Tüp bebek tedavisinde transfere ulaşamayan embriyolar..

Evet dozlar çok farklı olmadı bende, sadece ilaçların süresi uzadı. Bizim sorun embriyoların gelişiminin durmasıydı. Sebebi de yumurtaların geç cevap vermesi yavaş büyümesi diye düşündü doktor. Bu tedaviyle 3 tane embriyo kaldığı için bize ve doktora göre iyi bir sonuç aldık. Ama ilk transferim başarısız oldu. Kalan 2 embriyoyu transfer edicez inşallah bu sefer iyi sonuç alırım.o yüzden size uzun protokol tam başarılı ya da değil diyemiyorum . Ama daha önce 3 tedavide gelemediğim transfer aşamasına ilerlemiş olduk. Hepimizin kucağı dolsun çocuklarımıza kavuşalım Allahın izniyle🙏
İnşallah hayırlı haberlerini burada bizimle paylaşırsın 🙏🏻

Ozlenenhanim Ozlenenhanim K kumsal1556 S silakuzu P Punkierellaa T toprakay0 P pcoslupapatya G gym Z zeplin88

Uzun zaman olmuş,inşallah olumlu sonuçlar almışsınızdır hepiniz de 🤲🏻
Tekrardan buraya deneyimlerinizi yazabilir misiniz ,5. Güne gitmesi için ne yaptınız ,hangi merkezi seçtiniz ,doktorunuz kim , protokol -iğne dozları mı değişti işe yaradı mı ?
Sebep neydi 5. Güne gitmemesinin açıklamasını yaptılar mı ,ne önerirsiniz bu sorunu yaşayanlara,deneyimlerinizi paylaşır mısınız

Ozlenenhanim Ozlenenhanim K kumsal1556 S silakuzu P Punkierellaa T toprakay0 P pcoslupapatya G gym Z zeplin88

Tekrardan buraya deneyimlerinizi yazabilir misiniz ,5. Güne gitmesi için ne yaptınız ,hangi merkezi seçtiniz ,doktorunuz kim , protokol -iğne dozları mı değişti işe yaradı mı ?
Sebep neydi 5. Güne gitmemesinin açıklamasını yaptılar mı ,ne önerirsiniz bu sorunu yaşayanlara,deneyimlerinizi paylaşır mısınız
Merhaba , biz son tedavimizde çok şükür sonuca ulaştık .şuan 12 haftalık hamileyim ikiz bebek bekliyoruz.
Bizim sebepsiz infertilite sorunumuz vardı ama son sefer sorunun yumurtanın yavaş olgunlaşması ovülasyon gününde yeteri kadar olgun olmadığı için çatlamaması olarak belirlendi. Protokol değişikliği yaptık uzun protokol tüp bebek süreci denedik. Normalde regl 2. Günü başlanan standart tedavi gibi yapmadık. Regl olduktan yaklaşık 20 gün sonra iğne ve hap kullanmaya başladım regl olduktan sonra standart prosedür devam etti. İlk defa 3 embriyo elde ettik . İlk taze transfer yapıldı negatif sonuçlandı . Kalan iki embriyoyu embriyo glue ile transfer ettik çok şükür şuan hamileyim .
arı sütü kullandım son tedavimde her gün 1 kaşık yedim . Gluten vs çok azalttık eşimde ben de, yeşil yapraklı sebze , çiğ Kuruyemiş tükettik. Hergün yürüyüş yapmaya çalıştım en az 30 dk
Biz 4 tüp bebek 1 aşılama denedik toplamda , sana bir sebep söylendi mi ? Hangi süreçtesin şuan ? İnşallah seninde güzel haberlerini alalım🙏. Allahım güç kuvvet sabır versin. İnşallah bu tedavin çok güzel ilerlesin 🙏

Hayırlı olsun ,Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah🤲🏻 benim de hikayem benzer burada yazılanlarla ..hem eşit büyüme sorunu vardı , hem 5. Güne gitme sorunu vardı, hiç gebelik oluşmama sorunu da var :) spermde sorunumuz da var ..yumurta kalitesinde sorun da var..bilmedğim şeyler de olabilir daha .. 7.senemizdeyiz bizde 2 tüp denedik ,olmadı ..3. Tüp bebek merkezi için arayıştayım güvenilecek bi merkez arıyorum artık bildiğiniz üzere çok yorucu stresli kararsızlıkla geçen süreçler .. labı çok önemli ..doktoru çok önemli ..kullanılan protokolü ..rahim içi hazırlık süreci ..iyisine denk getirsin Rabbim 🤲🏻

Hayırlı olsun ,Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah🤲🏻 benim de hikayem benzer burada yazılanlarla ..hem eşit büyüme sorunu vardı , hem 5. Güne gitme sorunu vardı, hiç gebelik oluşmama sorunu da var :) spermde sorunumuz da var ..yumurta kalitesinde sorun da var..bilmedğim şeyler de olabilir daha .. 7.senemizdeyiz bizde 2 tüp denedik ,olmadı ..3. Tüp bebek merkezi için arayıştayım güvenilecek bi merkez arıyorum artık bildiğiniz üzere çok yorucu stresli kararsızlıkla geçen süreçler .. labı çok önemli ..doktoru çok önemli ..kullanılan protokolü ..rahim içi hazırlık süreci ..iyisine denk getirsin Rabbim 🤲🏻
Amin Allahım hepimize sağlıklı evlatlar kucağımıza almayı nasip etsin .
Yani haklısın bende her tedavide doktor değiştirdim , ikna olmadım bir türlü.
O kadar çok parametre varki , iyi iletişim kurabildiğin bir doktor ile denk gelirsin inşallah en kısa zamanda . Uzun protokol pek uygulanan bi yöntem değildi ama işe yaradı. Çok sorgulamadık doktor ne derse peki dedik açıkçası. Hayırlı haberlerini alalım en kısa zamanda 🙏♥️

Merhaba :) benim ilk embriyolarım 5. Güne gitmemişti.bunun için bi sebep göstermediler. Neden olur dediğimde ise sebepsiz infertilite kaynaklı olabilir demişti. İzmir şehir hastanesinde tedavi görüyordum doktorum pgt önerdi embriyonun genetiğe gönderilmesini. Ama bir daha ki ay doğal yolla hamile kaldım. 32 haftalığım şuan. 5 yıldır olmuyordu

Ozlenenhanim Ozlenenhanim maşallah maşallah ,böyle hikayelerde duyuyorum hep ,tam tüp bebeğe başlanıcak derken Rabbim mucizesini nasip ediyor 🤲🏻 Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin size de 🤲🏻😇♥️

B Brady merhaba,
0.19 amh a göre 6 yumurta toplandı iyi haberdi fakat bir tanesi 3. Güne gitti kalite sorunu vardı diğerlerinde. Bu bir tanesini dondurduk.Kasım gibi ikinciyi yaptıracağım , benim tedavim zaten farklıydı adette değil adet öncesi 3 gün önce iğnelere başladım yumurtalarım oluşuyor ve erken yani zamansız çatlıyor o yüzden doktor bunu uygun görmüştü. Bir yumurta daha yaptırıp şansımı yükseltmek istiyorum yahut ikinci çocuk için saklamayı düşündüm. Maddi açıdan yorulduğumuz için kasım ayını bekliyoruz kendimizi bulabilirsek ikinci opu maddiyatı ayarlayamazsak olanı transfer edeceğiz. Allah kalbimize göre versin 🙏

Merhaba, embriyoların 5.güne gitmesinin kesin bir sebebi yok biz merkez değiştirdik. Oradan da kaynaklanıyor olabilir çünkü muammalar vardı bazı sorularımız cevapsız kaldı. Ancak yeni hekimimiz eşimden tekrar sperm testi istedi ve DNA hasarı var dedi, benim de lh-rh gen testlerimde sorunlar gördü. Bunlar da sebep olabilir dedi. Tekrar yumurta toplama vs yapıldı şubat ayında 2 embriyomuz çok iyi kalite 5.güne gitti, yine 2 embriyomuz çok iyi kalite 6.günde donduruldu. Toplam 4 embriyo bizim için mucizeydi. Genetikten 3 adet sağlam geldi ama buna rağmen nisanda maalesef ilk transferim negatif sonuçlandı. Myom ve histeroskopi ameliyatı oldum şimdi önümüzdeki ay kalan 2 embriyo transfer edilecek. Benim sürecim böyle ilerliyor. Hangi ildesiniz?

Merhaba malesef benzer bi süreçten biz de geçtik embriyolog aradığında artık kolum uyuşuyordu stresten dediğiniz gibi embriyolar 3. 4. Günü görüyor birden ya ölüyor ya gelişim yavaşlıyordu. Artık umudum tükenmişti yığınla makale vs okudum ve sizin gibi eşimde ve bende sorun yoktu tedavi yaşım benim 33 eşimin 34dü. Eşim sigara kullanıyordu. Son yumurta toplamaya hazırlanırken fazladan 2 ay bekledim o 2 ayda kendime saat saat vitamin proğramı hazırladım. Yumurta gelişiminde olmazsa olmaz vitaminler var o listeyi isterseniz size sonra bulurum ama örnekle açıklamak gerekirse saat 09:00 selenyum saat:10:00 Qenzim Q10 gibi vitaminlerle doldurdum. Saat 14:00 1 çay kaşığı arı sütü saat 17:00 propolis gibi şuan saatleri uydurdum ama bunun gibiydi. Ayrıca her sabah kahvaltıda ezilmiş zeytinyağlı limonlu cevizli avokado karışımı yedim. Son tedaviye başlamadan önce düzensiz her akşam üzeri eşimle yürüyüşe çıktık rahim kanlanması canlandığı için.. tüm bunları yaptım ve eşime dedim son kez deniyorum daha da uğraşmıcam dedim. Son kez denemiş oldum şuan 22 haftalık olduk. Ben önceki olumsuzluklara baktığımda anladım ki yumurtalara ekstra takviye gerekiyormuş
Sağlıkla gelsin miniğiniz darısı tüm isteyenlerin başına🥰 Nerede oldunuz tedavi bu benim için çok önemli. Ve transfer edilen embriyo kalitesi nasıldıı?

Back
X