arkadaşlar forumlarda bakıyorum bakıyorum bir türlü doyurucu bir bilgiye ulaşamıyorum... tüp bebeği raporlu olarak yapanlar bilgi verebilirler mi?
rapor çıkatmanın koşulları neler? (3 yıllık evlilik, 5 yıllık sigortalılık dışında)
raporu hangi ilde hangi hastanede yaptırdınız?
sorununuz neydi? ve rapor için hangi testler istendi?
toplam ne kadar sürede rapor çıkarttınız?
raporunuzun size mali olarak ne kadar faydası oldu?
rapor çıkardıktan sonra iki tedavi için de geçerli mi? yoksa ikinci tedaviden önce aynı işlemleri yapıp yeniden rapor mu çıkartılıyor?
haydi kızlar yorumlarınızı yazın lütfen...
canım merhaba rapor konusu her ilde, her merkezde ve her fakültede farklı sürelerde farklı süreçlerden geçerek halloluyo.
ben ankarada anatolia
tüp bebek merkezinde yaptırmaya karar verince gitmeden önce rapor çıkartmak gerekirse hangi belgeler gerekir diye sordum ve o belgeleri alıp gittim.gittiğim gün ben merkezde muayene oldum.spermlerde problem vardı tahlillerini göstedik tüp bebek için bir engel olmadığını söyledi dr ve bizi aynı gün hacettepeye gönderdi.orada eşim muayene oldu gerekli evrakları verdik dosya açtılar ve raporum 15 gün sonra elimdeydi.tabi ozaman genetik sorunumuz olduğunu bilmiyorduk.hacettepeye gitmeden birde genetik araştırma için kan vermezi söyledi dr.her ihtimale karşı dedi.dr.a adetin 8.günü gitmiştik.raporum çıktı ilaçları aldım tedaviye başladım genetik test sonucu çıktı.Allahtan tam yumurtalar toplanacakken öğrendik sorunu.yoksa sağlıksız embriyolar terasfer edilecekti.o tedavimde hiç sağlıklı embriyo bulunamadı.raporu çıkartmamız ve ilk tüp bebek tedavim 1 ayda bitti.anatolya bu konuda çok hızlı.
raporun mali olarak yararı:ilaçların %de 40 nı ödüyorsun gerisini devler veriyo.ve tedaviden sonra merkeze ödediğin paranın 1300 tlsini geri alıyorsun.
tüp bebek için gerekli iki çeçit rapor var.birincisi tüp bebek raporu.ikincisi ilaç raporu.
üniverside hastanesine ilk başvurduğunda bu raporun ikiside çıkar.tüp bebek raporu yanlış hatırlamıyorsam 1yıl,ilç rapıru 1 ay geçerli.yani ilaçlarını 1 ay içerisinde almalısın.ikinci tedavi gerekirse ilkinde olduğu gibi formalitelerle uğraşmadan tüp bebek raporunu götürüm ilaç raporunu alırsın.yine ilaç raporu 1 ay geçerli.
tüp bebek raporu için gerekli belgeleri aklımda kaldığınca yazayım.
nüfüz cüzdanı fotokopisi,çocuğun olmadığına dair nüfüs dairesinden vukuatlı nüfüs kayıt örneği,3 adet farklı tarihlerde yapılmış sperm testi,rahim filmi(benim yoktu),resim,evlilik cüzdanı fotokopisi
biraz uzun oldu.umarın kafanı karıştırmadan anlatabilmişimdir.Allah yarve yardımcın olsun canım sevgiler