• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tüp bebek sürecinde neler yaşanıyor, bizleri neler bekliyor?

GÜNCEL~~~
Şuanda ameliyat sonrası 5. ayım olacak. 35 kilo verdim halada vermeye devam ediyorum.
Bebek fikri Son transferden beri raftaydı ki zaten bu ameliyat sonrası 1 sene gebelik yasak!!
Ama şuan hormonlarımın düzene girmesiylemi yada uzun zaman uzak kalmamdan dolayımı bilemiyorum annelik hisleri beni yokluyor. Doğal yollardan denemeyi düşünüyoruz. Araştırdığımda 5. ayında hamile kalıp sağlıkla bebeğini dünyaya getirip büyütenleri gördüm. Zaten pat diye olabileceğini düşünmüyorum ama olursada sürpriz olur. olmazsada birkaç ay sonra doktorumla görüşebilirim. Ameliyattan sonra 2. ayda genel kontrole gitmiştim bir sorun çıkmadı ve eylül ekim gibi gelebilirsin hazır olursun dedi. Artık eylüldeyiz yani hazırız. ama birkaç ay uzatıp o arada da normal denemek istiyorum.

Benim yaşadıklarım bu sürede bunlardı. Eğer 1 kişinin bile hayatına dokunabildiysem, en ufak bir fayda saglayabıldıysem ne mutlu bana.
Zaman la gelişmeleri tekrar guncellerım.
Aynı sekılde ben tup mıde amelıyatı olan olmak ısteyen yada olup bebek dusunenlerle ılgılı pek bılgı bulamadım. umarım buda bu konuda arayışta olanlara yardımcı olur. Allahım hepimize yardım etsin bu yolda bolca sabır bolca şifa versin. en önemlisi hayırlısını versin..

Sanki beni anlatmissiniz.bende bugun tartildim 114 kilo olmusum..bizimde yaşımız genç iki yıldır denedik olmadı ikinci defa klomene başlayacağım bende de pko var.devlet hastanelerinde bir sonuç alamadım şimdi özele gidiyoruz bakalım neler olacak...mide küçültme ameliyatından sonra adetlerin düzeldi mi

Tüp mide ameliyatini bende düşünüyorum ama eşim izin vermiyor
Benimkide vermiyordu ama detaylı bir şekilde açıklayıp üstüne birde ön görüşmeye gidince doktordan kendi kulaklarıyla duyunca izin verdi ikna oldu. Vücut kitle indeksin kaç , bu ameliyatı olmak için bazı şartlar gerekebiliyor canım.

Yaşadıklarımız o kadar benzer ki. Ben de üniversiteden sonra engelleyemeden kilo aldım. 100 kiloydum. PKO yoktu çok şükür. Eşim varikosel ameliyatı oldu ama yine bebeğimiz olmadı. Klomen hap verdiler, çok ağır geldi. 10 yumurta gelişti,yine olmadı.

Sonunda tüp bebek tedavisine başladık. 20 yumurta, 14 embriyo oluştu. 2 tanesi transfer edildi. Transferden beş gün sonra merkezi aradığımda kalan embriyoların hiçbirini dondurmadıklarını söylediler. Dünya başıma yıkıldı. Sanki o an transfer edilenlerin de tutmayacağını anladım ve gerçekten tutmadı.

Günlerce ağladım. İşten geldim ağladım, gece yatınca ağladım, yemek yaparken ağladım. Günü gününe regl olurken, eşimin sperm sonuçları normalken neden olmuyordu, anlayamıyordum.

İki ay sonra kendimi biraz toparlayıp tekrar tedaviye başlamak için reglimin 2.günü doktora gittim. Hemşire dosyama bakıp bilgilerimi doktora okudu ve en on şöyle dedi: 2 tane dondurulmuş embriyosu var.

Hayır yok, dedim. Hemşire: hem de çok kaliteli iki tane var, dedi. Laboratuvarı aradılar ve hayatımda mucize diyebileceğim tek olay gerçekleşti. İki tane 6 günlük embriyomuz iki aydır dondurulmuş halde bizi bekliyormuş ve ben onlardan habersiz günlerce ağlamışım. Hemen o gün ilaçlara başladık ve ocak ayında transferim oldu.

Transferin 6.günü idrar testinde ikinci çizgiyi gördük. Çok şükür bugünlere kadar geldik. 4 hafta sonra Allah'ın izniyle kızımızı kucağımıza alacağız.

Bebek istedikten 37 ay sonra hamile kaldım. O kadar umutsuzluk yaşadım ki bana bir ömür yetecek galiba.
Ama herkes için bir umut varmış. İnşallah siz de emeklerinizin karşılığını alırsınız. Sizin için dua edeceğim

Bu arada kilo açısında hayatımın en şanslı dönemindeyim. Doktor bana aferin diyor :D
4.ay 1 kilo
5.ay 1kilo
6.ay 1kilo
7.ay 1kilo
8.ay 1,5kilo aldım :)

Yaşadıklarımız o kadar benzer ki. Ben de üniversiteden sonra engelleyemeden kilo aldım. 100 kiloydum. PKO yoktu çok şükür. Eşim varikosel ameliyatı oldu ama yine bebeğimiz olmadı. Klomen hap verdiler, çok ağır geldi. 10 yumurta gelişti,yine olmadı.

Sonunda tüp bebek tedavisine başladık. 20 yumurta, 14 embriyo oluştu. 2 tanesi transfer edildi. Transferden beş gün sonra merkezi aradığımda kalan embriyoların hiçbirini dondurmadıklarını söylediler. Dünya başıma yıkıldı. Sanki o an transfer edilenlerin de tutmayacağını anladım ve gerçekten tutmadı.

Günlerce ağladım. İşten geldim ağladım, gece yatınca ağladım, yemek yaparken ağladım. Günü gününe regl olurken, eşimin sperm sonuçları normalken neden olmuyordu, anlayamıyordum.

İki ay sonra kendimi biraz toparlayıp tekrar tedaviye başlamak için reglimin 2.günü doktora gittim. Hemşire dosyama bakıp bilgilerimi doktora okudu ve en on şöyle dedi: 2 tane dondurulmuş embriyosu var.

Hayır yok, dedim. Hemşire: hem de çok kaliteli iki tane var, dedi. Laboratuvarı aradılar ve hayatımda mucize diyebileceğim tek olay gerçekleşti. İki tane 6 günlük embriyomuz iki aydır dondurulmuş halde bizi bekliyormuş ve ben onlardan habersiz günlerce ağlamışım. Hemen o gün ilaçlara başladık ve ocak ayında transferim oldu.

Transferin 6.günü idrar testinde ikinci çizgiyi gördük. Çok şükür bugünlere kadar geldik. 4 hafta sonra Allah'ın izniyle kızımızı kucağımıza alacağız.

Bebek istedikten 37 ay sonra hamile kaldım. O kadar umutsuzluk yaşadım ki bana bir ömür yetecek galiba.
Ama herkes için bir umut varmış. İnşallah siz de emeklerinizin karşılığını alırsınız. Sizin için dua edeceğim
Bugün aşırı duygusal bir dönemimdeyim. Adetim gelmek üzere hormon dalgalanmaları yaşıyorum sanırım her duygu biarada. Yazdıklarına çok duygulandım hayırlısıyla kucagnıza alın inşallah. Benimde son 2 tane 6. Gün embriyolarım kaldı ama öncesinde bünyem hazır olana kdr normal deniycez. Kısmet bakalım. Bu arada çok tebrik ederim kilo durumun çok iyi . Doğumunda çok güzel geçsin inşallah

konu sahibesi o kadar güzel anlatmışsınız ki bu süreci rabbim hayırlısı ile güzel haberlerinizi de almayı nasip etsin.
Geçmiş olsun tez zamanda herşey düzene girer ve transfer ile gebelik haberinizide alırız inşallah

Selam arkadaşlar, bende sizler gibi pcosum ve kilo problemim var. Regl düzenim hiç yoktu son 2 seneye kadar, hamdolsun artık düzen sorunum yok. 117 kilo ile ilk tüpbebek tedavime şubat ayında başladım, 2 yumurta elde edildi ve biri embriyo haline geldi, fakat transfer gününe yetişemedi. 2. tedavimde temmuz ayında 101 kg ile başladı, 11 yumurta elde edildi. 8 i dolu çıktı, 5 i döllendi, 3 ü 5. güne erişti, 2 si transfer edildi, 1 i 6. gün donduruldu. Sonuç, kimyasal gebelik. Şimdi ekim ayı reglim ile tekrar doktorumla görüşeceğim. Kilom 97, yaşımda 36 ya çeyrek kala:bicak:Bu arada metformin kullanıyorum, sanırım kilo vermemi ve yumurtlamamı düzene sokmaya başlayan bu. Doktorum tedavimi büyük oranda kolaylaştıracağını söyledi.:KK49: Ben üniversite hastanesinde yaptırıyorum işlemlerimi, fakat doktorum özel. Size sorum şu arkadaşlar, yaşım dolayısı ile acaba son rapor hakkımı da kullanmalı mıyım bu tedavimde, yoksa dondurulmuşu mu transfer ettirmeliyim. Doktorumla henüz bu konuyu konuşmadım, ekim ayında konuşacağım nasipse. Bu konu kafamı bir hayli kurcalıyor.:110:

Bugün aşırı duygusal bir dönemimdeyim. Adetim gelmek üzere hormon dalgalanmaları yaşıyorum sanırım her duygu biarada. Yazdıklarına çok duygulandım hayırlısıyla kucagnıza alın inşallah. Benimde son 2 tane 6. Gün embriyolarım kaldı ama öncesinde bünyem hazır olana kdr normal deniycez. Kısmet bakalım. Bu arada çok tebrik ederim kilo durumun çok iyi . Doğumunda çok güzel geçsin inşallah
Çok teşekkür ederim. İnşallah :)
Bence kilo verince olacak. Birkaç kilo bile yumurta gelişimini etkiliyor biliyorsun. Yaşın da gençse doktorunu dinle, ameliyatın üstünden bir yıl geçmesini bekle. Allah korusun ameliyat yerleri sorun oluşturabilir.
Yazdıkların da beni çok etkiledi. Aynı zorlukları ve üzüntüleri yaşamışız. Bir de biz tedaviyi hiç kimseye söylemedik ve başka şehirde tedavi olduk. Saklamak da çok ağır geldi.
İnşallah senin de güzel haberini burada göreceğiz :)

-100 kg yu geçik ve belirgin diyabet kolestrol kalp hastalığınız yoksa kilonun çocukla ilgisi daha çok moralle ilgisi oluyor.
-transfer olana kadar her şey büyüleyici geliyor sonrasında sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz.
-bazı doktorlar embriyoya güvercin muamelesi yapıyor.(tutmazsa hiç senin olmamış demektir)
-transferden sonra doktorunuzun tutumu kalitesini belirtiyor.
-çoğu doktor rahime kameralı muayene yapmadığı için bazı ufak ayrıntıları farkedemeyip tedaviyi göle maya çalmaya çeviriyor.sonra başka bir doktor onun o eksiğini buluyor.
-para ile de olsa avuç avuç ilaç da içsek doktorda koysa embriyoyu pgt de olsa bu sadece bebişinize vesile.

Vücut kitle indeksim kaç bilmiyorum boyum 165 kilo 114
41,9 çıkıyo vki ameliyatını sorgusuz sualsiz yaparlar. ayrıca diğer mesajını görmemişim. Devlet hiçbirşey yapamıyor. ilgilenmiyor. bi gidiyosun baska diğerinde başka doktor olabiliyor. sağlıklı bir takip olmuyo. Özel masraflı ama daha sağlıklı ilerliyo. ben bunu çok iyi anladım. doktor kişisel olarak ilgilenebiliyo. umarım güzel haberlerini alırız. Ameliyat öncesi söktürücü içmeden belki 1 sene bile olmazdım. ama artık hafif sekiyo. daha ideal kiloma ulaşmadım ama düzelmeler var tabiki. gerçi önceden kilolu değildim o zamanlarda böyleydi sanırım benim kiloyla alakalı değil :(

Çok teşekkür ederim. İnşallah :)
Bence kilo verince olacak. Birkaç kilo bile yumurta gelişimini etkiliyor biliyorsun. Yaşın da gençse doktorunu dinle, ameliyatın üstünden bir yıl geçmesini bekle. Allah korusun ameliyat yerleri sorun oluşturabilir.
Yazdıkların da beni çok etkiledi. Aynı zorlukları ve üzüntüleri yaşamışız. Bir de biz tedaviyi hiç kimseye söylemedik ve başka şehirde tedavi olduk. Saklamak da çok ağır geldi.
İnşallah senin de güzel haberini burada göreceğiz :)
bizde aynı şekilde gizli yaptık. doktora giderken bi işimiz var dedik. yada transfer sonrası müsait değiliz hastayız gibi bahaneler uydurduk. hayattanda çok koptuk. çok stres doluydu. Ameliyattan ziyade yeteri kadar beslenilemediği için önermiyorlar. ama benim bünyem güçlüdür ve düzenli beslenip düzenli kilo veriyorum. doktorumda hazır olursun diyince belki başlayabiliriz diye düşünüyoduk hayırlısı artık. :)

-100 kg yu geçik ve belirgin diyabet kolestrol kalp hastalığınız yoksa kilonun çocukla ilgisi daha çok moralle ilgisi oluyor.
-transfer olana kadar her şey büyüleyici geliyor sonrasında sudan çıkmış balık gibi oluyorsunuz.
-bazı doktorlar embriyoya güvercin muamelesi yapıyor.(tutmazsa hiç senin olmamış demektir)
-transferden sonra doktorunuzun tutumu kalitesini belirtiyor.
-çoğu doktor rahime kameralı muayene yapmadığı için bazı ufak ayrıntıları farkedemeyip tedaviyi göle maya çalmaya çeviriyor.sonra başka bir doktor onun o eksiğini buluyor.
-para ile de olsa avuç avuç ilaç da içsek doktorda koysa embriyoyu pgt de olsa bu sadece bebişinize vesile.
evet cok dogru tespitler. bu arada bebeginiz hayırlı olsun.

konu sahibesi o kadar güzel anlatmışsınız ki bu süreci rabbim hayırlısı ile güzel haberlerinizi de almayı nasip etsin.
Geçmiş olsun tez zamanda herşey düzene girer ve transfer ile gebelik haberinizide alırız inşallah
Aminn inşallah. Çok teşekkürler. Hayırlısı bakalım bu ay ilk defa denemeye başladık normal yoldan. süre dolana kadar normal deneyip olmazsa kaldığımız yerden tüple devam edicez

Selam arkadaşlar, bende sizler gibi pcosum ve kilo problemim var. Regl düzenim hiç yoktu son 2 seneye kadar, hamdolsun artık düzen sorunum yok. 117 kilo ile ilk tüpbebek tedavime şubat ayında başladım, 2 yumurta elde edildi ve biri embriyo haline geldi, fakat transfer gününe yetişemedi. 2. tedavimde temmuz ayında 101 kg ile başladı, 11 yumurta elde edildi. 8 i dolu çıktı, 5 i döllendi, 3 ü 5. güne erişti, 2 si transfer edildi, 1 i 6. gün donduruldu. Sonuç, kimyasal gebelik. Şimdi ekim ayı reglim ile tekrar doktorumla görüşeceğim. Kilom 97, yaşımda 36 ya çeyrek kala:bicak:Bu arada metformin kullanıyorum, sanırım kilo vermemi ve yumurtlamamı düzene sokmaya başlayan bu. Doktorum tedavimi büyük oranda kolaylaştıracağını söyledi.:KK49: Ben üniversite hastanesinde yaptırıyorum işlemlerimi, fakat doktorum özel. Size sorum şu arkadaşlar, yaşım dolayısı ile acaba son rapor hakkımı da kullanmalı mıyım bu tedavimde, yoksa dondurulmuşu mu transfer ettirmeliyim. Doktorumla henüz bu konuyu konuşmadım, ekim ayında konuşacağım nasipse. Bu konu kafamı bir hayli kurcalıyor.:110:
Metformin gerçekten çok faydalı geliyor. ve ayrıca tebrik ederim çok iyi kilo vermişsiniz ben başaramamıştım :( rapor hakkınız 40 yaşına kadar devam ediyordu sanırım. ve rapor sadece daha uygun fıyata yaptırmak ıcın oluyor dımı. benımde pek bılgım yok aslında ama doktorun yıne en ıyısını söyleyecektır. cunku iki türlüde farklı sonuclar cıkacak. senin aklın hangısıne daha cok yatıyor.

Metformin gerçekten çok faydalı geliyor. ve ayrıca tebrik ederim çok iyi kilo vermişsiniz ben başaramamıştım :KK43: rapor hakkınız 40 yaşına kadar devam ediyordu sanırım. ve rapor sadece daha uygun fıyata yaptırmak ıcın oluyor dımı. benımde pek bılgım yok aslında ama doktorun yıne en ıyısını söyleyecektır. cunku iki türlüde farklı sonuclar cıkacak. senin aklın hangısıne daha cok yatıyor.
Evet raporla daha uygun fiyata geliyor. Ben son rapor hakkımı da kullanmaktan yanayım, eşim dondurulmuş olanı transfer ettirmekten yana, kararı doktorumuzun vermesinde karar kıldık eşimle. Farklı düşünceleri de gözlemlemek ve fikir sahibi olmak istedim. Aslında normal koşullarda kilo verebilen biri değilim, boğazımı tutamıyorum yani, fakat bu tedavi süreci ile birçok şey değişti hayatımda, en başta uyku düzenim oluştu ve metforminin kilo kaybımda da büyük etkisi oldu. Tabi ki günlük yürüyüşlerde eklenince, yıllardır veremediğim kilolarımı vermeye başladım. Sizi cesaretinizden dolayı kutluyorum, birçok kişi tarafından tüp mide ameliyatı için yönlendirmeye çalışıldım, ameliyat ve anestezi korkum yok fakat bu ameliyatın sonrası çok dikkat gerektirdiği için cesaret edemedim. Ben yapamazdım, tebrik ediyorum. :110::KK200:

Back
X