Keşke o bekleme sürecinde olsaydınız.ama sonuçlanana kadar olmayın bence .zaten pozitif olursa 14 haftadan sonra aşınızı olabilirsiniz .şimdi aşı olursanız Allah korusun negatif olursa acaba aşıdan mı diye düşünüp kendinizi tüketirsiniz .Merhabalar. Tüp bebek tedavisi sürecinde covid aşısı olan var mı? Benim doktorum OPU'dan sonra dinlenme sürecinde aşını olabilirsin demisti ama ben olmadım. Suan olmak istiyorum ama yaklaşık 2 hafta sonra transferim olacak. İlk dozu yaptırsam mi bilemedim.
Evet keşke ama zaten aşı sıram açıldığında yurtdisindaydim. Sonra tatil falan derken su gibi aktı geçti zaman. Bende öyle diyorum tutmazsa kesin aşıdan derim ben öyle bir huyum var. Hamileyken yaptırmakta cok içime sinmiyor amaKeşke o bekleme sürecinde olsaydınız.ama sonuçlanana kadar olmayın bence .zaten pozitif olursa 14 haftadan sonra aşınızı olabilirsiniz .şimdi aşı olursanız Allah korusun negatif olursa acaba aşıdan mı diye düşünüp kendinizi tüketirsiniz .
Benim de tüp bebek 14. Haftadayım haftaya aşı randevusu aldım doktorum 14 haftadan sonra ol dedi . Aşısız olup hastalığa yakalanıp Allah korusun ondan bebeğimizi kaybettiğimizi düşünmek istemiyorum. Bir yerde okudum kadın 32 haftalıkken covid olmuş bebeğin kalbine pıhtı atmış ve bebeğini kaybetmiş onu okur okumaz randevumu aldımEvet keşke ama zaten aşı sıram açıldığında yurtdisindaydim. Sonra tatil falan derken su gibi aktı geçti zaman. Bende öyle diyorum tutmazsa kesin aşıdan derim ben öyle bir huyum var. Hamileyken yaptırmakta cok içime sinmiyor ama
Bende 19. haftamda oldum doktorumun tavsiyesiyle 2. dozu bekliyorum şuanda tüp bebek bu aradaBenim de tüp bebek 14. Haftadayım haftaya aşı randevusu aldım doktorum 14 haftadan sonra ol dedi . Aşısız olup hastalığa yakalanıp Allah korusun ondan bebeğimizi kaybettiğimizi düşünmek istemiyorum. Bir yerde okudum kadın 32 haftalıkken covid olmuş bebeğin kalbine pıhtı atmış ve bebeğini kaybetmiş onu okur okumaz randevumu aldım
Evet evet doğru ama işte tam tersi de olabiliyor. Beni de süreç hakkında bilgilendirirmisiniz ileriki zamanda?Benim de tüp bebek 14. Haftadayım haftaya aşı randevusu aldım doktorum 14 haftadan sonra ol dedi . Aşısız olup hastalığa yakalanıp Allah korusun ondan bebeğimizi kaybettiğimizi düşünmek istemiyorum. Bir yerde okudum kadın 32 haftalıkken covid olmuş bebeğin kalbine pıhtı atmış ve bebeğini kaybetmiş onu okur okumaz randevumu aldım
Tabi ki bilgilendiririm.ama sorun olacağını sanmıyorum .Allah korusun bebeğe zararı olsa doktor niye bu kadar ısrarcı olsun ki.Allah büyüktürEvet evet doğru ama işte tam tersi de olabiliyor. Beni de süreç hakkında bilgilendirirmisiniz ileriki zamanda?
Tesekkur ederim insallah guzel olur hersey hepimiz icinTabi ki bilgilendiririm.ama sorun olacağını sanmıyorum .Allah korusun bebeğe zararı olsa doktor niye bu kadar ısrarcı olsun ki.Allah büyüktür
Bunu gerçekten burada marifet gibi söylemeniz çok uzucu. Tetanoz yaptırmadığı için ölen o kadar çok insan var ki sırf bu cahillik yüzünden. Üstelik tetanoz anneye vurulduğu zaman bebeğe geçen antikorlar olur. Siz onu marifet gibi vurulmadiniz ya doğum sırasında eğer tetanoz mikrobuna maruz kalırsa bebek sırf sizin vurguladığınız o asi yüzünden ÖLÜR. Ve sizin gibi düşünenler yüzünden 2022 yılında tetanoz mikronundan ölen bebekler oluyor. Sadece basit bir asi ile onlenebilecekken üstelik. Ya da erken doğum riskini en çok arttıran seyin gizli gebelik şekeri olduğunu ve ani bebek kayıplarının en büyük sebebinin yine aynı gizli gebelik şekeri olduğundan haberiniz var mı? Hiç sanmıyorum. Ya da hiç covid19 yoğun bakımlarını ziyaret edip asisiz oldukları için ölen anneleri, kaybedilen bebekleri gördünüz mü? Bunu da hiç sanmıyorum. Bunlar sizin basınıza gelmemiş olabilir ama birilerinin başına geliyor. Lutfen herhangi bir tıp yetkinliginiz olmadan burada insanlara sacma sapan korku pompalamayin. Hele tetanoz gibi geri donusu olmayan bir hastalik uzerinden.Hamilelik gibi önemli bir süreçte nasıl aşı yaptırabiliyorsunuz? Yediğinize içtiğinize uykunuza davranışlarınıza dikkat eserken yabancı bir maddeyi vücudunuza nasıl alıyorsunuz? Sizden daha doğmamış bebeğin kanına beynine her yerine gidiyor. Hamileyken cips bile yemedim ki bebeğime sağlıksız hiç bir şey gitmesin diye. Ne tetanoz ne şeker yüklemesi yaptırdım. Vücuduma aldığım her şey direk bebeğimi etkilerdi. Hele şimdi !!! Ruhsatı bile olmayan deneme safhasında olan bir aşıyı nasıl yaptırıyorsunuz? Siz denek olmayı kabul ediyorsunuz ama ya bebeğinizin denek olması????
Aşı olursunuz ya da olmazsınız ama aşı olmuş kişileri suçlayamazsınız. Herkes bebeğini sizin kadar düşünüyor herkesin doğrusu kendine. Ben aşı oldum diye bebeğimi düşünmüyor muyum yani? Ben tetenoz da yaptırdım şeker yüklemesi de covid aşısı da tedbir benden takdir rabbimden. Hatta kedi tırmaladığı için 4 doz kuduz aşısı olmak zorunda da kaldım. Doktorumdan gerekli bilgileri alıp yaptırdım hepsini. Rabbim bütün evlatlarımızı korusun. Bu yüzden olmayabilirsiniz tercih sizin ama olanları da suçlar gibi konuşmayın.Hamilelik gibi önemli bir süreçte nasıl aşı yaptırabiliyorsunuz? Yediğinize içtiğinize uykunuza davranışlarınıza dikkat eserken yabancı bir maddeyi vücudunuza nasıl alıyorsunuz? Sizden daha doğmamış bebeğin kanına beynine her yerine gidiyor. Hamileyken cips bile yemedim ki bebeğime sağlıksız hiç bir şey gitmesin diye. Ne tetanoz ne şeker yüklemesi yaptırdım. Vücuduma aldığım her şey direk bebeğimi etkilerdi. Hele şimdi !!! Ruhsatı bile olmayan deneme safhasında olan bir aşıyı nasıl yaptırıyorsunuz? Siz denek olmayı kabul ediyorsunuz ama ya bebeğinizin denek olması????
Hamilelik çok önemli bir süreç. Bir canlı gelişiyor. Her şeye dikkat edilmesi gereken bir süreç. Ben ne şeker yüklemesi ne tetanoz ne başka bir aşı yaptırdım. Yediklerime içtiklerime extra dikkat ettim. Hamile kalmadan önce başladım dikkat etmeye(vücudumu hamileliğe hazırladım) ve 2 senelik emzirme sürecimde de aynen devam ettim. Bebeğime zararlı olabilecek hiç bir şey yemedim içmedim. Karnımdayken benim kanımla ona gidebilecek her şeye dikkat ettim. Kimseyi suçlamak değil amacım ama gerçekler tektir. Bir hap bile içmedim. Çünkü kanım bebeğimin damarlarında dolaşıyordu. Bazı kadınlar sigara da içiyor. Doktorlar sakıncası yok diyor. Kusura bakmayın ama ben doktorların söylediği her şeye inanmıyorum. Herkesin tabi ki kendi tercihi ama bebeklerin tercihi değil. Sağlıkla kalın.Aşı olursunuz ya da olmazsınız ama aşı olmuş kişileri suçlayamazsınız. Herkes bebeğini sizin kadar düşünüyor herkesin doğrusu kendine. Ben aşı oldum diye bebeğimi düşünmüyor muyum yani? Ben tetenoz da yaptırdım şeker yüklemesi de covid aşısı da tedbir benden takdir rabbimden. Hatta kedi tırmaladığı için 4 doz kuduz aşısı olmak zorunda da kaldım. Doktorumdan gerekli bilgileri alıp yaptırdım hepsini. Rabbim bütün evlatlarımızı korusun. Bu yüzden olmayabilirsiniz tercih sizin ama olanları da suçlar gibi konuşmayın.
Yok canım maalesef gerçekler öyle değil. İnternette Alişan Yıldıran aşı gerçeklerin yazın ve iyi izleyin. Tetanoz sadece toprakla uğraşan bazı kadınlarda görülüyormuş o da basit bir tedaviyle tedavi dilebiliyormuş. Ayrıca İngiltere’de yapılmıyor. Covid konusu zaten dur bakalım zaman gösterecek ama gerçek şu ki gebe bir kadının yaptığı her şey bebeği etkiliyor. Bir hap dahi alsa bebeğe gidiyor. Kusura bakmayın bence benim yaptığım marifetti. Bebeğimi korumak adına ne şeker yüklemesi ne aşı ne bir hap aldım. Sigara içmem ve 1 sene evvveş vücudumu hazırladım. Bebeğimin doğumu sonrası 2 senelik emzirme dönemimde dahil yendiğim içtiğim her şeye dikkat ettim.Her şeyin organiğini yedim. Kötü gıdaları yemedim. Çünkü yaptığım her şey benim kanımla sonra sütümle direk yavrumu etkiliyordu. Bazı doktorlar sigaraya bile laf demiyor. Ne diyeyim ... Prof. Dr. Alişan Yıldıran aşı gerçekleri 1 ve 2 ‘yi izleyin. Canan Karatay’ı da. Bu yeni açıya gelince ruhsatlı bile değil.Söz bile bitiyor bu konuda. Ne diyeyim her koyun kendi bacağından asılır. Riskleri alıyorsunuz. İmzaladığımız kağıtta her şey açık açık yazıyor. Siz kabul ediyorsunuz. Karar sizin ama bebeğinizin değil.Bunu gerçekten burada marifet gibi söylemeniz çok uzucu. Tetanoz yaptırmadığı için ölen o kadar çok insan var ki sırf bu cahillik yüzünden. Üstelik tetanoz anneye vurulduğu zaman bebeğe geçen antikorlar olur. Siz onu marifet gibi vurulmadiniz ya doğum sırasında eğer tetanoz mikrobuna maruz kalırsa bebek sırf sizin vurguladığınız o asi yüzünden ÖLÜR. Ve sizin gibi düşünenler yüzünden 2022 yılında tetanoz mikronundan ölen bebekler oluyor. Sadece basit bir asi ile onlenebilecekken üstelik. Ya da erken doğum riskini en çok arttıran seyin gizli gebelik şekeri olduğunu ve ani bebek kayıplarının en büyük sebebinin yine aynı gizli gebelik şekeri olduğundan haberiniz var mı? Hiç sanmıyorum. Ya da hiç covid19 yoğun bakımlarını ziyaret edip asisiz oldukları için ölen anneleri, kaybedilen bebekleri gördünüz mü? Bunu da hiç sanmıyorum. Bunlar sizin basınıza gelmemiş olabilir ama birilerinin başına geliyor. Lutfen herhangi bir tıp yetkinliginiz olmadan burada insanlara sacma sapan korku pompalamayin. Hele tetanoz gibi geri donusu olmayan bir hastalik uzerinden.
Size çok fazla katılıyorum. Daha dün tvde hamile öğretmen aşı olmadığı için durumu ağırlaşıp vefat etti bebeği sezaryen ile aldılar. Aşı konusunda ahkam kesen insanları asla anlamayacağım öleceğimiz varsa her türlü öleceğiz ama tedbirini almadan Allah'a sığınmak olmaz.Bunu gerçekten burada marifet gibi söylemeniz çok uzucu. Tetanoz yaptırmadığı için ölen o kadar çok insan var ki sırf bu cahillik yüzünden. Üstelik tetanoz anneye vurulduğu zaman bebeğe geçen antikorlar olur. Siz onu marifet gibi vurulmadiniz ya doğum sırasında eğer tetanoz mikrobuna maruz kalırsa bebek sırf sizin vurguladığınız o asi yüzünden ÖLÜR. Ve sizin gibi düşünenler yüzünden 2022 yılında tetanoz mikronundan ölen bebekler oluyor. Sadece basit bir asi ile onlenebilecekken üstelik. Ya da erken doğum riskini en çok arttıran seyin gizli gebelik şekeri olduğunu ve ani bebek kayıplarının en büyük sebebinin yine aynı gizli gebelik şekeri olduğundan haberiniz var mı? Hiç sanmıyorum. Ya da hiç covid19 yoğun bakımlarını ziyaret edip asisiz oldukları için ölen anneleri, kaybedilen bebekleri gördünüz mü? Bunu da hiç sanmıyorum. Bunlar sizin basınıza gelmemiş olabilir ama birilerinin başına geliyor. Lutfen herhangi bir tıp yetkinliginiz olmadan burada insanlara sacma sapan korku pompalamayin. Hele tetanoz gibi geri donusu olmayan bir hastalik uzerinden.
Valla bende güvenmiyorum gebelik yok ama ona rağmen istemiyorum aşı olmak eşim iş yeri nedeniyle zorunlu oldu geçen hafta olduğu günden beri gece terlemesi başladı resmen yastığı üstü sırılsıklam kalkıyor her sabah sürekli sıcak geliyor bana diyor özellikle onu gordukyen sonra temelli vazgeçtimHamilelik gibi önemli bir süreçte nasıl aşı yaptırabiliyorsunuz? Yediğinize içtiğinize uykunuza davranışlarınıza dikkat eserken yabancı bir maddeyi vücudunuza nasıl alıyorsunuz? Sizden daha doğmamış bebeğin kanına beynine her yerine gidiyor. Hamileyken cips bile yemedim ki bebeğime sağlıksız hiç bir şey gitmesin diye. Ne tetanoz ne şeker yüklemesi yaptırdım. Vücuduma aldığım her şey direk bebeğimi etkilerdi. Hele şimdi !!! Ruhsatı bile olmayan deneme safhasında olan bir aşıyı nasıl yaptırıyorsunuz? Siz denek olmayı kabul ediyorsunuz ama ya bebeğinizin denek olması????
Bakin kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi anlıyorum bilginiz yok ve duyduğunuza inanıyorsunuz. Ama tetanoz mikrobu steril olmayan metallerden bulaşabilir. Ameliyathanede kullanılan cerrahi aletlerde barınabilir. Bunun ihtimali azdır ama vardır. Ve bulaştığı zaman tedavisi çok zordur. Kurtulma yüzdesi en az olan hastalıklardan biridir. Bu yuzden gelişmemiş ülkelerden anne bebek ölümleri vardır. Avrupada bu aşılar zorunludur ve vurulmamasi durumunda ciddi cezai yaptırımları vardır. 70 yıldır vurulan bir aşıdan bahsediyoruz. Sanırım bebeğe bir zararı olsa saptanirdi değil mi bunca yıl ? Üstelik doğduğu zaman çocuklara bir sürü asi yapılıyor ve unutmayın bu sayede bir sürü bebek çiçek gibi verem gibi ölümcül hastalıklardan kurtuluyor. O zaman bebeginize zararlıysa bu aşıları da mi yaptırmıyorsunuz bunu düşünmek bile istemiyorum. Ası bizim hayatımızı kurtarır zarar vermez bunu unutmayın.Yok canım maalesef gerçekler öyle değil. İnternette Alişan Yıldıran aşı gerçeklerin yazın ve iyi izleyin. Tetanoz sadece toprakla uğraşan bazı kadınlarda görülüyormuş o da basit bir tedaviyle tedavi dilebiliyormuş. Ayrıca İngiltere’de yapılmıyor. Covid konusu zaten dur bakalım zaman gösterecek ama gerçek şu ki gebe bir kadının yaptığı her şey bebeği etkiliyor. Bir hap dahi alsa bebeğe gidiyor. Kusura bakmayın bence benim yaptığım marifetti. Bebeğimi korumak adına ne şeker yüklemesi ne aşı ne bir hap aldım. Sigara içmem ve 1 sene evvveş vücudumu hazırladım. Bebeğimin doğumu sonrası 2 senelik emzirme dönemimde dahil yendiğim içtiğim her şeye dikkat ettim.Her şeyin organiğini yedim. Kötü gıdaları yemedim. Çünkü yaptığım her şey benim kanımla sonra sütümle direk yavrumu etkiliyordu. Bazı doktorlar sigaraya bile laf demiyor. Ne diyeyim ... Prof. Dr. Alişan Yıldıran aşı gerçekleri 1 ve 2 ‘yi izleyin. Canan Karatay’ı da. Bu yeni açıya gelince ruhsatlı bile değil.Söz bile bitiyor bu konuda. Ne diyeyim her koyun kendi bacağından asılır. Riskleri alıyorsunuz. İmzaladığımız kağıtta her şey açık açık yazıyor. Siz kabul ediyorsunuz. Karar sizin ama bebeğinizin değil.
Tabi ki önce tevekkul. Bir iki tane şarlatan hekim çıkıyor medyaya sonra al önünü alabilirsen. Ki bunlarda ciddi paralar aliyor asi karşıtlarından bunun için. Sonra hadi bakalım. Bu ölen insanların veballeri boynuna olsun da iki cihanda kurtulamasınlar bundan.Size çok fazla katılıyorum. Daha dün tvde hamile öğretmen aşı olmadığı için durumu ağırlaşıp vefat etti bebeği sezaryen ile aldılar. Aşı konusunda ahkam kesen insanları asla anlamayacağım öleceğimiz varsa her türlü öleceğiz ama tedbirini almadan Allah'a sığınmak olmaz.
Siz sanırım kulaktan dolma bilgi veriyorsunuz. 70 yıldır gebelere tetanoz iğnesi yapılmıyor. Benin annem hatta hiç birinizin annesi gebeysen tetanoz iğnesi yaptırmadı. Hatta 8 sene öncesine kadar böyle bir uygulama yoktu. Çocuk doktoru Prof. Alişan Yıldıran’ın Aşı gerçeklerivideosunu izleyin. Ayrıca İngiktere’de yapılmıyor. İngiltere ‘de gebelere şeker yüklemesi de yapılmıyor. Bunlar benim fikirlerim değil. Prof dr. Canan’ı Karatay ‘da karşı. Belki küçümsersiniz şimdiden söyliyeyim 3-4 sene evvel Canan Karatay’ın 3 kitabı dünyanın en büyük üniversitesi Harward kütüphanesine alındı. Dolayısıyla onun sözleri bir çok doktorun sözünden daha üstün. Gebelik çok dikkat edilmesi gereken bir dönem vücudunuza aldığınız her şey direk kan yoluyla daha oluşma aşamasındaki bebeğe gidiyor. Yurt dışında ve yurt içinde onbinlerce aile çocuklarına çocukluk aşılarını bile yaptırmamış. Ben geç öğrendim maalesef yaptırdım. Otizm , çocukluk ve gençlik kanserlerinin artışını ve lupus vb. hastalıkların artışını aşılara bağlayan yurt içi ve dışında bir çok tıp uzmanı var. Sonuçta herkesin kendi kararı. Bu da benim fikrim. Bebeğimin kanına gidebilecek her şeye kuşkuyla bakarım ve yapmam ve yapmadım.Bakin kulaktan dolma bilgilerle hareket ediyorsunuz. Sizi anlıyorum bilginiz yok ve duyduğunuza inanıyorsunuz. Ama tetanoz mikrobu steril olmayan metallerden bulaşabilir. Ameliyathanede kullanılan cerrahi aletlerde barınabilir. Bunun ihtimali azdır ama vardır. Ve bulaştığı zaman tedavisi çok zordur. Kurtulma yüzdesi en az olan hastalıklardan biridir. Bu yuzden gelişmemiş ülkelerden anne bebek ölümleri vardır. Avrupada bu aşılar zorunludur ve vurulmamasi durumunda ciddi cezai yaptırımları vardır. 70 yıldır vurulan bir aşıdan bahsediyoruz. Sanırım bebeğe bir zararı olsa saptanirdi değil mi bunca yıl ? Üstelik doğduğu zaman çocuklara bir sürü asi yapılıyor ve unutmayın bu sayede bir sürü bebek çiçek gibi verem gibi ölümcül hastalıklardan kurtuluyor. O zaman bebeginize zararlıysa bu aşıları da mi yaptırmıyorsunuz bunu düşünmek bile istemiyorum. Ası bizim hayatımızı kurtarır zarar vermez bunu unutmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?