tüp bebek sürecinde erkek psikolojisi??

idil07

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2009
1.822
9
156
44
Antalya
kızlar ben haziranda tüp bebeğe başlayacağım inşallah. bizimki daha çok erkek infertilitesi. bende de pco var yumurtlama sıkıntım pek yok .ama bir sorunum var. eşimi tanıyamıyorum. acaip değişti. sürekli tartışıyoruz.. asabi, anlayışsız, hassas oldu..bu konuda plan yapmama bişle katlanamaz oldu.. benim mi hassaslaşmam gerekir yoksa onun mu? Çok üzgünüm çoook

canim benim sende o da bi strese gireceksiniz...mutlaka olur bunlar....oluruna birak..takmamaya calis...kavgada olcak heyecanda hüzünde....ama insallah sonu iyi olur...sen merak etme

valla çok geriliyorum ben.. hatta öylesine geriyo ki beni.. vazgeçmek istiyorum zaman zaman...ki ben tedavi sürecinde kayınvalidemte tek kalıcam eşim izin sorunu yaşadığı için sadece 1 hafta gelecek yanıma..tüm süreçte desteğim olmayacak.. kendimi güçsüz hissediiyorum ..

bak canim...ben de tedaviye baslicam...dün esim bilet aldiginda o kadar cok agladimkii....sirf üzüldügümden ailemden ayrilcagim icin...halbuki annemle babamin yanina gitcem....kizimi burda yanliz birakmak tan derken SIKINTI üzerine SIKINTI...bazen diyorum kendime esim benimle nasil ugrasiyor....herseyin hayirlisi canim üzme kendini

canım mrb aynı sey benımde basımda var benım esımde yazları sureklı santıyede sehır dısında calısıyo geldıgı zmnlarda ıse benım anlattıklarıma dusunduklerıme kızıyo bu konu hakkında dayanamayip agliyorum bazen konu acilinca hemen lafi degistirmeye calisiyo kısmetse bu ay asılama yaptıracagım bende yaklsık 1.5 yıldır beklıyorum melegımı benimde kendimden baska destekcim yok canim herseye kendim cabaliyorum dr hastane tahlil derken sasirdim kaldim inan

insanın öyle ihtiyacı oluyor ki bu dönemde desteğe..yalnız nasıl atlatacağım bilmiyorum. bir sürü emek, para.. boşa gidecek bu şekilde giderse.. iyiki sizler varsınız.. birmibirmizden destek alıyoruz..

insanın öyle ihtiyacı oluyor ki bu dönemde desteğe..yalnız nasıl atlatacağım bilmiyorum. bir sürü emek, para.. boşa gidecek bu şekilde giderse.. iyiki sizler varsınız.. birmibirmizden destek alıyoruz..

canim bilmez miyim kimsedcen destek gormuyorum bende esimde sehir disinda kayinvalide bildigi halde sormuyo bile dr dan gelisimde naptin ne ettin diye kendi kendime mucadelemi veriyorum asilamam ertelenmek zorunda kaldi 2 aydir kist varmis yrn dr a gidecegim ins gecmistirde biraz daha yaklasirim bebegime cok zor bi sinav veriyoruz rabbim isimizi kolaylastirsin hepoimizin yuzunu guldursun insallah:Saruboceq:

canım benim öncelikle bu bebişleri taşıyacak olan sensin.yumoşları sen üreteceksin sadece baba yumurta toplamada sperm verecek... eşinin senin yerine koyması gerek eğer koyamıyorsa anlat kavgada etsen anlat en azından son kavga olur.senin stres olmaman lazım sen stres olursan yumurta olmaz olsada kalitesiz olur eşinin spermi tek başına işe yaramaz.bunu anlaması gerek..ayrıca iğne yapacak olan sensin.. sen biraz alttan al.. bence alıyorsunda:)kadınlar fedakar..erkekler kendilerinde olan eksiklikleri bu şekilde kavga ile kapatıyorlar.. ama onunda elinde olan bir şey değil. sen stres yapmaaaa..önemli olan sensinn

ah anlatmaz mıyım bi tek sen misin? bi stress tutturdun?...vb bi sürü laf.. aslında hiç böyle bi insan değildi eşim ama bişe oldu sanki..en zor dönemde çıldırdı galiba :) zaten yanımda olmaması ve kayınvalidede kalmak yeteri kadar dert benim için.. şimdi kayınvalidem kime ne anlatacak bilemiyorum da..ben onlardayım diye misafdir gelip gidecek..hizmet et otur kalk...allah yardımcımız olsun..erkek olmak varmış.. 5 dakikada bitiyo işleri ne güzel...

idilengin, en cok senin icin iki gün önemli yumurta toplama ve transfer o günlerde esin
yanında olsun yeter o iki gün cok destek gerekiyor tabi insan ister muaynenlerdede esi yanında olsun diye ama herkesin sartları farklı oluyo iste ama muayneler kısa sürüyo zaten. kadınlar cok yıpranıyo bence bu sürecte erkeklerin ve dısardan bakanların tüp bebek tedavisini anlıyabildiklerini sanmıyorum tüp bebek konusunda cogu insan cok bilincsiz insan basına gelince iyice arastırıp ögreniyo

Allah yardımcın olsun canım eşinin böyle davranması hiç hoş değil
bende tüp bebek debnedim şubat ayında ama Allah çok şükürki en büyük destelcim eşimdi kaç kere ağlanıp sızlanıp bırakıyorum yapamıycam dedim her seferinde eşim benimle birlikte ağladı beraber aşıcaz beraber halledicez diye hakkını yiyemem şimdi ama kısmet değilmiş olmadı sonucum negatifti bunda bile ona kızdım okadar stresliydim okadar üzgün olduğu halde yine ban tek kelime etmedi. Normal olanıda bu bence bu süreç zaten çok zorlu bide eşinin desteği olmadan nasıl geçer. Sen yinede fazla stres yapmamaya çalış bebeğini düşün hep tekrar Allah yardımcın olsun:Saruboceq:

erkek infertilitesinde bu sorun yaşanıyor mu acaba hep..adamın ruhu değişti sanki. aslında eşim anlayışsız biri değildi ama noldu ben de anlamadım..benim yaşayacağım şeyleri önemsiz buluyor sanırım.. büyüttüğümü düşünüyor..büyütüyo muyum acaba? bi müddet bu konuyu açmamaya karar verdim. ikimizin de biraz rahatlamaya ihtiyacımız var.. acaba bir ay ertelesem mi?

canım üzülme ....evet sen konuyu açma.sakın bugünün işini yarına bırakma

günaydın arkadaşlar nerden başlıyayım bilemiyorum .dün tüp bebek için dr. gittim malesef kist olduğu için 1 ay daha ertelendik.eşime gelince okadar değiştiki inanamıyorum .dün yanımda bile değildi merak edip aramadı bile.nezaman dr. konusu açılsa destek göremedim.istemiyormu die çok tereddütde kalıyorum.7 yıllık ewliğim yaş 28 .küçük değiliz birbirimizi tanıdığımıza inanıyodum ama yanılmışım bana destek olması gereken , en çok ona ihtiyacım olduğu günlerde yanımda yok

al işte bi tane daha.. aynen.. ben de aynı şeyi düşünüyorum. acaba istemiyor mu? ya da ya olmazsa diye endişelendiği için mi stresse giriyor? düşününce o da çok istedi bu güne kadar. ama şimdi değişti herşey..erkeklere olan bişe de yok. olan bize olacak ama..gel de anlat

arkadaşlar inanın durum zor. gördüğüm kadarıyla cahilde değiller.yani okuma anlamında..pekiçok özel olmazsa bir ey öğrenmek istiyorum sizin tepkiniz nasıl .. susuyormusunuz

ne kadar kafaya takmamaya çalışsamda onun bu halleri beni delirttiyor derler ya hep stres yapma kafaya takma die sanki eşime tam tersini sölediler sen buna surat yap ilgilenme bu noluyor ya demekten dr u tedaviyi unutsundaha çok sinir yapsın kendini gersin.ya inananın hepimiz için dua ediyorum allah hakkımızda hayırlısını nasip etsin

idilcim çok kusura bakmazsan bir şey diyeceğim. eşini eve alan ailedende şüphem var..
kızlar ne kadar sıkmayın desekte siz yine sıkılacaksınız ama bebeişler için dayanın en fazla 2 ayyy

canm yapacak bir şey yoksa en iyi cevap susmak.sabır et sadece kendini yumoşlarına ada..onlar annelerine tutunsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…