Yazacak o kadar çok şeyim var ki sana şu kadar söyliyim 3 kez transfer olamayan tedavim var toparladım kendimi her seferinde tabi ki çok zaman çöktüm ağladım hala ağlıyorum ama sığındığım Allah var Allaha sığınıyorum rahatlıyorum bu da geçecek bunu bilMerhabalar, bugün bir külçe gibi uyandım. Dün büyük umutlarla beklediğim olduğunu hissettiğim transferimin sonucunun 0 olduğunu öğrendim. İlk düşüncem ne yapacağız şimdi oldu. İğneleri ilaçları düşündüm midem bulandı. Bu kadar şeyi baştan yaşamak o kadar zor geliyor ki şimdi. Üstelik şansımız da az. Eşimden microtese ile sperm bulundu. İlk denemede döllenme olmadı, yıkıldık. Önce spermden dediler sonra yumurta kalitesinden dediler. Neyse dedik en azında dondurulmuş sperm var yine deneriz deyip bir umut bekledik. İkinci tedaviye başladık. Bu sefer 11 kaliteli yumurtadan 2si döllendi, dondurduk. Şükür dedik. Bu arada benim küçükken geçirdiğim fıtık ameliyatımdan tüpte sıvı birikmesi varmış ameliyat oldum. Başımıza ne kadar istisna varsa geldi.Her şey tamam başlayalım dedik corona cıktı. Bekledik ve tamam dediler başladık. Binbir umutla gittim dün kan vermeye. O kadar emindim ki oldu diye.çünkü birçok belirtim vardı. Ağrı sancı neredeyse hergün yaşadım. Jel lekeli olarak geri geldi birkaç kere.Hep iyiye yordum. Dün yıkıldım. Durduramıyorum kendimi akıyor gözlerim. Doktorla konuştuk. Era yapalım dedi şansa bırakmayalım. Çünkü elimizdeki malzeme az dedi. Malzeme dediği sperm tek tüp kaldı. Her anlamda bitik durumdayım. Şimdi tüp bebek tedavisine en baştan başlayacağız. Keşke dondurulmuş embriyom olsaydı o da yokBu sefer şöyle olacak böyle yapacağız diyor doktor ama o kadar zor geliyor ki. Ağlayarak dinledim. Şimdi araftayım. Olmazsa yine en başa döneceğiz. Taa eşimin ameliyatına. Tabi yine sperm bulunur mu Allah bilir. Ama halin var mı derseniz yerden süpürülemeyecek durumdayım. Beklemek desen ölüm geliyor. Bir gün olacağını bilsem o umuda bağlanacağım. Ama oda yok. Nasıl kalktınız yıkıldığınız yerden
5. Kez deniyorum tüp bebeği . Her seferinde düştüm düştüm yeniden kalktım ayağa . Senin yaşadığın , hissettiğin şeyleri hepimiz yaşadık , yaşıyoruz . Ben hep Allah’a sığındım imtihan dünyası dedim . Sonunda olacağını bilsek adı imtihan olmaz ki . Düşünsene eğer eşinin Tese ameliyatında Sperm çıkmasaydı tüp bebek denemeye bile şansın olmayacaktı . Ben İnan tüp bebek iğnelerini yaptığım zamanlar bunu denemeye şansım var ona bile şükür dedim hep . İlk seferinde benim tuttu ama kalbi durdu Kürtaj oldum dünyam başıma yıkıldı günlerce gecelerce ağladım dayanamam Kalkamam ayağa dedim onun üzerine 4 kere daha denedim . Sadece zaman arkadaşım . Olacağına İnan denemekten vazgeçme . Ben inanıyorum .. En azından yıllar sonra olmasa bile keşke lerim olamayacak elimden geleni yaptım diyeceğim . Sen de toparlanacaksın . Ben her tedavimde kendime yas süresi tanıdım 1 hafta ağlayacağım 8. Gün ayağa kalkacağım gibi .. öyle de yaptım . Herkes yardım al nasıl atlatacaksın dedi ben önceler herkesle konuşurken zamanla içime kendime döndüm . Rabbim biliyor beni çektiklerimi . Bir gün bitecek dedim her gün dua ettim . Rabbim senin de acılarını dindirsin en kısa zamanda . Hepimizin kucağını doldursun inşallah ..Merhabalar, bugün bir külçe gibi uyandım. Dün büyük umutlarla beklediğim olduğunu hissettiğim transferimin sonucunun 0 olduğunu öğrendim. İlk düşüncem ne yapacağız şimdi oldu. İğneleri ilaçları düşündüm midem bulandı. Bu kadar şeyi baştan yaşamak o kadar zor geliyor ki şimdi. Üstelik şansımız da az. Eşimden microtese ile sperm bulundu. İlk denemede döllenme olmadı, yıkıldık. Önce spermden dediler sonra yumurta kalitesinden dediler. Neyse dedik en azında dondurulmuş sperm var yine deneriz deyip bir umut bekledik. İkinci tedaviye başladık. Bu sefer 11 kaliteli yumurtadan 2si döllendi, dondurduk. Şükür dedik. Bu arada benim küçükken geçirdiğim fıtık ameliyatımdan tüpte sıvı birikmesi varmış ameliyat oldum. Başımıza ne kadar istisna varsa geldi.Her şey tamam başlayalım dedik corona cıktı. Bekledik ve tamam dediler başladık. Binbir umutla gittim dün kan vermeye. O kadar emindim ki oldu diye.çünkü birçok belirtim vardı. Ağrı sancı neredeyse hergün yaşadım. Jel lekeli olarak geri geldi birkaç kere.Hep iyiye yordum. Dün yıkıldım. Durduramıyorum kendimi akıyor gözlerim. Doktorla konuştuk. Era yapalım dedi şansa bırakmayalım. Çünkü elimizdeki malzeme az dedi. Malzeme dediği sperm tek tüp kaldı. Her anlamda bitik durumdayım. Şimdi tüp bebek tedavisine en baştan başlayacağız. Keşke dondurulmuş embriyom olsaydı o da yokBu sefer şöyle olacak böyle yapacağız diyor doktor ama o kadar zor geliyor ki. Ağlayarak dinledim. Şimdi araftayım. Olmazsa yine en başa döneceğiz. Taa eşimin ameliyatına. Tabi yine sperm bulunur mu Allah bilir. Ama halin var mı derseniz yerden süpürülemeyecek durumdayım. Beklemek desen ölüm geliyor. Bir gün olacağını bilsem o umuda bağlanacağım. Ama oda yok. Nasıl kalktınız yıkıldığınız yerden
Sonucu guzel olsun. Insallah kucaginiz dolacsk ve eve saglikli bir bebek goturebileceksinjz. Sizin icin yurekten dua edecegim.Merhabalar, bugün bir külçe gibi uyandım. Dün büyük umutlarla beklediğim olduğunu hissettiğim transferimin sonucunun 0 olduğunu öğrendim. İlk düşüncem ne yapacağız şimdi oldu. İğneleri ilaçları düşündüm midem bulandı. Bu kadar şeyi baştan yaşamak o kadar zor geliyor ki şimdi. Üstelik şansımız da az. Eşimden microtese ile sperm bulundu. İlk denemede döllenme olmadı, yıkıldık. Önce spermden dediler sonra yumurta kalitesinden dediler. Neyse dedik en azında dondurulmuş sperm var yine deneriz deyip bir umut bekledik. İkinci tedaviye başladık. Bu sefer 11 kaliteli yumurtadan 2si döllendi, dondurduk. Şükür dedik. Bu arada benim küçükken geçirdiğim fıtık ameliyatımdan tüpte sıvı birikmesi varmış ameliyat oldum. Başımıza ne kadar istisna varsa geldi.Her şey tamam başlayalım dedik corona cıktı. Bekledik ve tamam dediler başladık. Binbir umutla gittim dün kan vermeye. O kadar emindim ki oldu diye.çünkü birçok belirtim vardı. Ağrı sancı neredeyse hergün yaşadım. Jel lekeli olarak geri geldi birkaç kere.Hep iyiye yordum. Dün yıkıldım. Durduramıyorum kendimi akıyor gözlerim. Doktorla konuştuk. Era yapalım dedi şansa bırakmayalım. Çünkü elimizdeki malzeme az dedi. Malzeme dediği sperm tek tüp kaldı. Her anlamda bitik durumdayım. Şimdi tüp bebek tedavisine en baştan başlayacağız. Keşke dondurulmuş embriyom olsaydı o da yokBu sefer şöyle olacak böyle yapacağız diyor doktor ama o kadar zor geliyor ki. Ağlayarak dinledim. Şimdi araftayım. Olmazsa yine en başa döneceğiz. Taa eşimin ameliyatına. Tabi yine sperm bulunur mu Allah bilir. Ama halin var mı derseniz yerden süpürülemeyecek durumdayım. Beklemek desen ölüm geliyor. Bir gün olacağını bilsem o umuda bağlanacağım. Ama oda yok. Nasıl kalktınız yıkıldığınız yerden
Allah size sabır versin . Benim 2.5 ayda bile dünya başıma yıkılmıştı. Kimbilir ne büyük acıdır ..Sonucu guzel olsun. Insallah kucaginiz dolacsk ve eve saglikli bir bebek goturebileceksinjz. Sizin icin yurekten dua edecegim.
Benim Ilk tedavide her sey yolunda gitti transfer oldum gebe kaldim 9 ay karnimda tasidim da dogumuna gunler kala ortada somut Hic bir Sebep yokken kaybettim onu. Adi esyalari dogacagi gun her Şey belli idi. Hala su an karnimdaki barsak hareketlerine diyorum ki acaba bebegim mi? Yasadigim travmayi biraz tahmin edebiliyorsunuzdur. O yuzden yilmayacak mucadeleye devam edeceksiniz ve Insallah eve saglikli bir bebek goturebileceksiniz.
Dün sonucumu aldıktan sonra o kadar gariptim ki şok oldum inanamadım.her belirtiyi nerdeyse yaşamıştım. Sonra çok kızdım kendime nasıl bu kadar inandım diye. Eve geldim neyin cezası bu kime ne kötülük ettik dedim.niye olmuyor diye ağladım.Allah affetsin isyana düşmekten korktum. Duygularım darmadağın. Ama veren de Allah vermeyen de. Ne kadar dışımdan bunda ki hayır neydi desem de Allah neden korudu bilemiyorum tabi ki. Yine dönüp O'na sığınmaktan başka çarem yokYazacak o kadar çok şeyim var ki sana şu kadar söyliyim 3 kez transfer olamayan tedavim var toparladım kendimi her seferinde tabi ki çok zaman çöktüm ağladım hala ağlıyorum ama sığındığım Allah var Allaha sığınıyorum rahatlıyorum bu da geçecek bunu bil
Oncesinde uc kaybim daha oldu ama onlar miniklerdi. Bununla kiyaslayamiyorum bile. Biizm bebeklerimiz biraz daha sabirli olmayi ogretiyorlar iste.Allah size sabır versin . Benim 2.5 ayda bile dünya başıma yıkılmıştı. Kimbilir ne büyük acıdır ..
Amin inşallah hepimizin kucağını doldursun inşallah Allah. Ben tedaviye başlamadan önce henüz Eşim tedavi görürken başka bir arkadaşım negatif sonuç almıştı. O gün ona demiştim ki en azından deneyebiliyorsun. O duyguyu çok iyi biliyorum. Şükür ki bunu tedavim de iğneleri yaparken hep söyledik. Eşim yaptı iğnelerimi. Her seferinde dayan bak bunlar bebek olacak bize dedi. Her şeye razıyım her acıyı cekebilirim yeterki olsunlar dedim. Her şeye başlarken Şükür ki sperm bulundu dedik ilkinde, sonra şükür ki embriyo oluştu transfere gidebileceğiz dedik. Umarım 3. De şükür ki tuttu deyip sağlıkla doğurabilirim. Şu ana kadar yaşadığım her şeyi yaşamaktan ölümüne korkuyorum. Haklısın, elimizde imkanımız varken denemeyi de bırakmayacağız. İnşallah bu kadar uğraşa hepimize nasip eder Allah'ım.5. Kez deniyorum tüp bebeği . Her seferinde düştüm düştüm yeniden kalktım ayağa . Senin yaşadığın , hissettiğin şeyleri hepimiz yaşadık , yaşıyoruz . Ben hep Allah’a sığındım imtihan dünyası dedim . Sonunda olacağını bilsek adı imtihan olmaz ki . Düşünsene eğer eşinin Tese ameliyatında Sperm çıkmasaydı tüp bebek denemeye bile şansın olmayacaktı . Ben İnan tüp bebek iğnelerini yaptığım zamanlar bunu denemeye şansım var ona bile şükür dedim hep . İlk seferinde benim tuttu ama kalbi durdu Kürtaj oldum dünyam başıma yıkıldı günlerce gecelerce ağladım dayanamam Kalkamam ayağa dedim onun üzerine 4 kere daha denedim . Sadece zaman arkadaşım . Olacağına İnan denemekten vazgeçme . Ben inanıyorum .. En azından yıllar sonra olmasa bile keşke lerim olamayacak elimden geleni yaptım diyeceğim . Sen de toparlanacaksın . Ben her tedavimde kendime yas süresi tanıdım 1 hafta ağlayacağım 8. Gün ayağa kalkacağım gibi .. öyle de yaptım . Herkes yardım al nasıl atlatacaksın dedi ben önceler herkesle konuşurken zamanla içime kendime döndüm . Rabbim biliyor beni çektiklerimi . Bir gün bitecek dedim her gün dua ettim . Rabbim senin de acılarını dindirsin en kısa zamanda . Hepimizin kucağını doldursun inşallah ..
Yaşadığınız acıyı tahmin bile edemiyorumdur eminim. Ben olmayan bebeklere bu kadar yıkıldım.Allah size çokça sabır versinSonucu guzel olsun. Insallah kucaginiz dolacsk ve eve saglikli bir bebek goturebileceksinjz. Sizin icin yurekten dua edecegim.
Benim Ilk tedavide her sey yolunda gitti transfer oldum gebe kaldim 9 ay karnimda tasidim da dogumuna gunler kala ortada somut Hic bir Sebep yokken kaybettim onu. Adi esyalari dogacagi gun her Şey belli idi. Hala su an karnimdaki barsak hareketlerine diyorum ki acaba bebegim mi? Yasadigim travmayi biraz tahmin edebiliyorsunuzdur. O yuzden yilmayacak mucadeleye devam edeceksiniz ve Insallah eve saglikli bir bebek goturebileceksiniz.
Amin. Evet Zor seylerdi ama oldu bitti omru o kadarmis diyip. Ondan da cikardigim dersleri cebime ekleyip onume bakmaya calisiyorum. Iyi seyler dusunmeye calisiyorum. Aksini yaparsam biliyorum ki surec Cok daha yipratici ve Zor olaxak. Bizim de olacak sadece birwz daha Caba ve sabir.Yaşadığınız acıyı tahmin bile edemiyorumdur eminim. Ben olmayan bebeklere bu kadar yıkıldım.Allah size çokça sabır versinİnşallah sağlıkla doğurup büyütmek nasip eder Rabbim. Destek olduğunuz için de duanız için de çok teşekkür ediyorum.
Tedavim 2. defa tekrarlanacağı için, pek buralara uğramıyordum seni gördüm şaşırdım :)Canım benim çok teşekkür ederim darısı inşAllah en kısa zamanda sağlıklı sıhhatli gebelikler ve bebeklerle bu yolda uğraşan sizin gibi arkadaşlarıma❤ Bu süreçte psikolojik olarak yıprandım canım insanlardan, bencilliklerden, meraklarından, sorularından, düşüncesiz hareketlerden gına gelmişti banada tedavi sonucu süresi kadar bunlarda etkiliyor insanı maalesef.. ama inada biniyorsun onlar sayesinde ahhh bi anne olayım diyorsunn. İnsanları tanıyorsun en kısası.. Buda acıda olsa bi tecrübe kazandırıyor insana bunların haricinde ilk tedavimde çok takıntılı, stresliydim ikincide daha rahat davrandım transferden sonra belirtim olmayıncada olmadı sandım daha rahat davrandım son günlere doğru meğer mucizem benimleymiş bu süreçte rahat olmak işime yaradı diyebilirim çok didikleyince olmuyormuş.. sana da tavsiyem rahat olmaya çalış her ne kadar zor olsada biraz boşverince oluyor galiba insanlarıda tersle geç ben öyle yaptım ve çok rahatladım ilk zamanlar ne diyceğimi bilemiyordum ve durumu bilenler dahi anlayışsız davranıyor onlardanda uzaklaştım baya soğudum zaten ve bu bana iyi geldi yalnız başıma daha iyi oldum 2.denemde çok şükür Rabbim nasip etti sen ne durumdasın şuan canım ?
Canımm benimm çoook teşekkür ederimTedavim 2. defa tekrarlanacağı için, pek buralara uğramıyordum seni gördüm şaşırdım :)
Allah analı babalı büyütsün bebişini büyütmüşsün, çok çok az kalmış maşallah canım
Canımcım, malum corona bütün tedavilerin iptaline sebep oldu. Doktor hazirana erteledi tekrar görüşmeyi. Bu ay, bir umut bana co culture uygulayacaklar. Temmuz ayında da toplama yapılacak gene. Sonrası da taze transfer olacak. Zaten donmuş bir embriyom var. Onu da her halükarda bekletecekler. Bakalım nasip hayırlısı...Canımm benimm çoook teşekkür ederimçok şükür büyüyoruz Sen ne yaptın ne oldu tedavin hangi aşamadasın ? En kısa zamanda sana da nasip olsun tüm kalbimle dua ediyorum canım ❤
Doğru diyorsun kuzum corona girdi araya.. olsun dinlenmiş oldun daha iyi oldu senin için bu dinlenmeler hem psikolojik hem fiziksel olarak iyi geliyorCanımcım, malum corona bütün tedavilerin iptaline sebep oldu. Doktor hazirana erteledi tekrar görüşmeyi. Bu ay, bir umut bana co culture uygulayacaklar. Temmuz ayında da toplama yapılacak gene. Sonrası da taze transfer olacak. Zaten donmuş bir embriyom var. Onu da her halükarda bekletecekler. Bakalım nasip hayırlısı...
Embriyolarım 5. güne gitmiyorlar. Acaba rahim dışında strese mi giriyorlar diye rahimden 1 hücre alıp onu dışarıda yapay bir rahim ortamı yaratacaklar. Sonra tekrar yumurta toplayıp oluşan embriyoları bu yapay rahimde büyütecekler. Böyle değişik bir yöntem.Doğru diyorsun kuzum corona girdi araya.. olsun dinlenmiş oldun daha iyi oldu senin için bu dinlenmeler hem psikolojik hem fiziksel olarak iyi geliyorCo culture ne oluyor onu bilmiyorum inşAllah bu sefer olacak ❤
Anladım canım yöntemleri denemekte fayda var.. 3.gününde koyabilirler gitmezse rahim her zaman için daha iyiymiş 2.günler bile rahimde tutabiliyorEmbriyolarım 5. güne gitmiyorlar. Acaba rahim dışında strese mi giriyorlar diye rahimden 1 hücre alıp onu dışarıda yapay bir rahim ortamı yaratacaklar. Sonra tekrar yumurta toplayıp oluşan embriyoları bu yapay rahimde büyütecekler. Böyle değişik bir yöntem.
Canım doktora yöntem önermek istemedim. Fakat belki de yapılması gereken budur... Bilemiyorum.Anladım canım yöntemleri denemekte fayda var.. 3.gününde koyabilirler gitmezse rahim her zaman için daha iyiymiş 2.günler bile rahimde tutabiliyor
Merhaba 5. güne gitmede ben de sıkıntı oluyor. bu tedaviyi nerde hangi doktorda olduğunu merak ettim.Embriyolarım 5. güne gitmiyorlar. Acaba rahim dışında strese mi giriyorlar diye rahimden 1 hücre alıp onu dışarıda yapay bir rahim ortamı yaratacaklar. Sonra tekrar yumurta toplayıp oluşan embriyoları bu yapay rahimde büyütecekler. Böyle değişik bir yöntem.
Olabilir tabikide canım.. nasip nerden geleceği belli olmazCanım doktora yöntem önermek istemedim. Fakat belki de yapılması gereken budur... Bilemiyorum.
Teşekkür ederim canım :) Nasip bakalım...Olabilir tabikide canım.. nasip nerden geleceği belli olmaz❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?