi o kadar pişmanım ki ailelerle ve arkadaşlarla payşatığıma bu konuyu sürekli gündem bizim bebek meselemiz herkes biz dua ettiğinden bahsediyor belki iyilik için söylüyorlar ama bizi üzmüş oluyorlar Eğer kimseyle paylaşmadıysanız bu konuyu SAKIN söylemeyin :)
Asla ümidinizi yitirmeyin bir çok yumurta takibi 2 aşılama 2 tüp bebek sonucu 28 haftalık hamileyim doktorunuzu dogru seçin bu işte en büyük rol doktor seçimi Rabbim isteyen herkesin kucagını minik bebişlerle doldursun♥
Maşallah size tebrik ederim ,Sizin doktorunuz kimdi sorun neydi o kadar mutu oluyorum ki hamişleri görünce
canım hayırlı uğurlu olsun Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin bnde çok stresliyim eşimde morfololji sıkıntısı var bnde hiç bir şey bulunamadı ne gibi ilaçlar kullandınız eşinin morfoloji kaçtıBen polikistikover hastasıyım en zirvesinde çok zor bi hastaydım eşimde de hareketlilik ve morfoloji sıkıntısı vardı ikimizde uzın süre ugraştık en son bi doktor bulduk bize ilaçlar verdi bazı tedavi öncesi fayda edecek eşim sigara kullanıyordu bıraktı ocak ayında başladık nisan 5 de pozitifi gördük ikinci tüp bebekte ilk denemede yani ill transferimde olumlu sonuç aldık doktorumuz gökalp Öner kayseri de
canım hayırlı uğurlu olsun Allah isteyen herkese hayırlısıyla nasip etsin bnde çok stresliyim eşimde morfololji sıkıntısı var bnde hiç bir şey bulunamadı ne gibi ilaçlar kullandınız eşinin morfoloji kaçtı
çook sevindim inşallah bizde aynı sonuça ulaşırız :)Ben polikistikover hastasıyım en zirvesinde çok zor bi hastaydım eşimde de hareketlilik ve morfoloji sıkıntısı vardı ikimizde uzın süre ugraştık en son bi doktor bulduk bize ilaçlar verdi bazı tedavi öncesi fayda edecek eşim sigara kullanıyordu bıraktı ocak ayında başladık nisan 5 de pozitifi gördük ikinci tüp bebekte ilk denemede yani ill transferimde olumlu sonuç aldık doktorumuz gökalp Öner kayseri de
Biraz önce geldim eve :) 8 uğurlu sayım 8 tane toplamışlar çok güzel geçti ne olduğunu anlamadım 15 dk dahi sürmedi dedi annem ve eşim.suanda regl sancısı gibi bi ağrım var,onun dışında herşey yolunda.yarını iple cekiyorum hemen yarın olsun
Biraz önce geldim eve :) 8 uğurlu sayım 8 tane toplamışlar çok güzel geçti ne olduğunu anlamadım 15 dk dahi sürmedi dedi annem ve eşim.suanda regl sancısı gibi bi ağrım var,onun dışında herşey yolunda.yarını iple cekiyorum hemen yarın olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?