yazını bir kez daha okudum yeterrrr gerçekten zor günler geçirmişsin .....rabbim ianşallah en kısa zamanda senin ve bzilerin yüzünü güldürür ...bu defa emeklerin boşa çıkmaz....turan çetinde mi devam ediyorsun tedaviye?
sağol canımmm aminnn evet canım turan hoca ile devam edeceğiz kısmetse
tamam canım güzel haberlerini bekliyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzz......
Yumoş kalitesini arttırmak için ekstradan herhangi ilaç ve takviye verdi mi canım kullandın mı?
yeterrr bweni bitirdin canim yaaaa yazni okurken khakkatennn yeteeeerrrrrr diye bagirasim geldi az uz sey yasamamissin seni o adana mersin yolunda aglarken hayal ettimARKADAŞLAR BEN BURAYI YENİ GÖRDÜM BİRAZCIK YAŞADIKALRIMDAN SÖZ ETMEK İSiTYORUM (kendimi tanıtayım)BEN 2004 YILINDA EYLÜL AYINDA EVLENDİM EVLENDİĞİMDE 28 YAŞIMDAYDIM EVLENDİĞİMİZ AY BAŞKA BİR SEBEBPTEN DOLAYI GİTTİĞİMİZ ( çocuk istediğimizide söyleyince)DR EŞİMDEN VE BENDE BAZI TESTLER İSTEDİ ve EŞİMİN SPRM SAYISINDAN DOLAYI DOĞAL YOLDAN BEBEK SAHİBİ OLMAMIZIN ÇOK ZOR OLDUĞUNU TEDaVİ OLmAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ HEMEN BİR ÜROLOĞA YÖNLENDİRDİ EŞİMİ TEDAVİ GÖRMEYE BAŞLADI AMA 18 MİLYON OLAN SAYIMIZ 2 MİLYONLARA KADAR DÜŞTÜ DR VERDİĞİ İLAÇAALR ALTERNATİF TIP ALOVERA ÜRÜNLERİ OTLAR ÇÖPLER HACILAR HOCALAR NE ARASANIZ DENEDİK AMA OLMUYORDU EN SON GİTİĞİMİZDE DR TÜP BEBEK MERKEZİ ADRESİ VERDİ ORAYA GİDİN DEDİ (ilk kez tüp bebek merkezine gitmenin verdiği şaşkınlık ve cahilikle çaldık kapılarını)DR ÇOK İYİ BİR PROF DU UZUN UZUN KONUŞTU ANLATTI RAPORDAN SÖZ ETTİ AMA EŞİMİN SGK GÜVENCESİ OLMADIĞINDAN ÖZLEDEN BAŞLAMA KARARIYLA 2006 YILINDA İLK TEDAVİYE BAŞLADIK İLAÇLAR KULANDIK OPU GÜNÜ GELDİ VE BEN HEYCANLA OPUYA GİRDİM ÇIKTIM DR GELDİ VE 22 YUMURTAN OLDU ARTIK DÖLENEMESİNİ BEKLEYECEĞİZ YARIN ARAYACAĞIZ SİZİ DEDİ VE BANA OHSS DEN SÖZ ETTİ EVE GÖNDERDİ SABAH HEYCANLA KALKTIM GELECEK HABERİ BEKLEMEYE BAŞLADIM (aslında haberin ne olduğunu ya dane olmadığını biliyorum bile olasılıklardan haberim yok ) ARADILAR VE 22 YUMOŞTAN 5 TANE İŞLEM GÖRDÜ 2 TANE DÖLENDİ KALİTELERİ PEK İYİ DEĞİL DEDİ HEMEN EŞİMİ ARADIM MERKEZE GİTTİK (ortalama 2 saat sürüyor merkezle evimiz)DR BANA YUMOŞLARIN BOŞ ÇIKTIĞINI YAPILACAK BİR ŞEY OLMADIĞINI 3. 5 AY DİNLENİP YENİDEN DENEMEMİZİ ÖNERDİ BU HAYATIMIN EN ZOR HABERİYDİ (ben öle sanmıştım) EVE DÖNERKEN YOLDA O KADAR ÇOK AĞLADIM Kİ EŞİM ARABAYI KENARA ÇEKİP BANA SARILDI VE O KADAR ÇOK AĞALDIK Kİ HİÇ BEBEK İÇİN ÜZÜLMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM EŞİMİN BU HALİ BANA YAŞADIKALRIMDAN DAHA ÇOK KOYDU 2 YIL BEKLEDİK 2008 YILINDA AYNI MERKEZE GİTTİK VE YENİDEN BU YOLA ÇIKTIK BU DEFA DR AZ İLAÇLA BAŞLADI 12 YUMOŞ 2 EMBİRYO TRNSFER ÇOK MUTLUYDUM EVİME GELDİĞİMDE İLK KEZ BEBEKLERİME BU KADAR YAKINDIM İLK KEZ ONLARLA BU KADAR İÇ İÇEYDİM SARDIM SARMALADIM ONLARI ÖLE BİR KORUMA İÇ GÜDÜSÜ OLUŞTU Kİ BENDE EŞİMİ YATAKTA BİR KÖŞEYE İTMİŞTİM (olurki bir yerime dokunur eli kolu bebeklerim zarar görür diye )İĞNELER VERMİŞTİ DR ONLARI YAPTIRIRKEN ARTIK OTURAMIYORDUM AMA OLSUN DU BEBEĞİM İÇİN HER ŞEYE DEĞERDİ 12. GÜN GELDİ İLÇEDEKİ HAS GİTTİM BETA BAKTIRDIM 2 SAAT SONRA DR MALESEF HAMİLE DEĞİLSİN DEDİ (ne kadarda kolay söylemişti)EVİME GELDİM AĞLADIM ÜZÜLDÜM DR ARADI KONUŞTUK HİSTERSKOPİ YAPALIM DEDİ YAPTIK AMA BİR ŞEY ÇIKMADI BU ARADA EŞİM İFLAS ETTİ ÇOK CİDDİ SIKINTILARIN İÇİNDE BULDUK KENDİMİZİ ARADAN 2 GEÇTİ 2010 YILINDA BAŞKA BİR ÖZEL ÜNVRT YENİDEN DENEMEYE KARAR VERDİK (2yıl boyunca çalıştım tüp bebek parası biriktirdim )YENİ BİR MERKEZ YENİ UMUTLARLA YOLA ÇIKTIM ÖN TEKİKLER HSG VS BİR SÜRÜ ŞEY YAPILDI TEDAVİ BAŞLADI OPU OLDUM 18 YUMOŞ 1 EMBRYO (yine çok sayıda boş çıkan yumurta)2. GÜN TRANSFER İÇİN ÇAĞRILDIĞIMDA MERKEZİN DR BENİ KARŞISINA ALIP BAK BU EMBİRYO ÇÖP BUNU SANA TARANSFER EDİP SENİN HAYALERİNİ ÇALAMAM EVİNE GİT 1 AY SONRA YENİDEN DENEYELİM DEDİ BOYNUMU BÜKTÜM TAMAM DEDİM EVİME GELDİM 1 AY SONRA GİTTİM YENİDEN TEDAVİ 1 EMBİRYO 2. KALİTE TARANSFER 12. NEGATİF ARADAN BİR KAÇ AY GEÇTİ DR BİR KEZDE NATURel DENMEYİ ÖNERDİM (ilaçsız tüpj bebek)OLUR DEDİ KAYBEDECEK BİR ŞEY YOK TARNSFERE KADAR ÜCRET ALMAYACAĞIM EĞER TARNSFER OLURSA ÜCRET TALEP EDERİM DEDİ (kendince güzellik yaptı bana )OPUDA 1 YUMOŞ TABİKİ BOŞ ÇIKTI YİNE YALNIZ YİNE TEK BAŞIMA EVİME GELDİM ARTIK EŞİMLE AĞLAMIYORDUK BİLE KISMET DİYORDUK BURAYA KADARMIŞ ALLAH BÜYÜK DİYORDUK BİR SÜRE BEBEK DÜŞÜNMEMEYE KARAR VERDİK 1 YIL GEÇMİŞTİ BİR BAŞKA TÜP BEBEK MERKEZİ BİZİ ARADI VE GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRdI VE GİTTİK GÖRÜŞMEYE BAZI TESTLER İSTEDİLER EŞİMDEN VE BENDEN BEN BU TESTLERİN 2 YIL ÖNCE EŞİME YAPILDIĞINI (ben zaten hormon testlerime 3 ayda bir baktırıyorum )RENKLİ DOPLER VS YAPILDIĞINI BİR SORUN OLMADIĞINI SÖYLEDİM AMA DR SİZ YİNEDE YENİLEYİN DEDİ İKİNCİ GÜN EŞİMLE DEVLET HAS GİTTİK EŞİMİN KAN TALİLERİNİ VERDİ İKİNCİ GÜN SONUÇLARI ALMAYA GİTTİĞİMDE EŞİMİN PRLOAKTİN HORMONUNUN 470 OLDUĞUNU GÖRDÜM (NORMALİ 20 ler olmalıydı)SONUÇAALRI DR GÖSTEREDİM KORKMA DEDİ ABARTMA DEDİ RİCA MİNNET TOMOĞRAFİ İSTEDİ EVE GELDİM NETTEN BAKTIĞIMDA BEYİNDEKİ TİMÖRLERDEN KAYNAKLI OLABİLECEĞİ YAZIYORDU BU HORMONUN YÜKSELME SEBEBİ TOMOĞRAFİ SONUCUNDA EŞİMİN BEYNİNDE 5 CM LİK BİR KİTLE TESBİT EDİLDİ VE MR İSTENDİ MR DESTEKLENDİ SONUÇ VE BANA HEMEN ADANA DA Kİ ÜNVRT HAS GİTMEMİ SÖYLEDİLER GİTTİM AMA ORADA RANDEVU VERMELİLER 4 YADA 5 AY SONRASINA VEREBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER ZATEN AMELİYAT HANENİN DOLU OLDUĞUNU EŞİMİN İSTESEKT E AMELİYAT EDEMEYECEKELRİNİ (yoğunluktan dolayı)EĞER BİR KRİZ FELÇ (bu tür timörler yüksek oranda felçlik yapabiliyor)BİR ŞEY OLURSA ACİLDEN BAŞ VURMAMIZI SÖYLEDİLER AMA İSTERSENİZ BİR kaç DR ADI VERELİM DEDİLER ALDIM ufak bir araştırmadan sonra birisine karar verdik (ünvr Çalışan ama özeli olan bir proF du kendisi)HEMEN AYNI GÜNE RANDEVU VERDİ EŞİME BAKTI VE HEMEN AMeLİYAT OLMASI GEREK DEDİ BENDE ÜNVRT HAS SÖYLENLERİ ANLATIM ÖNEMLİ DEĞİL BEN HALEDERİZ BİZ DEDİ AMA DEDİ BANA 10.BİN TL ÖDEME YAPMANIZ LAZIM DEDİ(KONUŞTUĞUM HER DR İSTEDİ BU RAKAMI HATTA ACIBADEM HAS 52 BİN TALEP ETTİ BU AMELİYAT İÇİN ) BENDE SİZİ ARAYACAĞIZ DEDİM EVE GELDİM BİR KAÇ ARAKADAŞIN YARDIMIYLA BAŞAK ÜNVRT GÖRÜŞTÜM HEMEN HEPSİ YAKIN ÜCRETLER TALEP ETMİŞLERDİ VE BU DR GÜVENEBİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİLER BİZDE BU DR AMELİYATI YAPTIRMAYA KARAR VERDİK ARADIK DR A BİZ KARARIMIZI VERDİK DEDİK YANINA ÇAĞIRDI RİSKLERDEN BAHSETTİ EŞİMİ KAYBEDEBİLCEĞİMDEN HASARALAR KALABİLECEĞİNDEN SÖZ ETTİ ÇOK ZOR BİR KARARDI AMA EĞER BU AMELİYATI OLMAZSSA HİÇ KURTULMA ÜMİDİ YOKTU (bu görüştüğümüz bütün dr oratk fikri idi) ERTESİ GÜN HAS GİTMEMİZİ YATIŞIN YAPILACAĞINI YATAĞIMIZIN AYRILDIĞINI SÖYLEDİLER (nedense o amliyathane yoğun yer yok yatak yok diyen randevu vermeyen sitem kişiler gitmiş ve yerine bir sürü melek gelmiş buyrun diye karşılandım )EŞİMİN TEtKİLERİ YAPILDI AMELİYAT OLDU (işte o gün benim hayatımın en zor günüydü ömrümden ömür gitmişti tam 13 saat hatta daha fazla sürdü ameliyat )20 KÜSÜR GÜN YOĞUN BAKIMDA YATTI AMELİYATTAN SONRA ViCÜT FONKSİYONLARINDAN BAZILARINI KAYBETTİ HİPOFİZ YETMEZLİĞİ GELİŞTİ AMA HAYATTAYDI EŞİM BİRAZ TOPARLANMIŞTI ARTIK BENİM BEBEK HASRETİM YİNE BAŞ GÖSTERMEYE BAŞLADI 2012 YILI ŞUBAT AYINDA RAPOR HAKKIMIZI DA KULANARAK BİR KEZ DAHA DENEME YAPTIK FARKLI İLAÇLAR KULANDIK (tüp bebek ilaçlarının yanında başka amaçlar için kulanılan ilaçlar)1 EMBİRYOM OLDU 2. GÜN BÖLÜNMEYİ DURDU 3. GÜN YENİDEN BÖLÜNMEYE BAŞLADI (normalde bu aşamada tedavi iptal olur ama dr benim özel durumumdan dolayı beklemeyi tercih etti)DR İSTERSEM TRANsFER YAPALIM DEDİ BENDE KABUL ETTİM 12 GÜN SONRA NEGATİFİMLE BAŞ BAŞA KALDIM BİR DAHA OLMAZ DENEMYECEĞİM DEMİŞTİM AMA BİR ARKADAŞIM TÜM DESTEĞİ İLE BENİ YENİDEN UMUTLANDIRDI EYÜL EKİM GİBİ BİR KEZ DAHA DENEYECEĞİM ŞU ANDA N TEDVİ İLAÇLRI KULANIYORUM ALLAHA SIĞINDIM BU YOLA BİR KEZ DAHA ÇIKIYORUM
AMİNN İNŞŞŞŞŞŞyaşadıklarınızı okudukça insanların sorun ettikleri şeyler gözümde küçülmeye başladı. Allah sizleri çok güçlü kılmış yeter arkadnas... inşallah sabrınızın karşılığını alırsınız.
Güldencim vazgeçmek yok uzun bi kafa tatili diyelim biz bunabu sürede kimse de sana tedavi sormasın sen ne zaman konusunu açarsan ozaman konuşuruz
yeterrr bweni bitirdin canim yaaaa yazni okurken khakkatennn yeteeeerrrrrr diye bagirasim geldi az uz sey yasamamissin seni o adana mersin yolunda aglarken hayal ettim(( Allahimm kocana sana saglik versin yani sirada canina bi can versin insallah..
yeterim gnc ürünlerinin tam listesini yazarsan netten bende sipariş verebilirim gnc de kampanya varmış zaten...bende de yumurta rezervi azliği var eşimde sperm hareketliliği sorunu
ARKADAŞLAR BEN BURAYI YENİ GÖRDÜM BİRAZCIK YAŞADIKALRIMDAN SÖZ ETMEK İSiTYORUM (kendimi tanıtayım)BEN 2004 YILINDA EYLÜL AYINDA EVLENDİM EVLENDİĞİMDE 28 YAŞIMDAYDIM EVLENDİĞİMİZ AY BAŞKA BİR SEBEBPTEN DOLAYI GİTTİĞİMİZ ( çocuk istediğimizide söyleyince)DR EŞİMDEN VE BENDE BAZI TESTLER İSTEDİ ve EŞİMİN SPRM SAYISINDAN DOLAYI DOĞAL YOLDAN BEBEK SAHİBİ OLMAMIZIN ÇOK ZOR OLDUĞUNU TEDaVİ OLmAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ HEMEN BİR ÜROLOĞA YÖNLENDİRDİ EŞİMİ TEDAVİ GÖRMEYE BAŞLADI AMA 18 MİLYON OLAN SAYIMIZ 2 MİLYONLARA KADAR DÜŞTÜ DR VERDİĞİ İLAÇAALR ALTERNATİF TIP ALOVERA ÜRÜNLERİ OTLAR ÇÖPLER HACILAR HOCALAR NE ARASANIZ DENEDİK AMA OLMUYORDU EN SON GİTİĞİMİZDE DR TÜP BEBEK MERKEZİ ADRESİ VERDİ ORAYA GİDİN DEDİ (ilk kez tüp bebek merkezine gitmenin verdiği şaşkınlık ve cahilikle çaldık kapılarını)DR ÇOK İYİ BİR PROF DU UZUN UZUN KONUŞTU ANLATTI RAPORDAN SÖZ ETTİ AMA EŞİMİN SGK GÜVENCESİ OLMADIĞINDAN ÖZLEDEN BAŞLAMA KARARIYLA 2006 YILINDA İLK TEDAVİYE BAŞLADIK İLAÇLAR KULANDIK OPU GÜNÜ GELDİ VE BEN HEYCANLA OPUYA GİRDİM ÇIKTIM DR GELDİ VE 22 YUMURTAN OLDU ARTIK DÖLENEMESİNİ BEKLEYECEĞİZ YARIN ARAYACAĞIZ SİZİ DEDİ VE BANA OHSS DEN SÖZ ETTİ EVE GÖNDERDİ SABAH HEYCANLA KALKTIM GELECEK HABERİ BEKLEMEYE BAŞLADIM (aslında haberin ne olduğunu ya dane olmadığını biliyorum bile olasılıklardan haberim yok ) ARADILAR VE 22 YUMOŞTAN 5 TANE İŞLEM GÖRDÜ 2 TANE DÖLENDİ KALİTELERİ PEK İYİ DEĞİL DEDİ HEMEN EŞİMİ ARADIM MERKEZE GİTTİK (ortalama 2 saat sürüyor merkezle evimiz)DR BANA YUMOŞLARIN BOŞ ÇIKTIĞINI YAPILACAK BİR ŞEY OLMADIĞINI 3. 5 AY DİNLENİP YENİDEN DENEMEMİZİ ÖNERDİ BU HAYATIMIN EN ZOR HABERİYDİ (ben öle sanmıştım) EVE DÖNERKEN YOLDA O KADAR ÇOK AĞLADIM Kİ EŞİM ARABAYI KENARA ÇEKİP BANA SARILDI VE O KADAR ÇOK AĞALDIK Kİ HİÇ BEBEK İÇİN ÜZÜLMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM EŞİMİN BU HALİ BANA YAŞADIKALRIMDAN DAHA ÇOK KOYDU 2 YIL BEKLEDİK 2008 YILINDA AYNI MERKEZE GİTTİK VE YENİDEN BU YOLA ÇIKTIK BU DEFA DR AZ İLAÇLA BAŞLADI 12 YUMOŞ 2 EMBİRYO TRNSFER ÇOK MUTLUYDUM EVİME GELDİĞİMDE İLK KEZ BEBEKLERİME BU KADAR YAKINDIM İLK KEZ ONLARLA BU KADAR İÇ İÇEYDİM SARDIM SARMALADIM ONLARI ÖLE BİR KORUMA İÇ GÜDÜSÜ OLUŞTU Kİ BENDE EŞİMİ YATAKTA BİR KÖŞEYE İTMİŞTİM (olurki bir yerime dokunur eli kolu bebeklerim zarar görür diye )İĞNELER VERMİŞTİ DR ONLARI YAPTIRIRKEN ARTIK OTURAMIYORDUM AMA OLSUN DU BEBEĞİM İÇİN HER ŞEYE DEĞERDİ 12. GÜN GELDİ İLÇEDEKİ HAS GİTTİM BETA BAKTIRDIM 2 SAAT SONRA DR MALESEF HAMİLE DEĞİLSİN DEDİ (ne kadarda kolay söylemişti)EVİME GELDİM AĞLADIM ÜZÜLDÜM DR ARADI KONUŞTUK HİSTERSKOPİ YAPALIM DEDİ YAPTIK AMA BİR ŞEY ÇIKMADI BU ARADA EŞİM İFLAS ETTİ ÇOK CİDDİ SIKINTILARIN İÇİNDE BULDUK KENDİMİZİ ARADAN 2 GEÇTİ 2010 YILINDA BAŞKA BİR ÖZEL ÜNVRT YENİDEN DENEMEYE KARAR VERDİK (2yıl boyunca çalıştım tüp bebek parası biriktirdim )YENİ BİR MERKEZ YENİ UMUTLARLA YOLA ÇIKTIM ÖN TEKİKLER HSG VS BİR SÜRÜ ŞEY YAPILDI TEDAVİ BAŞLADI OPU OLDUM 18 YUMOŞ 1 EMBRYO (yine çok sayıda boş çıkan yumurta)2. GÜN TRANSFER İÇİN ÇAĞRILDIĞIMDA MERKEZİN DR BENİ KARŞISINA ALIP BAK BU EMBİRYO ÇÖP BUNU SANA TARANSFER EDİP SENİN HAYALERİNİ ÇALAMAM EVİNE GİT 1 AY SONRA YENİDEN DENEYELİM DEDİ BOYNUMU BÜKTÜM TAMAM DEDİM EVİME GELDİM 1 AY SONRA GİTTİM YENİDEN TEDAVİ 1 EMBİRYO 2. KALİTE TARANSFER 12. NEGATİF ARADAN BİR KAÇ AY GEÇTİ DR BİR KEZDE NATURel DENMEYİ ÖNERDİM (ilaçsız tüp bebek)OLUR DEDİ KAYBEDECEK BİR ŞEY YOK TARNSFERE KADAR ÜCRET ALMAYACAĞIM EĞER TARNSFER OLURSA ÜCRET TALEP EDERİM DEDİ (kendince güzellik yaptı bana )OPUDA 1 YUMOŞ TABİKİ BOŞ ÇIKTI YİNE YALNIZ YİNE TEK BAŞIMA EVİME GELDİM ARTIK EŞİMLE AĞLAMIYORDUK BİLE KISMET DİYORDUK BURAYA KADARMIŞ ALLAH BÜYÜK DİYORDUK BİR SÜRE BEBEK DÜŞÜNMEMEYE KARAR VERDİK 1 YIL GEÇMİŞTİ BİR BAŞKA TÜP BEBEK MERKEZİ BİZİ ARADI VE GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRdI VE GİTTİK GÖRÜŞMEYE BAZI TESTLER İSTEDİLER EŞİMDEN VE BENDEN BEN BU TESTLERİN 2 YIL ÖNCE EŞİME YAPILDIĞINI (ben zaten hormon testlerime 3 ayda bir baktırıyorum )RENKLİ DOPLER VS YAPILDIĞINI BİR SORUN OLMADIĞINI SÖYLEDİM AMA DR SİZ YİNEDE YENİLEYİN DEDİ İKİNCİ GÜN EŞİMLE DEVLET HAS GİTTİK EŞİMİN KAN TALİLERİNİ VERDİ İKİNCİ GÜN SONUÇLARI ALMAYA GİTTİĞİMDE EŞİMİN PRLOAKTİN HORMONUNUN 470 OLDUĞUNU GÖRDÜM (NORMALİ 20 ler olmalıydı)SONUÇAALRI DR GÖSTEREDİM KORKMA DEDİ ABARTMA DEDİ RİCA MİNNET TOMOĞRAFİ İSTEDİ EVE GELDİM NETTEN BAKTIĞIMDA BEYİNDEKİ TİMÖRLERDEN KAYNAKLI OLABİLECEĞİ YAZIYORDU BU HORMONUN YÜKSELME SEBEBİ TOMOĞRAFİ SONUCUNDA EŞİMİN BEYNİNDE 5 CM LİK BİR KİTLE TESBİT EDİLDİ VE MR İSTENDİ MR DESTEKLENDİ SONUÇ VE BANA HEMEN ADANA DA Kİ ÜNVRT HAS GİTMEMİ SÖYLEDİLER GİTTİM AMA ORADA RANDEVU VERMELİLER 4 YADA 5 AY SONRASINA VEREBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER ZATEN AMELİYAT HANENİN DOLU OLDUĞUNU EŞİMİN İSTESEKT E AMELİYAT EDEMEYECEKELRİNİ (yoğunluktan dolayı)EĞER BİR KRİZ FELÇ (bu tür timörler yüksek oranda felçlik yapabiliyor)BİR ŞEY OLURSA ACİLDEN BAŞ VURMAMIZI SÖYLEDİLER AMA İSTERSENİZ BİR kaç DR ADI VERELİM DEDİLER ALDIM ufak bir araştırmadan sonra birisine karar verdik (ünvr Çalışan ama özeli olan bir proF du kendisi)HEMEN AYNI GÜNE RANDEVU VERDİ EŞİME BAKTI VE HEMEN AMeLİYAT OLMASI GEREK DEDİ BENDE ÜNVRT HAS SÖYLENLERİ ANLATIM ÖNEMLİ DEĞİL BEN HALEDERİZ BİZ DEDİ AMA DEDİ BANA 10.BİN TL ÖDEME YAPMANIZ LAZIM DEDİ(KONUŞTUĞUM HER DR İSTEDİ BU RAKAMI HATTA ACIBADEM HAS 52 BİN TALEP ETTİ BU AMELİYAT İÇİN ) BENDE SİZİ ARAYACAĞIZ DEDİM EVE GELDİM BİR KAÇ ARAKADAŞIN YARDIMIYLA BAŞAK ÜNVRT GÖRÜŞTÜM HEMEN HEPSİ YAKIN ÜCRETLER TALEP ETMİŞLERDİ VE BU DR GÜVENEBİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİLER BİZDE BU DR AMELİYATI YAPTIRMAYA KARAR VERDİK ARADIK DR A BİZ KARARIMIZI VERDİK DEDİK YANINA ÇAĞIRDI RİSKLERDEN BAHSETTİ EŞİMİ KAYBEDEBİLCEĞİMDEN HASARALAR KALABİLECEĞİNDEN SÖZ ETTİ ÇOK ZOR BİR KARARDI AMA EĞER BU AMELİYATI OLMAZSSA HİÇ KURTULMA ÜMİDİ YOKTU (bu görüştüğümüz bütün dr oratk fikri idi) ERTESİ GÜN HAS GİTMEMİZİ YATIŞIN YAPILACAĞINI YATAĞIMIZIN AYRILDIĞINI SÖYLEDİLER (nedense o amliyathane yoğun yer yok yatak yok diyen randevu vermeyen sitem kişiler gitmiş ve yerine bir sürü melek gelmiş buyrun diye karşılandım )EŞİMİN TEtKİLERİ YAPILDI AMELİYAT OLDU (işte o gün benim hayatımın en zor günüydü ömrümden ömür gitmişti tam 13 saat hatta daha fazla sürdü ameliyat )20 KÜSÜR GÜN YOĞUN BAKIMDA YATTI AMELİYATTAN SONRA ViCÜT FONKSİYONLARINDAN BAZILARINI KAYBETTİ HİPOFİZ YETMEZLİĞİ GELİŞTİ AMA HAYATTAYDI EŞİM BİRAZ TOPARLANMIŞTI ARTIK BENİM BEBEK HASRETİM YİNE BAŞ GÖSTERMEYE BAŞLADI 2012 YILI ŞUBAT AYINDA RAPOR HAKKIMIZI DA KULANARAK BİR KEZ DAHA DENEME YAPTIK FARKLI İLAÇLAR KULANDIK (tüp bebek ilaçlarının yanında başka amaçlar için kulanılan ilaçlar)1 EMBİRYOM OLDU 2. GÜN BÖLÜNMEYİ DURDU 3. GÜN YENİDEN BÖLÜNMEYE BAŞLADI (normalde bu aşamada tedavi iptal olur ama dr benim özel durumumdan dolayı beklemeyi tercih etti)DR İSTERSEM TRANsFER YAPALIM DEDİ BENDE KABUL ETTİM 12 GÜN SONRA NEGATİFİMLE BAŞ BAŞA KALDIM BİR DAHA OLMAZ DENEMYECEĞİM DEMİŞTİM AMA BİR ARKADAŞIM TÜM DESTEĞİ İLE BENİ YENİDEN UMUTLANDIRDI EYÜL EKİM GİBİ BİR KEZ DAHA DENEYECEĞİM ŞU ANDA N TEDVİ İLAÇLRI KULANIYORUM ALLAHA SIĞINDIM BU YOLA BİR KEZ DAHA ÇIKIYORUM
Selam canımm çok heyecanla okudum gerçekten çokk üzüldüm ama çokk şükür herşey bitti demek lazım llahın izniyle senin için güzel bir kapı açılır İNŞLLAH tatlım emin olki çogumuzun farklşı farklı hikyerleri var çogumuz dönem dönem yıkıkma ugradık ama pest etmek yok bence en son mart yında gittim 3 yumuruta alındı ve bölünme olmadı gelişimi durdu senin gibi rkadaşım benimde olmadı vee ben 10 yıllık evliyim evlendigimin 10 ayında hmile kaldım çok güzel bir hamileligim vardı karnım fizigim herşeyim çok güzeldi bie bkan bir dha bakardı gerçekten 22 yasındaydım o zaman ve bebegimi 8 ayluk karnıumda kaybetti,m nedenini bile bulamdılr çlü dogum yptım ve dah sonr hmile klamamdım dr gittik ve senin gibi tahililler film ler derken yuymurta kalitesiz oldugu orataya çıktı meler yaşadım neler gerçektn 4 tüp denedim 2 tranferim oldu ikizlerdi ve tututunamadılr 2 kereside yuymurtalar döllenmedi canımm marta dedim artık bu sayf kapandı desemde yine kapatamadım ve duygularım umutlarım tekrar yeşermeye başladı kısa süzre sonra tekrara tedaviye başılycgız inşşş canım sonucta Rabbim ol desim hepimiz 1 yumurta 1 spermden dünyya gelmissiz İNŞLLAAH hepimizin gönlüne göre veirir Rabbim yılmak yok balımm yola devammm
yeterimmm l-carnitin şurup olarak var bizde eşim almış bi ara içiyordu .....
evet canım aynı şeyleri yaşıyoruz....benim diğerlerimden eksiğim ne nerede yanlış yapıyorum diye çoğu geceler sorguladım kendimi...hele yeni doğum yapanlara bebiş kıyafetleri alıyorum ya hediye diye inan nasıl koyuyor insana....tatile gidelim şunu yapalım bunu yapalım desem de belli bir zamandan sonra evlat hasreti hepsinin önüne geçiyor.... Allahtan bu gibi sitelerde beni anlayan insanlar var...dertleşip konuşabileceğim....yoksa dünya daha da çekilmez olurdu....
Canim insallah emeklerinin karsiligini alicaksin rabbim tez zamanda bu yolda ugrasan herkese bir evlat nasip etsin inszllahARKADAŞLAR BEN BURAYI YENİ GÖRDÜM BİRAZCIK YAŞADIKALRIMDAN SÖZ ETMEK İSiTYORUM (kendimi tanıtayım)BEN 2004 YILINDA EYLÜL AYINDA EVLENDİM EVLENDİĞİMDE 28 YAŞIMDAYDIM EVLENDİĞİMİZ AY BAŞKA BİR SEBEBPTEN DOLAYI GİTTİĞİMİZ ( çocuk istediğimizide söyleyince)DR EŞİMDEN VE BENDE BAZI TESTLER İSTEDİ ve EŞİMİN SPRM SAYISINDAN DOLAYI DOĞAL YOLDAN BEBEK SAHİBİ OLMAMIZIN ÇOK ZOR OLDUĞUNU TEDaVİ OLmAMIZ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ HEMEN BİR ÜROLOĞA YÖNLENDİRDİ EŞİMİ TEDAVİ GÖRMEYE BAŞLADI AMA 18 MİLYON OLAN SAYIMIZ 2 MİLYONLARA KADAR DÜŞTÜ DR VERDİĞİ İLAÇAALR ALTERNATİF TIP ALOVERA ÜRÜNLERİ OTLAR ÇÖPLER HACILAR HOCALAR NE ARASANIZ DENEDİK AMA OLMUYORDU EN SON GİTİĞİMİZDE DR TÜP BEBEK MERKEZİ ADRESİ VERDİ ORAYA GİDİN DEDİ (ilk kez tüp bebek merkezine gitmenin verdiği şaşkınlık ve cahilikle çaldık kapılarını)DR ÇOK İYİ BİR PROF DU UZUN UZUN KONUŞTU ANLATTI RAPORDAN SÖZ ETTİ AMA EŞİMİN SGK GÜVENCESİ OLMADIĞINDAN ÖZLEDEN BAŞLAMA KARARIYLA 2006 YILINDA İLK TEDAVİYE BAŞLADIK İLAÇLAR KULANDIK OPU GÜNÜ GELDİ VE BEN HEYCANLA OPUYA GİRDİM ÇIKTIM DR GELDİ VE 22 YUMURTAN OLDU ARTIK DÖLENEMESİNİ BEKLEYECEĞİZ YARIN ARAYACAĞIZ SİZİ DEDİ VE BANA OHSS DEN SÖZ ETTİ EVE GÖNDERDİ SABAH HEYCANLA KALKTIM GELECEK HABERİ BEKLEMEYE BAŞLADIM (aslında haberin ne olduğunu ya dane olmadığını biliyorum bile olasılıklardan haberim yok ) ARADILAR VE 22 YUMOŞTAN 5 TANE İŞLEM GÖRDÜ 2 TANE DÖLENDİ KALİTELERİ PEK İYİ DEĞİL DEDİ HEMEN EŞİMİ ARADIM MERKEZE GİTTİK (ortalama 2 saat sürüyor merkezle evimiz)DR BANA YUMOŞLARIN BOŞ ÇIKTIĞINI YAPILACAK BİR ŞEY OLMADIĞINI 3. 5 AY DİNLENİP YENİDEN DENEMEMİZİ ÖNERDİ BU HAYATIMIN EN ZOR HABERİYDİ (ben öle sanmıştım) EVE DÖNERKEN YOLDA O KADAR ÇOK AĞLADIM Kİ EŞİM ARABAYI KENARA ÇEKİP BANA SARILDI VE O KADAR ÇOK AĞALDIK Kİ HİÇ BEBEK İÇİN ÜZÜLMEDİĞİNİ DÜŞÜNDÜĞÜM EŞİMİN BU HALİ BANA YAŞADIKALRIMDAN DAHA ÇOK KOYDU 2 YIL BEKLEDİK 2008 YILINDA AYNI MERKEZE GİTTİK VE YENİDEN BU YOLA ÇIKTIK BU DEFA DR AZ İLAÇLA BAŞLADI 12 YUMOŞ 2 EMBİRYO TRNSFER ÇOK MUTLUYDUM EVİME GELDİĞİMDE İLK KEZ BEBEKLERİME BU KADAR YAKINDIM İLK KEZ ONLARLA BU KADAR İÇ İÇEYDİM SARDIM SARMALADIM ONLARI ÖLE BİR KORUMA İÇ GÜDÜSÜ OLUŞTU Kİ BENDE EŞİMİ YATAKTA BİR KÖŞEYE İTMİŞTİM (olurki bir yerime dokunur eli kolu bebeklerim zarar görür diye )İĞNELER VERMİŞTİ DR ONLARI YAPTIRIRKEN ARTIK OTURAMIYORDUM AMA OLSUN DU BEBEĞİM İÇİN HER ŞEYE DEĞERDİ 12. GÜN GELDİ İLÇEDEKİ HAS GİTTİM BETA BAKTIRDIM 2 SAAT SONRA DR MALESEF HAMİLE DEĞİLSİN DEDİ (ne kadarda kolay söylemişti)EVİME GELDİM AĞLADIM ÜZÜLDÜM DR ARADI KONUŞTUK HİSTERSKOPİ YAPALIM DEDİ YAPTIK AMA BİR ŞEY ÇIKMADI BU ARADA EŞİM İFLAS ETTİ ÇOK CİDDİ SIKINTILARIN İÇİNDE BULDUK KENDİMİZİ ARADAN 2 GEÇTİ 2010 YILINDA BAŞKA BİR ÖZEL ÜNVRT YENİDEN DENEMEYE KARAR VERDİK (2yıl boyunca çalıştım tüp bebek parası biriktirdim )YENİ BİR MERKEZ YENİ UMUTLARLA YOLA ÇIKTIM ÖN TEKİKLER HSG VS BİR SÜRÜ ŞEY YAPILDI TEDAVİ BAŞLADI OPU OLDUM 18 YUMOŞ 1 EMBRYO (yine çok sayıda boş çıkan yumurta)2. GÜN TRANSFER İÇİN ÇAĞRILDIĞIMDA MERKEZİN DR BENİ KARŞISINA ALIP BAK BU EMBİRYO ÇÖP BUNU SANA TARANSFER EDİP SENİN HAYALERİNİ ÇALAMAM EVİNE GİT 1 AY SONRA YENİDEN DENEYELİM DEDİ BOYNUMU BÜKTÜM TAMAM DEDİM EVİME GELDİM 1 AY SONRA GİTTİM YENİDEN TEDAVİ 1 EMBİRYO 2. KALİTE TARANSFER 12. NEGATİF ARADAN BİR KAÇ AY GEÇTİ DR BİR KEZDE NATURel DENMEYİ ÖNERDİM (ilaçsız tüp bebek)OLUR DEDİ KAYBEDECEK BİR ŞEY YOK TARNSFERE KADAR ÜCRET ALMAYACAĞIM EĞER TARNSFER OLURSA ÜCRET TALEP EDERİM DEDİ (kendince güzellik yaptı bana )OPUDA 1 YUMOŞ TABİKİ BOŞ ÇIKTI YİNE YALNIZ YİNE TEK BAŞIMA EVİME GELDİM ARTIK EŞİMLE AĞLAMIYORDUK BİLE KISMET DİYORDUK BURAYA KADARMIŞ ALLAH BÜYÜK DİYORDUK BİR SÜRE BEBEK DÜŞÜNMEMEYE KARAR VERDİK 1 YIL GEÇMİŞTİ BİR BAŞKA TÜP BEBEK MERKEZİ BİZİ ARADI VE GÖRÜŞMEYE ÇAĞIRdI VE GİTTİK GÖRÜŞMEYE BAZI TESTLER İSTEDİLER EŞİMDEN VE BENDEN BEN BU TESTLERİN 2 YIL ÖNCE EŞİME YAPILDIĞINI (ben zaten hormon testlerime 3 ayda bir baktırıyorum )RENKLİ DOPLER VS YAPILDIĞINI BİR SORUN OLMADIĞINI SÖYLEDİM AMA DR SİZ YİNEDE YENİLEYİN DEDİ İKİNCİ GÜN EŞİMLE DEVLET HAS GİTTİK EŞİMİN KAN TALİLERİNİ VERDİ İKİNCİ GÜN SONUÇLARI ALMAYA GİTTİĞİMDE EŞİMİN PRLOAKTİN HORMONUNUN 470 OLDUĞUNU GÖRDÜM (NORMALİ 20 ler olmalıydı)SONUÇAALRI DR GÖSTEREDİM KORKMA DEDİ ABARTMA DEDİ RİCA MİNNET TOMOĞRAFİ İSTEDİ EVE GELDİM NETTEN BAKTIĞIMDA BEYİNDEKİ TİMÖRLERDEN KAYNAKLI OLABİLECEĞİ YAZIYORDU BU HORMONUN YÜKSELME SEBEBİ TOMOĞRAFİ SONUCUNDA EŞİMİN BEYNİNDE 5 CM LİK BİR KİTLE TESBİT EDİLDİ VE MR İSTENDİ MR DESTEKLENDİ SONUÇ VE BANA HEMEN ADANA DA Kİ ÜNVRT HAS GİTMEMİ SÖYLEDİLER GİTTİM AMA ORADA RANDEVU VERMELİLER 4 YADA 5 AY SONRASINA VEREBİLECEKLERİNİ SÖYLEDİLER ZATEN AMELİYAT HANENİN DOLU OLDUĞUNU EŞİMİN İSTESEKT E AMELİYAT EDEMEYECEKELRİNİ (yoğunluktan dolayı)EĞER BİR KRİZ FELÇ (bu tür timörler yüksek oranda felçlik yapabiliyor)BİR ŞEY OLURSA ACİLDEN BAŞ VURMAMIZI SÖYLEDİLER AMA İSTERSENİZ BİR kaç DR ADI VERELİM DEDİLER ALDIM ufak bir araştırmadan sonra birisine karar verdik (ünvr Çalışan ama özeli olan bir proF du kendisi)HEMEN AYNI GÜNE RANDEVU VERDİ EŞİME BAKTI VE HEMEN AMeLİYAT OLMASI GEREK DEDİ BENDE ÜNVRT HAS SÖYLENLERİ ANLATIM ÖNEMLİ DEĞİL BEN HALEDERİZ BİZ DEDİ AMA DEDİ BANA 10.BİN TL ÖDEME YAPMANIZ LAZIM DEDİ(KONUŞTUĞUM HER DR İSTEDİ BU RAKAMI HATTA ACIBADEM HAS 52 BİN TALEP ETTİ BU AMELİYAT İÇİN ) BENDE SİZİ ARAYACAĞIZ DEDİM EVE GELDİM BİR KAÇ ARAKADAŞIN YARDIMIYLA BAŞAK ÜNVRT GÖRÜŞTÜM HEMEN HEPSİ YAKIN ÜCRETLER TALEP ETMİŞLERDİ VE BU DR GÜVENEBİLECEĞİMİZİ SÖYLEDİLER BİZDE BU DR AMELİYATI YAPTIRMAYA KARAR VERDİK ARADIK DR A BİZ KARARIMIZI VERDİK DEDİK YANINA ÇAĞIRDI RİSKLERDEN BAHSETTİ EŞİMİ KAYBEDEBİLCEĞİMDEN HASARALAR KALABİLECEĞİNDEN SÖZ ETTİ ÇOK ZOR BİR KARARDI AMA EĞER BU AMELİYATI OLMAZSSA HİÇ KURTULMA ÜMİDİ YOKTU (bu görüştüğümüz bütün dr oratk fikri idi) ERTESİ GÜN HAS GİTMEMİZİ YATIŞIN YAPILACAĞINI YATAĞIMIZIN AYRILDIĞINI SÖYLEDİLER (nedense o amliyathane yoğun yer yok yatak yok diyen randevu vermeyen sitem kişiler gitmiş ve yerine bir sürü melek gelmiş buyrun diye karşılandım )EŞİMİN TEtKİLERİ YAPILDI AMELİYAT OLDU (işte o gün benim hayatımın en zor günüydü ömrümden ömür gitmişti tam 13 saat hatta daha fazla sürdü ameliyat )20 KÜSÜR GÜN YOĞUN BAKIMDA YATTI AMELİYATTAN SONRA ViCÜT FONKSİYONLARINDAN BAZILARINI KAYBETTİ HİPOFİZ YETMEZLİĞİ GELİŞTİ AMA HAYATTAYDI EŞİM BİRAZ TOPARLANMIŞTI ARTIK BENİM BEBEK HASRETİM YİNE BAŞ GÖSTERMEYE BAŞLADI 2012 YILI ŞUBAT AYINDA RAPOR HAKKIMIZI DA KULANARAK BİR KEZ DAHA DENEME YAPTIK FARKLI İLAÇLAR KULANDIK (tüp bebek ilaçlarının yanında başka amaçlar için kulanılan ilaçlar)1 EMBİRYOM OLDU 2. GÜN BÖLÜNMEYİ DURDU 3. GÜN YENİDEN BÖLÜNMEYE BAŞLADI (normalde bu aşamada tedavi iptal olur ama dr benim özel durumumdan dolayı beklemeyi tercih etti)DR İSTERSEM TRANsFER YAPALIM DEDİ BENDE KABUL ETTİM 12 GÜN SONRA NEGATİFİMLE BAŞ BAŞA KALDIM BİR DAHA OLMAZ DENEMYECEĞİM DEMİŞTİM AMA BİR ARKADAŞIM TÜM DESTEĞİ İLE BENİ YENİDEN UMUTLANDIRDI EYÜL EKİM GİBİ BİR KEZ DAHA DENEYECEĞİM ŞU ANDA N TEDVİ İLAÇLRI KULANIYORUM ALLAHA SIĞINDIM BU YOLA BİR KEZ DAHA ÇIKIYORUM
Canim hepimizin dusuncelerini yaziya dokmussun ben inaniyorum rabbim bu emeklerini karsiliksiz birakmazCANIM ÇOK ÜZÜLDÜM YAŞADIKALRINA ..BU YOLDA SONA GELDİĞİM HER SEFERDE BİR DAHA DENEMEYECEĞİM DEDİM:44::44: MALESEF HIÇ OLMAYACAK :44:BİR DAHA DENEMEYECEĞİM DEDİM:44: AMA BU MÜMKÜN OLMADI:44: MALESEF NE KADAR OLMSUZLUK YAŞARSAM YAŞAYAYIM:44: ARADAN BİR ZAMAN GEÇİNCE YENİDEN BEBEK İSTİYORUM ....İNSAN HER GÖRDÜĞÜ HAMİLE KADININ YERİNE KENDİNİ KOYARMI HER KÜRTAJ OLAYINDA ALLAHIM NE OLUR O BEBEĞİ BENİM GİBİ İSTEYEN BİRİNE NASİP ET DERMİ UYKULARINDAN UYANIP DELİ GİBİ DUALR EDER YALVARIRMI HER BEBEĞİ KOKLAYIP ACABA BENİM MELEĞİM OLSAYDI ODA BÖLEMİ KOKARDI DİYE SOSRAMI ALIŞVERİŞE GİTTİĞİNDE İLK ÖNCE BEBEK REYONUNA GİDİP BENİM YAVRUM OLSAYDI BUNALR NASIL YAKIŞIRDI DİYE DÜŞÜNÜRMÜ VS VS (BUNALRI YAZSAM SAYFALAR DOLAR )AMA YAPIYORSUN İŞTE HER SEFERİNDE SON DİYORUM BİR DAHA OLMASIN ARTIK GELMEYECEK DİYORUM AMA OLMUYOR AKLIM YOK OLMAYACAK DERKEN:44: YÜREĞİM OLACAK DİYOR :44:BENİ BİR KARAMAŞANIN İÇİNE ATIYOR YÜREĞİM VE AKLIM :44:SONRA KENDİMİ TEDAVİDE BULUYORUM :44:GEÇSİN ARTIK BİTSİN İSİTYORUM BÜTÜN BUNLAR HAYATIMDAN YENİLİKLER OLSUN İSİTYORUM ÇOK ŞEYMİ İSTİYORUM BEN :44::44::44::44:SADECE HAYIRLI SAĞLIKLI BİR EVLADA ANNE OLMAK İSİTYORUM
Yarın çok yakın bir dostumun dügünü var ve bu arkadaşım 21 yaşında menopoza girdi maleseffkendisi daha 30 yaşında gerçekten ilk duydugumda çokk şaşırmıstım üzülmüştüm ama onun bile bu durumu kabullenmesi çok zor oldu çok dr gitti ve menopoz teşhisi kesinleşti 9 yıldır adet olmuyor beterin beteri vr arkdaşlar eşi olucak insan gerçekten çok iyi ama yineden belki olur ümidi var dr ise dönür olabilir demişler evlendikten bir süre sonra olmss kıbrısa gidicekler inşş haklrında hyırlısı olurrr şükredelim arkadşalrım gerçektenn zorun dahada zoru varr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?