tüp bebek yönetmeliği

rhnadm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Mart 2010
48
0
86
Karabük
Arkadaşlar tüp bebk yönetmeliği değiştimi acaba.Çünkü bir tanıdığıma 30 yaşında olmasına rağmen ilk denemesinde iki embriyo konulacakmış.

canım bana da 2 tane koyulacak hem o yaş sınırı 30 değil 35 ama daha önce 2 tane olumsuz sonucun var ise 35 yaşında olmana gerek yok yönnetmeliğe göre..arkadaşının en az iki negatifi belgelemesi gerekiyor.

yok işte ilk denemsi ve 30 yaşında.bende 35 yaş üstüne 2 tane konulduğun u biliyorum.ilk denemesi olmasına rağmen 30 yaşında birine iki tane konuluyor.o yüzden sordum

o zaman bilmiyorum çünkü ya en az iki deneme ya da 35 yaş üstü olmalı.. belki merkezler artık uymuyodur. konuşmak lazım belki isteyene de koyarlariki tane.

Sonuçta bir çok insan tek embriyo transferinin acizliğine uğramışken bu durum haksızlık olmuyormu.Bir çok tanıdığımda 35 yaşın altında olduğundan tek embriyo transferi oldular.Bu bir yönetmelik kararı ve herkes uyarken bir merkezin böyle birşey yapabilmesi diğer birçok insanın günahına girmek olur.

bence tek embriyo konması haksızlık arkadaşa 2 konması da gayet iyi. bunca para ve emeğin harcandığı bir tedavide bu sınırlamayı eleştiriyorum. bence böyle bir konuyu gündeme getirmeyelim bile. biz hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz birbirimizi anlayalım derim...

tabilide tek embriyo transferini kınıyorum ve haksız buluyorum.ben sadece aynı paraları ve emekleri harcayan başka birçok kişininde aynı şeyi hakettiğini düşünüyor ve onlara haksızlık yapıldığını söylüyorum.

arkadaşlar 35 yaş dahilmi iki embriyo konulmasına yoksa 35 bitmiş 36'dan gün alıncamı konuyor 2 embriyo bilgi verebilirmsiniz??

canım 35 yaş dahil iki embriyoya

arkadaşlar 35 yaş dahilmi iki embriyo konulmasına yoksa 35 bitmiş 36'dan gün alıncamı konuyor 2 embriyo bilgi verebilirmsiniz??

"Merkezlerde ÜYTE uygulamasında birden fazla embriyo transfer edilmemesi esastır. Ancak, 35 yaşa kadar birinci ve ikinci uygulamada tek embriyo, üçüncü ve sonraki uygulamalarda iki embriyo, 35 yaş ve üzerinde tüm uygulamalarda en fazla iki embriyo transfer edilebilir."

canım çokkk tşk ederimmm...

kızlar bence bu konuyu kapatın çünkü o kadar para ve emek bencileşmeyelim ben geçen sene yaptırdım 3 tane konuldu biri tuttu 11 haftalıkken kaybettim şimdi gelecek ay tekrar yaptıracağım bu defa tek ne yapalım şimdi bende çok sinirliyim ama yapacak bi şey yok keşke yapsalar amannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn

çiğdem32, canım sormamın sebebi tüp bebek yaptıracagım zaman 35 yaşında olacagım onun için merakımdan sordum anlayacagın.. inş. o zamana kadar kendiliğinden gelir bebişimde gerek kalmaz inş. hakkımızda hayırlısı olsun tabii....

hayırlısı olsun teki verende allah bence hiç vakit kaybetmeden ol derim hayırlara vesile olsun şimdiye kadar nasıl tedaviler oldun

bende 29 yaşındayım diye tek kondu haziran ayında olumsuz sonuç aldım o kadar para emek boşa gidiyo yaş kaç olursa olsun paramızla yapıyoruz bende ilk denemeyede 2 de 3 de kaç olursa olsun 2 embriyo konmalı yaa aslında kasım ayında yönetmelik degişecek demiştgi benim dr umda keşke degişmiş olsa ((napalım hepimiz için hakkımızda hayırlısı olur inşallah

selam hoşgeldin bende 29 olucam ve aralık ayında bi aksilik olmazsa inşallah ilk tüp bebek tedavimizi yaptıracağız evet yaptığın masrafların haddi hesabı olmuyor o parayı bi araya getirene kadar akla karayı seçiyorsun gel gör ki tek embriyo ile sonuçlandırıyorlar ve yarı yarıya şans bırakıyorlar inşallah bi daha ki denemen güzel sonuçlanır

bende korkuyorum ama olacakla öleceğe çare yok bende 27 yaşındayım çok tedavi oldum ama tüp bebeği geçen sene olmuştum inşallah şu yasa değişir bende ekim ayı aşılama olmuştum kist oldu doktor korunma hapını bi kullan dedi sonra kullanma dedi tabi adetler hep geçikmeli farlutal kullandım oda o kadar olmadı adet hatta hiç olmadı kistde dönüşmüş olabilir mi bu ay tüp bebek olacaktım korunma hapı ile şimdi bekliyim mi ikinci adetten sonra mı başlıyayım aman kafam çok karışık:2:

canım korkup da kendi kendine çağırma kisti biraz rahat olmaya çalış bak soğan kürü var onu da deneyebilirsin bire bir attırıyor kisti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…