Tup bebek sureci

Gldmergn

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Mart 2020
292
127
33
27
Merhaba doktor dogal yollarla hamile kalamayacagimi asilamanin da cok buyuk ihtimalle olumsuz sonuclacagini; tek cozum yolunun tup bebekte oldugunu, sorun kadin es kaynakli olmadigindan kolay tutacagini tahmin ettigini soyledi. Eger basindan gecen varsa anlatabilir mi surec nasil ilerliyor ilac tedavisi cok uzun sürüyor mu sgk raporu heyet raporu neden aliniyor ucretler nasil vs vs hakkind herşeyi okuyorum ama her yerde farkli bir bilgi yaziyor

Ozele gidiyorum yani dun gittigimiz doktor ozeldeydi tup bebek icin bi girisimde bulunmadik hic arkadasim

Merhaba canım. Bende kendi deneyimimi anlatayım sana. Özelde yaptırdım ben. Devlet raporu alabilmek için 3 senelik evli olman gerekiyor. Ve yanılmıyorsam en az 1 kere asilama yaptırmak gerekiyor. Üniversite hastanesinin üreme merkezinden alınıyor bu rapor aklımda olsun. Ben 9 gün menopur igne kullandım 150 ml doz. Ve yumurtalar belli olgunluğa gelmeye başladığında cetrotide igne kullandım. Catlatma iğnesi vurulup 36 saat sonra yumurtalar toplanıyor. Sonra gün gün embriyologlar arayıp bilgi veriyor kaç tanesi olgun kaç tanesi döllendi kaçıncı güne geldi vs. Taze tranfer olacaksa 3. Ya da 5. Gun transfer yapılıyor. Rahim dinlendirme yapılacaksa 2 adet geçince transfer yapılıyor. Detay varsa aklında sorabilirsin

Hayırlısı olsun hakkında. Rapor için iki negatif aşılama, 5 sene sgk şartı, 3 yıl evlilik şartı isteniyor. Ama ben iki yıllık evliyken almıştım erkek kaynaklı olunca veriliyor hemen. Bi sorun yoksa sizde ücretli yaptırılır büyük ihtimal. Her kliniğin ücretleri farklı ama en az bi 15-20 bini gözden çıkar derim çok masraf çıkıyor.

Ben de özele gidiyorum, bu ay aşılama olcam, sonrasında tüp bebek için rapor cıkarabılırz dedi doktor..

Rahim neden dinlendiriliyor
Raporlu ile rapoesuz arasinda ne fark var devasa bir ucret farki cikiyor mu
Bizde sperm degerlerinin osuklugu sebebiyle 3 sene evlilik sarti gecersiz kaliyormus

Bizde sperm degerlerinin osuklugu sebebiyle 3 sene evlilik sarti gecersiz kaliyormus
Ve maliyeti kaci buluyor

Devlette azosperm veya yumurtalık rezervi azlığında 3 yıl evlilik şrtı aranmıyor. Sgk anlaşmalı özellerde de yapılıyor raporla . Ama maliyeti tamamıyle ücretsiz olmuyor. Çünkü ilaçlar iğneler de var. Ortalama bizim 15 bini buldu raporum olsaydı eğer indirimli olurdu

Ohss diye bir hastalık var. Gebelik hormonu olan beta hcg bunu tetikliyor. Yanı mesela benden 17 yumurta toplandı. E2 değerim 4binin üzerine çıktı. Ohss olma riskim vardı. Yumurtalıklar ve vücut şu topluyor günde belki 2 -3 kilo alanlar oluyormuş. O yüzden böyle sıkıntılar olmasın diye rahim dinlendirme uyguluyor. Bir de tabi rahim kalınlığı istedikleri seviyede olmazsa da dinlendirme yapılıyor. Fiyat konusunda malesef bi hayli fark var. Özellikle Ilaclar da. Ilaclar aşırı pahalı hele bazı eczanelerde daha fazla fiyat söylüyorlar. Tam emin değilim ama sanirim ilaçların yüzde ellisini, hastanedeki tedavinin da yüzde otuzunu karşılıyor. Dediğim gibi tam emin değilim. Farklı kriterleri falan var. Ama maddi anlamda çok yardımcı oluyor

Selam canim. Pandemi doneminde rapor verilme durumunu ogren ben trabzonda yasiyorum burdaki universite hastanesi suan sadece kendi hastalarina rapor veriyor illere gore degisebilir. Skg raporu heyet raporu ayni sey hastaneden toplaman gereken evraklari soyluyolar sana. 3 yillik evlilik eslerden birinin 5 yillik sigortasi varsa geri kalan evraklari rahat toplarsin. En ciddileri bubiki madde cunku. Bazilari asilama olmadan tup bebek raporu cikmaz diyor oyle bisey yok bunu hastanin durumu ve degerleri belirliyor asilamaya uygun olmayan hastadan rapor icin asilama yapilmasi istenmiyor örnek ben.
Tedaviye gelince uzun ve kisa protokol olmak uzere iki cesit buna doktorun karar verecek. Uzun protokolde adetli gidip dogum kontrol hapina baslaticak seni devaminda kontrole cagiracak gerekiyorsa farkli bir ilac ekleyecek bana dkh nin ikinci haftasi igne eklemisti. Hap bitiyor adet olunca tekrar gidiyorsun ve yumurta buyutucu ignelere basliyor
Bu igneleri ortalama 12 gun kullanacaksin bu 12 gunde sık sık muayeneye cagiracak seni yumurtalarin durumunu takip edecek gerekiyorsa ilaclara doz ayari yapacak. Sonra yumurtalar yeterli buyukluge ulasinca sana soylenen saatte ve gunde catlatma ignesi yapacaksin kendine bu igneden sonraki 2. Gun (cumartesi aksam yaptin diyelim pazartesi sabah) yumurta toplama islemine alinacaksin bu narkoz altinda yapiliyor 20 dk kadar suruyor. Ayni gun esinde sperm vereck. Sonra hastaneden cikacaksin iki gune seni arayip bilgi verecekler tranasfer gununu soyliycekler. Bukadar.
Kisa protokolde bu anlattigimin dogum kontrol hapsiz kismi adetli gidip direkt yumurta buyutucu ignelere baslaniyor. Biri 1 aylik digeri 2 aylik tedavi ikisinide denedim
Fiyatlara gelince daha yeni yaptirdim universite hastanesinde. Hastaneye 970 hocaya 3800 odedim ilaclarimda raporlu 3000 tuttu ama benim ilac dozum cok yuksekti o yuzden fazla ilac aldik

Zaman kaybetmeden tüp bebeğe başla derim.. zor bi süreç asla kolay değil ama insan bebeği için güçleniyo.. rabbim yardımcın olsun inşallah

Co tesekkr ederim detaylica anlattığın icin ben iki senelik evliyim ama simin degerleinin duserek bitne ihtinaline karsi cele etmemiz lazim 1 sene daha bekleyemeyiz

Co tesekkr ederim detaylica anlattığın icin ben iki senelik evliyim ama simin degerleinin duserek bitne ihtinaline karsi cele etmemiz lazim 1 sene daha bekleyemeyiz
Senin icinde insallah hayirlisi Allah tez vakitte kavvustursun bebegine insallah

Bizimde erkek kaynakliydi dondurulmusu saymazsak 3.denemem de tuttu bi tane dusugum var ama şimdi 4aylik hamileyim, bunu söylememim nedeni moralini bozmak değil bir olumsuzluk olursa umudunu kaybetmemen benim böyle olmama rağmen, erkek nedenli 2 arkadaşımın ilk denemede oldu hemde birinin ikiz kizlari oldu, tedavi 20 günlük bir süreç inşallah ilk denemenizde bebeğinize kavusursunuz

Aminnn insallah Allah isteyen herkese versin kimsenin kucagini bos bırakmasin. Siz nerfe yaptirdiniz peki islemlerinizi ben bruksele bakiyorum simdi ama acaba nasil

Aminnn insallah Allah isteyen herkese versin kimsenin kucagini bos bırakmasin. Siz nerfe yaptirdiniz peki islemlerinizi ben bruksele bakiyorum simdi ama acaba nasil
İlk denemede tutan arkadaşlarımdan biri bruksel Yücel kahramana gitti ben memorial atasehir cem demirele gittim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…